Fisker Karma EcoSport

25 maart 2012

Autotest: Fisker Karma EcoSport

Aan de top van een nieuwe beweging

Welke superster komt nou oprecht cool voor de dag in een Toyota Prius of Nissan Leaf, in een poging een groen statement te maken? Daar zag de Deen Henrik Fisker een gat in de markt voor de welgestelden die onze planeet een warm hart toedragen. Het inspireerde hem tot het ontwerpen van de Karma, een extravagante vierpersoons sportsedan met de looks en power van een sportwagen, gecombineerd met een eco-vriendelijke aandrijflijn. Wanneer de accu’s na 80 kilometer leeg zijn, kun je gewoon op benzine verder rijden. Het aandrijfconcept van een elektrische auto met range extender is even revolutionair als briljant en werd in de Opel Ampera zelfs beloond met de ‘Car of the Year 2012’-titel. Daarmee staat de kostbare en exclusieve Fisker Karma aan de top van een nieuwe generatie automobiele voortbeweging en vooruitgang.

Fisker Karma

  

Eco-statement

Hoe goed je een auto ook probeert te rationaliseren, uiteindelijk geeft het uiterlijk voor veel mensen de doorslag. De Fisker Karma is een van de weinige eco-auto’s die op dit emotionele aankoopargument inspeelt. Bij milieuvriendelijke – in Nederland vaak fiscaal aantrekkelijke – modellen lijkt de koper de buitenkant vaak voor lief te nemen, net zoals de celebrity in zijn of haar Prius. Dat Henrik Fisker bloedmooie auto’s als de BMW Z8 en de Aston Martin DB9 op zijn naam heeft staan is zeker terug te zien in het ontwerp van de Karma, dat een bijzonder fraai statement mag heten en op veel aandacht en waardering kan rekenen. De Karma is een blikvanger eersteklas en maakt de tongen los.

Fisker Karma

De Karma heeft een bijzonder en gestroomlijnd sportwagensilhouet, waarin de 21 inch (!) winterwielen beeldbepalend zijn. In de zomer staat de Fisker zelfs op 22 inch en het is alsof het koetswerk om die enorme wielkasten heen geboetseerd is. De lichte bruingrijze lakkleur van de testauto is niet de meest opvallende keuze, maar oogt vooral chique. De rechtopstaande ‘nieren’ in de neus doen in de verte een beetje denken aan een BMW, de proporties aan die van een Aston Martin Rapide. De Fisker is zo slank gelijnd als een fotomodel en maakt van een Porsche Panamera een dikzak. De raampartij is bijzonder laag en de voor- en achterruit zijn optisch met elkaar verbonden door de zonnepanelen op het dak (goed voor zo’n 15 kilometer elektrische range per jaar). Het moge duidelijk zijn dat het uiterlijk van de Karma de show steelt, nog voordat de onderhuidse technologie ter sprake is gekomen.

Fisker Karma

  

Stealth-mode

Een dag rijden met de Fisker Karma is voldoende om je te realiseren hoe speciaal deze auto voor de buitenwereld is. Tijdens de fotoshoot werden mijn fotograaf en ik voortdurend aangesproken met de vraag welk merk en model dit is. Het merendeel heeft nog nooit van Fisker gehoord en bij de opmerking dat het om een elektrische auto gaat worden de blikken nog ongeloviger.

Het vrijwel geluidloos verplaatsen van dit ruim 2.400 kg zware en vijf meter lange gevaarte is dan ook een bijzonder schouwspel. Slechts een UFO-achtige zoom met een op en neer dansende toonhoogte moet voetgangers en fietsers waarschuwen als je in Stealth-mode (zoals Fisker de volledig elektrische rijstand noemt) aan komt zoeven. Achter de verchroomde, ruitvormige ‘dichte uitlaten’ aan de achterzijde wordt dit geluidje dat Fisker ‘Tron’ noemt gemaakt. De werkelijke uitlaten zijn omwille van gewichtsbesparing onderaan de voorschermen van de lange neus geïntegreerd, waarin zich de range extender bevindt.

Fisker Karma

  

Magisch

Meerdere malen krijg ik de vraag hoeveel pk deze auto heeft. Het antwoord is maarliefst 403. De trekkracht is zo mogelijk nog indrukwekkender: 1.330 Newtonmeter koppel - meer dan de Bugatti Veyron! De rijsensatie is al vanaf de eerste meters magisch. Met volledig opgeladen accu’s kan ik in theorie 80 kilometer in Stealth rijden en zo blijft het in eerste instantie muisstil aan boord. Alleen al die naam voor de volledig elektrische rijstand is cool en bovendien voor veel mensen voldoende om hun dagelijkse woon-werkverkeer emissievrij af te leggen.

Fisker Karma

Spannender wordt het wanneer je met de (linker) flipper achter het stuur de sportstand inschakelt, dan slaat de 260 pk sterke tweeliter turbomotor (afkomstig uit de schappen van General Motors) aan. Deze conventionele verbrandingsmotor (die onder meer in de Opel GT werd gebruikt) staat niet in directe verbinding met de wielen, maar werkt als een generator om de accu’s bij te laden en de elektromotoren van extra vermogen te voorzien. Naarmate je meer gas geeft hoor je het toerental stijgen, maar onder normale rijomstandigheden houdt de range extender zich keurig op de achtergrond. Vraag je het maximale dan schiet de Fisker in een knappe 6,3 seconden naar de 100 km/u en bereikt ‘ie uiteindelijk een top van 200 km/u. Door een vloeiende acceleratie vlieg je met speels gemak door het verkeer.

Fisker Karma

In Stealth beschik je overigens niet over het volle vermogen. De Fisker gaat dan in 7,9 seconden van 0 naar 100 km/u en is de topsnelheid beperkt op 153 km/u. Vanwege de vloeiende en geruisloze acceleratie voelt dit nog altijd behoorlijk rap aan. Daarnaast ervaar je de Karma als erg groot, vooral door zijn lange neus en brede heupen. Daartussen zit je in sportieve zetels diep weggezakt, wat de overzichtelijkheid niet ten goede komt. De Karma weet zijn gewicht goed te verdoezelen, want de besturing is verrassend responsief en biedt aardig wat gevoel. Het rijcomfort is met het lage koetswerk en de ultralage banden in het achterhoofd aangenaam te noemen. De Karma is dan ook geen volbloed sportwagen, maar is beter als GT te omschrijven.

Fisker Karma

  

Futuristisch en hightech

Achter het stuur van de Fisker waant de bestuurder zich als Captain Kirk die zijn ruimtevaartuig door het luchtledige manoeuvreert. Het volledig met leder beklede interieur en meubilair oogt zoals je dat in concept cars op autoshows ziet: onconventioneel en gedurfd. Moderne elementen zijn de glanzende glasplaatjes in de deuren en de naar achter doorgetrokken middenconsole, die onder meer bekerhouders en opbergvakken herbergt.

Fisker Karma

Het dashboard is futuristisch van opzet en hightech in bediening. Een driehoekig, halftransparant knoppencluster op de hoge middenconsole laat de transmissie in P, R, N en D zetten. Daarachter bevindt zich de raambediening en verder van je af zit een glazen inkijkje op de accu’s. Deze worden kortstondig groen verlicht wanneer je naar Drive schakelt. Vanaf het stuurwiel kun je de audio, spraakbesturing en cruise-control bedienen, met dank aan de Opel Insignia voor de knopjes. Het navigatiesysteem, de boordcomputer, klimaatcontrole, stoelverwarming en diverse andere functies zijn ondergebracht in het centraal geplaatste touchscreen – dat ruimt lekker op qua knoppen.

Fisker Karma

Helaas ging dit scherm na de fotoshoot in Düsseldorf even op zwart en de eveneens op een scherm geprojecteerde snelheidsmeter gaf ineens mijlen aan. De Fisker Karma blijkt nog niet helemaal vrij van elektronische storinkjes, maar het is een klein offer voor de pioniers die deze volledig nieuw ontwikkelde auto kopen. Een ‘softe’ reset is daarbij gemakkelijk zelf uit te voeren: wanneer je de auto afsluit en drie minuten stil laat staan, dan blijken deze storingen uit zichzelf weer te verdwijnen. Op het einde van de dag functioneerde alles weer normaal. Erg praktisch is de Fisker trouwens niet, want achterin is de been- en hoofdruimte aardig krap en de bagageruimte met 195 liter niet bepaald groot. Geen nood, er is een ruimere ‘Surf’-stationwagonvariant op komst.

Fisker Karma

  

Voor de echte boomknuffelaar

Dan komen we op de belangrijkste vraag: hoe milieuvriendelijk is de Fisker Karma nou werkelijk en wat kost ‘ie? De laatste vraag is simpel te beantwoorden, vanaf 101.745 euro is deze superexclusieve eco-sportsedan de jouwe. Voor dat geld krijg je een EcoStandard, maar vrijwel iedereen kiest de geteste EcoSport die voor 111.265 euro in de prijslijst staat. Deze heeft onder meer het navigatiesysteem, een achterruitrijdcamera en premium audio als standaarduitrusting. De echte boomknuffelaar kan ook kiezen voor een dierproductvrij interieur in de EcoChic, maar het driekleurige Tri-tone leder wordt ook aangeboden, evenals speciale lakkleuren.

Fisker Karma

De CO2-uitstoot van de Karma is voor Europa vastgesteld op 83 gram per kilometer, wat onder de huidige regelgeving goed is voor 14% bijtelling. Het theoretische brandstofverbruik is 1 op 41,6, maar ik kwam uit op ongeveer 1 op 11 nadat ik over een afstand van ongeveer 450 kilometer zowel de accu als de benzinetank volledig leeg reed. Het mooie is dat het systeem je met de Stealth- (volledig elektrisch) en Sport-modus (met ingeschakelde range extender) laat kiezen wanneer je de 80 kilometer volledig elektrische actieradius wil ‘opmaken’. Wie de Fisker iedere nacht volledig oplaadt en niet meer dan 80 kilometer op een dag rijdt, zal geen druppel benzine verbruiken. Wie langere afstanden aflegt, doet er verstandig aan de range extender op de snelweg in te schakelen. Want hoe hoger de snelheid, hoe sneller de 20,1 kWh Lithium ion accu’s leeg raken. Wie zo’n 150 kilometer op een dag rijdt, kan met gemak 1 op 20 of beter rijden. De meest fanatieke klant van Fisker in Nederland presteert het om gemiddeld 1 op 65 te scoren. Het verbruik is volledig afhankelijk van het aandeel volledig elektrisch gereden kilometers, maar het grootste voordeel van de range extender is dat de Karma je nooit zal laten staan als de stroom ‘op’ is.

Fisker Karma

  

Best bestede euroton

Samengevat is de Fisker Karma een prachtige combinatie van milieuvriendelijke techniek en een uiterst spectaculaire verpakking. Met iets meer dan een ton is ‘ie niet exotisch geprijsd en fiscaal gezien is ‘ie al helemaal interessant. De Karma dompelt je onder in een futuristische rijsensatie zonder geluid of uitstoot, met een plezierige dosis snelheid en comfort. Een unieke propositie in het huidige autolandschap en een van de best te verantwoorden bestedingen van een euroton aan persoonlijke mobiliteit.

Fisker Karma

  

Auteur: David Joost Kamermans

Fotograaf: Luuk van Kaathoven

  

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Kroymans Nederland
http://www.fisker.nl
Hilversum

Motor en techniek:

Elektromotor en benzinemotor
408 pk bij 1 tpm
1300 Nm bij 1 tpm
260 pk bij 5300 tpm
352 Nm bij 2000 tpm
Stroom - Lithium-ion accu en benzine
Achterwielen
Traploze automaat

Maten en gewichten:

2405 kg
195 l

Prestaties:

200 km/u
6,3 s

Prijzen:

2,1 l/100km
83 tot 483 km
51 g/km

Prijzen:

€ 111.265

Energielabel