Kia Picanto 1.0 CVVT First Edition

25 maart 2015

  

Kia Picanto: klein maar fijn

Met de compacte Kia Picanto doet het Koreaanse goede zaken in ons land. Met een lage vanafprijs, zeven jaar garantie en een kek uiterlijk is de A-segmenter vorig jaar op de tweede plaats in de verkooplijsten van zijn segment geëindigd. Grote wijzigingen of een nieuw model zijn nog niet nodig om de verkopen weer een boost te geven, maar met een set nieuwe bumpers zet Kia de Picanto weer fris in de showroom.

Kia Picanto

De Kia Picanto is een opvallende verschijning in het A-segment, al sinds de introductie in 2011 domineert de compacte Koreaan de markt, samen met de Volkswagen Up. Het koetswerk van de Picanto is hoog, maar valt door de juiste styling minder op. De grote ‘muil’ aan de voorzijde maakt hem stoer en laat ‘m groter lijken dan ‘ie is. Nieuw voor dit modeljaar zijn de bumpers, waar aan de voorzijde de grille en de mistlampen zijn veranderd voor een modernere look. Aan de achterzijde is de achterbumper iets breder is geworden en heeft tegenwoordig aan de onderzijde een zwarte diffuser. Vanaf de luxere DynamicLine heb je zelfs LED-verlichting aan de voor- en achterzijde, wat uniek is in zijn segment.

Kia Picanto

  

Gemakkelijke instap

Door het hogere koetswerk stap je automatisch makkelijker in. De stoelen zitten prima en er zijn vijf hoofdsteunen aanwezig. Zowel voor- als achterin zit je met vier personen ruim, maar ook drie kinderen kunnen achterin prima zitten. De kofferbak (200 liter) is van gemiddelde grootte en door z’n rechthoekige vorm wel praktisch bruikbaar.

Kia Picanto

  

Luxere uitstraling

Het dashboard van de Picanto ziet er netjes verzorgd uit, de afwerking is voor zijn segment op hoog niveau. Er is geen kaal plaatwerk te zien, alles is keurig met (harde) kunststoffen afgewerkt. De knoppen zijn overzichtelijk en ergonomisch te bedienen. Voor een iets luxere uitstraling zijn sommige elementen met chromen randjes afgewerkt en is er nu instapverlichting bij de voetenruimte aanwezig. Het zijn kleine details, maar in het A-segment zijn die niet vanzelfsprekend.

Kia Picanto

Wat verder opvalt is dat er nog steeds geen af-fabriek navigatiesysteem leverbaar is, wat bij de meeste concurrenten inmiddels wel verkrijgbaar is. Daarnaast is het ‘meest uitgebreide’ geluidssysteem van erg matige kwaliteit, alsof je een laptop je muziek laat afspelen. Dat is jammer, want voor de facelift was dit ook al een tegenvaller.

Kia Picanto

  

Soepel en stil

Je kunt de Picanto maar met twee motoren bestellen, een 1.0 CVVT (driecilinder) met 69 pk en een 1.2 CVVT (viercilinder) met 85 pk. Die eerste kun je met LPG bestellen en de tweede met automaat. Ik reed met de meest verkochte 1.0, die eigenlijk meer dan voldoende vermogen voor de 830 kg lichte Picanto biedt. De vijfbak schakelt net wat soepeler dan voorheen, doordat er een ‘anti-schok’ mechanisme is toegevoegd. De bediening gaat licht en soepel, de besturing is op hogere snelheden wat nerveus. De vering en demping zijn comfortabel waardoor de Picanto in bochten best overhelt, maar niet in storende mate. De driecilinder produceert nog een sportief geluidje op de achtergrond en is vlot bij de les. Als je niet te gek doet, haal je probleemloos 1 op 20 volgens de boordcomputer.

Kia Picanto

  

Blijft een scherpe aanbieding

Voor net geen 10 mille stap je al in een nieuwe Picanto. Door de nieuwe belastingmaatregelen is het A-segment zwaar getroffen, maar komt Kia er nog redelijk goed vanaf. Daarnaast zijn de opties niet duur en heb je nu voor 12.995 euro een First Edition (1.0), die eigenlijk van alle luxe opties zoals Cruise Control, Climate control, Bluetooth en LED-verlichting voorzien is. Hij is hiermee een paar honderd euro goedkoper dan vergelijkbare concurrenten.

Kia Picanto

Wil je bijvoorbeeld een automaat, dan tel je bijna 17 mille neer voor de Picanto. Dat is een forse meerprijs omdat je direct aan de 1.2 motor en DynamicLine uitvoering vastzit. Hoeft al die luxe niet en wil je een Picanto met Airco en elektrische ramen, dan kies je voor 11.995 de ComfortLine, dat zal na de uitverkoop van de First Edition de best verkochte Picanto worden.

  

Onverminderd populair

Kia is lekker bezig met de Picanto. Hij rijdt prima, biedt voor een aantrekkelijke prijs een auto met lage gebruikslasten, zeven jaar garantie en een leuk uiterlijk. Met de kleine wijzigingen staat de Picanto weer fris in de showroom, waardoor ‘ie ondanks alle nieuwkomers onverminderd populair zal blijven.

Kia Picanto

  

Auteur: Gregory Weller

Fotograaf: Louis van Baar