Fout
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 66

Daihatsu Materia 1.5 Soul

12 oktober 2008

 

Koelkast of coolkast?

Het kopen van een koelkast is geen bezigheid waar je lang bij stilstaat. Je loopt een keer een elektronicazaak in, om er daar achter te komen dat elke koelkast hetzelfde lijkt. Praktisch elke koelkast is min of meer wit, min of meer smal en rechthoekig en het grootste verschil lijkt min of meer het merkje te zijn wat er op staat.

Bij Mini-MPV’s is dit eigenlijk hetzelfde. Kopers lijken weliswaar iets langer stil te staan bij hun aankoop en de kleuren zijn vaak geen wit-, maar blauw- en grijstinten. Maar voor het rest zijn de overeenkomsten opvallend: alle auto’s in deze klasse zijn min of meer smal en rechthoekig en het grootste verschil tussen de verschillende auto’s lijkt min of meer het merkje te zijn wat er op staat.

Dit was allemaal de werkelijkheid totdat een aantal jaar geleden ook in de koelkastbranche de individualisering toe sloeg. Met mate. Nog steeds zijn de meeste koelkasten wit, maar roze is ook mogelijk. Of een enorm, bol ogend model, wat je normaal alleen op MTV ziet. Hippe koelkasten. En sinds een aantal jaar is er ook een mini-MPV verkrijgbaar die niet smal en rechthoekig, maar breed en vierkant oogt. Die je normaal alleen op MTV ziet. Een hippe Mini-MPV. De Daihatsu Materia.

Daihatsu Materia

 

Urban en cool

Hip is de Materia. Waar de gemiddelde Mini-MPV, eerlijk is eerlijk, enkel aantrekkingskracht uitoefent op mensen die op zoek zijn naar hun laatste auto, oogst de Daihatsu ook belangstelling bij mensen op zoek zijn naar hun eerste auto. De auto oogt breed, gedrongen, stoer. Veel hoeken zijn vierkant, en zowel de voor- als achterkant is plat. De hoge flanken, relatief smalle ramen, de vierkante verschijning, sideskirts en brede wielkasten dragen hier flink aan bij. Onze versie beschikt over getinte achterramen. Het is een klein beetje het voorkomen van een Chrysler 300C – maar dan in het klein.

Daihatsu Materia

Als u gaat voor die uitstraling is het wel belangrijk dat u optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die de auto daar toe biedt. Het is een auto die er toe uitnodigt om persoonlijk te maken, te individualiseren. De makkelijkste en belangrijkste manier daartoe, is het kiezen van de juiste wielen. Wieldoppen op de Materia zijn een gemiste kans. Onze versie was uitgerust met niet onaardig lichtmetaal, maar bij bestudering van de site van de Materia-club viel ons oog op de soms buitensporig grote wielen die onder de Daihatsu’s gemonteerd zaten. Erg overdreven, erg cool, erg urban.

 

Radio Daihatsu

Het ontwerp van het interieur is ook overdreven en cool. Je waant je in een radio. Aan weerszijden van dashboard zitten speakers. In de voordeuren zijn ook grote speakers geplaatst, die zelfs – via een knop – verlicht kunnen worden. De audiobeleving in de auto is dan ook prima. De rest van het ontwerp aan de binnenzijde is ook best leuk, maar toch stelt het interieur flink teleur. De glanzende delen zijn van zo’n tragisch slechte soort imitatie-RVS dat het bijna grappig is. De gebruikte plastics zijn ook bijzonder matig. En de bediening van de airco- en radio ziet eruit alsof Daihatsu ergens nog wat spul had wat op moest. Je waant je in de jaren negentig.

Daihatsu Materia

’s Nachts, als je de nare plastics niet meer kan zien, blijft dat gevoel overeind. De centraal op het dashboard geplaatste tellers, grote speakers en handgrepen zijn dan blauw verlicht. Erg cool. Maar de audio en airco bedieningen straalt een groen licht uit wat Volkswagen al ruim een decennium niet meer gebruikt. Het vloekt niet alleen met het blauw, het roept ook een goedkoop en gedateerd gevoel op. Een misser die toch vrij makkelijk te voorkomen was geweest. Alhoewel de Materia erg gedateerd aanvoelt, is de auto pas in 2007 geïntroduceerd. Daarmee zou het model moeten aanvoelen alsof het net ontwikkeld is – en niet nu al verouderd.

Daihatsu Materia

Over kleine auto bestaat het vooroordeel dat ze van binnen vaak erg ruim zijn. Dat is natuurlijk onzin, want dan zou elke auto enorm zijn. Voor de Materia gaat dit echter onverkort op. De binnenruimte is enorm - er zijn kleinere studentenkamers. Zowel de voor- als achterpassagiers zouden twee meter tien kunnen zijn. De hoofdruimte is schier eindeloos. En als de achterbank in zijn achterste stand staat, is de beenruimte oneindig. De Materia is, met kleine voorsprong, de ruimste auto in zijn klasse.

Daihatsu Materia

De verstelmogelijkheden van de stoelen steken daar wat schril bij af. Concurrenten van de Materia, zoals de Opel Meriva, bieden mogelijkheden tot ware origami achterin. Stoelen kunnen in virtueel elke richting geschoven en gevouwen worden. Bij de Materia kan de achterbank naar voren en naar achter, en in twee delen plat. En dat is het.

 

Street credibility

De Materia is urban, heeft street credibility. Auto’s met street credibility zijn er in twee soorten: racers en cruisers. De Materia is nadrukkelijk de laatste categorie. Hard rijden is mogelijk, maar bij hoge toeren klinkt het anderhalf-liter motortje alsof je ‘m martelt. Na drie sprintjes voelden we ons schuldig. Bij bochten met bovengemiddelde snelheid wil de Japanner het liefst de bedoelingen van de bestuurder negeren, en stug rechtdoor. Tel daarbij de weinig sportieve zithouding op, en u begrijpt dat het niet goed aanvoelt.

Daihatsu Materia

Rustig door de stad rijdend, dan komt de Materia tot zijn recht. Soepel werkt de zachte vering alle oneffenheden weg, terwijl je relaxt in je – overigens vrij harde – stoel hangt. Onze testauto is uitgerust met de enkel op de 1.5 te bestellen automaat. Deze 900 euro kostende optie versterkt weliswaar het cruise gevoel, maar is wel een automaat van de oude stempel. Schakelen gaat niet altijd even soepel. Bij de overgang van de eerste naar het tweede verzet hoor je af en toe ook vreemde geluidjes. Het verbruik blijft wel relatief beperkt, in de stad is één op tien haalbaar.

Daihatsu Materia

Buiten de stad verbetert het verbruik stevig. Op de snelweg is, ondanks dat de automaat slechts vier versnellingen heeft, is een gemiddelde van één op vijftien geen probleem. De motor draait dan iets meer dan drieduizend toeren, en maakt niet echt veel geluid. Dat kan helaas van de rest van de auto niet gezegd worden. Op tempo dringt er veel geluid door in het interieur. Te veel. Bij volstrekt legale snelheden is het voeren van een gesprek zonder stemverheffing niet mogelijk.

Zodra het regent verergert dit probleem. Een gebrek aan geluidsisolatie speelt de Daihatsu duidelijk parten. Onder andere hierdoor is weliswaar het gewicht van de auto beperkt gebleven tot net iets meer dan een ton. Normaal gesproken zijn we een groot voorstander van lichte auto’s. Een laag verbruik is een van de voordelen van lichte auto’s. Maar wellicht heeft ditmaal het zelfbenoemde groenste automerk van Nederland wat overdreven. Het comfort heeft onder de gewichtsbesparing stevig te lijden.

Daihatsu Materia

 

De hipste of de ruimste?

De door ons geteste Materia was de Soul. Samen met de 1.5 motor, er is ook een 1.3, en automaat de op één na duurste uitvoering. In deze uitvoering is de auto uitgerust met een handbediende airco, wat airbags, ABS, ESP en wat overige luxe. Niet bijzonder veel luxe, want zaken als cruise control moet de auto ontberen. De Daihatsu kost dan net iets minder dan twintigduizend euro. In de geteste uitvoering is de Materia net iets goedkoper dan vergelijkbaar uitgeruste concurrenten. De basisuitvoering kost 15.500 euro, ongeveer even duur als de iets minder ruime Nissan Note. Maar die heeft een veel fraaier interieur en maakt minder herrie op de snelweg.

Daihatsu Materia

Het kopen van een koelkast hoeft geen zaak te zijn waarbij u lang stilstaat. Koop de kast met het groenste energielogo en de meeste ruimte. Het kopen van een Mini-MPV kan nog minder moeite kosten. Wilt u de hipste of ruimste? Koop de Daihatsu Materia. Als u genoegen neemt met iets minder ruimte kunt u beter iets langer stilstaan bij een van zijn – saaier ogende – concurrenten.

 

Auteur: Jelmer Staal

Fotografie: Lukas van der Wal

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Daihatsu Nederland
http://www.daihatsu.nl
Vianen

 

Motor en techniek:

1495 cc - 4 in lijn
76 kW (103 pk) bij 6000 tpm
132 Nm bij 4400 tpm
Benzine
Voorwielen
4 v, automaat

 

Maten en gewichten:

1025 kg
290 l

 

Prestaties:

164 km/u
11,9 s

 

Verbruik:

9,0 l / 100 km
6,3 l / 100 km
7,3 l / 100 km
176 g/km

 

 

Prijzen:

€ 16.449
€ 20.849

 

Energielabel