Mini Countryman Cooper D

10 oktober 2010

 

Gezinsuitbreiding

De tijd dat een compleet gezin in een - inmiddels klassieke - Mini op vakantie kon ligt ver achter ons. Hedendaagse Mini’s zijn voor jonge stellen of hippe singles, die hun hoofd meer bij een carrière hebben dan bij eventuele kinderen. Een blik op de achterbank en dan met name de overgebleven beenruimte achter de voorstoelen, bevestigt die gedachte. Er kan zelfs geen kind zitten met de stoel in de achterste stand. Voor wie serieuze gezinsuitbreiding overweegt is er daarom nu de Countryman, die Mini-rijders met voortplantingsdrift trouw aan het merk moet houden. Met een lengte van meer dan vier meter, vier deuren en meer dan vier zitplaatsen is dit de Maxi-Cosi onder de Mini’s. Naar keuze kun je zelfs vierwielaandrijving krijgen, voor op de countryside zullen we maar zeggen. Kunnen vier volwassenen nu ook maximaal genieten van een Mini?

Mini Countryman

 

Niets te klagen

Bij de eerste kennismaking met de Countryman blijkt het antwoord al gauw ‘ja’ te zijn. Ondergetekende en mijn vaste fotograaf zijn beide van bovengemiddelde lengte, maar we hadden geen moeite om achter elkaar plaats te nemen. Het enige waar de écht lange personen achterin mee in aanraking komen is het dak, dat als een bolhoed aan de zijkanten schuin afloopt. Qua beenruimte valt er in elk geval niets te klagen.

Mini Countryman

Naar keuze kun je de Countryman bestellen met vier of ‘meer’ zitplaatsen. Een eventuele vijfde zitplek zou vooral voor het jongste kind in het midden zijn, op de achterbank die je in plaats van twee separate zetels kunt bestellen. In de vierpersoonsuitvoering is de multifunctionele ‘centerrail’ voorin naar achteren doorgetrokken. Hierop kun je diverse houders en bakjes plaatsen, voor mobiele telefoons, drinkbekers, snoepzakken en alles wat kinderen normaal laten rondslingeren door het interieur. De kofferruimte is eveneens van aanzienlijk bruikbaarder formaat geworden. Met 350 liter plaatst hij zich keurig tussen zijn concurrenten in het C-segment. Gooi je alles plat, dan beschik je over 1170 liter verhuisruimte.

Mini Countryman

Zijn er, naast die extra ruimte, nog andere belangrijke verschillen met het interieur van de kleinere Mini’s? Niet echt, het dashboard lijkt bijna volledig overeen te komen, inclusief de grote stationsklok die als analoge snelheidsmeter dient. Gelukkig krijgt de bestuurder de snelheid ook nog digitaal in de prominent geplaatste toerenteller voor zijn neus geprojecteerd, want die lees je een stuk makkelijker af. De ergonomie is vooral even wennen, de klassiek ogende tuimelschakelaars hebben allemaal uiteenlopende functies. De knoppen daaronder zijn onhandig laag geplaatst. Leuk detail is dat de elektrische ramen achterin ook met tuimelschakelaars worden bediend. Het multifunctionele ronde display in de ronde klok laat zich bedienen met een centrale knop op de middenconsole. Dit vergt behoorlijk wat gewenning en blijkt niet zo gebruiksvriendelijk als vergelijkbare systemen. Onder de noemer ‘Mini Connected’ biedt het wel tal van mogelijkheden om je iPhone te laten communiceren met je auto met het gebruik van internet, muziek en zelfs het versturen van een analyse van je rijgedrag.

Mini Countryman

 

Juiste proporties

Hoe moet je de Countryman inschatten qua formaat? Hij is namelijk een lieve 38 cm langer dan de driedeurs Mini en nog altijd 14 cm langer dan een Clubman. Toch blijft hij met een wagenlengte van 4,10 meter nog altijd 10 cm korter dan een vijfdeurs Golf, terwijl zijn wielbasis slechts vier centimeter korter is. Het design is ondanks de gegroeide buitenmaten toch compact en herkenbaar Mini gebleven. Het is ontzettend knap dat de proporties van het basisontwerp nog zo mooi intact zijn gebleven, want bij het zien van de eerste conceptcars sprongen mij de tranen al bijna in de ogen.

Mini Countryman

Wat vooral heeft bijgedragen aan het ontwerp is de wat hogere koets en de op de hoeken geplaatste wielen, omlijst met SUV-achtig plastic rondom de wielkasten. Hierdoor is de Mini letterlijk een beetje opgeblazen en heeft daardoor bijna dezelfde verhoudingen, al zijn de twee extra deuren natuurlijk een nieuwe toevoeging. Door de zwarte raamstijlen en de rechthoekige zijruitjes aan de achterkant lijkt het dak nog altijd optisch te zweven. De vorm van de koplampen is niet meer rond, maar wel afgerond. De grille is wat mij betreft wat te groot uitgevallen en valt met de verchroomde lamellen wat teveel op. De chromen afscheiding tussen spatbord en motorkap had voor mij ook niet gehoeven, zoveel bling heeft deze Mini niet nodig.

Mini Countryman

 

Iets comfortabeler

Eenmaal genesteld achter het stuur van de Countryman, valt met name de wat hogere zitpositie op. Een vreemde gewaarwording, want in een normale Mini heb je meer een kartgevoel en zit je duidelijk dichter bij het asfalt. De stoelen ondersteunen desalniettemin zoals het hoort in sportieve hatch, met dikke wangen en een goede verstelbaarheid. Het dikke driespaaks sportstuur pakt lekker beet en geeft je het gevoel als in alle andere Mini’s. Komt dat ook in het rijden tot uiting?

Mini Countryman

Voor een belangrijk deel wel, het stuurgevoel is nog altijd des Mini’s. Intuïtief, direct en lekker communicatief. Het grote verschil zit het in de reactie van de koets, die zich door de grotere bodemspeling en het hogere gewicht wat meer lijkt te zetten. Zo heb je niet meer dat messcherpe kartgevoel bij het insturen van een bocht, de Countryman helt toch wel een beetje over. Niet in zo’n mate dat het hinderlijk wordt, maar duidelijk meer dan kleinere Mini’s. De onderstelafstemming is verder behoorlijk vergelijkbaar, prettig stug met een strakke wegligging als resultaat. Voorin is het comfort voldoende, maar achterin zit je helaas wat meer te stuiteren. Dit komt vooral doordat je daar meer bovenop de achterwielen zit en voorin wat meer in het midden van de auto. Door de langere wielbasis komen hobbels en drempels wel wat minder hard door dan in de kleine Mini, wat de Countryman in het geheel iets comfortabeler maakt.

Mini Countryman

Voor deze eerste rijindruk stond een Cooper D met handgeschakelde zesbak klaar, terwijl ik later nog even met een Cooper S automaat heb gereden. De diesel voldoet prima, maar biedt niet de sensatie die je van een Mini zou wensen. De motor reageert gehoorzaam en draait lage toerentallen, wat ongetwijfeld mooie verbruikscijfers oplevert. Veel toeren draaien is zinloos, na de 3.000 tpm lijkt het geluid harder toe te nemen dan de snelheid. Schakelen gaat lekker strak en met korte slagen en daarmee is het geen straf om de diesel in het juiste werkgebied te houden. Toch kom je met 112 pk wel een beetje tekort voor het betere scheurwerk.

Mini Countryman

Gelukkig stond daar nog een Cooper S op mij te wachten, die graag even uitgelaten wilde worden. Het zachte diesel gebrom werd verruild door een enthousiaste benzinegrom, van een zeer gewillig 1.6 turbomotortje. Wat een heerlijkheid! Opeens lijkt de Countryman net zoveel sensatie te bieden als zijn kleine Mini-broertjes, maar toch weer met een belangrijk verschil: de automaat. Die hoort net als de hiervoor gereden dieselmotor niet helemaal thuis in deze Mini. Juist het zelf schakelen is zo’n genot in een Mini, zeker als het een 184 pk sterk bommetje betreft. Een ander unicum aan deze auto is de vierwielaandrijving, nu voor het eerst leverbaar in een Mini. Die ontneemt hem eveneens een deel van de speelsheid, maar zorgt er wel voor dat je ongegeneerd hard kunt hoeken met de Countryman. De gereden uitvoeringen zijn dus niet persé mijn eerste keuze, maar het kan wellicht een nieuw publiek aanspreken.

Mini Countryman

 

Mini voor iedereen

De hoofdgedachte van de nieuwe Countryman is namelijk dat het een Mini voor iedereen moest worden. Daarin is men zeker geslaagd, want achterin de Countryman ben je niet meer het ondergeschoven kindje. Het interieur is vindingrijk ingericht, met naar keuze twee of drie zitplaatsen achterin. De algehele rijervaring is wat comfortabeler, maar het Mini stuurgevoel is onmiskenbaar aanwezig gebleven. Qua motorenaanbod en zelfs het aantal aangedreven wielen zijn er weer interessante keuzes bij gekomen. Met vier varianten in de 20% bijtellingscategorie is de Countryman ook zakelijk interessant, terwijl de scheurgrage fijnproever voor de Cooper S zal gaan. Het lijkt erop dat Mini weer een succesnummer aan zijn modellengamma heeft toegevoegd, die mogelijk een hoop klanten langer aan boord weet te houden.

Mini Countryman

 

Auteur: David Joost Kamermans

Fotografie: Luuk van Kaathoven

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

BMW Mini Nederland
http://www.mini.nl
Rijswijk

 

Motor en techniek:

1598 cc - 4 in lijn
82 kW (112 pk) bij 4000tpm
270 Nm bij 1750tpm
Diesel
Voorwielen
6 v, handgeschakeld

 

Maten en gewichten:

1285 kg
50-1170 l

 

Prestaties:

185 km/u
10,9 s

 

Verbruik:

4,7 l / 100 km
4,2 l / 100 km
4,4 l / 100 km
115 g/km

 

 

Prijzen:

€ 24.460
+/- € 35.000

 

Energielabel