Lancia Delta 1.6 MultiJet Oro

10 oktober 2008

 

Comeback

Lancia heeft het niet makkelijk gehad. Weinig aanbod qua modellen en dan ook nog eens auto’s die niet al te goed scoorden. Een opvolger van de extravagante Thesis zit er ook niet meer in. Maar Lancia slaat dapper terug met diverse aankondigingen van een aantal nieuwe modellen voor de aankomende jaren. En hun nieuwste en meest verstandige troef is de nieuwe Lancia Delta! Hoewel de naam anders zou vermoeden is de Delta de geestelijke opvolger van de Lybra SW, die qua buitenmaten aardig in de buurt komt van de nieuwe Delta. Kijken we naar de oer-Delta dan zijn sowieso de overeenkomsten nihil. Echter hebben ze met de Delta een bijzonder imago opgebouwd (vooral in de racesport) en lijkt de keuze voor de naam Delta erg geschikt. Is de nieuwe Delta helemaal klaar om Lancia terug op de kaart te brengen?

Lancia Delta

 

She's got the looks

Je kunt er niet om heen, het uiterlijk van de Delta is alles behalve voorspelbaar. Het begint al bij het front. De grote typerende Lancia grille wordt vergezeld door twee stoere koplampen met Audi look-a-like LED verlichting. Wat er stiekem best cool uitziet. De LEDs staan permanent op ‘aan’ en tijdens het inschakelen van het dimlicht gaan de LEDs wat minder fel branden. Net als zijn halfbroertje de Fiat Bravo springt een mistlamp aan tijdens het insturen van een bocht. De voorbumper is weer wat minder stoer, beter omschreven als ‘sierlijk’ en ‘apart’. En de rest van de koets volgt die lijn.

Lancia Delta

De chromen raamomlijsting is wellicht het meest opvallende van de auto. Bij de buitenspiegels zit er een flinke knik in en door de afbuigende lijnen krijgt de Delta een ware coupélook. Helemaal achter aan is er een stukje chroom weggelaten en daardoor lijken de ramen door te stromen naar de achterruit. In die hele mengelmoes is nog een subtiel Lancia logo geplaatst. Om de puntjes helemaal op de ‘i’ te plaatsen is onze Lancia Delta ‘B-colore’ uitgevoerd in het ‘Grigio Vento’ met ‘Nero Opaco’. Oftewel, crèmewit met een matzwart(!) dak.

Lancia Delta

Maar dan zijn we er nog niet. Wat te denken van de achterkant? De gebogen achterlichten zijn duidelijk geïnspireerd op de Lancia Ypsilon en Thesis. Deze bestaan, net als de knipperlichten, geheel uit LEDs en vloeien door in de zijdelingse belijning. De achterruit ligt als het ware op de achterklep en wordt vergezeld door het Lancia en Delta logo. In het begin was het totaalplaatje nog erg wennen en de Delta kan als overdesigned worden bestempeld, maar naar mate de tijd vordert ga je het ontwerp gigantisch waarderen. Vooral de sierlijke en aparte details geven de Delta een totaal eigen look en onvergelijkbaar met welke auto dan ook.

Lancia Delta

 

Getting the BLUEs

De Delta staat op een verlengd platform van de Fiat Bravo en van buiten zie je dat enkel aan de oplopende deuren, binnen zie je het al een stukje meer. Gelukkig zijn er genoeg delen aangepast, waardoor het interieur wel een eigen uitstraling krijgt. De materialen zijn goed gekozen, want dat ziet er hoogwaardig uit en voelt op een hoop delen goed aan. De aluminium delen ogen helaas wat minder luxe. De afwerking is voldoende, maar niet zo ‘premium’ als gehoopt. Blijft toch een Italiaans kwaaltje zullen we maar zeggen. Het Delta logo rechts op het dashboard geeft wel weer iets aparts, alhoewel de Fiat Bravo exact hetzelfde heeft. De knop voor de alarmlichten is wel weer uniek, namelijk in de vorm van het Lancia logo. Leuk!

Lancia Delta

Aan opbergvakjes geen gebrek, de ruimte onder de armsteun is erg diep en ook diverse andere opbergvakken zijn groot genoeg. Altijd handig zijn de ondiepe bakjes voor bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Deze vind je in de middentunnel, maar ook in de deuren.

De voorstoelen zien er zeer fraai uit en zitten ook niet slecht, maar de zijdelingse ondersteuning had beter gekund. De zittingen zijn vrij breed en plat. Zeker apart zijn de hoofdsteunen. Ze zijn niet alleen smal en, met Lancia logo erin gestikt, mooi, maar ook nog eens ontzettend hard. Heel vreemd. Wat de zit nog wat onprettiger maakt is de gordel. Deze is niet te verstellen in hoogte en daardoor zit de gordel niet zoals die zou moeten zitten en dat geeft toch een wat onveilig gevoel. Uiteraard hebben we geen situaties opgezocht waarbij te merken zou zijn dat het daadwerkelijk onveilig is. Dan is er nog de zitpositie zelf. Je zit iets te hoog voor je gevoel en dat benadeelt ook het sturen, maar daar komen we tijdens onze rijervaring op terug.

Lancia Delta

Zoals gezegd staat de Delta op een verlengd platform van de Bravo en dat merk je direct als je achterin gaat zitten. Hij heeft een beenruimte waar menig merk jaloers op mag zijn! Met een wielbasis van 2.70m is de Delta maar liefst 12cm langer dan bijvoorbeeld de Volkswagen Golf VI en is zelfs de totale lengte 32cm langer! Daarmee lijkt Lancia de Delta gelijk in een hoger segment te willen plaatsen. De coupélook van de Delta zorgt echter wel voor minder hoofdruimte. Een persoon boven de 1.90m zal het plafond lichtelijk toucheren. De bagageruimte is met 465 liter absoluut geen kleintje, maar jammer dat die ruimte lastig te benutten is. De Delta heeft een gigantische tildrempel en een kleine ingang waardoor een hoop liters zo te lijken verdwijnen. De achterbank is wel met 10cm te verschuiven, zodat je toch nog wat extra liters creëert.

Onze auto was uitgerust met het ‘Blue&Me’ systeem en daar kregen we lichtelijk de Blues van… Het aansluiten van je mobiele telefoon is een fluitje van een cent. Uiteraard geheel via Bluetooth en binnen no time staat ook je complete telefoonlijst er in, maar van het navigatiesysteem worden we minder blij. Het systeem zit netjes weggewerkt, maar alles werkt via een klein scherm tussen de tellers in. Daardoor ben je soms minuten lang bezig met het invoeren van een bestemming. Je blijft op de pijltjes drukken om door het alfabet te gaan. Het spraaksysteem lijkt aardig te werken, maar je kunt niet alles met spraak doen en dat haalt grotendeels het voordeel weg van het ‘handsfree’ invoeren. De kaarten zitten verwerkt in een USB stick en dat is leuk verzonnen. Beetje jammer dat je daardoor ook geen normale USB stick kunt plaatsen voor je muziekbestanden. Onder het rijden is de navigatie soms erg onduidelijk. Zo moesten we een keer van de snelweg af, om vervolgens weer een andere snelweg te nemen, terwijl de eindbestemming zich vlakbij de voorgaande snelweg bevond. Verder leek het zo nu en dan alsof je een afslag moest nemen, maar dat bleek juist een latere afslag te zijn. Te weinig informatie in het scherm is het probleem. Het volume van de navigatiedame draaiden we wat omhoog, maar vervolgens bleef deze stand niet staan, waardoor bij de volgende instructie het volume weer omlaag ging. Wellicht hebben we een functie in de boordcomputer over het hoofd gezien, maar we kregen het niet voor elkaar om het aan te passen. Daardoor was de verleiding groot om dan toch maar een TomTom erbij te pakken. Welke wél voorzien is van een prettige stem.

Lancia Delta

 

Wat afstandelijk

We gaan op stap met de 1.6 MuliJet met 120pk en dit is de instapdiesel. Afgezien van het geratel, is het een zeer prettige motor die goed bij de Delta past. Hij pakt lekker op en eenmaal boven de 1500 toeren krijg je nog een aardige duw in je rug. Waar je bij sommige diesels nog best aardig door kunt trekken zonder veel trekkracht te verliezen valt de trekkracht in hogere toeren aardig terug. Maar blijf je tussen de 1500 en 3500 toeren dan mag je absoluut niet klagen over de motor. De motor blijkt toch wel één van de grootste pluspunten van de auto te zijn. Je verlangt niet perse naar meer vermogen.

Lancia Delta

De bediening van de pedalen voelt echter wel wat wollig en gevoelloos. Een duidelijk aangrijpingspunt is er niet. Waardoor je een wat afstandelijk gevoel krijgt. Zoals eerder gezegd zit je wat hoog en pakt het stuur niet echt fijn vast. De inkepingen op het stuur voor je handen zitten namelijk net wat te hoog, waardoor je in principe op de knoppen rust van de stuurbediening. Het stuur is daar wat schuin gevormd en dat pakt niet echt prettig beet. Een ideale zitpositie is er helaas niet bij.

Lancia Delta

Wat opvalt is het comfortabele rijgedrag van de auto. Dit merk je niet alleen in het onderstel, maar ook in de bediening. Zoals gezegd de pedalen, maar ook de schakelpook is vooral gericht op comfort. Sportievere auto’s beschikken veelal over een kort pookje, bij de Delta is deze lang. Dat hoeft absoluut geen nadeel te zijn, want het schakelen gaat trefzeker. Eveneens verleidt de besturing niet tot sportief rijden, want deze is vrij indirect. Het stuurgevoel is gelukkig niet al te licht. Daar hebben ze nog de ‘city’ stand voor, welke overigens vrij onnodig is. Ben je dan toch van plan om het comfortabele gevoel te omzeilen door hard door bochten te gaan dan kom je niet eens van een koude kermis thuis. Je kunt er namelijk serieus hard door bochten gaan, zonder dat het eng wordt of helemaal gevoelloos. Het overhellen gooit echter wel roet in het eten. Het gebrek aan zijdelingse steun begin zich dan te wreken.

Lancia Delta

 

Hoger segment

Met climate control, navigatie, handfree systeem, lederen bekleding, 17 inch lichtmetalen wielen en het ‘B-colore’ lak worden we aardig verwend in onze Delta, maar daar hangt wel een stevig prijskaartje aan. We zaten toch ruim boven de 36.000 euro’s. Dat lijkt een hoop geld, maar je moet de auto ook anders plaatsen dan een Opel Astra of Volkswagen Golf. De Delta hangt meer richting de Volvo V50 en de wielbasis is bijvoorbeeld even lang als de Fiat Croma en die leunt ook in een andere klasse.

Lancia Delta

In een bepaald hokje plaatsen wordt nog best lastig. Allereerst heb je een auto met een zee van beenruimte, ziet het interieur er sfeervol uit, maar vooral een, we durfden het in het begin niet te zeggen, bijzondere en mooie auto. Jammer dat de Delta toch wat ‘net-niet’ symptomen bevat. Er hangen toch wat nadelen aan de auto vast. Het sportieve van de oer-Delta hadden we graag wat meer terug gezien, maar gebruik de auto zoals deze bedoeld is: Rij er comfortabele kilometers mee en geniet vooral van je sierlijke en aparte auto. En heb een beetje lef en kies één van de 12(!) two-tone lakken!

Lancia Delta

 

Auteur en fotografie: Anton van der Wulp

 

Get Adobe Flash player

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Fiat Group Nederland
http://www.lancia.nl
Lijnden

 

Motor en techniek:

1598 cm3 - 4 in lijn
88 kW (120 pk) bij 4000 tpm
300 Nm bij 1500 tpm
Diesel
Voorwielen
6 v, handgeschakeld

 

Maten en gewichten:

1385 kg
465-760 l

 

Prestaties:

194 km/u
10,7 s

 

Verbruik:

6,1 l/100km
4,2 l/100km
4,9 l/100km
130 g/km

 

Prijzen:

€ 23.995
> € 36.000

 

Energielabel