Honda Civic 2.0i-VTEC Type R Championship White Edition

24 september 2009

 

Eat my CO2

‘Is dit zo’n hybride auto?’ vraagt een voorbijganger als ik net uit de auto stap. ‘Nee meneer, dit is gewoon een onbeschoft snelle auto.’ antwoord ik. Met mijn reactie overdrijf ik wel een beetje, maar zijn vraag zet mij wel direct aan het denken. Heeft Honda nu een hybridenimago opgebouwd door de Civic Hybrid en de Insight? Of heeft het te maken met de witte kleur, die door mensen wordt geassocieerd met zuinig en goedkoop? Of erger, is men de rijke historie van snelle en sportieve auto’s van Honda vergeten? Een witte lak is inderdaad niet echt meer bijzonder, maar het gebroken wit van deze Civic hoort bij dit model. Want ik rij rond in een Honda Civic Type R en wie bekend is met Honda weet dat deze kleur dé kleur is voor een Type R. Immers, al jaren is Honda bezig met het leveren van snelle witte modellen, zoals de Integra Type R en de Accord Type R.

Honda Civic Type R Champion White Editon

Na jaren van afwezigheid is er eindelijk weer een witte Type R op de Nederlandse markt! In dit geval draagt de Civic de naam Type R Championship White Edition, refererend naar Honda’s eerbetoon aan hun eerste Formule 1 auto. Honda heeft de Civic Type R niet alleen van een andere kleur voorzien, een limited slipdifferentieel is ook gelijk gemonteerd. Met deze Civic doen we een stapje terug in de tijd, toen Honda’s nog snel en wild mochten zijn. Hybride? Eat my CO2!

 

Van alle minpunten ontdaan

Gelukkig blijkt die ene voorbijganger een uitzondering te zijn, want de Civic Type R weet de aandacht wel naar zich toe te trekken. Een standaard Civic heeft een eigenzinnig design, maar daar zijn we eigenlijk al gewend aan geraakt. Maar als Type R ziet de Civic er echt een stuk gelikter uit, vooral in deze – bijna – witte lak. De Civic Type R is eigenlijk van alles wat de normale Civic minder fraai maakt ontdaan. Geen spiegelgrille, maar een stoere, donkere en met honingraatgaas gevulde grille. Geen primerogende spatbordranden, maar alles mee gespoten voor een dikker uiterlijk. Ook de achterlichten zien er wat conventioneler uit doordat het middendeel van een donkere tint is voorzien. De Civic oogt hierdoor wat meer als een hedendaagse auto en niet als een auto die uit de toekomst komt. Mooie details zoals de spacy handgrepen en de driehoek uitlaatstukken zijn intact gelaten.

Honda Civic Type R Champion White Editon

Een achterspoiler en de dikker geworden bumpers zorgen voor meer onderscheid van de overige meer zachtaardige uitvoeringen. Dat de Civic Type R in de smaak valt blijkt uit de vele positieve reacties, waaronder enkele duimpjes die omhoog vliegen. Ieder zijn mening, maar we kunnen geen genoeg krijgen van het speelse uiterlijk van de Type R. En dan hebben we nog geen meter met de auto gereden. Als er dan een nadeel genoemd moet worden is het wel de chromen tankdop. Het ziet er van een afstandje fraai uit, van dichtbij is het gewoon een fragiel plastic dopje. Sorry, meer minpunten zijn onvindbaar.

Honda Civic Type R Champion White Editon

 

Imponerend

Bij het opentrekken van het portier vliegt het futurisme op je af, het interieur is zo gek als een Japans televisieprogramma. Toch lijkt alles wel op de juiste plek te zitten, het oogt gewoon wat raar. Het kost slechts enige gewenning om het dashboard te leren kennen. De afwerking is van een hoog niveau, alleen het vele gebruik van hard aanvoelend plastic doet afbreuk aan het dashboard. Keerzijde is dat het plastic niet goedkoop oogt, maar toch kan en moet (wil je als merk ‘premium’ zijn) dit eigenlijk beter.

De rest van het interieur weet wel flink te imponeren, in alles merk je dat Honda zijn best op de Type R heeft gedaan. De ‘R’ is historisch verantwoord in het rood en die kleur vinden we overal terug. De middenbaan en stiksels van de stoelen zijn in rood uitgevoerd, maar ook de matten en het tapijt daaronder zijn rood. Dat ziet er gewoon erg goed uit! Achter de fraaie versnellingspook vinden we een uniek serienummer, in dit geval ‘0714’. Staat altijd leuk. Vanachter het stuur kijk je uit op een 3D instrumentarium wat al een kunstwerk op zich is, uiteraard met een rode gloed erin verwerkt. Net boven het stuur zit de digitale snelheidsmeter, die precies op de goede hoogte zit om niet te lang je blik van het verkeer te houden. De sportstoelen zouden een tikkeltje lager mogen gaan, maar zitten wel superieur. Voor elk deel van het lichaam is er goede ondersteuning, zo wordt je heerlijk klem gehouden door de vele wangen. Ook je schouders zitten goed klem, maar we kunnen ons voorstellen dat niet ieders lichaamsbouw hierop berekend is. De stoelen zijn naast goed, ook bijzonder fraai met de geïntegreerde hoofdsteunen. De bekleding die als suède oogt maakt het totaalplaatje nog fraaier.

Honda Civic Type R Champion White Editon

Het mooie van de Civic is dat het niet alleen leuk blijft voor de bestuurder en zijn bijrijder. De hoofdruimte is achterin ruim voldoende, de beenruimte is zelfs gigantisch. Hoe de Japanners dat voor elkaar hebben gekregen is indrukwekkend. Ik, als lang persoon, heb totaal geen moeite om achter mezelf te moeten plaats nemen. De stoel kan zelfs nog wel een stukje naar achteren. Ik hoor je denken, de kofferruimte zal dan wel beschamend klein zijn. Nee hoor, deze behoort zelfs tot de grootste uit zijn klasse! Met 485 liter is het echt een flinke bak, de dubbele bodem maakt ‘m nog extra praktisch. De ruimte achterin is imponerend, het zicht naar achteren helaas niet. De karakteristieke achterzijde van de Civic heeft zijn keerzijde, want vooral met de Type R-achterspoiler wordt het zicht naar achteren zo goed als gehalveerd. De C-stijl is ook niet de aller-smalste en de achterste zijruiten zijn best klein. Dit hebben achterpassagiers gemerkt, want daar werd wel eens over geklaagd. Pluspuntje: Ze hebben wel bekerhouders en de eerdergenoemde beenruimte.

Honda Civic Type R Champion White Editon

 

Monsterblok

Typerend voor een snelle Honda is een hoogtoerig monsterblok. De Civic Type R is vanzelfsprekend geen uitzondering, de tweeliter viercilinder schopt het tot 201 pk bij 7800tpm. Een turbogeblazen motor is tegenwoordig de standaard, waardoor de Civic zich sowieso weet te onderscheiden. De tijd dat de motoren van Honda alleen maar bovenin kracht hebben is voorbij, de Civic Type R voelt onderin zelfs sneller aan dan de 240 pk sterke Honda S2000. Hierdoor is de Civic in het dagelijks verkeer net wat gangbaarder, iets wat we ook bij de Clio RS ondervonden, die ook over een ongeblazen tweeliter blok beschikt. Dat de Civic Type R een bijzondere auto is merk je als je het toerental richting de 5500tpm jaagt, want vanaf dan gaat het VTEC-indicatorlampje branden en schiet de Civic ervandoor. Binnen no time spurt ‘ie naar de 8000 toeren en is het alsof er nog een extra keeltje wordt open gezet. De Civic klinkt sowieso al lekker scherp, maar vanaf de 5500 toeren schreeuwt de tweeliter het helemaal uit! Links van de snelheidsmeter gaan er steeds meer ‘REV’ lampjes branden naarmate de toerenteller verder oploopt, leuk Formule 1 detail. De 0-100 sprint is in slechts 6,6 seconden geklaard, waarmee hij de Golf GTI met 210 pk en turbomotor achter zit laat. De versnellingspook laat zich strak en met onzettende precisie verzetten. De 6 versnellingsbak past helemaal bij de Honda, met korte slagen en veel gevoel doorkruis je de versnellingen. Ook het koppelen gaat met het gewenste gevoel, de hele motor/bak combinatie is uitmuntend en precies zoals het zou moeten.

Honda Civic Type R Champion White Editon

Het onderstel is – zoals het hoort – lekker stug en weet goed te overtuigen. In het begin is er de angst dat het mij mijn rug gaat kosten, maar een ritje in een spijkerhard geveerde Abarth 500 Esseesse relativeert alles. Dan blijkt wel hoe fijn gebouwd en solide de Honda Civic Type R is. Dit geldt helemaal voor de besturing, want die is echt super strak en totaal niet kunstmatig. Elke stuurbeweging zet zich om tot een direct reagerende voortrein. De Civic laat zich hierdoor super goed de bochten in jagen en neemt ze ook zonder problemen. De koets blijft heerlijk strak, maar de sporen des tijd zijn wel te merken. Zo vooruitstrevend als de wielophanging van de Focus RS of de Clio RS is, is die van de Civic Type R niet. Want tijdens het uitaccelereren van een bocht is een vorm van torque steer nadrukkelijk aanwezig. Dit daagt wel uit tot een actievere voertuigcontrole, wat ook leuk kan zijn. Desondanks is de grip op het wegdek zeer goed te noemen, een vergelijk met een Type R zonder slipdifferentieel heb ik niet kunnen maken, maar ik kan mij goed voorstellen dat het zijn invloed moet hebben. Uit testen van Honda op het Tsukuba circuit in Japan is gebleken dat dit differentieel tot snellere rondetijden leidt. Een punt van kritiek zijn de remmen, die mogen een stuk bijteriger reageren.

Voor een motor die van toeren houdt is een hoog toerental bij 120 km/u niet verrassend, maar uiteraard niet erg comfortabel. Bij die snelheid maakt de auto ruim 3700 toeren, toch stoort het niet heel erg, want Honda heeft de geluidsisolatie goed voor elkaar. Slechts wat bandenrol is hoorbaar. Het bijzondere uitlaatgeluid verdwijnt dan ook naar de achtergrond, wat tijdens een lange en/of comfortabele rit wel zo prettig is. Het gemiddeld verbruik daalt dan ook naar een voldane 1 op 12. Bij het sportieve rijden stijgt het verbruik naar 1 op 8. Tijdens de gehele testperiode komen we uit op een gemiddeld verbruik van 1 op 10.

Honda Civic Type R Champion White Editon

 

Kampioen

Even terug naar het verleden gaan is in het geval van de Honda Civic Type R een fantastische ervaring, want het is typisch een Honda van weleer. Snel, wild en ontzettend degelijk gebouwd. De Honda kent vrijwel geen nadelen en ziet er ook nog eens geweldig uit. Iets wat we niet kunnen zeggen van de Civic Hybrid en de Insight. In het hot hatch-segment is de Civic zelfs een van de meest praktische auto's, door zijn binnenruimte achterin en de grote kofferbak. Wat wel knaagt is de prijs van de Civic, de vanafprijs van deze witte editie is namelijk net geen 40.000 euro. De concurrentie biedt net zoveel of zelfs meer vermogen voor minder geld. De 1000 euro die de Champion White Edition extra moet kosten tegenover een gewone Type R is het wel helemaal waard. Niet alleen krijg je de kleur die bij een Type R hoort, maar ook een sperdifferentieel. En feit is dat de Honda een totaal eigen karakter heeft, niet alleen door wat onder zijn motorkap ligt. In alles voelt de Type R gewoon goed, al dan niet uitmuntend. Iets wat ik noem: een echte kampioen.

Honda Civic Type R Champion White Editon

 

Auteur en fotografie: Anton van der Wulp

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Honda Nederland
http://www.honda.nl
Schiphol-Rijk

 

Motor en techniek:

1998 cm3 - 4 in lijn
148 kW (201 pk) bij 7800 tpm
193 Nm bij 5600 tpm
Benzine
Voorrwielen
6 v, handgeschakeld

 

Maten en gewichten:

1238 kg
485-1352 l

 

Prestaties:

235 km/u
6,6 s

 

Verbruik:

12,7 l / 100 km
7,0 l / 100 km
9,1 l / 100 km
215 g/km

 

 

Prijzen:

€ 39.000
€ 42.500

 

Energielabel