Citroën C3 e-HDi vs. Toyota Yaris Hybrid

14 januari 2014

  

Eén doel, twee gedachten

CO2-uitstoot. Zo belangrijk als de laatste jaren was het nooit in Nederland. Vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en bijtellingskorting waren jouw deel als je koos voor een milieuvriendelijke auto. Fabrikanten sprongen daar slim op in, door allerhande eco-modellen in diverse soorten en maten aan te bieden. Maar tijden veranderen en per 2014 betaal je gewoon weer wegenbelasting, ook voor de auto’s in deze test. 14 procent bijtelling, dat krijg je nog wel op deze modellen. De spaarmobiel bij uitstek, de Toyota Yaris Hybrid, neemt het op tegen de recent bijgepunte Citroën C3. Eerstgenoemde is een technologisch hoogstandje, compleet met accu en elektromotor. De tweede kent met zijn zuinige dieselmotor een conventionelere aanpak. Beide auto’s beloven zuinigheid met vlijt, maar de hamvraag luidt: welke moet je hebben?

C3 vs Yaris

  

De Toyota Yaris Hybrid vaart mee op het succes van zijn grote broer. De Prius heeft zich immers bewezen als een écht zuinige benzine-auto, wat veelbelovend is voor de uitrol van die aandrijftechniek naar een kleiner model. In de Yaris vind je geen 1.8, maar een kleiner blok met 1,5 liter inhoud. De totale aandrijflijn biedt 100 pk vermogen en is altijd gekoppeld aan een CVT-automaat.

C3 vs Yaris

De Citroën C3 duelleert met het beproefde e-HDI-concept. Een zuinige 1,6-liter diesel met handbak en stop/startsysteem mobiliseert 92 paarden. Een recente facelift bezorgde hem LED-dagrijverlichting (vanaf de Tendence) en iets strakkere achterlichten met chroomaccenten, terwijl ook het interieur licht werd opgewaardeerd. Op de foto’s valt op hoe sterk de auto’s verschillen. Er staan een sportief ogende, strakke Toyota en een elegante Citroën.

C3 vs Yaris

  

Motorrijtuigenbedreiging

Om maar met het minst aantrekkelijke gedeelte aan te vangen: hele volksstammen worden voor het eerst sinds jaren weer geconfronteerd met het verschijnsel motorrijtuigenbelasting (MRB). Ook voor eigenaren van de Yaris Hybrid en C3 e-HDI geldt dit, en daar wordt gelijk een groot gat geslagen. MRB wordt berekend op basis van brandstofsoort en leeggewicht, waarbij de Yaris Hybrid tweemaal in het voordeel is. Na aftrek van het accupakket weegt hij nog maar 945 kg, wat overeenkomt met een MRB-bedrag tussen de 288 en 324 euro op jaarbasis. Bedragen die alleszins te overzien zijn. Dat geldt niet voor de 1.060 kg zware Citroën, die vooral dankzij zijn dieselmotor bijna 750 euro per jaar méér kost. Ter illustratie: met dat geld kun je ruim 400 liter benzine in de Yaris tanken. Daar komt bij dat een ‘kale’ Yaris Hybrid nog eens bijna 500 euro goedkoper is dan een basis-C3 e-HDI. Voor de leaserijder is het eenvoudiger: zowel de C3 als de Yaris Hybrid genieten van 14 procent bijtelling.

C3 vs Yaris

Bovenstaande cijfers zeggen nog maar weinig zonder praktijkverbruiken. Tijdens de testweek scoorde de Yaris een fraai gemiddelde van 1 op 18,8 terwijl de C3 een aardige 1 op 18,5 liet noteren. De Citroën moet nog beter kunnen, want die had bij aanvang van de test een maagdelijke 500 kilometer op de teller. Op basis van deze gegevens wordt de Citroën wel pas vanaf zo’n 60.000 kilometer per jaar de voordeligste keuze van deze twee. Uit financieel oogpunt is de C3 e-HDi voor particulieren dus eigenlijk geen optie, maar de C3 is er natuurlijk ook gewoon met benzinemotoren.

C3 vs Yaris

  

Koude keuken versus warme bakker

Het boekhoudwerk is verricht, tijd om in te stappen voor het échte werk. De verschillen tussen beide auto’s blijken daar net zo groot als in de exploitatiekosten, maar dit keer in het voordeel van de Fransman. De Citroën overtuigt met een prachtig, warm interieur dat nagenoeg gelijk is aan dat van de ‘premium’ DS3. Het is echt een fraai stukje werk. Neem bijvoorbeeld de toplaag van het dashboard, die eruit ziet als strakgespannen stof maar in werkelijkheid uit zacht kunststof bestaat. De stoelen voelen aan als zachte ‘poefjes’, waar je meer op dan ín zit. Ze zijn comfortabel, maar de ondersteuning bij sportiever genomen bochten laat wat te wensen over.

C3 vs Yaris

Wanneer ik overstap in de Yaris, krijg ik een heel ander gevoel. De Japanse stoelen ondersteunen wat meer en zijn iets steviger. Al met al heeft de Toyota net iets fijner meubilair aan boord. Kijk je in het rond, dan valt op dat de Yaris een veel minder verfijnd interieur heeft dan de C3. Interieurdesign en materiaalgebruik waren duidelijk niet de belangrijkste speerpunten bij de ontwikkeling. De Japanners hebben geprobeerd om er iets leuks van te maken, maar veel meer dan een dappere poging wil ik het niet noemen. Ronde vormen zijn er genoeg, maar het totaalplaatje oogt bedaagd en kil in plaats van speels en modern. Ook het materiaalgebruik is, zeker in vergelijking met dat in de Fransman, onder de maat. Nee, wat het interieur betreft zou de sushi-kok best eens mogen gluren in de Franse keuken.

C3 vs Yaris

  

Vette vingers

Het is te kort door de bocht om de Toyota links te laten liggen vanwege zijn dashboardontwerp, want er rest genoeg om positief over te zijn. Zo is het Japanse infotainmentsysteem met touchscreen een stuk eenvoudiger te bedienen dan het Franse. Dat wil je vanwege zijn plek op het dashboard wel aanraken, maar meer dan vette vingerafdrukken op het scherm krijg je niet. De daadwerkelijke bediening gaat via een vrij priegelig knoppenpaneel onderin het dashboard. Daar valt mee te leven, maar de ergonomische top behaalt het nooit. Vooral in het begin moet je je ogen nogal vaak van de weg houden om het systeem te bedienen.

C3 vs Yaris

Wat de ruimte voor passagiers betreft is de Citroën de betere auto. Op de achterbank vinden passagiers een betere zitplaats dan in de Toyota, met zowel meer hoofd- als beenruimte. De extra hoge bouw van de C3 zorgt er ook voor dat er meer voetenruimte onder de voorstoelen is, waardoor achterpassagiers vrijer kunnen bewegen. Ook is het dashboard zodanig vormgegeven dat de voorpassagier zelfs als hij/zij ver naar voren geschoven is prettig kan zitten, zodat de passagier rechtsachter van meer ruimte geniet. Slim! Alleen in de kofferbak legt de C3 het af, met 300 liter ruimte tegen 342 voor de Toyota. De laatste heeft ook een iets minder hoge tildrempel, wat in- en uitladen van zwaardere boodschappen makkelijker maakt.

C3 vs Yaris

  

De stugge en de soepele

Ook wat rijden betreft verschillen de beide auto’s veel van elkaar. De Toyota voelt aan als een typisch Japanse stadsauto, terwijl de C3 juist een erg volwassen indruk wekt. De Yaris heeft een scherpere, preciezere besturing die ook nog eens net iets lichter is dan die van de Citroën. Helemaal kruip-door-sluip-door, dus. De Citroën weet met zijn wat zwaardere, gevoellozer besturing de schijn van een iets grotere auto succesvol op te houden. In de stad excelleert de Toyota, terwijl de Citroën een fijnere, rustigere auto is om lange afstanden mee te maken.

C3 vs Yaris

Niet alleen de besturing is van invloed op het prettige weggedrag van de Citroën, ook de comfortabele vering en het relatief lage geluidsniveau doen een duit in het zakje. De Toyota Yaris is weliswaar van zichzelf ook niet erg luidruchtig, maar de 74 pk sterke 1,5-liter motor moet hoorbaar hard werken om de gang erin te houden, zeker als de batterij van de elektromotor (61 pk en 169 Nm) leeg is. De Yaris is op papier in het voordeel met maximaal 100 pk op een lager gewicht, maar voor geringe acceleraties kiest de CVT al hogere toerentallen. De 92 pk sterke Citroën hoeft daarentegen amper zijn stem te verheffen en laat een riant koppel van 230 Nm al het werk doen. Op constante snelheid zijn de auto’s aan elkaar gewaagd, al ligt de Toyota onrustiger op de weg vanwege de stugger afgestemde vering en demping.

C3 vs Yaris

Ook al is de CVT op de snelweg geen onverdeeld genoegen, op elke andere plek biedt deze grote voordelen, je hoeft immers nooit te schakelen. De koppeling van de C3 gevoelloos, de versnellingsbak schakelt wat stroef en door de lange overbrengingen van de vijfbak zorgt ’50 in z’n 4’ rijden voor een brommend motorblok. Daarbij komt dat de cruise control pas werkt in de vierde en vijfde versnelling. De schokvrije CVT van Toyota biedt op dit alles een antwoord, en is vooral in de stad een zegen. De acceleraties verlopen kwiek en voor het automatische start/stop-systeem hoef je geen moeite te doen.

C3 vs Yaris

  

Te grote verschillen

De verschillen tussen beide auto’s gaan nog verder dan het verschil in uitstraling doet vermoeden. Het kostenaspect pakt voor de particuliere rijder praktisch altijd beter uit met de Yaris, zeker op het gebied van vaste lasten. Maakt het de Yaris ook de betere auto? Dat niet. Met z’n soepele, standaard geleverde CVT-automaat en erg gunstige benzineverbruik biedt hij veel voordeel, maar alleen daarmee maakt hij niet voldoende indruk. De Citroën C3 is fijnst rijdende auto van de twee, de beter afgewerkte, ruimere keuze en daarmee de winnaar van deze test.

C3 vs Yaris

  

Auteur en fotograaf: Elco van der Meer