Fiat Doblò 1.4 T-Jet 120 CNG Emotion

6 augustus 2011

Autotest: Fiat Doblò 1.4 T-Jet 120 Natural Power Emotion

Natuurlijk pragmatisch

Weten we het nog, toen in 1996 de Citroën Berlingo Multispace een nieuwe trend zette? De - oneerbiedig gezegd - koeriersauto in personenuitvoering kreeg meteen een structurele populariteit. Pragmatisch ingestelde gezinnen omarmden zo’n sympathiek ruimtewonder met beide armen. De Fiat Doblò combineert gebruiksgemak met een aandrijving op ‘compressed natural gas’, oftewel aardgas. Een weekje met de Turkse Fiat liet me rationeel nadenken over automobiliteit en alternatieve brandstoffen.

Fiat Doblo CNG

 

No-nonsense rechthoek

Turkse Fiat? Inderdaad, de Doblò wordt in het Turkse Bursa gebouwd. Niet verwonderlijk, want aan de Bosporus worden al jarenlang Fiats gebouwd. Je ziet de Doblò daar dan ook bij de vleet, gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn: het vervoeren van veel mensen en veel spullen. En daar is een auto in principe ook voor bedoeld, alleen hebben wij hem laten evolueren tot vooral iets emotioneels. Die no-nonsense instelling zie je vooral terug in het uiterlijk, want zijn dat is echt form follows function. Tijdens de testperiode was er niemand die de Doblò mooi vond en vielen er veelal woorden als ‘grappig’, ‘vriendelijk’ en ‘handig’, al doen 16 inch lichtmetalen velgen, dakrails en in metallic lak meegespoten carrosseriedelen ook veel goeds.

Fiat Doblo CNG

Het rechthoekige ontwerp zorgt voor een enorme binnenruimte, die ook nog eens erg bruikbaar is. De bagageruimte is met 790 liter enorm en de achterbank kan worden opgeklapt voor maarliefst 3.200 liter. Een kinderwagen kan altijd mee, reduceer je de Doblò tot een tweezitter dan is een kleine verhuizing mogelijk of rijd je zelfs letterlijk een paar fietsen naar binnen. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er allerhande bakjes en vakjes voor klein grut. En met allerhande bedoel ik toch al gauw vijftien stuks, waarvan het aflegvak tussen de voorruit en het dak ideaal is en het handjevol uitsparingen in de zijpanelen van de bagageruimte ook. Als je niet oppast, spelen je telefoon, je proviand en je paraplu verstoppertje in het interieur.

Fiat Doblo CNG

 

Kan tegen een stootje

Opvallend is dat de achterbank van de Doblò niet helemaal te verwijderen is, zoals dat bij een concurrent als de Volkswagen Caddy Combi wel kan. Ook jammer is trouwens dat de Doblò met CNG niet leverbaar is als zevenzitter, daarvoor zitten de aardgastanks in de weg. Dat neemt toch een stukje multifunctionaliteit weg. Leuk aspect is dan weer dat de hoedenplank in twee etages kan worden geplaatst. Er is de ‘gewone’ stand en een treetje lager, die net zo hoog is als de omgelegde rugleuning van de achterbank. Dan houd je een afgesloten ruimte over, terwijl je toch een vlakke laadvloer creëert. Die hoedenplank kan trouwens 70 kilogram dragen, dus dat is wel bruikbaar. De gigantische achterklep is zwaar en daardoor krijg je hem moeilijk met één beweging dicht, maar je kan er rechtop onder staan en geopend heb je door zijn formaat een instant picknickplaats.

Fiat Doblo CNG

Dat het interieur net zo doelmatig is als de buitenkant, wordt duidelijk door de afwerking. Het ziet er niet eens verkeerd uit, maar de kunststoffen zijn voor onze referenties gewoonweg hard. Heeft uiteraard alles te maken met robuustheid en dat alles tegen een stootje kan. Een echte opsteker krijg je door het dashboard. Dat ziet er keurig netjes uit, werkt prettig en is als Emotion allerminst kaal. Automatische airconditioning, het fijne Blue&me-audiosysteem met stuurwielbediening, lederen stuur en pook, vier elektrische ramen en Fiats bekende voorbereiding voor de TomTom zijn standaard.

Fiat Doblo CNG

 

Naar binnen lopen

Het grootste comfortaspect van de Doblò is de zitruimte, hoewel de knieruimte achterin niet meer dan voldoende is. Door de overvloed aan hoofdruimte kan Sinterklaas bij wijze van spreken zijn mijter ophouden, de instap via de grote (schuif)deuren is niets anders dan naar binnen lopen. Wel gaat de bediening van de schuifdeur binnenin wat zwaar, maar daar staan vijf volwaardige zitplaatsen tegenover. De achterbank heeft drie voorgevormde zitplaatsen, maar alle vijf de zitplaatsen zijn wat vormloos en met name de voorstoelen bieden weinig steun. Na zo’n 100 kilometer ga je dan af en toe even verzitten. Door zijn vierkante vormen, de immense spiegels en de parkeersensoren is de Doblò superoverzichtelijk, alleen de voorzijde is wat lastig in te schatten.

Fiat Doblo CNG

 

Meervoudige interesse

Een meervoudig interessante vraag is die naar het rijgedrag. Enerzijds vanwege zijn bedrijfsauto-inborst en anderzijds omdat er uiteraard CNG getankt wordt. De bekende 1,4-liter turbomotor is afdoende voor de toch nog even 1.515 kilogram wegende Doblò. Door de 120 pk en 206 Nm kom je goed met het verkeer mee, maar inhalen betekent altijd terugschakelen. Toch rijd je zomaar 120 km/u, al draait het blok dan wel dik 3.500 tpm. Dat gaat gepaard met relatief veel rijgeluiden, al blijft het binnen de perken. Zo’n carrosserie vangt nogal wat wind en de isolatie is ook niet zoals bij een personenauto. Frappant is dat de T-Jet toeren nodig heeft om een lekker uit de verf te komen en dat is a-typisch voor een turbomotor. Omdat de zesbak van de Doblò soepel en licht schakelt, valt er met dat karakter prima te leven. Sowieso is alles licht te bedienen, soms zelfs op het gevoelloze af. Dat is niet erg, de Doblò rijdt heel gemakkelijk en je hoeft nergens aan te wennen. Voor wat het waard is, dynamiek mag je van deze Fiat niet verwachten. Hij helt behoorlijk over en is snel onderstuurd, maar verrast je dan ook nooit met rare streken en is soepel afgeveerd.

Fiat Doblo CNG

Op aardgas is de motor net even iets minder alert en krachtig dan op benzine, maar het rijden op CNG is wel spotgoedkoop. Je betaalt de wegenbelasting van een benzineauto, terwijl een kilo aardgas 0.91 euro kost en een liter benzine 1.67 euro. Per 100 kilometer verbruikt de Dobló op benzine 8,9 liter, op CNG verbruik je per 100 kilometer 7.7 kilo aardgas. Ergo: per kilometer betaal je 0.15 euro benzine en 0.07 euro CNG. Er kleven wel twee nadelen aan het rijden op aardgas, die tezamen een behoorlijke barriére vormen voor het rijden op deze brandstof. Na 170 kilometer hunkert de Doblò al naar een nieuwe lading CNG en je mag blij zijn als je met die goedkope brandstof 200 kilometer op een tankvulling haalt. Daar komt dan nog bij dat CNG nog altijd maar op een beperkt aantal plaatsen aangeboden wordt. Het komt erop neer dat je met de korte actieradius niet alleen telkens van pompstation naar pompstation rijdt, maar dat je ook telkens rekent hoeveel kilometers je om gaat rijden voor een CNG-station. Door de toenemende dichtheid van CNG-punten wordt dat nadeel telkens kleiner, maar het financiële voordeel blijft. Belangrijkste is echter dat het rijden op gas hartstikke milieuvriendelijk is. Het is niet alleen uitstootvrij, een aardgasmotor kan probleemloos en zonder technische ingrepen op natuurlijk gewonnen biogas rijden.

Fiat Doblo CNG

 

Capabel

Fiat wil 24.895 euro voor deze Doblò hebben en dat is best een leuk aanbod. Een vergelijkbare midi-MPV in de vorm van een Renault Scénic of Volkswagen Touran is veel duurder, een auto met hetzelfde concept zoals een Citroën Berlingo of Renault Kangoo komt meer in de buurt. De Doblò springt er dan uit met zijn CNG-aandrijving en de riante uitrusting. Door die alternatieve brandstof bespaar je lekker op de kilometerkosten, maar moet je de minuscule actieradius voor lief nemen. Rijden doet hij prima, vooral vanwege het veercomfort en het vertrouwde rijgevoel. Tezamen met de ruimte voor zowel passagiers als bagage maakt hem dat een capabel vervoersmiddel. Precies hoe een auto ooit bedoeld was.

Fiat Doblo CNG

 

Auteur: Jan Westerhof

Fotograaf: Anton van der Wulp

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Fiat Group Nederland
http://www.fiat.nl
Lijnden

 

Motor:

1368 cm3 - 4 in lijn met turbo
88 kW (120 pk) bij 5000 tpm
206 bij 2000 tpm
Aardgas en benzine
Voorwielen
6 v, handgeschakeld

 

Maten en gewichten:

1515 kg
790-3200 l

 

Prestaties:

172 km/u
12,7 s

 

Verbruik:

6,5 l/100km
4,0 l/100km
4,9 l/100km
134 g/km

 

Prijzen:

€ 22.995
€ 24.895

 

Energielabel