Range Rover Evoque 2.2 SD4 4WD Dynamic

24 november 2011

Autotest: Range Rover Evoque 2.2 SD4 4WD Dynamic

Modieus gekleed, trendy over straat

Cruisend door de binnenstand van Utrecht zie ik in mijn ooghoeken een groep dames van een jaar of 20 fietsen. Het meest modieus geklede meisje van de groep kijkt mijn richting uit en roept uit het niets keihard: “Hey! De nieuwe Range Rover Evoque! Whoaah!!” Omstanders kijken haar aan alsof ze helemaal gek is, maar ik begreep het wel. Ik wil niet generaliseren, maar ze is exact het type dat je in een Mini ziet rondrijden en trendy over straat loopt. Dat ze dermate reageert op de Evoque zegt genoeg over hoe we de SUV mogen zien, toch?

Range Rover Evoque

 

Hip

De Range Rover Evoque heeft alles in huis om als cool te mogen worden beschouwd. Het ontwerp is modern, gedurfd en vooral aantrekkelijk. Neem bijvoorbeeld de lichtunits, die zijn zo smal dat je ze eerder op een concept car verwacht dan op een productieauto. De aflopende daklijn voorkomt dat de SUV kolossaal overkomt en met fraaie wielen staat er helemaal iets sportiefs. Dat Land Rover - overigens terecht - trots is op de voorzijde blijkt wel als je de brochure doorbladert, het is zoeken naar een foto van de achterzijde. En dat terwijl de kont allerminst vervelend is om naar te kijken. De smalle achterruit staat gaaf, het zicht naar achteren is daardoor echter belabberd.

Range Rover Evoque

De Range Rover Evoque heeft iets gemeen met de Citroën DS3 en de Mini. Deze drie auto’s staan synoniem voor hip, waarbij personaliseren een belangrijk item is. Dat maakt de Evoque uniek in zijn klasse. De BMW X1/X3 en Audi Q3/Q5 zijn meer ‘normale’ auto’s, terwijl de Range Rover zich duidelijk richt op de huidige trends. Een gekleurd dak behoort tot de mogelijkheden en zo heeft de geteste Dynamic-uitvoering een afwijkende bumperpartij met dikke, vierkante uitlaten. Dit is dan ook wat je de sportiefste variant noemt. Dat houdt in dat zaken als de grille, raamomlijsting en roosters in Gloss Black gespoten zijn. Land Rover gaat met de Range Rover Evoque helemaal met de mode mee.

Range Rover Evoque

Qua prijs zit de Evoque mooi in de buurt van eerder genoemde Duitse concurrenten. De Evoque met eD4-dieselmotor en tweewielaandrijving is er vanaf 42.900 euro, de duurdere modellen hebben een vanafprijs die maximaal 64.900 euro bedraagt.

 

Kuipstoelen

Kuipstoelen in een SUV, dat is iets nieuws. Land Rover biedt ze voor de Evoque aan. Je kunt je afvragen of die in een auto als deze echt thuishoren, maar het ziet er wel ontzettend gelikt uit. Ze zitten uitstekend, al geldt dat net zo goed voor de standaard zetels. De stoelen zitten in het Dynamic Plus Pack (5.230 euro) en met dat pakket wordt een sinistere sfeer gecreëerd. Veel aluminium, donkere interieurdelen en een dashboard dat rijkelijk voorzien is van zwart leder zijn dingen die je krijgt. Ik kan niet anders zeggen dan dat het er voortreffelijk uitziet, al valt hier en daar de materiaalkeuze wat tegen. De portieren en de middentunnel zijn voor een groot deel uit harde materialen vervaardigd, wat wordt goedgemaakt met een aantrekkelijk design. Hoewel het dashboard niet enorm spannend is vormgegeven, springt het toch fraai in het oog. De omhoogschuivende draaiknop voor de automaat is daar een goed voorbeeld van.

Range Rover Evoque

Het navigatiescherm is bekend uit andere Land Rovers en blijft een puntje van kritiek, er zijn systemen die makkelijker werken en beter ogen. Neemt niet weg dat het vol zit met handige features. In dit geval is de kleur van de sfeerverlichting aan te passen, kun je met vijf camera’s de omgeving in de gaten houden (handig bij stoepranden) en is het mogelijk om als bestuurder de navigatiekaart te zien, terwijl de bijrijder op hetzelfde scherm aan film kijkt. Het standaard aanwezige Hi-Line Meridan audiosysteem met 10 luidsprekers en subwoofer klinkt subliem.

Range Rover Evoque

Het design van de koets heeft minimaal invloed op de hoeveelheid ruimte. De hoofdruimte achterin valt ondanks de aflopende daklijn allerminst tegen, de beenruimte is daar echter ternauwernood acceptabel voor een trip met vier volwassenen. De kofferbak heeft weliswaar geen tildrempel en lijkt met 575 liter best ruim, in de praktijk voelt het niet groots aan. De driedeurs Evoque (ook al zoiets bijzonders!) heeft met 550 liter een iets kleinere inhoud. Enfin, voor het wekelijkse rondje langs de boetieks voldoet het prima. Of generaliseer ik nu weer?

Range Rover Evoque

 

Bij het rijden betrekken

Het leuke van dit type auto is dat je jezelf vooraf moeilijk een beeld kunt scheppen van hoe het rijdt. Want de Evoque oogt weliswaar sportief, het blijft een relatief hoge SUV. Nou, Land Rover heeft haar best gedaan. De Evoque mag dan de bodemplaat en wielophangingcomponenten met de Freelander delen, ze hebben er alles aan gedaan om de Evoque een ‘eigen’ rijgedrag te geven. Het klinkt misschien wat cliché, maar de kleinste Range Rover komt erg in de buurt van sportief. De wielen worden geveerd en gedempt met het Adaptive Dynamics-systeem van de Range Rover Sport. De schokdempers zijn gevuld met een magnetische vloeistof waarbij een elektromagneet de hardheid van de demping tot vijftig keer per seconde kan aanpassen. Het onderstel biedt de mogelijkheid om te kiezen tussen een normale en een dynamische stand. In die laatste modus is het onderstel lekker straf afgesteld en wordt voorkomen dat de koets hinderlijk overhelt. De wegligging is voor dit type auto best dynamisch, maar ik zou het vooral prettig en stabiel noemen. Iets waar de vierwielaandrijving grote verantwoording voor draagt. Ondanks de hoge zit vergeet je al gauw dat je met een SUV-achtige aan het rijden bent. Het scheelt dat de Evoque niet afstandelijk aanvoelt en je juist in het rijden betrekt. De voorwielen reageren snel op stuurcommando’s en de besturing biedt in de sportstand ook net wat meer weerstand. Goed, het voelt enigszins kunstmatig maar voor dit type auto is het verre van verkeerd. In de normale stand biedt de Evoque net wat meer comfort en is de besturing een tikkeltje lichter. Ideaal voor normaal rijgedrag, wil je persé een Mini bijhouden dan is de sportstand toch wel erg handig.

Range Rover Evoque

De aandrijflijn van dit testmodel is de SD4-motor met een zestraps automaat. Deze 2179 cc grote viercilinder dieselmotor levert een keurige 190 pk en 420 Nm en is de krachtigste diesel die op dit moment leverbaar is. Een echte beul als een V6 of V8 ontbreekt, maar de vierpitter presteert naar behoren. De motor is redelijk stil en aan heeft voldoende trekkracht, al komt de motor pas na 2.500 tpm echt los. De automaat lijkt zich daarvan bewust te zijn, want die wil wel eens afwachtend zijn met overschakelen en heeft blijkbaar wel wat toeren nodig. De automaat schakelt daarentegen mooi vloeiend en maakt optimaal gebruik van het beschikbare vermogen. De echte liefhebber van snelheid en kracht moet uitwijken naar de 2,0-liter direct ingespoten benzinemotor, die 240 pk levert en in 7,6 seconden van 0-100 km/u sprint. De SD4-motor doet die sprint in een verdienstelijke 8,5 seconden, een echte sprinter is het niet. Deze SD4 heeft in stadsverkeer zo’n 11 liter per 100 kilometer nodig, terwijl je daarbuiten makkelijk 8,5 liter per 100 kilometer haalt. Gezien het gewicht van 1.650 kilogram en de koetsvorm niet onaardig, evenmin is het uitzonderlijk goed. Leuk detail is dat je via de boordcomputer kunt zien hoeveel CO2 je per kilometer uitstoot.

Range Rover Evoque

Als je de gebaande baden verlaat, ondersteunt de Evoque jou met het bekende Terrain Response, waarbij voor iedere ondergrond de meest optimale aandrijving wordt geboden. De Evoque heeft zelfs meer bodemvrijheid dan de Freelander, dus hij is absoluut tot iets in staat. Niet dat ik het ooit met deze 20 inch wielen zie gebeuren, maar de Evoque kan door een halve meter diep water rijden.

Range Rover Evoque

 

Begeerlijk

In het algemeen moet je iets met SUV’s hebben, wil je tot het besluit komen er eentje aan te schaffen. De Range Rover Evoque biedt uiteraard de voordelen van zo’n soort auto, maar staat qua rijgedrag en beleving dichterbij – laten we zeggen – een Mini. Toegegeven, die lijken net zoveel op elkaar als Gucci en Burberry maar spreken beide een specifieke doelgroep aan. Dat geeft de Evoque een eigen charme: meegaand met de huidige (auto)trends en tegelijkertijd helemaal in eigen stijl. Dat maakt de Evoque niet alleen voor het meisje op de fiets, maar ook voor mij erg begeerlijk.

Range Rover Evoque

 

Auteur: Anton van der Wulp

Fotograaf: Luuk van Kaathoven

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Land Rover Nederland
http://www.landrover.nl
Beesd

 

Motor en techniek:

2179 cm3 - 4 in lijn
140 kW (190 pk) bij 4000 tpm
420 Nm bij 1750 tpm
Diesel
Vier wielen
6 v, sequentiële automaat

 

Maten en gewichten:

1650 kg
575-1445 l

 

Prestaties:

195 km/u
8,5 s

 

Verbruik:

7,9 l/100km
5,7 l/100km
6,5 l/100km
169 g/km

 

Prijzen:

€ 42.900
€ 85.795

 

 

Energielabel