Kia Rio 1.2 CVVT Super Pack

6 oktober 2011

Autotest: Kia Rio 1.2 CVVT Super Pack

In de smaak

Een automerk dat ervoor kiest om een nieuw model compleet anders te laten ogen dan diens voorganger, is gewaagd bezig. Soms slaat het aan, maar het komt maar al te vaak voor dat het publiek de nieuweling links laat liggen. Aziatische autofabrikanten weten daarover mee te praten, maar de Zuid-Koreanen maken die ‘fout’ steeds minder. Zo ook Kia, keer op keer vallen haar nieuwe modellen bij steeds meer Hollanders in de smaak. De nieuwe Rio lijkt hierop geen uitzondering te zijn en wat dit voor het overvolle B-segment kan gaan betekenen, ga ik ondervinden.

Kia Rio

 

Belangstelling

Kia´s op Europa gerichte designfilosofie werpt overduidelijk vruchten af, want wat is de belangstelling voor de nieuwe Rio groot. Van tevoren had ik niet gedacht dat er zoveel mensen de auto zouden nawijzen of zouden omkijken om ‘m nog wat beter te kunnen zien. Ik kan het ze niet kwalijk nemen, want de compacte Kia oogt goed. Heel goed zelfs. Kia is niet doorgeschoten met gekke lijntjes of raar gevormde lichtunits, het design van de Kia is mooi in balans.

Kia Rio

Deze luxere Rio heeft LED-dagrijverlichting met bochtverlichting en ook de achterlichten hebben smaakvolle LED-stroken. Elke Rio staat op 15 inch wieldoppen om de CO2-uitstoot laag te houden. Je kunt daarom enkel optioneel lichtmetalen velgen krijgen: voor 599 euro heb je 15 inch lichtmetaal en een extra investering van 899 euro levert 17 inch sloffen op. Een fleurige kleur en die glimmende 17 inch wielen maken de auto een nog prettigere verschijning.

Kia Rio

 

Aan alles gedacht

Ook van binnen heeft Kia veel energie in het design gestoken en is er een grote vooruitgang geboekt als het gaat om materialen, afwerking en kwaliteitsgevoel. Het zijn vooral details die het verschil maken. Denk dan aan chromen randjes rondom diverse knoppen en een dashboard dat gedeeltelijk uit zacht kunststof is opgetrokken, maar vooral ook aan een luxe uitrusting. Deze meest aangeklede Super Pack heeft keyless entry inclusief startknop, cruise control (helaas niet leverbaar bij andere uitvoeringen), parkeersensoren achter, een verschuifbare middenarmsteun en climate control met automatische ontwasemfunctie. Bij een hoge luchtvochtigheid en/of als de ramen beginnen te beslaan, springt de airco automatisch aan. Voor wie de airconditioning nauwelijks gebruikt is dat uitermate handig.

Kia Rio

Het mooiste van de Rio is dat ‘ie je het gevoel geeft dat aan alles is gedacht. Een aansluiting voor je USB-stick of iPod is aanwezig, waarmee je favoriete muziek uit de goedklinkende speakers knalt. Ook zijn er voldoende bekerhouders aanwezig, net als een zeer ruim, gekoeld dashboardkastje en een handig bakje waar een smartphone precies inpast.

Kia Rio

De bestuurdersstoel is bij iedere uitvoering in hoogte verstelbaar en de zitpositie is – mede dankzij het axiaal verstelbare stuurwiel - goed te noemen. De stoelen zitten voor een auto uit het B-segment prima en zijn zacht genoeg voor een lange reis. Medereizigers kunnen achterin hun plek vinden en voor een compacte auto is de hoeveelheid been- en hoofdruimte goed. Achter mezelf zitten lukte, zou de bijrijder inschikken of zitten er kinderen achterin dan is er meer dan voldoende bewegingsruimte. Met 288 liter aan kofferbakruimte is de Rio iets rianter dan zijn voorganger en bovendien vergelijkbaar met zijn voornaamste concurrenten.

Kia Rio

 

Souplesse

Je kunt als autofabrikant niet meer een B-segmenter hebben die niet minstens één BPM- en wegenbelastingvrije motorvariant heeft en dus voor 14 procent is bij te tellen. Kia heeft er van de Rio twee: de 1.1 CRDi-dieselmotor en de geteste 1.2 CVVT-benzinemotor. Dit is de 85 pk sterke benzinemotor, die vanaf het begin positief opvalt door zijn soepelheid. In hoge toerentallen is het verschil qua kracht met de overige toerengebieden klein, dus blijf daar vanwege het brandstofverbruik vooral weg. In het lage- en middentoerengebied presteert het blok namelijk uitstekend en kom je vlot mee met het overige stadsverkeer. Helemaal onderin is het soms wat vechten met de gevoelloze koppeling, zodoende liet ik de motor enkele keren abusievelijk afslaan.

Kia Rio

Met de korte versnellingsbakverhoudingen behoudt de Rio een prettig tempo en kun je bijvoorbeeld bij 50 km/u met gemak naar de vijfde versnelling. Je zult dus vaak achter elkaar moeten poken, maar gelukkig schakelt de vijfbak soepel, licht en prettig. Doordat het toerental nauwelijks boven de 3.000 tpm komt en er een start-/stopsysteem aanwezig is, wordt een prima verbruik gerealiseerd. Het gemiddelde brandstofverbruik dat ik - met voornamelijk stadsverkeer - heb behaald, is 1 op 14,1. Dat is echter vrij makkelijk te verbeteren, met wat meer afwisseling qua wegen wordt de Rio moeiteloos zuiniger dan 1 op 15.

Kia Rio

Op de snelweg weet het blok eveneens te overtuigen. De Kia Rio trekt in vergelijking met klassegenoten moeiteloos door naar hogere snelheden en een aangename extra is de stilte aan boord. De motor is niet nadrukkelijk aanwezig, enkel wat windgeruis wordt hoorbaar.

Kia Rio

 

In balans

Niet alleen dat maakt de Rio comfortabel, het onderstel is namelijk perfect in balans. Die is van een vrij zachte soort, zonder week te worden. Aan de andere kant is de Rio dynamisch genoeg, zonder hard te worden. Goed, de Rio rijdt niet zo strak als bijvoorbeeld de Ford Fiesta, maar zeker niet slechter. De auto lijkt qua rijgedrag vooral veel weg te hebben van de Volkswagen Polo. Dat betekent geen bijzonder rijgedrag, maar wel één die klopt en wat een grote kopersgroep zal aanspreken. De Rio stuurt met een klein gebrek aan gevoel, maar voor dit type auto meer dan prima en aangenaam licht. Vertrouwd, zo zou je het kunnen noemen. Al met al zorgt het ervoor dat de nieuwe Rio een goede indruk achterlaat. Er valt simpelweg niks op af te dingen. Prijstechnisch zit het voor wat betreft value for money wel snor bij de Rio. Een driedeurs Rio met Comfort Pack (dus inclusief airco) is er vanaf 13.190 euro en gooi je ‘m vol met luxe, dan zit je alsnog ruim onder de 18.000 euro. Voor een auto die zoveel goeds biedt is dat een zeer schappelijke prijs.

Kia Rio

 

In de roos

Het is moeilijk om een punt te noemen waar de Rio steken laat vallen. Als je het mij vraagt zet Kia in één klap een auto neer waar de concurrentie het moeilijk mee kan krijgen. Iedere keer als ik in de Kia stapte, gaf het een goed gevoel. Misschien juist omdat de Rio alle vooroordelen over Koreaanse auto’s overboord heeft gegooid en daardoor weet te verrassen. En ja, de Kia Rio ziet er aantrekkelijk uit: zowel van binnen als van buiten. De pijlen van Kia schieten al enkele jaren de goede richting op, met de Rio schieten de Koreanen vol in de roos.

Kia Rio

 

Auteur en fotograaf: Anton van der Wulp

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

KIA Nederland
http://www.kia.nl
Breukelen

 

Motor en techniek:

1248 cm3 - 4 in lijn
63 kW (85 pk) bij 6000 tpm
121 Nm bij 4000 tpm
Benzine
Voorwielen
5 v, handgeschakeld

 

Maten en gewichten:

1267 kg
340-1300 l

 

Prestaties:

172 km/u
13,1 s

 

Verbruik:

5,8 l/100km
4,2 l/100km
4,8 l/100km
109 g/km

 

Prijzen:

€ 11.695
€ 17.689

 

 

Energielabel