Land Rover Range Rover V8 5.0 SC Autobiography

9 januari 2010

 

Beter dan het beste

Beter dan het beste, dat is wat ze bij het van origine Britse automerk Land Rover willen. De Range Rover is al jaren de maatstaf in zijn klasse. Tevreden zijn ze bij het merk niet snel. En dat is maar goed ook, want de klantenkring is veeleisend, heel veeleisend. De meest moderne snufjes moeten zeker op de optielijst aangekruist kunnen worden, en de afwerking moet van een hoog niveau zijn. Nee, het is niet makkelijk om een product bij deze specifieke groep mensen aan de man te brengen. Het is dan ook van belang dat de ontwikkelingen snel gaan, en ze op het moment van introductie echt het nieuwste van het nieuwste hebben. Het liefst nog ver vooruit lopend op de concurrentie, zodat ze toch zeker de eerste jaren kunnen melden dat ze unieke gadgets aan boord van de geliefde bolide hebben. Toch moet de basis van dit product niet te rigoureus gewijzigd worden, want een succes is moeilijk op een afwijkende manier voort te zetten. Precies de gedachte van Land Rover bij het ontwikkelen van de recent opgefriste koning der terreinauto’s, het jasje bleef grotendeels ongewijzigd terwijl daaronder een hoop onzichtbare wijzigingen plaats vonden.

Land Rover Range Rover V8 SC

 

Traditioneel

Het is van een afstand moeilijk te zien, maar de Range Rover heeft toch echt een facelift gehad. Op het eerste gezicht lijken alleen de lichtunits gewijzigd. Niet alleen de achterlichten, maar ook de koplampen zijn tegenwoordig voorzien van LED-techniek. Gelukkig niet zo opvallend als bij de Duitse merken. Ze hebben er bij Land Rover voor gekozen om een aantal LEDjes rond de lens van de xenonlamp en het stadslicht te plaatsen. Zeker als het dimlicht brandt, is er weinig meer van de lampjes te zien. Zo komt het niet schreeuwerig over, iets wat je zeker bij een grote SUV moet voorkomen. Bij Audi hebben ze dat bijvoorbeeld op de Q7 niet helemaal begrepen, maar gelukkig zijn de Britten traditioneel stijlvol en niet te opzichtig. Als we wat dichterbij komen, zien we dat ook de voorbumper licht opgefrist is. Die is wat robuuster vormgegeven, en afgewerkt met een aluminiumkleurige balk tussen de mistlampen. De achterbumper hebben ze zo op het eerste gezicht ongewijzigd gelaten. Helaas hebben ze nog steeds geen mooiere oplossing voor de uitlaten onder de bumper gevonden. Het ziet er wat aftermarket uit. Het is natuurlijk moeilijk om ze bij deze auto mooi in de bumper te integreren, maar misschien hadden we ze nog liever zoals bij de TDV8 niet gezien, lekker achter de bumper weggewerkt.

Land Rover Range Rover V8 SC

Gelukkig hebben ze de traditionele koets in tact gelaten, en er verder niets aan gewijzigd. Het model is al sinds introductie succesvol, en dat is ook mede te danken aan de vele designkenmerken van de vorige generaties. Zo zien we het ‘zwevende’ dak, dat door de zwarte raamstijlen gedragen lijkt te worden. Het grote glasoppervlak en de grote motorkap die doorloopt in de voorschermen zijn hier ook twee goede voorbeelden van. Als de drie generaties naast elkaar geparkeerd staan, zijn de overeenkomsten en de evoluties goed te herkennen.

De kleurencombinatie van de testauto is bijzonder chique. De aparte kleur ‘bournville’ kent verschillende karakters. Met de volle zon op de lak, neigt de kleur naar aubergine en met zonneschijn in mindere maten naar donkerbruin. Tegen schemering lijkt de lak eerder donkerblauw of zwart te zijn. Een mooie kleur, die tijdens de testperiode voor veel leuke reacties heeft gezorgd. Het enige commentaar dat omstanders hadden, ging over de wielen, die toch wat iel ogen onder de grote Range Rover. Ondanks dat we het hier over 20 Inch wielen hebben, zijn het waarschijnlijk de dunne spaken die dat gevoel bij mensen opwekt. Gelukkig kan er ook gekozen worden voor dezelfde maat, maar dan met meer spaken, voor een in onze ogen mooiere combinatie.

Land Rover Range Rover V8 SC

 

Etalage

Als we de kasteelpoorten openen, komt er een mooi licht interieur tevoorschijn, dat een mooi contrast is met de donkere buitenkleur. Het bijna witte leer oogt fris. Vanaf de werkplek zien we al snel nog meer verbeteringen ten opzichte van het model van voor de facelift. Ieder deel dat we vast pakken bestaat uit leer of zachte kunststoffen. Het geheel doet erg hoogwaardig aan, en de afwerking is van een bijzonder hoog niveau, wat uiteraard verwacht mag worden in deze prijsklasse. Achter het stuur van de Range Rover zit je nog steeds in een etalage. Het is zien en gezien worden achter het stuur van de Britse luxetank. De zitpositie is sinds 1970 nauwelijks gewijzigd. Met je arm op de aan de rugleuning bevestigde armsteun heb je al snel een relaxed positie gevonden. Het stuurwiel is uiteraard elektrisch verstelbaar, en is hoog geplaatst waardoor je het goed in de hand kunt houden. Met de koude dagen kun je met een druk op de knop het stuurwiel verwarmen, zodat je zelfs geen koude handen zult krijgen.

Land Rover Range Rover V8 SC

We kijken vanaf de bestuurdersplaats tegen een nieuw TFT-scherm aan, waar bij het maken van contact eerst een mooi natuurlandschap verschijnt, en vervolgens de tellers op weergegeven worden. Het ziet er erg futuristisch uit, en biedt ook nog de mogelijkheid in het midden de stand van de auto weer te geven.

Centraal op het dashboard geplaatst is het nieuwe duo view navigatiescherm, dat niet alleen voor de routebegeleiding kan worden gebruikt, maar waar tijdens de rit de bijrijder ook televisie op kan kijken. De bestuurder ziet in dit geval het hoofdmenu of de routebegeleiding, maar kan zodra de versnellingshendel in ‘P’ staat ook van een film of een van de digitale televisiezenders meegenieten. De technologie gaat steeds verder en dit is toch wel een van de nieuwste snufjes die kopers in dit segment graag zien. Uiteraard zijn er voor de achterpassagiers ook twee schermpjes in de hoofdsteunen geïntegreerd, waar ook een DVD of digitale televisie kan worden gekeken. Met de digitale gemakken van thuis, verplaats je jezelf in de Range Rover.

Land Rover Range Rover V8 SC

In tegenstelling tot de Sport, biedt de ‘normale’ Range Rover wel een riante binnenruimte voor de bestuurder en de passagiers. De beenruimte achterin is groot genoeg voor langere personen, dit komt ook doordat de achterbank wat hoger is geplaatst dan de twee voorstoelen. Achter deze achterbank vinden we ook een ruim bemeten kofferruimte. Die traditioneel, zoals bij zijn voorgangers de P38 en de Classic via twee kleppen te openen is. De bovenste klep opent naar boven, en het onderste gedeelte is dan te gebruiken als bankje. Handig als je op jacht bent, en even rust wilt nemen zonder de rest van het interieur te bevuilen.

Land Rover Range Rover V8 SC

 

Een waar jachtmonster

Op jacht zegt u? Dat wordt toch meestal diep in het bos gedaan? En, met deze luxe limousine? Ja, juist met dit luxe werkpaard. Want we moeten niet vergeten dat ondanks de luxe, het toch een Land Rover blijft. The best 4x4 by far! En ook bij deze Range Rover is de aandrijftechniek die hiervoor nodig is weer aanwezig. Met een centrale knop in de middenconsole, en het scherm voor de navigatie valt de ideale instelling voor de ondergrond met een draai aan de knop te regelen. Of dat nou in de sneeuw is, een modderige bospas, een rivier of een bergweg met rotsen, het valt allemaal in te stellen. In combinatie met de instelbare luchtvering is geen berg voor dit luxe werkpaard te hoog. Recent bewees Clarkson in het programma TopGear nog dat de Range Rover één van de beste terreinauto’s is. Met een Classic Range Rover reed hij zonder problemen door de bossen van Bolivia, en eindigde hij in de woestijn. Geen land is voor de Range Rover onbegaanbaar. De mogelijkheden zijn onbeperkt, zonder ook maar iets op luxe, uitstraling of comfort te hoeven inleveren. Het dubbele karakter van de Range Rover maakt de auto zo uniek. Op werkdagen kun je hem prima voor je kantoorpand parkeren, terwijl je in je vrije tijd de verborgen natuur opzoekt.

Land Rover Range Rover V8 SC

We hebben al een aardige lijst met nieuwe details kunnen ontdekken, maar het echte grote nieuws gaat schuil onder de grote motorkap. Daar ligt tegenwoordig een achtcilinder – zoals het natuurlijk hoort in een Range Rover – met Supercharger en een inhoud van 5.0 liter in. Voorheen kenden we de 4.2 Supercharged en de ongeblazen 4.4. Goed voor 390 en 300 pk. Die maakten hem best rap, in een Range Rover van ruim 2500 kilo. Tegenwoordig wil men meer, de concurrentie biedt altijd nog sterkere en grotere motoren aan in haar modellen. Toch valt er voor de Range Rover moeilijk een directe concurrent aan te wijzen, puur omdat het zo’n unieke auto is met de daarbij behorende eigenschappen. Niets komt er eigenlijk ook maar bij in de buurt. Maar de nieuwe 5.0, goed voor 510 pk, moet de Range Rover toch wat meer prestatiepotentieel meegeven. Het moet voor de koper die toch leuk met de snellere zakensedans mee wil komen ook een interessante optie blijven. Met een sprint van 6,2 tellen naar de 100, en een begrensde top van 230 kilometer per uur moet dat aardig lukken.

Land Rover Range Rover V8 SC

Het is vooral het onverwachte effect dat de Range Rover zo leuk maakt, er is namelijk niemand die dergelijke prestaties verwacht van het rijdende fort. Het is dan ook bijzonder indrukwekkend hoe de neus van de koets de lucht in steekt wanneer het volledige motorvermogen wordt aangesproken. Een paar keer knipperen met je ogen is genoeg om even te vergeten dat je zo op de 200 kilometer per uur zit. De automatische transmissie kan het allemaal goed bijbenen, en schakelt soepel als een mes door de boter. Hij doet vaak precies wat je wil, en er is nu ook de mogelijkheid om met flippers aan het stuurwiel te schakelen, waar de bak ook direct op reageert. In het praktijk hebben we het nauwelijks gebruikt, maar het is leuk dat het er op zit. Het onderstel is ook aangepast op deze nieuwe motor. Een nieuw stabiliteitscontrole systeem zorgt er voor dat overhellen nog meer wordt beperkt. Ook de besturing is aanzienlijk directer geworden. Gelukkig ook niet te direct, want dan krijg je met zo’n mastodont als deze gevaarlijke situaties op hogere snelheden.

Bij flink accelereren met de vorige supercharged werd je getrakteerd op een gierend geluid van de supercharger. De één vond dit super, maar de ander had liever de mooie V8 gorgel. De laatste groep kan zijn of haar hart lekker ophalen bij de nieuwe vijfliter, al bij het licht aanraken van het pedaal hoor je een mooie diepe brul, die absoluut niet ordinair te noemen is. Eerder karakteristiek voor de Range Rover, zoals we dat al jaren kennen. Het doet ons in de verte ook nog denken aan the good old 3.5 V8 uit de Classic Range Rover.

Land Rover Range Rover V8 SC

Het imago onder milieufreaks is voor de Range Rover helaas niet al te best. Een hoog verbruik en een grote uitstoot. Toch hebben ze het bij Land Rover voor elkaar gekregen de motor meer vermogen te geven, en toch een lagere uitstoot en verbruik te creëren. Met de 4.2 SC was het zo wat onmogelijk om op de snelweg gemiddeld 1 op 10 te rijden, de 5.0, doet bij 100 kilometer per uur zonder problemen 10 kilometer op één liter benzine. Zelf bij 120 is het nog acceptabel, dan geeft de meter 1 op 9 gemiddeld aan. In het stadsverkeer heeft de grote Range Rover het altijd nog moeilijk om een redelijk verbruik neer te zetten, uiteindelijk haalden we een gemiddeld verbruik van 1 op 6.7. Daar zijn dan redelijk wat stadsritten en snelheidstesten bij inbegrepen. Best netjes, niet waar?

 

Geen moment van twijfel

We hebben er bijna geen woorden meer voor. Zo verfijnd als dit nieuwe vlaggenschip van Land Rover is geworden. De nieuwe 5.0 SC motor blijkt een juweeltje te zijn, en het rustige karakter van de auto in een klap om te kunnen toveren tot een waar beest. Het is onvoorstelbaar met welke brute kracht deze zwaarlijvige tank door het verkeer gejaagd kan worden. De wijzigingen ogen zo subtiel, maar eigenlijk is het wat rijeigenschappen betreft een heel andere auto. Het comfort is bewaard gebleven, maar het overhellen werd beperkt en de besturing directer. We zouden bijna zeggen dat er weinig te klagen valt over de nieuwe Range Rover. Als we dan toch wat punten moeten noemen dan blijven het relatief hoge verbruik en de gigantische buitenmaten toch wel een nadeel. Maar zo kunnen we op alle slakken wel zout gaan leggen. Uiteindelijk koop je deze Land Rover omdat je er een bepaald gevoel bij hebt. Een beleving die je bij zijn concurrenten, voor zover je daarvan kunt spreken, mist. Het interieur ademt een unieke sfeer uit, terwijl de buitenzijde een statige klasse over zich heeft die al decennia lang herkenbaar is. Die twee euroton blijft natuurlijk een flinke smak geld, maar als ik in de positie verkeerde het uit te geven aan een luxeauto voor vier of vijf personen, dan zou ik geen moment twijfelen en mijn handtekening onder het koopcontract van deze Range Rover zetten.

Land Rover Range Rover V8 SC

 

Auteur: Gregory Weller

Fotografie: Luuk van Kaathoven

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Land Rover Nederland
http://www.landrover.nl
Beesd

 

Motor en techniek:

4999 cm3 - V8 Supercharged
375 kW (510 pk) bij 6000 tpm
625 Nm bij 2500 tpm
Benzine
Vierwielen
6 v, automaat

 

Maten en gewichten:

2610 kg
535-1756 l

 

Prestaties:

225 km/u
6,2 s

 

Verbruik:

22,6 l/100km
10,4 l/100km
14,9 l/100km
348 g/km

 

Prijzen:

€ 131.400
+/- € 200.000

 

 

Energielabel