Kia Picanto 1.2 CVVT vs. Volkswagen up! 1.0

1 mei 2012

Autotest: Kia Picanto 1.2 CVVT vs. Volkswagen up! 1.0

Klein maar fijn

Als ik zeg dat auto’s uit het A-segment de laatste jaren flink in populariteit zijn gestegen, vertel ik niets nieuws. De kleinste modellen zorgen voor steeds grotere aantallen, verkoopcijfers spreken boekdelen. Autofabrikanten investeren veel aandacht en tijd om hun kleinste te profileren, zo blijkt niet alleen uit reclame-uitingen, maar ook het design. Waarschijnlijk heeft Volkswagen met weemoed teruggekeken naar het succes van de Lupo en vanuit dat oogpunt de nieuwe up! ontwikkeld. Een vleugje ‘leukigheid’ en een flinke dosis degelijkheid waren belangrijke ingrediënten, terwijl Kia in de Picanto vooral veel design en een grote mate van volwassenheid stopte. Hoe dan ook, beide auto’s blijken bijzonder fijn te zijn.

Kia Picanto vs Volkswagen up!

  

Eigen stijl

Bij beide merken kun je uit een flink aantal pakketten en/of opties kiezen om het kleintje helemaal naar eigen smaak samen te stellen. De Kia Picanto is er vanaf 7.795 euro met een 69 pk leverende driecilinder, de Volkswagen up! begint bij 8.490 euro voor een 60 pk sterke 1,0-liter driepitter. De geteste uitvoeringen zijn met respectievelijk 85 en 75 pk de sterkste versies, de Picanto wordt zelfs door een viercilinder aangedreven. De gereden high up! (bij de up! wordt alles met kleine letters geschreven) kost 12.680 euro, deze Picanto komt als Super Pack en met alle leverbare pakketten uit op 12.272 euro. Wat je daarvoor krijgt? Rijk uitgeruste stadsauto's, die er ook nog eens goed uitzien.

Kia Picanto vs Volkswagen up!

Het is leuk dat Kia haar driedeurs modellen altijd een eigen stijl toekent, met in dit geval andere bumpers, een sportieve grille inclusief rood biesje en een uitlaatsierstuk dat veel vermogen doet vermoeden. Het enig nadeel van het koetswerk is dat de Picanto recht van voren smal en hoog oogt, wat met de enorme koplampen en stevige voorbumper een vreemde verhouding geeft. Vanuit andere oogpunten klopt de Picanto precies en staat er een smaakvolle auto. De Volkswagen up! is wat minder spannend vormgegeven dan de Zuid-Koreaan, maar evengoed vrolijk om te zien. Het simplistische van de aloude Lupo is weer aanwezig, maar nu met geinige details zoals de zwarte honingraatomlijsting in de voorbumper en achterlichten die samen lijken te smelten met de – voor het oog – glazen achterklep.

Kia Picanto vs Volkswagen up!

  

Meer auto

Op interieurgebied hebben de auto’s een aantal zaken gemeen. De materialen, afwerking en het ontwerp staan grotendeels op hetzelfde, hoge niveau. Beide interieurs zijn op een goede manier eenvoudig en flink en keurig over. Volkswagen biedt de mogelijkheid om de stoelen en het dashboard van andere kleuren te voorzien, waardoor het binnenste lekker opfleurt. Voor deze klasse zijn de twee kleintjes in ieder geval leuk genoeg, zonder kinderachtig te worden. De zwart pianolak op het dashboard van de up! oogt chique en het handig afneembare schermpje op het dashboard is een aangename toevoeging. Naast navigatie-instructies toont het beeldscherm allerlei informatie over het verbruik en de mate waarin je anticipeert. Een soort zuinigheidshulp, die de naam ‘Think Blue’ meekrijgt.

Kia Picanto vs Volkswagen up!

Kia heeft voor een serieuze weg gekozen en dat heeft een positieve uitwerking. Voor je gevoel krijg je meer auto dan waarvoor is betaald. De deels in carrosseriekleur gespoten deurpanelen van de Volkswagen ogen geinig, maar ook wat goedkoop. In deze klasse geen bezwaar, al bewijst Kia dat het anders kan. Als je niet beter weet, zou je denken dat je in een duurdere en grotere auto zit - dat merk je al zodra het portier van de Picanto dichtgaat. Maar er is meer, in de Kia heb je als bestuurder gewoon twee knoppen om de ruiten te bedienen (inclusief doordrukfunctie voor de bestuurderskant), terwijl de Volkswagen aan iedere zijde slechts één knop heeft - net als de Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo. In de Duitser ligt de hoedenplank los en blijft ‘ie liggen als de achterklep opengaat, terwijl die van de Picanto wel meegaat. Voor de vrouwen is het bovendien handig dat de Kia een extra spiegeltje in de zonneklep heeft. Het zijn maar details, maar die maken wel het verschil.

Kia Picanto vs Volkswagen up!

In de Picanto heb je een vrij hoge instap en dito zit, in de up! zit je wat lager. Voor de oudere koper kan dat een minpunt zijn, maar de up! zit gevoelsmatig prettiger. Volkswagen biedt net wat fijnere stoelen en de zitpositie voelt natuurlijker, al is het in de Kia allesbehalve klagen. De stoelen van het eerder genoemde trio staan in vergelijking met die van de up! en de Picanto in een enorme schaduw. Een verschil dat aangeeft hoe goed auto’s uit het A-segment worden. In zowel de Kia als de VW zit je niet schouder aan schouder of op een vervelende manier op de bok.

Kia Picanto vs Volkswagen up!

  

Ruimte benutten

Op praktisch gebied zijn deze driedeurs versies uiteraard niet de meest voor de hand liggende keuzes, maar zelfs een lang persoon kan best achterin zitten. Het is de Picanto die in- en uitstappen het meest makkelijk maakt en de meeste hoofdruimte biedt. In de Volkswagen is dat maar net voldoende, al zit een persoon van gemiddelde lengte er gewoon prima. Het spreekt voor zich dat de beenruimte niet overweldigend is, maar in beide auto’s is het goed uit te houden. In de Kia lijkt het meest rekening te zijn gehouden met passagiers, gezien de derde hoofdsteun en het feit dat er meer bekerhouders en grotere opbergvakken aanwezig zijn.

Kia Picanto vs Volkswagen up!

Het zal niet vaak voorkomen, maar in beide auto’s kun je toch een aardige bagageruimte creëren. In de up! gaat dat het makkelijkst, de in de twee delen neerklapbare achterbank leg je plat en klaar is Kees. In de Kia moeten de voorstoelen iets naar voren en vervolgens moeten de achterzittingen worden opgeklapt om de rugleuningen plat te kunnen leggen. Qua liters geeft Volkswagen 251 op, de Kia doet het met 200 liter. Daarbij is de in hoogte verstelbare bodem van de up! handig, de Picanto heeft daarentegen een paar verborgen vakken onder de bodem. In de praktijk bieden beide voldoende ruimte om boodschappen te doen, maar voor het vervoeren van grotere spullen ben je met de Volkswagen het beste af.

Kia Picanto vs Volkswagen up!

  

Wat zijn ze goed

Een viercilinder benzinemotor in een A-segmenter zie je tegenwoordig nauwelijks meer, zelfs auto’s uit het C-segment krijgen een (geblazen) driecilinder. Toch ligt er een vierpitter in deze Kia Picanto en waarom ook niet? Wat betreft uitstoot zijn de verschillen met de driecilinder up! te verwaarlozen en voor de koper tellen uiteindelijk uitsluitend de fiscale voordeeltjes. Een cilinder meer rijdt bovendien lekkerder, de 1.2 CVVT van de Kia loopt heerlijk soepel en klinkt volwassener dan een driecilinder. Nu moet ik wel zeggen dat de 1.0 in de up! keurig klinkt en zelfs bij 120 km/u weinig van zich laat horen, ook al draaien beide blokken dan exact 3.400 tpm. Dat is een pluim voor hoe de Volkswagen is geïsoleerd, de up! is stiller dan de Picanto. Alleen de bijgeluiden tijdens het schakelen zijn in de Duitser wat storend.

Kia Picanto vs Volkswagen up!

Met 85 pk is de Kia de krachtigste van het tweetal en dat maakt ‘m dan net wat vlotter dan de tien pk minder sterke Volkswagen. Op de snelweg en als het toerental flink stijgt, komt de up! iets dichterbij, maar wie de snelste is, blijft feitelijk van onderliggend belang. Belangrijk is dat beide auto’s op hun eigen manier prettig rijden. De motoren zijn gekoppeld aan fijn schakelende vijfbakken en de kleintjes gaan lekker van hun plek. Na een lange toerrit door Amsterdam en via mooie landweggetjes in Noord-Holland was het tijd om de auto’s af te tanken. De up! bleek met een gemiddeld verbruik van 1 op 17,9 het zuinigst, de Kia Picanto presteerde 1 op 15,5 – toch een behoorlijk verschil. Beide auto’s zijn inmiddels leverbaar met bijvoorbeeld een start-/stopsysteem, wat het stadsverbruik drukt.

Kia Picanto vs Volkswagen up!

Zoals gezegd heb je in de up! een actievere zithouding en dat geeft al een beetje aan hoe de auto rijdt. De Volkswagen voelt voor dit type auto best dynamisch aan. Het optionele sportonderstel helpt, maar ook zonder die optie is het een lekker bakkie. Het onderstel is mooi in balans en de kleine Duitser heeft iets lichtvoetigs. Het sturen gaat wat lichter en ietwat vager dan in de Picanto, maar voelt natuurlijker aan. Dit maakt de up! prettig bij het insturen gewoon erg prettig. De Kia Picanto is door zijn smallere koets en hogere zit minder uitdagend voor zulk rijgedrag, maar daarentegen een stuk comfortabeler. Tezamen met het volwassen interieur heb je daarom niet het idee in een kleintje te zitten, wat een sterk punt van de Picanto blijft. Maar oh, wat zijn beide auto’s goed!

Kia Picanto vs Volkswagen up!

  

Uitstekend

Het maakt weinig uit of je voor de Kia Picanto of de Volkswagen up! gaat, beide auto’s zijn uitstekend. De up! is het leukst om mee te rijden en bovendien het zuinigst, de Picanto is de comfortabelste en biedt de meeste zitruimte. Uiteindelijk heeft de keuze veel met eigen smaak en gevoel te maken. Rationeel gezien is de Picanto de betere auto, want je krijgt voor hetzelfde geld een completere auto. Niet zozeer qua luxe, maar doordat de Kia aanvoelt als iets groters. Kia’s kleinste zou zomaar een auto uit het B-segment kunnen zijn, terwijl je bij Volkswagen duidelijk met een A-segmenter te maken hebt en op bepaalde zaken merkbaar is bezuinigd.

Kia Picanto vs Volkswagen up!

  

Auteur: Anton van der Wulp

Fotograaf: Luuk van Kaathoven

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Bedrijfsnaam: Kia Nederland Pon Automobielhandel
Website-adres: http://www.kia.nl http://www.volkswagen.nl
Adres bedrijf: Breukelen Leusden

Motor en techniek:

Type: 1248 cm3 - 4 in lijn 999 cm3 - 3 in lijn
Max. vermogen: 85 pk bij 6000 tpm 75 pk bij 6200 tpm
Max. koppel: 94 Nm bij 3500 tpm 95 Nm bij 3000 tpm
Brandstof: Benzine Benzine
Aandrijving: Voorwielen Voorwielen
Transmissie: 5 v, handgeschakeld 5 v, handgeschakeld

Maten en gewichten:

Gewicht: 830 kg 829 kg
Bagageruimte: 200-870 l 251-951 l

Prestaties:

Topsnelheid: 171 km/u 171 km/u
0-100 in: 11,4 s 13,2 s

Verbruik:

Verbruik binnen beb. kom: 5,8 l/100km 5,9 l/100km
Verbruik buiten beb. kom: 3,8 l/100km 4,0 l/100km
Verbruik gecombineerd: 4,5 l/100km 4,7 l/100km
Verbruik CO2 uitstoot: 105 g/km 108 g/km

Prijzen:

Vanafprijzen: € 7.795 € 8.490
Prijs testauto's: € 12.272 € 12.680

Energielabel