Honda Accord Tourer 2.2 i-DTEC Type S

5 november 2011

Autotest: Honda Accord Tourer 2.2 i-DTEC Type S

Technologische filosofie

De Honda Accord is een schoolvoorbeeld van een auto die de rol van underdog vervult. In Europa kan de Accord niet tegen het geweld van grootheden als de Peugeot 508 en Volkswagen Passat opboksen, hoewel de Japanner absoluut een uitstekend product is. In één Europees land weten ze dat als geen ander en is de Accord een graag geziene gast: Zwitserland. En eigenlijk is dat ook geen wonder, want Honda bouwt vanuit de filosofie van de techniek op een nauwkeurige wijze auto’s. Een uitgangspunt dat haarfijn bij de beroemde Zwitserse precisie past.

Honda Accord Tourer Type S

 

Niet nodig

Tezamen met de recente facelift genoeg argumenten om af te reizen naar het land van Wilhelm Tell, horloges en Toblerone. Een reis die over de Duitse Autobahn en Zwitserse bergwegen zou gaan, vormde reden genoeg voor Honda om niet de eerste de beste Accord uit te lenen. Ik haalde een 46.940 euro kostende Accord Tourer op, uitgevoerd als riant uitgeruste Type S en voorzien van de 180 pk sterke en 380 Nm leverende 2,2-liter dieselmotor. Geen koopje, maar de concurrentie is met zoveel power en een dito optiepakket vergelijkbaar geprijsd.

Honda Accord Tourer Type S

De uiterlijke opfrissing behelst slechts een aantal kleine wijzingen en meer was ook niet nodig, de Japanse middenklasser zag er nog altijd schitterend uit. Een andere grille, vernieuwde koplampen en hier en daar wat meer chroom doen het voor de Accord, die als spierwitte Type-S een regelrechte blikvanger is. Dit sportieve topmodel is alleen leverbaar in combinatie met de sterkste benzine- of dieselmotor. Het bestellen van een Type S zorgt ervoor dat een spoilerkit, fijne met leder en Alcantara beklede sportstoelen én fraaie 18 inch wielen standaard gemonteerd worden.

Honda Accord Tourer Type S

 

Rotsvast gevoel

De eerste etappe van de rit eindigt in de grootste stad van Zwitserland. Dat is niet de hoofdstad Bern, maar het noordoostelijker gelegen Zürich. Een aangename en vlotte reis, met dank aan het comfortabele chassis en de krachtige motor. Ondanks de dynamische inborst van de Type S is het rijcomfort overtuigend. De Accord strijkt de niet altijd even strakke Autobahnen moeiteloos glad, waarbij met name het rotsvaste gevoel opvalt. Deze i-DTEC was bij zijn introductie in 2004 een toonaangevende viercilinder dieselmotor en die verfijning merk je na zeven jaar nog altijd. De concurrentie heeft niet stil gezeten en de voorsprong die de motor bij zijn lancering had, hoor je aan de nog altijd prima loopcultuur die pas op hogere toeren rauwer wordt.

Honda Accord Tourer Type S

Het vermogen en koppel van dit blok zijn in deze klasse bovengemiddeld en de motor is goed wakker. Een licht turbogat is te ontwaren, maar het blok draait voor een dieselmotor graag toeren en brengt flink vaart in de Accord. Bij tussensprints hoeft er weinig teruggeschakeld te worden, wat je ervaart als je met 80 km/u in de zesde versnelling de wegwerkzaamheden verlaat en volgas de linkerbaan opzoekt. Op de snelste rijstrook brengt de Accord je met kruissnelheden van boven de magische 200 km/u op de plaats van bestemming, onder gunstige condities staar zelfs dik 230 km/u op de teller. Overigens doet de demping van wind en bandengruis heel veel moois voor de comfortbeleving, terwijl de motor in de zesde versnelling lage toeren draait en dus heerlijk stil blijft. Het verbruik heeft daar ook baat bij, want meedoen op de meest linkse strook van de Autobahn resulteerde in een nog altijd keurig verbruik van 1 op 12,8. Met meer terughoudend gaspedaalgebruik reed ik gemiddeld een acceptabele 1 op 15,4 met de Accord Tourer 2.2 i-DTEC Type S.

Honda Accord Tourer Type S

 

Alibi

Het dashboard van de Accord is niet alleen bijzonder vormgegeven, maar bovendien ook heel doordacht en ergonomisch ingedeeld. Enkel de knoppenwereld op het stuurwiel heeft een gewenningsperiode nodig. Met de afwerking, materiaalkeuze en bouwkwaliteit gooit de Accord hoge ogen. Enig kritiekpuntje op dat gebied zijn de wat dun en blikkerig aanvoelende deuren. Vier volwassenen zitten in de Accord Tourer op goed ondersteunend meubilair. Achterin is de ruimte niet meer dan voldoende, vooral de knieruimte had beter gemogen. Ook de beschikbare bagageruimte is met 406 tot 1,183 liter bij lange niet competitief met die van bijvoorbeeld de Ford Mondeo Wagon of Hyundai i40 CW. Sterker nog, zelfs een BMW 3 Serie Touring heeft meer plaats voor de koffers. Het begrip lifestyle lijkt voor Honda een alibi te zijn om weinig ruimte te bieden. Goedmakertjes zijn er in de vorm van een dubbele bodem met een enorme bagagebak eronder en de zeer handig met twee hendels ongelijk neerklapbare achterbank. Automatisch klapt dan ook de zitting mee naar voren en ontstaat er een volledig vlakke laadvloer.

Honda Accord Tourer Type S

 

Compacte, staafachtige pookknop

Vanuit Zürich ging de reis naar het Vierwoudstrekenmeer, het gebied waar Zwitserland zich volgens de overlevering onafhankelijk heeft gemaakt van de Habsburgse overheersing. Voor mensen met interesse in geschiedenis is het een omgeving met legio historische attracties en monumenten, voor autorijders zijn vooral de wegen rondom het meer fantastisch. Er lopen prachtige en bochtige wegen langs het water, die via het logisch bedienbare navigatiesysteem helder en duidelijk volgbaar zijn. Niet alleen zijn de routes een lust om te bedwingen met de auto, ze zijn vooral een traktatie voor het oog. Weidse, sprookjesachtige uitzichten worden afgewisseld met schilderachtige dorpjes, die stuk voor stuk zijn ‘opgesierd’ met flitspalen. Controle en accuraatheid behoren nu eenmaal tot de Zwitserse cultuur. En let ook echt op je verkeersgedrag, want pakkans en boetes zijn hoog.

Honda Accord Tourer Type S

Wie op relatief korte afstand zit en de kans heeft, moet eigenlijk de gelegenheid aangrijpen om Liechtenstein te bezoeken. Dit kleine vorstendom tussen Zwitserland en Oostenrijk ligt in het dal van de Rijn. Vanaf de Alpen – die de natuurlijke grens met Oostenrijk vormen – is het dwergstaatje prachtig te overzien en op die hoogte kom je via uitdagende stuurmanswegen. De Accord Tourer doet het op zulke bochtige (berg)wegen verdienstelijk. Dat begint al bij de zitpositie, die is geborgen en actief. De stijvere onderstelafstemming van de Type S biedt in combinatie met de grote wielen en brede banden ontzettend veel grip, terwijl het overhellen sterk is gereduceerd. De inmiddels weer in Japan gebouwde Accord communiceert adequaat met de bestuurder, maar het stuurgevoel geeft voor echt aanvallend rijgedrag iets te weinig feedback. Eenmaal ingestuurd wordt de besturing directer en dat is typerend voor een elektrisch bekrachtigde stuurinstallatie. Minstens zo belangrijk op de uit lange doordraaiers en haarspeldbochten bestaande trajecten rondom het Vierwoudstrekenmeer en in Liechtenstein is de bediening van de versnellingsbak. De compacte, staafachtige pookknop staat in contact met een zeer directe, strakke en met korte slagen schakelende zesbak.

Honda Accord Tourer Type S

 

Exclusief genoegen

De Honda Accord is een auto voor individualisten. Mensen die de geijkte auto’s in dit segment te gewoontjes vinden, hebben zeker met de Type S-uitmonstering gegarandeerd een exclusief genoegen. Een genoegen dat vooral bepaald wordt door het gegeven van uiterst doorwrochte techniek en bouwkwaliteit. De kleine bagageruimte is een nadeel, evenals de niet helemaal bij de auto passende besturing. De krachtige dieselmotor en de snaarstrakke versnellingsbak spreken in het voordeel van de Accord, evenals het hoge comfortniveau. Wie kiest voor een Accord, doet vooral zijn eigen smaak een immens plezier.

Honda Accord Tourer Type S

 

Auteur en fotograaf: Jan Westerhof

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Honda Nederland
http://www.honda.nl
Schiphol-Rijk

 

Motor en techniek:

2199 cm3 - 4 in lijn
132 kW (180 pk) bij 4000 tpm
380 Nm bij 2000 tpm
Diesel
Voorwielen
6 v, handgeschakeld

 

Maten en gewichten:

1599 kg
406-1183 l

 

Prestaties:

217 km/u
8,7 s

 

Verbruik:

7,2 l / 100 km
4,9 l / 100 km
5,7 l / 100 km
150 g/km

 

Prijzen:

€ 28.790
€ 46.940

 

Energielabel