Hummer H2 6.0 V8

19 juni 2010

 

Rechtdoor over de rotonde

De navigatieaanwijzing spreekt met neutrale toon: “Ga rechtdoor over de rotonde”. Met een Hummer kun je deze instructie letterlijk opvolgen. Deze bullebak onder de automobielen laat zich niet afschrikken door gemeentelijk aangelegde obstakels. Voor hem is ieder terrein begaanbaar en geen berg te hoog. Met zijn bulderende V8 genereert hij een plaatselijke klimatologische ramp. In deze tijd is een Hummer volstrekt onverantwoord en in Nederland volkomen overbodig. Al enige tijd konden er geen nieuwe Hummers meer getest worden, maar nu het merk op de rand van de afgrond staat grepen wij elders onze kans. Bij Auto Van Schaik stond een gebruikte H2 op LPG, om de milieuschade en de pijn in de portemonnee nog enigszins te verzachten. Een rijindruk met de auto die nu écht niet meer kan…

Hummer H2

 

Dinosaurus

Hij is de dinosaurus onder de auto’s, de Hummer is inmiddels van een uitstervende soort. Een eerbetoon aan de Amerikaanse legerjeeps die de woestijnen van het conflictrijke Midden-Oosten trotseerden. Wie een Hummer bezit, lijkt te sympathiseren met de vele oorlogen die de V.S. met dit voertuig uitvocht. De H2 waar we mee rijden is feitelijk een moderne interpretatie van de H1, die ook wel de oer-Hummer wordt genoemd. Overigens is de H1 nog een afgeleide van de legeruitvoering, de Humvee. De H2 is echter een opzichzelfstaand model, met meer luxe, comfort en iets handzamere buitenmaten.

Hummer H2

Desalniettemin is hij nog altijd ontstellend groot, vooral in de breedte (2,06m) en hoogte (1,98m). De meeste mensen die ernaast staan zullen de bovenkant van het dak niet eens kunnen zien. De lengte blijft nog ruim onder de 5 meter en is daarmee vergelijkbaar met een grote sedan. Een bezoekje aan de wasstraat is dus op eigen risico. Gelukkig zijn de fors uitgevallen spiegelkappen van plastic. Alles aan de Hummer lijkt wel tegen een stootje te kunnen, de massief zwarte bumpers maken een onvermurwbare indruk. De brede treeplanken zijn bij het instappen geen overbodige luxe, je kruipt namelijk hoog boven de weg achter het stuur. Vanuit daar kijk je zelfs op de gemiddelde SUV nog neer. Je bent geen king of the road, maar de keizer van het asfalt en ernaast.

Het mag namelijk geen verrassing zijn dat de Hummer ook over offroad capaciteiten beschikt. Door zijn flinke bodemspeling, korte overhang voor en achter en uiteraard vierwielaandrijving is geen terrein ruig genoeg. Je kunt met een gerust hart zelfs dwars over de hogere rotondes heen rijden, mits er niemand kijkt. De dikke ballonbanden van de op de hoeken geplaatste wielen garanderen maximale tractie op ongeasfalteerde ondergrond. Toch zijn de onroad rijeigenschappen van de H2 hier in Nederland het meest relevant, dus leggen we daar de nadruk op in deze rijtest.

Hummer H2

 

Een halve kilo

Op het asfalt doet de H2 het zeker niet slecht. Beter dan we hadden verwacht zelfs! Ondanks zijn gewicht van bijna 3 ton, stuurt de Hummer met de lichtheid van een gemiddeld stadsautootje. Natuurlijk is het stuurgevoel behoorlijk indirect en tamelijk gevoelloos, maar het maakt de H2 wel een toegankelijke auto om mee te rijden. Zijn koets is redelijk goed te overzien, de achterkant houdt zo ongeveer op bij de achterruit en met uitzicht over de hele motorkap kun je ook de voorkant goed inschatten. De onderstellingafstemming is comfortabel, met de kanttekening dat korte hobbels wel redelijk hard doorkomen. Het overhellen blijft aardig beperkt, mede door de grote spoorbreedte ligt de H2 stabiel op de weg. Natuurlijk voel je zijn gewicht wel, maar als je de bochtsnelheid daarop aanpast is er weinig aan de hand.

Hummer H2

Op de snelweg kun je uitstekend de maximumsnelheid rijden, je zou alleen 100 gaan rijden voor het verbruik. Dat ligt met slechts 2000tpm bij 120 rond de 1 op 6, volgens de boordcomputer en uitgaande van benzine. We hebben het niet na kunnen meten, maar ga op LPG voor het gemak uit van een gemiddeld verbruik van 1 op 4. Bij veel snelweg wellicht nog 1 op 5. Dat is even slikken, want je staat dan toch om de paar honderd kilometer te tanken. Gelukkig is de literprijs van LPG nog alleszins betaalbaar. Zou je dit bakbeest op benzine rijden, dan kun je wel een hennepkwekerij op zolder beginnen om de brandstofkosten van te betalen. Deze Hummer stoot ruim een halve kilo (512 gram) CO2 per kilometer uit, voldoende om linkse milieuactivisten zo uit hun boomhutten te roken.

In de stadsjungle valt ook een hoop lol te beleven, want met de 6.0 liter V8 ben je niet onderbedeeld onderweg. Deze lowtech achtcilinder tokkelt bij lage toeren soepel voort, maar buldert op brute wijze voorwaarts als je hem intrapt. De viertraps automaat maakt grote sprongen en wanneer je de 4000tpm passeert dan ontwaart zich het geluid van een ware muscle car. De Hummer komt met 329pk dan ook prima van zijn plek, al is een 0 naar 100 tijd van 10 tellen niet echt snel te noemen. De beleving is echter fantastisch. De intimiderend harde brul imponeert omstanders, die soms met een beangstigde blik omkijken, zich afvragend of je ze wel gezien hebt. Het lijkt alsof je over alles en iedereen heen zou walsen.

Hummer H2

 

Typisch Amerikaans

Het interieur is net zo grof afgewerkt als de stootvaste buitenzijde. Het harde grijze plastic is typisch Amerikaans, net als de afwerking. De ronde luchtroosters vallen nog het meest op in het hoekig en functioneel vormgegeven dashboard, dat met dikke ongelijke naden en onbedekte schroeven in elkaar is gezet. Achter het stuur zak je comfortabel weg in de zachte lederen zetels, die zelfs de meest zwaarlijvige veteraan een riante plek kunnen bieden. De automaathendel lijkt rechtstreeks uit een vliegtuig te komen en het aantal metertjes voor je versterkt het cockpit idee. Het met knoppen bezaaide stuurwiel laat zich het beste omschrijven als een dunne hoepel, die als enige informatie het opschrift ‘H2’ doorgeeft aan de bestuurder. Voor als je even vergeten bent in wat voor auto je ook alweer zit.

Hummer H2

Aan luxe ontbreekt het in elk geval niet. Zelfs het stuurwiel laat zich elektrisch verstellen en een schuifdak, Bose audio en stoelverwarming zijn vanzelfsprekende luxezaken. Bij een nieuwprijs van bijna een ton mag dat trouwens ook wel. De vorige eigenaar was ook nog zo vriendelijk een touchscreen navigatiesysteem achter te laten, net als de kostenbesparende LPG-tank die onzichtbaar is weggewerkt in de bagageruimte. Helaas valt de hoeveelheid kofferruimte alsnog een beetje tegen, gelet op het gewicht en de buitenmaten van de H2. Bijzonder ruim of praktisch is de Hummer dus niet, vergeleken met andere terreinwagens. Een derde zitrij ontbreekt zelfs.

Voor zijn praktische kanten of functionaliteit koop je deze Hummer dan ook niet. De lol en sensatie zitten hem vooral in de reacties die hij losmaakt. Het onaantastbare gevoel wanneer je er mee rijdt en het idee dat dit de auto is die je moet hebben, als de wereld in 2012 vergaat, zoals de kalender van de Maya’s voorspelt. Hij is de kakkerlak onder de auto’s, het enige wezen dat een nucleaire oorlog zou overleven. Helaas speelt de Hummer hiermee in op sentimenten die vooral aan de overkant van de Oceaan leven, waar vuurwapenbezit de gewoonste zaak van de wereld is. In onze huidige samenleving heeft hij zijn bestaansrecht allang verloren, waardoor deze Dinosaurus nu werkelijk uitgestorven is. Je kunt je echter afvragen hoeveel nuttelozer een Hummer is ten opzichte van een supersportwagen met 1001 pk en een top van meer dan 400km/uur.

Hummer H2

 

Tegendraads symbool

Deze Hummer is zo’n beetje de meest politiek incorrecte, asociale, milieuonvriendelijke auto die er is. Een statement tegen alles wat klein, zuinig en milieuvriendelijk is. Die tegendraadsheid zal voor een klein publiek toch wel zijn charme en aantrekkingskracht hebben. Als je volkomen lak hebt aan wat de omgeving van jouw ‘tank’ zal vinden of zeggen en je bent vatbaar voor het onoverwinnelijke gevoel dat deze Hummer je kan geven, dan is dit het moment om er één aan te schaffen. De laatste voorraad nieuwe Hummers wordt met megakortingen van de hand gedaan en het gebruikte exemplaar waar wij mee reden koop je voor minder dan een kwart van de nieuwprijs. Bij het op de weg houden van deze auto moet je vooral rekening houden met de hoge wegenbelasting, door het hoge wagengewicht. De V8 techniek is beproefd en onderhoudsvriendelijk simpel en de brandstofkosten op gas zijn nog te overzien. De vraag is of er nog iemand het lef heeft in het symbool van verspilling en vervuiling te rijden. Rechtdoor over de rotonde en dwars tegen het verkeer in…

Hummer H2

 

Auteur en fotografie: David Joost Kamermans

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Autobedrijf van Schaik
http://www.autovanschaik.nl
Leeuwarden

 

Motor en techniek:

5967 cm3 - V8
242 kW (329 pk) bij 5200 tpm
495 Nm bij 4000 tpm
Benzine
Vierwielen
4 v, automaat

 

Maten en gewichten:

2903 kg
1132-2451 l

 

Prestaties:

150 km/u
9,8 s

 

Verbruik:

26,8 l / 100 km
18,3 l / 100 km
21,4 l / 100 km
512 g/km

 

 

Prijzen:

+/- € 95.000
€ 23.850 (occasionprijs)

 

Energielabel