Kia Rio 1.2 CVVT ComfortLine

16 februari 2015

  

Kia Rio: de gedegen keuze

Er rijden al meer dan 18.000 exemplaren van de huidige Kia Rio op de Nederlandse wegen. Dat is bijna net zo veel als Kia in de eerste 10 jaar - in ons land - aan de man heeft gebracht. Met een geslaagd design, scherpe prijzen en uitstekende kwaliteit is de Rio een gedegen keuze in het B-segment.

Kia Rio

De vernieuwde Kia Rio moet met zijn subtiele wijzigingen zijn plekje in het druk bevochten B-segment verdedigen. Rigoureuze aanpassingen waren niet nodig, want de compacte Rio valt goed in de smaak. Het zijn vooral de details die ‘m vanaf nu weer net wat leuker maken.

  

Bekijken

De opvallendste wijzigingen zijn de nieuwe voor- en achterbumper, die met scherpere lijnen, een grotere grille op het front en een diffuser aan de achterzijde de Rio stoerder maken. Ook kun je kiezen uit nieuwe kleuren en lichtmetalen wielen, om je Rio meer te personaliseren dan voorheen. Echt heel speels en trendy zal je Rio nooit worden, het is ‘t zakelijke en volwassen uiterlijk dat de compacte Kia zo krachtig maakt.

Kia Rio

  

Zitten

Evenals de buitenzijde gaat het er binnen de Rio zakelijk aan toe. Het interieur bevat weinig gekke lijnen of glimmende delen, het zijn de subtiele aluminium-kleurige randjes rond de luchtroosters en bedieningselementen die de binnenzijde een modernere uitstraling geven. Alleen een klein pianolak-glimmend paneeltje rond de radio zorgt voor een bescheiden trendy look. Ondanks de harde dashboardmaterialen is de afwerking keurig.

Kia Rio

Als verbetering in het interieur prijst Kia de stoelen, die zijn aangepast voor een betere zit. De zittingen zijn verlengd en daardoor zitten ook langere mensen prima in de vernieuwde Rio. Het stuur is niet alleen in hoogte maar ook diepte verstelbaar en daarmee kun je snel een goede zitpositie vinden. Een ander pluspunt blijft de binnenruimte, die is bovengemiddeld ruim. De achterbank biedt veel plaats in het segment, twee volwassenen kunnen er prima zitten zonder dat je al te veel moet inschikken. De bagageruimte biedt met 288 liter een gemiddelde hoeveelheid ruimte, door de hoekige vormen is de laadbak goed bruikbaar voor een flinke kar boodschappen of reistassen voor een vakantietrip.

Kia Rio

  

Bedienen

De Rio heeft een ergonomisch ingericht interieur, alle knoppen zijn snel te vinden en zitten op een logische plaats. Het leuke is dat je zelfs op de gereden ComfortLine al een knopjesrijk stuurwiel hebt. Cruise control, audiobediening, een boordcomputer en de telefoon zijn vanaf hier vanaf te bedienen. Helaas was de testauto niet voorzien van het optionele navigatiesysteem, maar van een radio met monochrome display. De rode verlichting komt een beetje gedateerd over, maar is wel goed afleesbaar. Ook aan audiomogelijkheden kom je niets te kort, je USB, iPod of telefoon koppelen is snel gedaan en ook standaard op deze uitvoering.

Kia Rio

  

Rijden

We rijden vandaag met de 1.2 benzinemotor die ontzettend rustig loopt. Een groot voordeel is dat Kia nog gewoon een viercilinder levert, terwijl veel concurrenten onregelmatiger lopende driecilinders leveren. De Koreaanse vierpitter pakt al bij lage toerentallen soepel op en zal niet tegensputteren met resonanties. Daarnaast presteert hij prima, je hebt niet het gevoel dat je iets tekort komt. Vanaf 3.000 toeren begint de Rio pas echt te versnellen, daaronder voelt de motor tammer aan. In de praktijk verwacht je bij dit type auto ook geen scheurmonster en zal je de rustige loop en souplesse erg waarderen. Samen met de soepele versnellingsbak is de aandrijflijn voor iedereen gemakkelijk te bedienen en vloeiend te schakelen. Tijdens de introductie gaf de verbruiksmeter een gunstige 1 op 17,8 aan. Het daadwerkelijke verbruik kon helaas niet aan de pomp geverifieerd worden.

Kia Rio

Naast de uiterlijke wijzigingen heeft Kia onderhuids ook het een en ander verbeterd. Zo stuurt de Rio merkbaar directer en is de wegligging strakker geworden. Hiermee wordt de compacte Kia nog steeds geen bochtenridder of stugge auto, het is juist het comfort wat deze auto zo prettig maakt. Drempels en andere oneffenheden worden comfortabel weg gefilterd. Samen met de aandrijflijn maakt de Kia Rio een degelijke indruk en geeft je het gevoel dat ‘ie na 10 jaar nog onverminderd rondrijdt.

  

Betalen

Op motorengebied maakt Kia het je niet moeilijk, eigenlijk is de 1.2 CVVT met 85 pk (leverbaar vanaf 13.995 euro) de meest voor de hand liggende keuze. De dieselende 1.1 CRDi (75 pk) is fiscaal niet meer aantrekkelijk en de 1.4 (109 pk) benzine is 2.500 euro duurder dan de instapper. Deze motorvariant is bovendien alleen leverbaar in de meest luxe ExecutiveLine-uitvoering. Als je voor een automaat kiest ben je financieel helemaal aan de beurt, je betaalt dan maar liefst 5.000 euro (!) meer (DynamicLine). Je krijgt dan automatisch wel de zwaardere 1.4 motor, want de 1.2 is niet leverbaar met automaat.

Kia Rio

Met zeven jaar garantie maakt Kia nog steeds het statement dat ze vertrouwen in hun producten hebben. Als particulier maak je eigenlijk een hele veilige keuze om voor de Rio te kiezen, met een bescheiden vanafprijs (13.995 euro, 3-deurs 1.2) koop je een auto met relatief veel comfort en zekerheid. Als je gebruik wil maken van de hedendaagse gemakken is het wel aan te raden om minimaal voor de gereden ComfortLine (15.795 euro, 5-deurs) te gaan, dan heb je ook zaken als airco, elektrisch bedienbare ramen vóór en een radio met alle audiomogelijkheden.

  

Samenvatting en conclusie

De nieuwe Kia Rio is een auto die je veel zekerheid biedt. De 1.2 benzinemotor presteert prima en heeft een laag verbruik. Het zakelijke in- en exterieur geeft de compacte Kia een volwassen uitstraling en maakt ‘m een allemansvriend. Dat geldt ook voor het rijden, want het comfortabele weggedrag en de soepele bediening zal ook een grote groep mensen aanspreken.

Kia Rio

Met de subtiele maar treffende aanpassingen is de Kia Rio weer startklaar om zijn positie in het druk bevochten B-segment veilig te stellen.

  

Auteur en fotograaf: Gregory Weller