Honda CR-V 1.6 i-DTEC Lifestyle AWD

10 januari 2016

  

Honda CR-V: Breed inzetbaar

Wie een kwalitatief goede en uiterst betrouwbare SUV zoekt, is bij Honda aan het juiste adres. De CR-V eindigt steevast hoog in de betrouwbaarheidsonderzoeken, ook de exemplaren van een aantal jaar oud. Na drie jaar vond Honda het tijd om wat aanpassingen door te voeren, waarbij niet alleen het uiterlijk aangepakt werd. Onderhuids vonden ook diverse verbeteringen plaats, om de rijeigenschappen naar een nog hoger plan te tillen. Om dit uitgebreid te testen nam ik de vernieuwde CR-V mee naar het Italiaanse Lago di Garda.

Honda CR-V

Als caravantrekker, familieauto of vanwege de hoge zit is de Honda CR-V geschikt voor alle doelgroepen. Daarnaast kun je ‘m met vierwielaandrijving bestellen waardoor de mogelijkheden nog groter worden. Vergeleken met zijn vele concurrenten biedt de CR-V bovengemiddeld veel binnenruimte en een hele scherpe vanafprijs die net onder de 30 mille blijft. Hiermee heeft Honda een sterke troef in handen.

Bekijken

Aan de buitenkant zijn de grootste verschillen aan de voorkant te vinden, de grille en de koplampen zijn zichtbaar anders. De nieuwe ledverlichting in de koplampen is kenmerkender dan voorheen, vooral in het donker. De achterzijde is subtieler aangepakt, een grotere chromen strip die horizontaal over de achterklep loopt en ook hier zorgen leds voor meer uitstraling.

Honda CR-V

De felrode (metallic) lakkleur staat de testauto erg goed, de kleur verspringt in het zonlicht van oranje naar rood. Het maakt de grote Honda een echte eyecatcher. Daarnaast zijn er ook nieuwe lichtmetalen wielen in diverse maten beschikbaar. Dat komt goed uit, want de 17 inch wielen onder de testauto mogen stiekem wel een maatje groter.

Binnenin is het geheel wat sober door alle grijstinten, maar wel keurig en degelijk afgewerkt. Het interieur voelt solide aan en lijkt gebouwd voor de eeuwigheid.

Honda CR-V

Zeeën aan ruimte

De hoge instap maakt de CR-V een fijne auto voor jong en oud. De stoelen die in deze ‘Lifestyle’-uitvoering bekleed zijn met alcantara en leder, zitten prima. Alleen de zittingen zijn redelijk vlak en kort, het is jammer dat de facelift daarin geen verandering heeft gebracht. Achterin zit je als een vorst, je hebt zeeën aan ruimte. Zelfs drie volwassen kunnen prima op de achterbank plaatsnemen zonder elkaar in de weg te zitten.

Honda CR-V

De kofferbak is met 589 liter riant en groot genoeg voor een complete vakantieuitrusting van een vijfpersoonsgezin. Als je de achterbank neerklapt heb je zelfs 1.669 liter tot je beschikking, waardoor je met de CR-V probleemloos meubelstukken kunt verhuizen.

Samen met Garmin

Nieuw voor de CR-V is het multimediasysteem, dat in samenwerking met navigatiesystemen-producent Garmin is ontwikkeld. Het werkt prima en is erg gebruiksvriendelijk. Alle functionaliteiten kun je via het aanraakscherm activeren, of desgewenst via de knopjes op het stuurwiel. Onder sommige lichtomstandigheden is de afleesbaarheid wat minder. De vingerafdrukken op het matte scherm dragen daar niet aan bij: regelmatig poetsen dus!

Honda CR-V

Krachtig en zuinig

Het grootste nieuws gaat onder de kap schuil, de bekende 1.6 dieselmotor is in combinatie met vierwielaandrijving geüpgrade van 120 naar 160 pk. De voorwielaangedreven versie krijgt nog steeds 120 pk. Het koppel nam met 50 Nm toe naar 350 Nm, wat de oude 2,2-liter dieselmotor met 150 pk overbodig maakt. Je kunt vanaf nu alleen maar kiezen uit de 1.6 i-DTEC dieselmotor in twee smaken, of een tweeliter benzinemotor met 155 pk. Bij beide motoren is vierwielaandrijving een optie. De 1.6 i-DTEC AWD zoals ik ‘m reed loopt lekker rustig en soepel, je moet ‘m alleen wel op toeren brengen bij het wegrijden op een helling. Dan merk je dat het slagvolume van de motor redelijk klein is en de turbo echt nodig heeft: dat zie je bij praktisch elke downsizemotor. Gelukkig helpt Hill-assist je hier een handje mee, dat voorkomt namelijk dat je achteruit rolt waardoor je rustig de tijd kunt nemen om de koppeling te bedienen.

Honda CR-V

De handgeschakelde zesbak schakelt zoals ik van Honda gewend ben soepel, direct en met korte slagen. Het karakter van de motor is vanaf 2.000 tpm levendig, je merkt duidelijk het verschil met de 120 pk-variant. Vooral op de Duitse Autobahn loopt deze 160 pk-versie een stuk sneller naar de 200 km/u.

Honda CR-V

Door wat aanpassingen aan de achteras is de vernieuwde CR-V ook een stukje comfortabeler geworden, dit merk je vooral op de snelweg. Hij gedraagt zich een stuk rustiger en voelt met name op hogere snelheden een stuk stabieler aan dan voorheen. De besturing is nog altijd goed, de bekrachtiging is niet te licht of te zwaar. De balans van het onderstel en de besturing maken de CR-V tot een van de dynamischer rijdende SUV’s in deze klasse.

Relatief scherp geprijsd

Met een vanafprijs van 29.990 euro is de CR-V scherp geprijsd. Je krijgt voor dat bedrag de 2.0 benzinemotor met 155 pk en voorwielaandrijving. Wil je de 1.6 i-DTEC met vierwielaandrijving in de Lifestyle-uitvoering zoals ik ‘m reed, dan moet je minimaal 46.790 euro bij de dealer achterlaten. Tel daar nog wat losse opties zoals metallic lak bij op en je komt op een totaal van net geen 50 mille.

Een groot voordeel van de nieuwe 1.6 dieselmotor, is dat ‘ie zelfs met vierwielaandrijving nog ontzettend zuinig is. Je hoeft niet veel moeite te doen om 1 op 19 te rijden. Rijd je wat steviger door met volle bepakking naar de vakantiebestemming, dan moet je rekenen op een verbruik van 1 op 17. Dit betekent dat deze diesel ook voor particuliere rijders erg interessant kan zijn.

Honda CR-V

Overtuigt op vele fronten

De vernieuwde Honda CR-V is een scherpe aanbieding, want z’n concurrenten kosten zo een paar duizend euro meer. De CR-V kan dan ook een brede doelgroep aanspreken. Hij biedt veel binnenruimte, een gunstig verbruik en uitstekende rijeigenschappen.

Zoek je een betrouwbare auto die er stoer uitziet en daarnaast ook nog eens weinig verbruikt, dan is het de moeite om de Hondadealer een bezoekje te brengen. Hij overtuigt op veel fronten en je rijdt iets wat de buurman niet heeft. Want de CR-V, die tref je niet op elke straathoek.

Auteur: Gregory Weller

Fotografie: Jeroen Hanselman & Honda