Skoda Yeti 1.8 TSI 4x4 vs. VW Tiguan 1.4 TSI 4Motion

8 mei 2010

 

Lezerstest: Broedermoord in de zandbak

De Skoda Yeti bestormt als een brutale jonge nieuwkomer de zandbak van middelgrote SUV’s. Net een maatje kleiner dan zijn grotere broer en concerngenootje: de Volkswagen Tiguan. Die laatste is een beetje het populairste jongetje van de klas, zeker in zijn Heimat Duitsland. Daar is het een volwaardig alternatief voor gezinsauto’s als de VW Passat, terwijl tegelijkertijd wordt gemikt op concurrenten als de Ford Kuga en zelfs premium modellen als de Volvo XC60 en de Audi Q5.

Skoda Yeti vs Volkswagen Tiguan

De Yeti is lager gepositioneerd en zijn vanafprijs ligt meer dan 10 mille onder die van de Tiguan. Daarmee beconcurreert hij eerder de Aziatische prijspakkers van Kia en Hyundai, maar vormt hij ook een bedreiging voor de Tiguan zelf? Wanneer we vergelijkbaar gemotoriseerde vierwielaangedreven uitvoeringen pakken en de Skoda van een leuke aankleding voorzien, dan komen de prijzen opeens aardig overeen. Een van onze lezers, in de markt voor een Yeti, vroeg zich af wat een Tiguan nog voor toegevoegde waarde biedt. Hij mocht een dagje mee met testen, om een interessante vraag met ons te beantwoorden: pleegt de Yeti broedermoord in de zandbak?

 

Verschillende vaders

Als de Yeti en de Tiguan werkelijk bloedbroeders waren, dan hadden ze waarschijnlijk verschillende vaders. Van de Volkswagen lijken alle scherpe kantjes afgerond, waardoor hij aaibaar en vriendelijk overkomt. De Skoda daarentegen is ruig en hoekig, duidelijk de stoerste van de twee.

Hoewel de naam van de uit de Himalaya afkomstige primaat anders doet suggereren, vallen de buitenmaten van de Yeti erg mee. Met 4,22 meter is hij zelfs 21 centimeter korter dan de Tiguan. Hoewel de wetenschap nog altijd twijfelt over het bestaan van een verschrikkelijke sneeuwman, geeft het de Skoda wel een geinige en herkenbare mythische naam. Dat past goed bij zijn avontuurlijke uitstraling, die hij voor een groot deel te danken heeft aan de ronde lampen, die als achteraf gemonteerde verstralers verzonken zijn in het front. Je zou ze eerder verwachten op een expeditievoertuig op weg naar de Poolcirkel, op zoek naar een behaard reuzenmens. Wat verder opvalt is de contrasterende aluminium bodembescherming voor en achter, welke samen met de grote bodemspeling een serieuze terreinwaardigheid suggereert. Daar past het 17 inch lichtmetaal met straatrubber dan weer niet echt bij, die zijn eerder van karikaturale proporties.

Skoda Yeti vs Volkswagen Tiguan

De wielkasten van de Tiguan zijn met de 16 inch wielen, tezamen met de dikkere banden, wat natuurlijker opgevuld. Verder lijkt de VW minder hoog op zijn poten te staan, voor serieuze bodemspeling en een grotere aanrijdhoek wordt namelijk een Track & Field pakket aangeboden. In deze asfaltuitvoering oogt de Tiguan tamelijk gewoontjes. Bijna als een opgehoogde Touran, met een stoere kunststof onderkant en hoekigere wielkasten. Met name de hoge raampartij en de smalle achterste zijruitjes maken hem optisch hoger dan de Yeti, die in werkelijkheid een 5mm hogere kruin heeft. De Skoda heeft een lekker dik en ogenschijnlijk zwevend dak, boven een sterk donkergetinte hoekige raampartij. Onze lezer kan dit wel waarderen: “De Yeti heeft het meest uitgesproken design, dat maakt hem leuker om te zien.”

Skoda Yeti vs Volkswagen Tiguan

 

Ruimte en veelzijdigheid

Qua interieurdesign zien we een omgekeerde tegenstelling. Op basis van zijn uiterlijk zou je in de Tiguan wellicht een soortgelijk afgerond design en een grote mate van verfijning verwachten, als aan de buitenkant. Deze omschrijving past echter beter bij het dashboard van de Yeti, terwijl de Tiguan een wat grover en hoekiger dashboard heeft. Het materiaalgebruik komt in de Yeti hoogwaardiger over en wordt overtuigend gecomplementeerd door de aluminium inleglijsten en diverse chromen randjes. Het is duidelijk te zien dat de Skoda van een jongere generatie is, al vertekent zijn overdadige luxe wel een beetje het algehele beeld. In de VW zit bijvoorbeeld nog het oude type radio/cd speler, welke inmiddels al gemoderniseerd is. Ten opzichte van de Skoda mist hij verder het optioneel navigatiesysteem met aanraakscherm, climate control en de zwart lederen bekleding. Daarmee maakt de Tsjech al een stuk luxueuzere indruk.

Skoda Yeti vs Volkswagen Tiguan

Kijken we echter naar de prijs, dan is dit verschil in uitrusting wel gerechtvaardigd. Hoewel we met een Tiguan in de Trend & Fun uitvoering reden, gaan we voor het vergelijk uit van een Sport & Style. Die kost met € 36.890,- namelijk maar iets meer dan de luxe Elegance uitvoering van de Yeti, inclusief alle getoonde opties van ons testexemplaar. Daarmee krijg je sowieso betere stoelen, die eigenlijk een must zijn ten opzichte van het beroerde standaardmeubilair. In deze VW zit je namelijk slecht ondersteund, zowel aan de zijkanten als in de rugleuning. Wat dat betreft zitten de voorstoelen van de Skoda een stuk beter, met fijne zijdelingse steun en wat zachter aanvoelende lederen zitvlakken.

Skoda Yeti vs Volkswagen Tiguan

De zitpositie is in beide modellen wat hoger, maar dat valt het meeste op in de Tiguan. Die doet wat ruimtelijker aan, door de vorm en opzet van het dashboard. De instelbaarheid van stoelen en stuurwiel is goed voor elkaar, zowel in de lengte als hoogte moet één ieder een goede rijhouding in kunnen stellen. Grote verschillen vinden we achter de voorstoelen, waar de Yeti zich meer een MPV toont, terwijl de Tiguan de meeste been- en bagageruimte biedt. Om te beginnen heeft de Tiguan een conventionele in twee ongelijke delen neerklapbare achterbank, terwijl de Skoda drie losse uitneembare zetels heeft, die over de lengte verschuifbaar zijn. Daarmee heeft de Yeti de grootste maximale laadruimte, 1760 tegenover 1510 liter, terwijl de Tiguan standaard meer bagageruimte heeft, 470 tegenover 405 liter.

Skoda Yeti vs Volkswagen Tiguan

Toch is de Tiguan meer een volwaardige vijfzitter, voor gezinnen met puberende kinderen die de hoogte in schieten. Het verschil in beenruimte is namelijk niet enorm, maar wel significant. Verder zul je met drie personen ook liever op de achterbank van de Tiguan plaatsnemen, in plaats van op de compacte middelste stoel achterin de Yeti. De Volkswagen scoort ook punten voor wie veel apparatuur als telefoonladers, koelboxen en televisieschermpjes meesjouwt, want hij telt de meeste 12V aansluitingen. Qua opbergmogelijkheden en multifunctionaliteit doet de Yeti het echter beter, een belangrijke overweging voor onze lezer: “Ondanks dat de Yeti compacter is, is hij het meest veelzijdig van de twee.” Verder pleit voor de Skoda “dat hij erg luxe aangekleed kan worden, voor het geld van een standaard Tiguan.”

 

Moderne techniek

Sinds Skoda is ingelijfd bij de VAG-groep, heeft het toegang gekregen tot dezelfde moderne techniek als die door Volkswagen en Audi wordt ontwikkeld en gebruikt. In het geval van de Yeti heb je daardoor zelfs de keuze uit nog nieuwere generaties TSI motoren, dan in de Tiguan. De instapmotor van de Skoda is de nieuwe 1.2 TSI, een pareltje in termen van downsizing. Met 105pk en een koppel van 175Nm bij 1500tpm ben je prima bediend en een gemiddeld verbruik van 1 op 15 is voor een benzine best spaarzaam te noemen. Recent is de Yeti met deze motor zelfs uitgeroepen tot trekauto van het jaar!

Skoda Yeti vs Volkswagen Tiguan

Met de vierwielaangedreven 160pk sterke 1.8 TSI die onderwerp is van deze test, is de Yeti dan ook bovenmodaal gemotoriseerd: het maakt hem zelfs snel! Van 0 naar 100 schiet je zonder enig gebrek aan tractie in 8,4 seconden en hij moet een top van 200 km/uur kunnen halen. Dat levert leuke verrassingen op bij bumperklevers en stoplichtsprintjes, want wie zou verwachten dat die gekke sneeuwman zo verschrikkelijk vlot is? Daarnaast beschikt ie over voldoende soepelheid bij lage toerentallen, met dank aan 250Nm koppel dat over een bandbreedte van 1500 tot 4200tpm beschikbaar is. Alvorens je die trekkracht kunt aanspreken, dient wel een klein turbogat overwonnen te worden. Eenmaal op gang loopt de trekkracht mooi lineair op en kun je ver doortrekken in de lange versnellingen.

Skoda Yeti vs Volkswagen Tiguan

Bij de Tiguan is de term instapmotor minder op zijn plaats, want ondanks de bescheiden cilinderinhoud van de 1.4 TSI levert hij met dank aan een turbo én compressor maarliefst 150pk. Het koppel doet met 240Nm bij 1750tpm ook nauwelijks onder voor de 1.8 TSI van de Yeti. Hoewel de verschillen op papier klein zijn, merk je dat de 1.4 in de Volkswagen harder moet werken. Daarbij laat hij ook duidelijker van zich horen, het motorgeluid is ronduit rauw te noemen. Met dank aan de compressor hangt hij wel wat feller aan het gas, die zorgt direct voor extra trekkracht, terwijl de turbo het bij hogere toeren overneemt. De versnellingen zijn wat korter, waardoor de zwaardere Tiguan beter in beweging kan worden gehouden. Een echte instapmotor is wel op komst, in de vorm van een 122pk sterke 1.4 TSI, die in combinatie met voorwielaandrijving en een zeventraps DSG vast mooie verbruikswaardes neer kan zetten.

Het daadwerkelijke brandstofverbruik van beide auto’s kwam een stuk ongunstiger uit dan wat de fabriek belooft: de Yeti bleef steken op 1 op 9,5 en de Tiguan kwam (ondanks een kleinere cilinderinhoud) slechts één kilometer per liter verder. Beide auto’s zouden gemiddeld 1 op 12,5 moeten halen, maar hier lijkt cilinderinhoud toch nog verschil te maken in het voordeel van de VW. Ondanks dat het toerental bij 120 km/uur in de zes dicht de 3000tpm benadert, terwijl de Skoda een paar honderd toeren minder nodig heeft. Op constante snelheden blijkt de Tiguan echter het stilst, door een betere geluidsisolatie en minder afrolgeluid van de banden.

Skoda Yeti vs Volkswagen Tiguan

Het draagt bij aan de comfortabelere indruk die de Tiguan achterlaat, wanneer je er mee rijdt. Ook in de afstemming van het onderstel zien we namelijk meer soepelheid terug, al is de wat meer overhellende koets de keerzijde daarvan. Zijn wegligging is daardoor niet minder stabiel, beide SUV’s plakken met dank aan de vierwielaandrijving aan het asfalt. De Yeti rijdt en stuurt een stuk strakker en helt weinig over, maar is naar onze smaak wat te hard gedempt. Onze meetestende lezer is dit met ons eens, al vindt hij de Skoda niet te hard. Verder heb je met de brede banden van de Skoda wat meer last van spoorvorming in de weg, wat ons sterkt in het idee dat 16 inch groot genoeg is. De besturing van de Tiguan is een beetje wollig (licht en indirect), terwijl de Yeti prettig en met meer weerstand instuurt. Schakelen doet hij ook fijner, met een soepele bak die net zo trefzeker, maar niet zo storend hakerig is als die van de VW. Het maakt de Yeti wat prettiger in de omgang, al valt voor het comfort van de Tiguan ook zeker wat te zeggen. Hoe beide modellen het in een echte zandbak doen hebben we niet getest, het blubberige paadje dat op de foto’s te zien is vonden wij ruig genoeg.

Skoda Yeti vs Volkswagen Tiguan

 

Onze voorkeur

Op basis van het prijsverschil, de weldadige luxe en de modernere indruk die de Yeti achterlaat, wint hij dit vergelijk. Toch wil dat niet zeggen dat hij de Tiguan de zandbak heeft uitgepest. Er blijft zeker nog ruimte voor hem over, dat enig prijsverschil met zijn kleinere broertje kan rechtvaardigen. De Tiguan is duidelijk een maatje groter, wat vooral de passagiers achterin en de bagageruimte ten goede komt. Verder waarderen wij de stilte aan boord en de hogere mate van rijcomfort. Tenslotte en niet geheel onbelangrijk gaat de pittige 1.4 TSI motor ook nog eens het spaarzaamst om met zijn brandstof. De Yeti is met zijn 1.8 TSI echter een stuk sneller en hij rijdt communicatiever. Zijn veelzijdigheid en uitgesproken looks spreken meer aan en het gunstigere prijskaartje geeft uiteindelijk de doorslag. Geen broedermoord dus, maar de jongste van het stel geniet wel onze voorkeur.

Auteur: David Joost Kamermans

Fotografie: Anton van der Wulp

 

Lezersoordeel

"Ik moet bekennen dat ik voor aanvang van de test behoorlijk gecharmeerd was van de Skoda Yeti, misschien zelfs vooringenomen. De VW Tiguan kwam eigenlijk niet in mijn gedachten op, te duur, helemaal als je hem aankleedt met opties. Die indruk werd een beetje bevestigd door de testauto’s. De Skoda helemaal compleet met leren bekleding, schuifpanoramadak, een prachtig navigatiesysteem en volautomatische airco tegenover de VW Tiguan met stoffenbekleding, halfautomatische airco en standaard radio, wel met het zelfde schuifpanoramadak, dat moet gezegd worden. Aanvankelijk zag ik mijn keuze bevestigd door de Skoda Yeti met zijn soepele 1.8 TSI motor met een heerlijk hoog koppel, ook in lage toeren. Aan de 1.4 TSI motor van Volkswagen moest ik meer wennen. Zijn korte eerste versnelling viel minder in de smaak en de motor moet duidelijk harder werken voor dezelfde acceleratie. Deze motor lijkt ook meer lawaai te maken, al leek dat minder te worden naarmate hij meer op temperatuur kwam. Naarmate de testdag vorderde begon de VW Tiguan toch meer sympathie te winnen. Het rijcomfort is net even soepeler dan dat van de Skoda Yeti, met name het verwerken van korte hobbels. In de bochten lijkt de vering minder straf afgesteld. Op de achterbank is er voor volwassenen meer beenruimte en de auto maakt een ruimtelijkere indruk, gekeken vanaf de achterzitplaats."

Skoda Yeti vs Volkswagen Tiguan

"Toch, uiteindelijk zou ik gaan voor de Skoda Yeti. Ten eerste bekoren de looks van de Skoda Yeti mij meer dan de VW Tiguan. De Skoda heeft een meer uitgesproken uiterlijk, stoer en avontuurlijk wat mij betreft, met name door de 2 guitig geplaatste mistlampen voor en de zwarte C en D stijl, waardoor het dak optisch los op de auto lijkt te rusten. Ten tweede bevalt de soepelheid van de 1.8 TSI motor mij beter. Het derde argument wat voor Skoda pleit is dat het een bijzonder compacte auto is, maar toch bijzonder praktisch. Hij is door zijn rechte achterkant goed overzichtelijk bij inparkeren en achteruitrijden. Verder vallen de MPV kwaliteiten erg in de smaak. Naar believen kunnen de achterstoelen opgeklapt worden of weggenomen worden en ondanks het feit dat de Skoda 20 cm korter is dan de Tiguan, hoef je toch niet teveel bagageruimte in te leveren. Ten vierde krijg je voor dezelfde prijs bij de Skoda veel meer opties dan bij de VW Tiguan. Het interieur bij de Skoda is ook meer up to date en straalt meer kwaliteit uit. Het hardere windgeruis bij de Skoda, de beperktere beenruimte op de achterbank , de beter hoorbare afrolgeluiden en het minder goed wegwerken van korte oneffenheden neem ik op de koop toe want de verschillen zijn wat mij betreft niet heel erg groot. Als ik nu een Skoda Yeti zou bestellen, dan werd het een 1.8 TSI in de kleur Storm Blue, met een LPDi LPG-installatie, die als het goed is over een aantal maanden leverbaar wordt."

Auteur: Lucas

Huidige auto: Toyota Verso 2.2 D-CAT

Wilt u ook een testverzoek doen? Neem dan contact met ons op!

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Bedrijfsnaam: Skoda Pon's Automobielhandel VW Pon's Automobielhandel
Website-adres: http://www.skoda.nl http://www.volkswagen.nl
Adres bedrijf: Leusden Leusden

Motor en techniek:

Type: 1798 cm3 - 4 in lijn met turbo 1390 cm3 - 4 in lijn met turbo/compressor
Max. vermogen: 160 pk bij 4500 tpm 150 pk bij 5800 tpm
Max. koppel: 250 Nm bij 1500 tpm 240 Nm bij 1750 tpm
Brandstof: Benzine Benzine
Aandrijving: Vierrwielen Vierwielen
Transmissie: 6 v, handgeschakeld 6 v, handgeschakeld

Maten en gewichten:

Gewicht: 1405 kg 1521 kg
Bagageruimte: 405-1760 l 470-1510 l

Prestaties:

Topsnelheid: 200 km/u 192 km/u
0-100 in: 8,4 s 9,3 s

Verbruik:

Verbruik binnen beb. kom: 10,1 l/100km 10,1 l/100km
Verbruik buiten beb. kom: 6,9 l/100km 6,7 l/100km
Verbruik gecombineerd: 8,0 l/100km 8,0 l/100km
Verbruik CO2 uitstoot: 189 g/km 185 g/km

Prijzen:

Vanafprijzen: € 27.580 € 19.190
Prijs testauto's: +/- € 36.000 +/- € 37.000

 

Energielabel Energielabel
Skoda Yeti Volkswagen Tiguan