Hyundai Grandeur 3.0 V6 GDI

16 december 2011

Autotest: Hyundai Grandeur 3.0 V6 GDI

Niet (meer) voor Europa

Soms wil een automerk te veel, te snel en te graag. Hyundai dankt haar recente succes in Nederland aan een reeks betaalbare compacte modellen en SUV’s, maar grote sedans verkopen wilde de Koreanen nooit echt lukken. De Sonata zie je al niet vaak, een Grandeur is hier helemaal een zeldzaamheid. Allerminst verwonderlijk dat Hyundai’s grootste sedan dus uit het gamma verdween. In Europa waagt de i40 een nieuwe poging om Hyundai eindelijk in het hogere segment te laten doorbreken en ondertussen rijd ik in Zuid-Korea met de compleet nieuwe vijfde generatie Grandeur, die in de Verenigde Staten geleverd wordt als Azera. Deze E-segmenter wordt niet (meer) in Europa geleverd, maar is dat een gemis?

Hyundai Grandeur

 

Gaaf design

Oordelen over het uiterlijk van een auto is altijd een kwestie van smaak, maar in het geval van Aziatische auto’s lijken wij Europeanen extra kritisch te zijn. Zeker omdat zowel de Japanners als Koreanen - en tegenwoordig de Chinezen – zich overduidelijk lieten inspireren door bestaande ontwerpen. Hoewel je en profil nog wel een vergelijking met de Opel Insignia zou kunnen maken en er schuin van achter een vleugje Jaguar XF te bespeuren is, blijft deze Grandeur toch echt een Hyundai-ontwerp. De associatie met voornoemde auto’s moet als een groot compliment worden beschouwd en ik vind de nieuwe Grandeur dan ook een gave auto om te zien. Van voren oogt ‘ie stoer en uitgesproken, schuin van achteren is ‘ie statig. De kleur van de testauto zit mee, door de donkergrijze metallic lak komt het glooiende lijnenspel in de carrosserie goed tot zijn recht. De voorkant valt vooral op door grote grijnzende koplampen, waarvan de uiteindes met een chromen lijntje zijn doorgetrokken naar de raamlijsten.

Hyundai Grandeur

Vergeleken met de vorige Grandeur, waarvan we de laatste facelift in ons land niet meer meemaakten, is van deze vijfde generatie echt een opvallende verschijning gemaakt. In Zuid-Korea verkoopt ‘ie erg goed en in de hoofdstad Seoel kom ik het nieuwste model al frequent tegen. De kleurkeuze is daar overigens erg conservatief, veel verder dan grijs, zwart of wit komt het niet. Een enkele rode Veloster vrolijkt het straatbeeld nog een beetje op, maar Koreanen zijn ironisch genoeg erg gevoelig voor de restwaarde van hun auto’s en die ligt met een ‘veilige’ kleur simpelweg hoger. Hoezo ironisch? Omdat de restwaarde van de Grandeur misschien wel de grootste reden was om hem niet meer naar Europa te exporteren. Voor de thuismarkt ligt dat toch net even anders, want met een overweldigend marktaandeel geniet Hyundai in Zuid-Korea een soortgelijke status als Volkswagen in Europa.

 

Overtroffen verwachtingen

In het interieur van de Grandeur proef je een sfeer van luxe en word je verrast door de originele vormgeving met oog voor detail. De ambitie van een premium uitstraling is duidelijk te proeven, hoewel het vooral de riante uitrusting is die voorziet in een verwengevoel. Wat betreft afwerking en materiaalgebruik benadert de Grandeur de strengste Duitse maatstaven nog niet, maar met een Koreaans prijskaartje in het achterhoofd overtreft het mijn verwachtingen. In Zuid-Korea is deze Grandeur voor onze begrippen namelijk een koopje. De testauto (een 3.0 GDI in de op één na duurste Royal-uitvoering) kost inclusief het optionele navigatiesysteem en de parkeercamera’s omgerekend net geen 27.500 euro.

Hyundai Grandeur

Bovenop het dashboard en in de deurpanelen zijn zachte kunststoffen gebruikt, afgewisseld met chromen randjes en zwart glimmende of mat aluminiumkleurige inleglijsten. De in pianolak uitgevoerde delen zullen door hun extreme glans niet ieders smaak zijn en de ervaring leert dat zulke inleglijsten sneller bekrast zijn dan je lief is. Alles zit uitstekend en kraakvrij in elkaar en de pasnaden sluiten mooi aan. De afwerking van de bedieningselementen is aardig verfijnd. Verouderd aandoende, rechthoekige knoppen zoals je die in Japanse auto’s nog wel eens ziet zijn hier niet te vinden. Aflegvakjes zijn keurig gestoffeerd om het geluid van de spulletjes te dempen, al is dat in de deurvakken achterwege gelaten. Bekerhouders zijn uiteraard in fastfood-formaat aanwezig, niet in de laatste plaats om de Amerikaanse klant tevreden te stellen.

Hyundai Grandeur

In ergonomisch opzicht is het dashboard uitstekend ingedeeld. Vanaf het stuurwiel kun je commando’s geven voor de cruise control, radio en telefoon. Het scherm van het navigatie- en multimediasysteem is mooi hoog en centraal geplaatst en laat zich eenvoudig op de tast bedienen, al moet je daarvoor wel wat ver reiken. Handige optie - en redelijk uniek voor een fabriekssysteem - is dat je keurig gewaarschuwd wordt voor flitspalen en daarbij geïnformeerd wordt over de toegestane en werkelijk gereden snelheid. Route-instructies worden bovendien tussen de tellers weergegeven op het heldere kleurendisplay van de boordcomputer.

Hyundai Grandeur

Andere fijne voorzieningen zijn het auto-hold systeem waarmee je de automaat in de ‘D’ kunt laten staan zonder dat de auto vooruit rolt, nadat je tot stilstand hebt afgeremd. Uiteraard zijn er parkeersensoren rondom en een fantastisch klinkende JBL-geluidsinstallatie, die voorbereid is voor alle externe media. Eigenlijk loopt Hyundai op geen enkel front (meer) achter op de concurrentie, op de optielijst staan zelfs een adaptieve cruise control, stoelen met extra steun in bochten en een actieve parkeerhulp met camera’s voor en achter. De veiligheidsvoorzieningen zijn ook up-to-date in de Grandeur. Naast de vanzelfsprekend aanwezige tractiecontrole en ESP is de auto afgeladen met airbags, zelfs eentje ter bescherming van de knieën van de bestuurder.

Hyundai Grandeur

Het elektrisch verstel- en verwarmbare zitmeubilair is bekleed met fraai (deels geperforeerd) leder en zit als gegoten. De zetels hebben voldoende vorm voor een goede zijdelingse ondersteuning, maar zijn tegelijkertijd comfortabel zacht. De verstelbaarheid van het stuurwiel maakt een fijne zitpositie mogelijk. Kleine misser is het ontbreken van een in hoogte en kantelhoek verstelbare zitting voor de bijrijder. De voorstoelen zijn naar wens verwarmd of zelfs gekoeld en ook de ruime achterbank van de testauto is verwarmbaar. Achterin is er beenruimte in overvloed, terwijl de hoofdruimte een voldoende scoort. Qua formaat en binnenruimte is de Grandeur goed te vergelijken met de Skoda Superb.

Hyundai Grandeur

 

Gretig en smooth

Tijd voor de uitgebreide rij-indruk in zijn thuisland. De grootste attractie blijkt al gauw de gretige zescilinder, die al tijdens de eerste meters laat voelen wat ‘ie in huis heeft. De 4,91 meter lange en 1.580 kg zware Grandeur schiet moeiteloos van zijn plek. Het rechtopstaande gaspedaal juich ik toe, maar de gasrespons is erg direct en moeilijk te doseren. De Koreanen kunnen het ongetwijfeld wel waarderen, want in het verkeer zijn ze zo ongeduldig als Parijse taxichauffeurs. De atmosferische 3.0 GDI heeft er duidelijk zin in om zijn 270 pk’s op het asfalt los te laten. De eco-stand verandert daar verder weinig aan, maar biedt wel iets meer rust in bijvoorbeeld fileverkeer.

Hyundai Grandeur

Onder normale rij-omstandigheden is de zespitter mooi stil en schakelt de zestraps automaat heerlijk smooth. Geef je hem op zijn donder, dan laat de motor een zescilinderbrul met een mechanische snerp horen. Het blok heeft over het hele toerenbereik trekkracht in overvloed, maar de echte power zit bovenin. De automaat schakelt graag twee verzetten terug en dan maakt de Grandeur grote stappen. Aan de andere kant heerst er veel rust aan boord als de motor een bescheiden 2.000 tpm draait bij de maximum toegestane snelheid van 120 km/u. Dat het uiteindelijke testverbruik (afgelezen van de boordcomputer) op 1 op 10,5 uitkomt is een aangename verrassing, gezien het afwisselende traject. Een start-/stopsysteem ontbreekt overigens, omdat de markten waar deze auto leverbaar is daar (nog?) niet om vragen. Een meer economisch alternatief is er in de vorm van een 201 pk sterke viercilinder 2.4 GDI, terwijl er ook nog een sterkere 3.3 GDI met 294 pk leverbaar is.

Hyundai Grandeur

 

Amerikaans comfortabel

Er werd mij meermaals op het hart gedrukt dat als deze auto op de Europese markt zou verschijnen, er zeker het een en ander zou worden aangepast om beter aan onze wensen te voldoen. Bij een exclusief bezoek aan Hyundai’s Research & Development Center wordt mij de testbaan getoond waar meer dan 70 verschillende wegtypes uit verschillende delen van de wereld worden nagebootst. Op die wijze stemt Hyundai haar auto’s af op de verschillende verkoopmarkten. Koreanen lijken in hun voorkeuren veel op Amerikanen, zelfs in de kleinste modellen kiest vrijwel iedereen voor een automatische transmissie. De besturing en onderstelafstemming van deze Grandeur zijn dan ook nadrukkelijk op comfort gericht. De bediening is erg licht en daardoor is de auto een beetje gevoelloos. In combinatie met de aandrijving op de voorwielen levert dat niet de meest dynamische rijsensatie op, maar daarvoor heeft Hyundai een model boven de Grandeur in het gamma: de achterwielaangedreven Genesis. In de Verenigde Staten is dat een rechtstreekse concurrent van de BMW 5 Serie en Mercedes E-Klasse. De Grandeur is daaronder gepositioneerd, hoewel hij even groot en minstens zo ruim is als die twee Duitsers.

Hyundai Grandeur

De Zuid-Koreaanse wegen zijn niet altijd optimaal, soms enigszins vergelijkbaar met Oost-Europa. Dat maakt de soepele afstemming van de Grandeur een welkome keuze. Voor de Europese smaak zou de grote Hyundai iets minder week mogen zijn. De wielkastisolatie is voor verbetering vatbaar, wellicht dat beter asfalt en banden van een A-merk nog verschil kunnen maken. Wie de grenzen van de grip opzoekt, krijgt met gecontroleerd onderstuur te maken. De aandrijfkrachten komen overigens nauwelijks door in het stuur, wat niet vanzelfsprekend is met zoveel vermogen op de voorwielen. In bochten blijft de Grandeur lang neutraal en het overhellen binnen de perken, in dat opzicht doet ‘ie het niet slecht. De auto ‘waggelt’ een stuk minder dan het vorige model, die echt Amerikaans soft was.

Hyundai Grandeur

 

Laat maar komen

De Grandeur is een verrassend fijne reiswagen, die met goede stoelen en een overdadige luxe zijn inzittenden verwent. Het vorige model kon je nog afschieten om zijn bedaagde uiterlijk, interieurafwerking en algehele kwaliteitsbeleving, maar de nieuwe Grandeur is een moderne auto die dezelfde voorzieningen als de duurdere concurrentie aan boord heeft. Achterlopen doet Hyundai niet meer en op het vlak van design en uitstraling staat er een serieuze sedan. Het fraai vormgegeven dashboard is een aangename verrassing en een mooie zescilinder laat de Grandeur fluisterzacht zoeven of gretig vooruit spurten. Het theoretische verbruik en de bijbehorende CO2-uitstoot zouden hem in het Nederlandse belastingklimaat kostbaar maken, terwijl de restwaarde van een grote Koreaanse auto een obstakel blijft. Met een concurrerend prijskaartje en na een aantal denkbeeldige aanpassingen qua besturing en onderstel zeg ik: laat die Grandeur maar komen als i50!

Hyundai Grandeur

 

Auteur en fotograaf: David Joost Kamermans