Fiat 500

2 juli 2015

  

Fiat 500 - Gestaag groeiend gezin

De Fiat 500-familie is inmiddels de belangrijkste tak van het Italiaanse merk. Het gezin breidt zich in rap tempo uit, waardoor er inmiddels voor iedereen een passende 500 verkrijgbaar is. Met de nieuwste gezinsleden laat Fiat mij in hartje Amsterdam kennismaken, de ideale omgeving voor iedere 500.

Hoog aaibaarheidsgehalte

MERK MODEL

De meest opvallende auto bij restaurant ‘The Bosch’ is toch wel de 500 Vintage ’57, die dankzij de zachte pastelkleuren een nog groter aaibaarheidsgehalte heeft. Met de klassieke details eert Fiat het origineel van de 500. Zo draagt ‘ie de logo’s uit die tijd, zijn er kenmerkende klassieke 16 inch wielen en beige lederen bekleding. Verder is iedere Vintage standaard voorzien van alle moderne luxe, waaronder zijn automatische airco, parkeersensoren achter, bluetooth en stuurwielbediening.

Ik rijd een klein blokje om met deze opvallende stadsrakker, en het eerst wat opvalt is dat ‘ie een stuk beter rijdt dan de 500 in mijn herinneringen deed. De tweecilinder ‘TwinAir turbo’ voelt pittig aan en geeft amper resonanties door in het interieur. Hij schakelt prettig en heeft een gebalanceerd onderstel dat lekker strak in bochten ligt. Daarnaast kijk je tegen een modern 7-inch TFT-display aan, waar zowel de snelheid als boordcomputer weergegeven worden.

De 500 Vintage ’57 staat vanaf 17.995 euro in de prijslijst, dan krijg je de 1,2-liter viercilinder benzinemotor met 69 pk. Wil je de gereden TwinAir turbo met 80 pk? Dan moet je minimaal 18.795 euro bij de dealer achterlaten.

MERK MODEL

500X met nieuwe 9-traps automaat

Vervolgens is het tijd voor de nieuwe 9-traps automaat in de 500X. De nieuwe crossover beviel mij tijdens de introductie een aantal maanden geleden uitstekend, maar een automaat op de benzineversies was nog niet beschikbaar. Reden genoeg om een rondje met de nieuwe 9-traps automaat door hartje Amsterdam te rijden.

MERK MODEL

De nieuwe bak schakelt zeer soepel en houdt altijd een laag toerental aan en samen met de 170 pk sterke 1.4 Turbo MultiAir is het een fijne combinatie. Daarbij is vierwielaandrijving bij dezecombinatie standaard, wat altijd voor veel grip en een veilig rijkarakter zorgt. Sowieso is wat mij betreft de 500X één van de fijnste en beste aanbiedingen in zijn klasse. Vanaf 19.995 euro staat er een erg mooie en comfortabele auto. De gereden 170 pk benzinemotor met de nieuwe automaat en vierwielaandrijving kost minimaal 30.995 euro.

Wie goedkoop wil rijden...

MERK MODEL

Moet naar de praktische 500L kijken, die is nu met viercilinder turbomotor én LPG-installatie leverbaar. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een stoer ‘Tracking-pakket’ bestaande uit een diffuser en een bodykit, die voor een ruige uitstraling zorgen. De 500L met LPG-G3 installatie zorgt voor een mooie combinatie van comfortabel en vlot rijden door de 120 pk viercilinder turbomotor en lage gebruikskosten. Voor 37 euro gooi je de tank vol, wat inhoudt dat je vanaf 6.000 kilometer per jaar voordeliger rijdt dan op benzine. De 500L met LPG-installatie is er vanaf 21.495 euro. Binnenkort kun je een uitgebreide test van de Fiat 500L 1.4 T-Jet 120 LPG op AutoGetest.nl verwachten.

MERK MODEL

Auteur: Gregory Weller

Fotografie: Fiat