Renault Mégane Coupé RS vs. Ford Focus RS

26 mei 2010

 

Sportfanaten

Zowel Ford als Renault hebben het bloed van de autosport door hun benzineleidingen stromen. Beide merken kennen zo hun eigen succesverhalen. Ford in de rallykampioenschappen, Renault in de Formule 1. Bij hun uiterst snelle hot hatches zijn de racegenen onmiskenbaar aanwezig. De Focus RS is met zijn spoilers als een rallyauto zo dik, terwijl de Mégane RS een flexibele spoiler in de voorbumper heeft in F1-stijl. Het uiterlijk vertoon van beide RS-en verschilt duidelijk van elkaar, zo ook onder de motorkap. De Focus perst maar liefst 305pk uit zijn 2,5-liter vijfcilinder turbomotor, terwijl de Mégane het moet doen met ‘slechts’ 250pk uit een 2.0-liter turbo met een cilinder minder.

Renault Megane RS vs Ford Focus RS

Cijfertjes zijn leuk, maar statistieken zorgen niet automatisch voor de leukste auto. Renault heeft een reputatie hoog te houden op het thema van hete hatchbacks, dus rijden wij naar FlevOnice om de sportfanaten lijnrecht tegenover elkaar te zetten. Hier daagt de nieuwe Renault Mégane Coupé RS de beresterke Ford Focus RS uit. ’s Winters beschikt FlevOnice over een vijf kilometer lange kunstijsbaan, maar nu is het een lange, spannende, kronkelige baan van asfalt. Heeft de nieuwe Mégane RS genoeg kwaliteiten in huis om het de alom gewaardeerde Focus RS lastig te maken?

 

Showgehalte

Geweldig en afschuwelijk. Termen die beide bij de Focus RS passen, want smaakgevoelig is hij zeker. Althans, dat bleek vorig jaar toen we de gifgroene Focus RS reden, en nu weer. Zijn overdadige look zorgt namelijk voor een hoop opschudding en discussie. Waar iedereen het unaniem over eens is, is dat hij ontzettend imposant is. Het ‘Performance Blue’ mag ‘m dan iets minder opvallend maken dan het ‘Ultimate Green’, de gigantische luchtinlaat aan de voorzijde wordt er niet minder zichtbaar door. Net als de uitgeklopte wielkasten met de bijbehorende 19 inch lichtmetalen velgen. Een gigantische achterspoiler mag op de rallyafgeleide auto uiteraard ook niet ontbreken. Daarnaast pronken er nog twee dikke uitlaten in de diffuser. Geen twijfel mogelijk dat je hier niet met een reguliere Focus van doen hebt.

Renault Megane RS vs Ford Focus RS

In mindere mate geldt dit ook voor de Mégane RS. Hoewel de Renault ook is opgeleukt met spoilers en verbredingen aan de koets, is het allemaal net wat subtieler (lees: minder buitenproportioneel). Echter, in tegenstelling tot de Focus ziet de bodykit er wel erg opgeplakt uit en laat er zelfs een gedeelte van los. Een tube lijm zou daarom op de optielijst niet mogen ontbreken . Desondanks is de Mégane RS absoluut een mooie auto. Dit is met name te danken aan het feit dat de RS gebaseerd is op de Mégane Coupé, die al een streepje voor heeft wat betreft design. Daardoor wordt de Renault al gauw bestempeld als de mooiere auto. Ook de – naar keuze – zwarte 18 inch velgen vallen goed in de smaak.

Renault Megane RS vs Ford Focus RS

De Mégane RS heeft niet zoveel show nodig. Natuurlijk, de gedeeltelijk zwarte neus en de Murciélago-achtige centrale uitlaat maken duidelijk dat je hier met een uiterst snelle Mégane te maken hebt, maar hij blijft nog enigszins bescheiden. De Focus RS daarentegen straalt één en al testosteron uit. Met deze snelle Focus valt niet te spotten.

 

Kunst- of langebaanschaatser?

De Focus RS is de Sven Kramer onder de hot hatches: Snel, gespierd en één van de beste. Dit hebben wij vorig jaar met een gifgroen exemplaar wel ondervonden, maar je hebt meer varianten op iets goeds. Een kunstschaatser doet zijn werk op hetzelfde terrein als de langebaanschaatser, maar speelt de sport op een compleet andere manier. Als de Mégane RS gestart wordt komt deze dan ook rustig tot leven, met enkel een bescheiden grom uit de uitlaat. Een beetje spelen met het gas resulteert altijd in een tweetal plofjes uit de uitlaat. Vermakelijk, maar de Focus RS doet daar een schepje, of zeg maar gerust een flinke schep bovenop. Al bij het starten hoor je de vijfcilinder ruig uit zijn uitlaten gorgelen, waarmee hij de zintuigen aangenaam prikkelt. In één woord: heerlijk! Wanneer het gaspedaal wordt ingedrukt, laat hij een ontzettend brute en onbeschofte heavy metal sensatie horen. Het geluid van de Renault verdwijnt ineens naar de achtergrond, en dat terwijl de Mégane RS absoluut niet tam klinkt. Vooral als je achter de Mégane rijdt, hoor je de Renault behoorlijk tekeer gaan. Het is vooral als je in de auto zelf zit, dat je daar niet zoveel van meekrijgt. De Ford laat je daarentegen van elk geluid dat ie produceert meegenieten. Absoluut een Unique Selling Point van de Ford. In de door ons gemaakte video kun je van het gebrul van beide sportfanaten genieten.

Renault Megane RS vs Ford Focus RS

Bij het zien van het verschil in vermogen van 55pk, zou je bij voorbaat de Renault als kansloos kunnen bestempelen, maar niets blijkt minder waar. Hoe bruut de motor van de Focus ook is, de voorbanden moeten uiteindelijk wel al dat vermogen kwijt kunnen. De 0 tot 100 sprint verloopt dan ook anders dan je zou verwachten. Qua gewicht ontlopen beide RS-en elkaar weinig, maar de Focus heeft (vanuit stilstand) gewoonweg moeite met al dat vermogen. De Focus RS klokten we eerder op 6,2 seconden, terwijl we tot tweemaal toe de Megane RS – via de RS monitor - op 6,05 seconden naar de 100 kregen. Via deze in de boordcomputer geïntegreerde monitor kun je een hoop dingen bekijken, maar ook aanpassen. Naast informatie over onder andere de turbodruk, het actueel vermogen en de G-krachten, kan bijvoorbeeld ook de gaspedaalafstemming gewijzigd worden. Hiervoor moet je wel eerst gedeeltelijk of in zijn geheel het ESP uitzetten. Dan heb je maar liefst vijf standen om uit te kiezen: van snow tot extreme. Op de baan waar wij rijden gaat ie uiteraard naar die laatste. De gasrespons is dan – zoals de naam al zegt - extreem gretig. Een lichte touchering met het gaspedaal is voldoende om de Renault abrupt in beweging te brengen. Bij de Ford heb je geen keuze, daar is de gasrespons altijd uiterst alert. Hierdoor zijn beide kemphanen behoorlijk aan elkaar gewaagd en weten ze het elkaar knap lastig te maken. Uiteindelijk moet de Renault in de Ford zijn meerdere erkennen, want in de tussensprints legt hij het af. De Focus RS is onder alle omstandigheden uiterst explosief, met een koppel van maar liefst 100Nm meer is de Focus de Mégane nou eenmaal altijd de baas. Er is zelfs geen enkele concurrent die meer koppel biedt dan de Focus RS. In dat opzicht maakt de Focus dan ook gehakt van de Mégane, maar als je de Renault snel terug weet te schakelen kun je de Ford nog behoorlijk bijhouden. Hoewel de Mégane bij elk toerental zijn tanden laat zien, komt hij pas boven de 4000tpm echt goed los. Qua krachtsopbouw heeft hij meer het lineaire karakter van een flink opgefokte atmosferische motor, terwijl de Focus juist een echte koppelbeul is. Wanneer het piekvermogen bij 6500tpm bereikt is, volgt een piepsignaal die je eraan herinnert om over te schakelen. Als je de toeren hoog houdt, presteert de Mégane RS het beste. Vooral op bochtig parcours als deze.

Renault Megane RS vs Ford Focus RS

Want daar staat de Mégane RS zijn mannetje. Dankzij het optionele Cup-chassis staat hij nog wat steviger op het brede rubber en is de rolneiging met 15% afgenomen. Het belangrijkste is echter dat er een mechanisch sperdifferentieel wordt gemonteerd, dat tractieverlies in een bocht tot een minimum beperkt. In tegenstelling tot een elektronisch sper, zal het ESP de wielen niet afremmen, maar worden in plaats daarvan de krachten door het sper verdeeld. Daardoor kun je echt ontzettend hard met de Mégane een bocht doorgaan. Hij bijt zich echt vast in het asfalt. In het dagelijks verkeer zul je er weinig aan hebben en lever je bovendien wat comfort in, maar in dit duel werpt het zijn vruchten af. Niet alleen kun je ongelofelijk hard een bocht nemen, de Mégane reageert ook vrij voorspelbaar en zonder veel wielspin. Even van het gas af en de achterzijde voelt plots licht aan en kan uitbreken – een typisch Renault Sport trekje, want de Clio RS deed hetzelfde.

Dankzij een vergelijkbaar ophangingsysteem als Fords ‘RevoKnuckle’ is een vorm van torque steer zo goed als afwezig. De Mégane RS geeft het gevoel dat je alles (aan) kunt – en met gemak. Toch is de Mégane RS absoluut niet saai of tam te noemen. Hij kan bochten gewoonweg zonder enig probleem aan, zonder trillingen in het stuur en tegelijkertijd met zeer hoge bochtsnelheden. De besturing is typisch Renault, namelijk enigszins afstandelijk qua gevoel, maar desondanks wel scherp tijdens het insturen. De remmen van expert Brembo doen hun werk voorbeeldig, door de auto krachtig te laten vertragen.

Renault Megane RS vs Ford Focus RS

De Focus RS is weer van een heel ander kaliber. Hoewel torque steer voor zo ver als mogelijk wordt gereduceerd, zijn er nog altijd trillingen in het stuur voelbaar. Het is niet dat hij met 305 teveel paardenkrachten heeft, maar het is de enorme kracht die losgelaten wordt – al vanaf de 2300tpm – en dat voel je in je handen. Tot de 4500tpm is het maximale koppel permanent beschikbaar en hierdoor blaast de Focus er met een indrukwekkende laaddruk van 1,4 bar vandoor. Al die power voel je in stuurwiel, maar ook in je lichaam. Het gebrul vanuit de uitlaten klinkt alsof je nog nooit harder hebt gereden en bij het schakelen klappert de wastegate en sist de turbo er lustig op los.

Net als de Mégane RS is de Focus RS helemaal gek van het nemen van bochten, maar doet dit op zijn eigen manier. Zie het als de langebaanschaatser die met alle geweld een ronde rijdt - en met succes. Vooral op hogere snelheden voelt de besturing van de Focus RS uitzonderlijk goed aan. De besturing kun je in drie standen zetten, waarvan de Sportstand het meest communicatief aanvoelt en daarbij voor een prettige tegendruk zorgt. De enigszins kunstmatige besturing van de Mégane RS is minder scherp, maar doordat er geen trillingen in het stuur zijn voelt hij wel aangenamer aan. Net als een kunstschaatser gaat de Mégane subtieler te werk, terwijl hij toch ijzersterke resultaten neerzet.

Dat geldt tevens voor het verbruik. Die van de Mégane RS schommelt zo rond de 1 op 9, terwijl de vijfcilinder van de Focus RS beduidend meer brandstof lust. Uiteraard ligt het er maar net aan hoe je rijstijl is, maar als je de Focus gebruikt waarvoor hij is gemaakt, dan mag een brandstofconsumptie van 1 op 6 je niet afschrikken.

Renault Megane RS vs Ford Focus RS

 

Grote verschillen

De Focus RS is duidelijk meer hardcore dan de Mégane RS. De besturing is een stuk directer en reageert op iedere beweging, de motor blijft je eigenlijk constant opjagen en hij is nog stugger afgeveerd dan de Mégane. Dit maakt de Focus RS een geweldig apparaat en nog sportiever dan de Mégane RS, maar je rijdt niet permanent over het circuit. Buiten een testbaan voelt de Renault dan ook meer aan als een normale hatchback, vooral als je de gasrespons op één van de rustigere standen zet. Maar ook het schakelen gaat bij de Renault soepeler, bij de Ford vergt het net wat meer inspanning. Je merkt het ook wanneer je in beide auto’s zit. De Renault biedt – net als de Focus – enorm veel zijdelingse steun dankzij de optionele Recaro stoelen, maar de zitpositie is vooral normaler. Je kunt de bestuurdersstoel in hoogte verstellen, terwijl dit bij de racekuipen van de Focus RS niet eens kan. Daarin zit je eigenlijk abnormaal hoog. Desondanks is de zitpositie van de Focus wel goed, zoals in een rallyauto, maar het voelt minder natuurlijk. Het interieur van de Ford heeft zijn beste tijd wel gehad. Vergeleken met de Renault ziet het er een stuk minder verfijnd en luxe uit. Maar goed, de nieuwe generatie Focus staat natuurlijk al in de startblokken. Jammer genoeg zal die hoogstwaarschijnlijk geen gebruik meer maken van deze heerlijke motor.

Renault Megane RS vs Ford Focus RS

Je kunt Renault Sport verwijten dat het interieur van de Mégane er te zakelijk uitziet, desondanks hebben ze hun best gedaan om ‘m een sportief tintje mee te geven. Het Renault F1-geel zien we niet alleen van buiten, maar ook in het interieur. De gele toerenteller springt in beeld, net als de gelijkgekleurde gordels. Op het prettig beetpakkende stuurwiel zien we een gele naad die de rechtuit stand aangeeft. Het meest opvallende is dat de digitale snelheidsmeter van de normale Mégane speciaal voor de RS is vervangen door een analoge. Uiteraard mogen aluminium sportpedalen niet ontbreken, net als bij de Focus RS.

Renault Megane RS vs Ford Focus RS

 

Nek aan nek

Welke ‘RS’ je ook kiest, in beide voel je de liefde voor de autosport. De Focus RS is de hete hatch die het meeste imponeert. De roffel van de vijfcilinder, het gedonder uit de uitlaten en de enorme trekkracht maken de Ford uiterst begeerlijk. Iedere keer als je in de Focus RS stapt, dan smelt je hart. De Ford is een prachtig stuk engineering, de Renault moet je tegelijkertijd absoluut niet onderschatten. De Mégane RS verleidt met zijn uitstekend uitgebalanceerde onderstel en de soepele en krachtige tweeliter turbomotor. Op FlevOnice waren ze behoorlijk aan elkaar gewaagd en kon de Ford de Renault af en toe niet losrijden. De Mégane RS is een extreem goede hot hatch die ook nog eens ruim 15.000 euro goedkoper is dan de Focus RS! Hij kost ook nog eens hetzelfde als de VW Golf GTI, maar biedt meer vermogen en sensatie. De prijs is voor zijn prestaties en rijkwaliteiten dan ook scherper dan die van zijn directe concurrenten te noemen. Bovendien is de Mégane vooral voor het dagelijks verkeer beter geschikt dan de Focus RS, verbruikt minder brandstof en hij zit net wat lekkerder. Het geluid, het enorme koppel en de besturing van de Focus RS moet je jammer genoeg missen. De uitdaging is de nieuwe RS uit Frankrijk goed afgegaan, hij biedt namelijk erg veel rijplezier en prestaties voor zijn geld. Vandaar dat de Ford Focus RS na een nek aan nek race voor zilver gaat en de Renault Mégane RS voor goud.

Renault Megane RS vs Ford Focus RS

Met dank aan FlevOnice: een geweldig multifunctioneel vrijetijdscomplex


Auteur en fotografie:
Anton van der Wulp

Film en fotografie: Luuk van Kaathoven

 

Get Adobe Flash player

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Bedrijfsnaam: Renault Nederland Ford Nederland
Website-adres: http://www.renault.nl http://www.ford.nl
Adres bedrijf: Schiphol-Rijk Amsterdam

Motor en techniek:

Type: 1998 cm3 - 4 in lijn met turbo 2522 cm3 - 5 in lijn met turbo
Max. vermogen: 250 pk bij 5500 tpm 305 pk bij 6500 tpm
Max. koppel: 340 Nm bij 3000 tpm 440 Nm bij 2300 tpm
Brandstof: Benzine Benzine
Aandrijving: Voorwielen Voorwielen
Transmissie: 6 v, handgeschakeld 6 v, handgeschakeld

Maten en gewichten:

Gewicht: 1362 kg 1367 kg
Bagageruimte: 344-991 l 385-1245 l

Prestaties:

Topsnelheid: 250 km/u 263 km/u
0-100 in: 6,1 s 5,9 s

Verbruik:

Verbruik binnen beb. kom: 11,5 l/100km 13,4 l/100km
Verbruik buiten beb. kom: 6,7 l/100km 7,0 l/100km
Verbruik gecombineerd: 8,4 l/100km 9,4 l/100km
Verbruik CO2 uitstoot: 195 g/km 225 g/km

Prijzen:

Vanafprijzen: € 31.390 € 53.000
Prijs testauto's: € 38.450 € 55.700

 

Energielabel Energielabel
Renault Mégane RS Ford Focus RS