Opel Astra Sedan 1.7 CDTI ecoFLEX Business+

11 januari 2013

Autotest: Opel Astra Sedan 1.7 CDTI ecoFLEX Business+

Dappere poging

Een compacte auto ‘met kont’ heeft altijd iets ongemakkelijks. Hij ziet er doorgaans wat gekunsteld uit ten opzichte van zijn hatchback-broer, maar biedt meer bagageruimte. Door het ontbreken van een vijfde deur is een sedan echter niet per definitie praktischer, dus wat is het nut? ‘Kies een stationwagen’, zou je denken. Toch verschijnen er zo nu en dan compacte sedans op de markt. Opel heeft - in Nederland - een tijdlang zonder gezeten, maar nu staat er dan toch weer een vierdeurs Opel Astra. Die komt tegelijk met een lichte facelift voor de complete Astra-range. Een goed excuus om twee vliegen in één klap te slaan.

Opel Astra 4 deurs

  

Als je er even over nadenkt dan kan je wel een paar redenen bedenken waarom je de Opel Astra 4-deurs boven een andere carrosserievariant zou verkiezen: je wilt de uitstraling van een zakensedan of een Insignia is boven het budget. En ik moet toegeven dat Opel flink haar best heeft gedaan om de 4-deurs Astra lekker te laten ogen. Dankzij de chromen sierstrips rond de ramen, de statige lakkleur en de goed geproportioneerde achterzijde oogt de vierdeurs Astra chique en fraai. Ik vind ‘m van achter onderscheidend genoeg ten opzichte van de vijfdeurs Astra en Sports Tourer.

Opel Astra 4 deurs

Terugkomend op de facelift, die is niet al te spannend. Donkere koplampbehuizing, een aangepast grilletje, gewijzigde bumpers, nieuwe kleurtjes en motorische updates – dat werk. Doet meestal veel goeds voor de uitstraling, al is het maar op detailniveau. Verder introduceert Opel een 195 pk krachtige, uit de Opel Insignia bekende dieselmotor en uitgebreidere veiligheidsopties. En dus deze sedan.

Opel Astra 4 deurs

  

Veel liters, niet praktischer

Door middel van een knop op het dashboard of de sleutel zwiept de kofferklep open en wachten 460 liter op koffers, tassen en boodschappen. Doordat de laadopening smaller is dan van een hatchback of stationwagen lijkt de kofferbak op een enorme echoput, maar feit is dat inladen in de hatchback (40 liter krapper) en Sports Tourer (40 liter ruimer) makkelijker gaat. Neemt niet weg dat je achterin heel veel spul kwijt kunt en bovendien de achterbankleuningen plat kunt leggen. Op de tweede zitrij heb je minder hoofdruimte dan in de hatchback. Een bovengemiddeld lang persoon toucheert het plafond en mist wat beenruimte. De Astra is niet de ruimste auto in zijn klasse, maar met een beetje inschikken zit iedereen prima.

Opel Astra 4 deurs

Op interieurgebied biedt de gefacelifte Opel weinig nieuws en qua materiaalgebruik loopt Opel nog altijd achter op Volkswagen. Een andere inleglijst valt op en de handrem werkt nu elektronisch in plaats van handmatig. Een ramp is het allerminst, want het interieur ziet er nog keurig en fris uit. Bovendien is deze Business+ uitgerust met een fijn werkend navigatiesysteem. Parkeersensoren horen daar ook bij, hetgeen voor een auto ‘met kont’ geen overbodige luxe is. De test-Astra heeft optionele sportstoelen ter waarde van 595 euro. Niet dat de standaard stoelen slecht zijn, maar deze stoelen zijn iedere euro waard. De hellinghoek is verstelbaar en de zitting uitschuifbaar, maar de stoelen bieden vooral enorm veel steun. Dit in combinatie met het fijn vastpakkende stuurwiel zorgt voor een zeer prettige zitpositie.

Opel Astra 4 deurs

  

Niet grensverleggend

Rijden in de Astra is allesbehalve een straf. De Opel is niet uiterst sportief en biedt niet immens veel rijplezier, maar de directe besturing en het goed uitgebalanceerde onderstel zorgen voor een dynamisch gevoel. Dat de besturing op elk moment behoorlijk licht is, heeft zo zijn voor- en nadelen. Het chassis van deze 1.7 CDTI-dieselmotor is ietwat verlaagd, maar op het gebied van rijcomfort geeft dat geen problemen. De Astra ligt goed op de weg en is nooit oncomfortabel. Wel opvallend is dat de voorbumper gauw over de weg schraapt bij het nemen van drempels.

Opel Astra 4 deurs

Dan de dieselmotor. De 1.7 CDTI met 110 pk en 260 Nm levert behoorlijke prestaties, ook al doen de cijfers – 0 tot 100 km/u in 13 seconden - anders vermoeden. Qua vermogen zit het wel snor bij de Duitser en vanaf 1.500 tpm voelt ‘ie lekker krachtig aan, alleen onderin heeft ‘ie een dood punt. Een turbogat is niet ongebruikelijk bij dit soort motoren, maar er zijn concurrenten die hiervan minder last hebben. Opel staat niet bekend om z’n geraffineerde blokken, vooral niet als ‘t om diesels gaat. Een trillend koppelingspedaal en een ‘rauw’ geluid zijn daarvan voorbeelden, maar ook het verbruik stelt teleur. Met zijn 99 g/km CO2-uitstoot valt ‘ie de komende jaren keurig in de 20 procent bijtelling-categorie, dus profiteer daarvan. Wie zelf zijn brandstof moet betalen zal niet blij worden als het gemiddelde verbruik 1 op 15 blijkt te zijn. Vooral niet omdat de boordcomputer je enthousiast maakt met een gemiddeld verbruik van 1 op 17,2. Met een tankpas en fiscale voordelen is de Duitser interessant omdat je slechts 25.145 euro betaalt voor een vrij complete Business+. Aan de andere kant: Ford, Renault en Volkswagen bieden – weliswaar soms met andere carrosserievormen –vergelijkbare auto’s met 14 procent bijtelling.

Opel Astra 4 deurs

  

Klein aandeel

Het is een dappere poging van Opel om weer met een Astra sedan te komen en misschien is er inmiddels wel een markt voor. Op het gebied van design doet de vierdeurs Astra het prima, dat was voorheen wel anders. De facelift is te summier om te zeggen dat Opel nu nog meer Astra’s zal verkopen. Het probleem voor Opel is de toenemende concurrentie, het aanbod in de zakelijke markt wordt steeds interessanter met al die 14 procent-modellen. In het geval van de Astra vierdeurs zullen de Duitsers het vooral van verstokte Opel-rijders moeten hebben. Of van mensen die voor niet teveel geld een chique ogende sedan willen.

Opel Astra 4 deurs

  

Auteur en fotograaf: Anton van der Wulp

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Opel Nederland
http://www.opel.nl
Breda

Motor en techniek:

1686 cc - 4 in lijn
81 kW (110 pk) bij 4000 tpm
260 Nm bij 1700 tpm
Diesel
Voorwielen
6 v, handgeschakeld

Maten en gewichten:

1450 kg
375-1235 l

Prestaties:

186 km/u
13,0 s

Verbruik:

4,3 l/100km
3,4 l/100km
3,7 l/100km
99 g/km

Prijzen:

€ 19.995
€ 26.385

Energielabel