Mini Roadster Cooper S

11 mei 2012

Autotest: Mini Roadster Cooper S

Omdat ‘ie gaver is

Twee open modellen van de wereldberoemde Mini, what’s that all about? Het is makkelijker uit te leggen dan je wellicht zou denken. Met de vierpersoons Mini Cabrio snuif je natuurgeuren op, bekijk je terrasjesmensen als je door charmante dorpjes toert en is het genieten onder de zon. Al dit alles kan je natuurlijk ook met de nieuwe Mini Roadster doen, maar zoals bij de meeste compacte tweezitters betreft ligt de nadruk op rijplezier. Een roadster heeft bovendien iets stoers over zich. De Cabrio is hartstikke gaaf, net als dat indoor skydiven dat is. Maar je kunt ook extremer gaan en kiezen voor parachutespringen. Allebei geweldig maar het één is net wat toffer dan het ander. En dat geldt voor de Mini Roadster zeer zeker.

Mini Roadster

  

Minder stof, meer testosteron

Heftigere versies van een bepaald model zijn doorgaans gaver. Geen wonder dat deze Mini Roadster Cooper S met het John Cooper Works-pakket dikker oogt dan zonder, maar hoe dan ook heeft de tweezitter een hoger testosterongehalte dan zijn open broertje. Het zijn bepaalde designtrucjes die daarvoor zorgen. De voorruit staat bijvoorbeeld 13 centimeter schuiner en de auto is twee centimeter lager. Dit is zelfs de eerste New Mini met een fatsoenlijke kont, wat ‘m gelijk anders doet ogen dan andere Mini’s. Normaliter gaat de achterspoiler bij 80 km/u vanzelf omhoog om onder de 60 km/u weer te zakken, maar tot laatst genoemde snelheid kun je ‘m met een knop alsnog omhoog toveren. Ziet er toch net wat vetter uit.

Mini Roadster

Een achterbank – waarop je in de gewone Mini al amper kunt zitten – ontbreekt, waardoor het dakje minder ver doorloopt en dus minder stof nodig heeft. Dat houdt de constructie compact en eenvoudig, waardoor handmatig openen en sluiten een simpel karweitje wordt. Al zullen sommige mensen wel even moeten uitstappen om het dak net dat laatste zetje te geven. Voor 864 euro kan het elektrisch, maar dat vind ik verloren geld. Het opgelegde stoffen dak van de ´gewone´ Cabrio staat lekker retro, maar ontneemt een hoop zicht naar achteren. De strak neergelegde top van de Roadster voorkomt dit bij deze Mini-variant. Met gesloten dak zie je over de schouder wel bar weinig - voor een cabrio-achtige niets nieuws, maar wel iets om rekening mee te houden. Je zou het niet gauw verwachten, maar met het dak dicht heb je alsnog veel hoofdruimte en de schuine voorruit vergemakkelijkt bovendien het zicht op verkeerslichten.

Mini Roadster

Persoonlijk vind ik de Roadster met gesloten dak ook top om te zien en stiekem fraaier dan de Mini-‘pet achterstevoren’-Coupé. Hoewel de koets is voorzien van torsieverstevigingen in de scheidingswand achter de stoelen, is de Mini Roadster door het ontbreken van de achterbank 43 kilogram lichter dan de Cabrio. Dat heeft zeker invloed op het eerder genoemde rijplezier.

Mini Roadster

  

Blijft heerlijk

Motorisch gezien zijn er geen verrassingen, waar het niet dat het gamma voor de Roadster is uitgekleed. De lichtste benzine- en dieselmotor zijn niet leverbaar, wat de Roadster automatisch duurder maakt dan de goedkoopste Cabrio. Zet je er echter een Cabrio Cooper (122 pk) naast, dan kosten ze exact hetzelfde. De Roadster Cooper S (184 pk) is met een vanafprijs van 31.995 euro zelfs 1.000 euro goedkoper. In dit geval betaal je dus ook minder voor het inleveren van twee zitplaatsen. Wel zo eerlijk.

Mini Roadster

Ik had geluk, want vrijwel de gehele testperiode was het prachtig weer en dus ging het dak er meteen af. Zonnebril op, genieten van zijn looks zodra je langs een winkeletalage rijdt en mensen nieuwsgierig, dan wel glimlachend naar de auto zien kijken zijn slechts enkele zaken die het rijden met de Roadster zo tof maken. Het gaat in de Mini om beleving en daarmee scoort het oorspronkelijk Engelse merk altijd veel punten. Achter het stuur zit je top, al zit je niet op de allerbeste stoelen ooit. Goed zijn ze wel. En dan is er nog het sturen. Ik hoop echt dat moederconcern BMW de volgende Mini niet van elektrische stuurbekrachtiging gaat voorzien, want dat snoept zelfs in de nieuwe Porsche 911 rijplezier weg. Hoe de besturing nu is, noem ik gewoonweg perfect. Een korte stuurbeweging is voldoende om de Roadster van rijbaan te laten wisselen en het stuurgevoel blijft formidabel. Vergis je niet, met 184 pk op de voorwielen gaat het stuurtje bij flink accelereren en bochtenwerk enthousiast alle kanten op. Ontspannen rijden is het dus niet, maar dat maakt de rij-ervaring des te leuker. Je zult vele stuurcorrecties nodig hebben, maar met een goede portie skills kan je ‘m heerlijk in iedere bocht plaatsen.

Mini Roadster

Ondanks de verstevigingen aan de carrosserie merk je dat er geen groot stuk staal boven je hoofd zit. Een hele kleine mate aan zweverigheid voel je wel eens, maar dan moet je het wel heel zot maken. Torderen doet de Roadster overigens een stuk minder dan de Cabrio. De optionele Sport Button kan ik ten zeerste aanraden. Niet alleen wordt de gasrespons gretiger en de besturing zwaarder, ook de dubbele uitlaat komt tot leven. Een Mini heeft normaal gesproken een lekker herkenbare ‘roffel’ tijdens accelereren, maar in de sportmodus komen van achteren - bijna schattige - knetters. Even van het gas af en tot twee maal toe knettert en/of ploft de uitlaat er lustig op los - enorm vermakelijk als je met het dakje open rijdt. Zo’n eigen sound kan ik wel waarderen en versterkt het rijgenot. Het plaatje klopt gewoon. De zesbak schakelt strak, de wegligging is top en het rijplezier is ongekend.

Mini Roadster

En de motor? Als vanouds vermakelijk. Gas geven is dikke pret in de Mini, met 184 pk zit je nooit verlegen om power en dat maakt de Roadster heerlijk rap. Een turbogat is nauwelijks aanwezig en met veel enthousiasme sprint de tweezitter naar hoge snelheden. Van 0 tot 100 km/u gaat in een rappe 7 seconden en met een topsnelheid van 227 km/u heb je al helemaal niets te klagen. Je kunt je wel voorstellen dat het brandstofverbruik met mooi weer, leuke weggetjes en wat stadsverkeer op 1 op 7,3 ligt. Met een rustige rijstijl en met het dak dicht haalde ik een nette 1 op 11.

Mini Roadster

  

Beste haarlak ooit

Ben je sterk gehecht aan je kapsel? Denk dan goed na of je de Roadster wel wilt. Of beter: koop de beste haarlak ooit, want je zit niet uit de luwte. Al vanaf 60 km/u wapperen je haren er flink op los, ook als het windschermpje erop zit. Maar zoiets past wel enigszins bij een roadster, al zou de Mini voor het echt verdienen van die term eigenlijk achterwielaandrijving moeten hebben. Maar dat is slechts zeuren op zijn typenaam. Waarom je wel eens een cabriolet met gesloten dak ziet rijden, terwijl het toch 20 graden is, wordt bij deze in ieder geval duidelijk. Ik kan mij goed voorstellen dat je die wind wel eens beu bent. Aan de andere kant: de wind in je haren maakt open rijden wel een stuk levendiger. En die keren dat het mooi weer is, zou je er toch eigenlijk maximaal van moeten genieten. Met het dak dicht heb je er uiteraard geen last meer van, maar echt stil wordt het binnenin niet. Stof laat nou eenmaal meer geluiden door dan een luxe, nieuwerwetse coupé-cabriolet met stalen dakconstructie.

Mini Roadster

Vanbinnen wordt je getrakteerd op het herkenbare en nog steeds leuke interieur van de Mini. Ja, het is ontzettend druk vormgegeven en ja, zelfs na meerdere keren Mini’s te hebben gereden was ik wel eens zoekende naar de juiste knop. Het heeft echter stijl en ziet er bovendien mooi en goed afgewerkt uit. Dat dit interieur in de basis al een kleine zes jaar oud is, zie je absoluut niet. Het bagageruim is met 240 liter praktischer dan de 125 liter van de Cabrio, maar is 40 liter kleiner dan die van de Mini Coupé. Het ‘skiluik’ maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een trappetje of ander lang spul mee te nemen.

Mini Roadster

  

De volgende leuke Mini

Hoewel de Mini over enige tijd een opvolger krijgt, zorgt het sympathieke automerk zelfs aan het einde wederom iets leuks en gedurfds. Op rijgebied kon ik voorafgaand aan de test al voorspellen dat de Roadster voor entertainment zou zorgen en ik ben allerminst teleurgesteld. Maar het uiterlijk is misschien wel zijn grootste aankoopmotief. Op dat front slaagt de Roadster met vlag en wimpel. Hij is extremer dan de Cabrio, met open dak leuker dan de Coupé en persoonlijk vind ik ’t zelfs de mooiste Mini tot dusverre. Je betaalt er een aardige duit voor, maar spijt zal je niet krijgen.

Mini Roadster

  

Auteur en fotograaf: Anton van der Wulp

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

BMW Mini Nederland
http://www.mini.nl
Rijswijk

Motor en techniek:

1598 cc - 4 in lijn
135 kW (184 pk) bij 5500 tpm
260 Nm bij 1600 tpm
Benzine
Voorwielen
6 v, handgeschakeld

Maten en gewichten:

1160 kg
240 l

Prestaties:

227 km/u
7,0 s

Verbruik:

7,5 l / 100 km
5,1 l / 100 km
6,0 l / 100 km
139 g/km

Prijzen:

€ 25.995
€ 41.417

Energielabel