Fiat 500C 1.2 Start&Stop Rock Dualogic

3 juni 2010

 

Zonnestraaltje

De normale Fiat 500 is met zijn schattige snuitje en gezellige kleurstellingen met recht een zonnestraaltje te noemen. Heb je één leuk exemplaar gezien, komt er een nog fraaiere de hoek om draaien. Hoe vaak je de 500 ook tegenkomt, vervelen doet ie nog steeds niet. De vele kleurenvariaties voor het in- en exterieur zijn daar voor een groot deel verantwoordelijk voor, net als de hippe wielen die er onder gemonteerd worden. Dat het ‘rugzakje’ een daverend succes zou worden, stond eigenlijk bij voorbaat al vast. Net als dat de 500 synoniem zou staan voor de ultieme vrouwenauto. Om dit nog meer uit te lichten en het succesverhaal te prolongeren, is er een voor de hand liggende nieuwe zuigeling in 500 familie: de Fiat 500C. Met een stoffen open dak staat er niets meer in de weg om ‘m nog begeerlijker te maken voor zijn doelgroep. Met meer dan genoeg zonnestralen zoeken wij uit of dit klopt.

Fiat 500C

 

Voldoen aan cabrioletnormen

Doordat de 500C de raam- en deurstijlen van de gesloten 500 behoudt, heeft ie als voordeel dat er geen concessies zijn gedaan wat betreft zijn karakteristieke looks. Integendeel, de Fiat 500 wordt er alleen maar mooier op! Natuurlijk is de semi-cabriolet in open toestand erg leuk om te zien, maar ook gesloten fleurt de 500C nog meer op. Het stoffen dakje steekt lekker af tegen de carrosserie, omdat je zelf kunt bepalen wat voor kleur dak je wil hebben: ivoor, zwart of rood. Een absolute aanrader is om een 500C samen te stellen op www.fiat500.nl. Dan zie je de vele mogelijkheden om ‘jouw’ Fiat te personaliseren. Geinige velgen, een sticker hier, een chroomstripje daar en zelfs een printje op de afstandsbediening behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk kun je dan ook het beste bepalen welk kleur dak bij welke carrosseriekleur past.

Fiat 500C

De vraag bij de 500C is, of hij wel voldoet aan de cabrioletnormen. Want het dak heeft meer weg van een enorm afroldak, dan van een echte cabriolet. Dus qua uiterlijk voldoet hij wellicht niet helemaal. Echter, Fiat heeft een aantal voordelen als troef. Het dak wordt niet - zoals bij de meeste cabrio’s - opgeborgen in de kofferbak, maar ligt als het ware op de achterklep. Hierdoor blijft de bagageruimte van 185 liter behouden, en is de 500C tegelijk historisch verantwoord in lijn met de oer-500. Een fenomeen dat je ook bij de Volkswagen New Beetle Cabriolet en de Mini Cabriolet ziet. Helaas wordt het zicht naar achteren hierdoor enorm belemmerd. Gelukkig levert Fiat de 500C standaard met parkeersensoren achter. Je kunt er ook voor kiezen om het elektrisch bedienbare dak een standje omhoog te zetten, zodat je in ieder geval door het glazen achterruitje naar achteren kunt kijken.

Het cabriogevoel is dankzij het ver naar achter openende dak groot. De achterpassagiers zitten lekker in de open lucht, wat ook geldt voor de mensen voorin. Coupé-cabriolets met stalen klapdak hebben vaak als kenmerk dat de voorruit zover naar achteren doorloopt, dat hij lijkt te fungeren als parasol die je uit de zon houdt. De 500C heeft daar gelukkig geen last van, wat het open gevoel alleen maar vergroot.

Fiat 500C

Een ander groot voordeel van de 500C is iets onverwachts en niet voor de hand liggend. De 500C stoot dankzij zijn vrijwel niet afwijkende vorm net zoveel CO2 gram per kilometer uit als de dichte 500. Cabriolets die gebaseerd zijn op een driedeurs model hebben normaal gesproken een hogere CO2 uitstoot en zijn daardoor minder gunstig in de bijtelling. Niet bij de Fiat 500C. De 1.2 en de 1.4 vallen beiden in de 20% bijtellingcategorie, maar belangrijker is de configuratie van het testmodel. Het is geen toeval dat deze 1.2 aan een Dualogic automaat is gekoppeld, want bij deze betaal je slechts 14% bijtelling. Voor de particulier betekent dit vrijstelling van wegenbelasting en nul euro BPM. Feitelijk betekent dit dat je geen cent hoeft bij te leggen wanneer je voor de gerobotiseerde bak gaat. Al is het enigszins jammer dat de handgeschakelde versie buiten die extra voordelen valt, want een echte fan van deze Dualogic zijn we niet.

 

Wolk voor de zon

Gerobotiseerde handbakken, zoals de Dualogic, hebben namelijk als kenmerk dat ze nooit zo rap overschakelen als moderne automaten. Beter gezegd: ze zijn behoorlijk traag. Wanneer de bak overschakelt gaat dit namelijk met zo’n vertraging, dat het lijkt alsof je voor de TV in slaap valt en weer wakker schrikt. Om vervolgens tijdens een volgend verzet weer even in te dutten. Dit kun je gelukkig zelf enigszins beïnvloeden. Je kunt er namelijk voor kiezen om – de hooggeplaatste pook – zelf te bedienen en dan lijkt ie wat adequater te reageren. Wanneer je het gas even los laat lijkt de bak zelfs nog wat soepeler over te schakelen. Daarbij voorkom je in de manuele stand rare schakelmomenten, zoals dat ie wel eens midden in een bocht een volgende versnelling wil opzoeken. Als je kiest om de Dualogic zelf aan het werk te zetten, kun je er voor kiezen om de ‘E’ toets in te drukken. Dit staat – uiteraard – voor Eco. Dit blijkt zelfs de fijnste instelling voor de bak te zijn, want hierdoor blijven de toerentallen laag en jaagt ie ‘m niet vrijwel iedere keer richting het rood. Want dat is met de 69pk sterke 1.2 benzinemotor niet nodig. Beter gezegd, daarvoor heeft ie te weinig vermogen. De 1.2 is absoluut geen sprinter en even vlug een vrachtwagen inhalen kun je uit je hoofd laten, maar het voldoet voor het normale verkeer prima. Van 0 tot 100 in 12,9 seconden zijn geen verkeerde waarden voor dit type auto. Indien het budget het toelaat kun je altijd nog shoppen voor de 100pk sterke 1.4 of de aankomende Abarth 500C met 140pk en een gave two-tone lak. Helaas is met de 1.2 het opgegeven verbruik van 1 op 21.4 niet haalbaar. Een summiere 1 op 15,5 is met aardig wat kilometers op de snelweg, niet echt om over naar huis te schrijven. En dan stond de Dualogic het grootste deel van de tijd in de ecostand of werd er tijdig handmatig overgeschakeld. Ook het start/stop systeem is zoveel mogelijk gebruikt. Al lijkt het brandstofverbruik niet echt de populariteit te beïnvloeden van de kleine Fiat, gezien de vele verkochte exemplaren van de 500 met deze motor en/of Dualogic bak.

Fiat 500C

Dat de populariteit van de 500 alleen maar zal groeien dankzij de 500C staat buiten kijf. Het open rijden blijft een lekker gevoel, vooral als je beseft dat er maar weinig cabrio-achtigen zijn onder de 20.000 euro – afgezien van de Smart Fortwo, die je echt niet wil hebben als je enige vorm van rijplezier en comfort wenst. Met het dak helemaal naar achteren zit je, dankzij de dikke deurstijlen, als bestuurder redelijk uit de wind en met het zonnetje op je bol. De achterpassagiers zitten niet zo in de luwte. Daarvoor is er wel een windvanger in de voorruitstijl en een windschermpje achter hen geplaatst, maar die windvanger zorgt daarentegen voor een hoop extra windgeruis. Dus laat die maar lekker ingeklapt.

Je kunt zelf bepalen tot hoe ver je het dak open laat, dus eventueel tot aan het achterruitje. Afgezien van het feit dat het zicht naar achteren wordt bevorderd en de achterpassagiers meer uit de wind en zon zitten, heeft het geen enkel voordeel. Sterker nog, het dak gaat er enorm van klapperen als je boven de 60km/u rijdt. Het klinkt en voelt dan exact hetzelfde als wanneer je in een Golfje 140km/u rijdt met een raam open. Dus of je rijdt dicht of helemaal open. Tot 60km/u kun je het dak nog elektrisch openen of sluiten - wat binnen de bebouwde kom wel zo prettig is. Hoewel de 500C absoluut een zonnestraaltje is, heeft hij toch regelmatig last van een wolk voor de zon. De Dualogic en het dak lijken op sommige punten niet te overtuigen en dat is jammer.

Fiat 500C

 

Entertainment

Het rijgedrag van de kleine Fiat is daarentegen uitstekend. De Fiat ligt stevig op de weg, waardoor je ‘m lekker een bocht in kunt sturen. Hij biedt daarnaast het comfort die je bij een stadsauto als deze verwacht. Een perfecte combinatie, want hierdoor is de 500C een zeer plezierige auto die zelfs voor wat entertainment zorgt. De 500C voelt levendig aan, is redelijk sportief en de besturing gaat soepel en lekker direct. Geen enkel moment heb je het idee dat je met zo’n compacte auto op pad bent. Je kunt ‘m gerust een volwassen auto noemen. Wat betreft besturing, maar ook qua wegligging.

De zitpositie is misschien wel wat aan de hoge kant, de zithouding is goed te noemen. Het stuurwiel is niet in diepte verstelbaar en de zitting is enkel kantelbaar, waardoor ondergetekende niet uitzonderlijk prettig zit. Echter, de gemiddelde bestuurder van een Fiat 500C heeft langer haar, een hogere stem en is korter van stuk. Die zullen van die dingen geen last hebben en lekker zitten. Gigantisch veel zijdelingse steun krijg je niet, maar ernaar verlangen doe je ook niet. Een armpje uit het raam is echter wat vervelender, omdat ze volledig geopend nog een klein stukje uit de carrosserie steken. Het vrouwelijke interieur zal voldoening geven aan de doelgroep van de Fiat 500(C).Het speelse uiterlijk loopt namelijk in één lijn door in het interieur. De rode lak vinden we in dit geval ook terug op het dashboard. Het vrolijkt het donkere interieur behoorlijk op. Wie lef heeft kan altijd nog uit een overweldigend aantal bekledingskleurencombinaties kiezen, waarbij onder andere het stuurwiel in een ivoorkleur kan worden opgefleurd.

Fiat 500C

Een geinige teller, een makkelijk te bedienen instrumentenpaneel en enkele retro-look knoppen en hendels maken de 500 en 500C een uitermate geinig autootje. Ook de afwerking is prima te noemen. Het is het extra windgeruis dat van het gesloten dak komt dat voor een minpuntje zorgt, voor de rest heb je binnenin weinig te klagen. Achterin kun je nog redelijk zitten en over luxe valt niet te klagen. De eerder genoemde parkeersensoren zijn standaard, net als het dak dat elektrisch te bedienen is. Maar ook elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare portierruiten, een behoorlijk hoeveelheid aan airbags en zelfs een knie(!) airbag zijn standaard. En dit voor een prijs van nog geen 16.000 euro. Voor net onder de 20.000 euro heb je de meest luxe ‘Rock’ uitvoering. Dan beschikt je 500C over net wat meer chroom, 16 inch velgen, bi-xenon verlichting, lederen bekleding, climate control en een geüpgrade muziekinstallatie met subwoofer. Verwacht daar echter niet teveel van, want wat daar uit de speakers komt klinkt alsof je in een grot zit.

Fiat 500C

 

Succes verzekerd

Het is een hoop geld, maar een auto als de 500C komt daar wel mee weg. Daarbij heb je voor die prijs echt geen nieuwe cabrioletachtige auto op de oprit staan met zoveel luxe. Maar goed, voor minder heb je ook zeker geen onaardige open Fiat op je naam staan. Indien je voor de 1.2 Dualogic gaat bespaar je tevens geld op wegenbelasting (of je betaalt minder bijtelling) en kun je toch genieten van een semi-cabriolet. De Dualogic is niet de meest lekkere keuze, maar wel financieel aantrekkelijk. Het verbruik is ook niet zo optimistisch als opgegeven en het dak weet niet op alle fronten te overtuigen. Maar of dit het succes zal tegenhouden van de Fiat 500C, valt te betwijfelen. Het open rijden en het nog fraaiere uiterlijk zal voor een hoop mensen de moeite waard zijn om 2800 euro meer uit te geven dan voor een normale 500. Succes verzekerd.

Fiat 500C

 

Auteur en fotografie: Anton van der Wulp

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Fiat Group Nederland
http://www.fiat.nl
Lijnden

 

Motor en techniek:

1242 cm3 - 4 in lijn
51 kW (69 pk) bij 5500 tpm
102 Nm bij 3000 tpm
Benzine
Voorwielen
5 v, semi-automaat

 

Maten en gewichten:

880 kg
185-610 l

 

Prestaties:

160 km/u
13,0 s

 

Verbruik:

5,6 l / 100 km
4,1 l / 100 km
4,7 l / 100 km
110 g/km

 

 

Prijzen:

€ 15.795
€+/- 21.500

 

Energielabel