Suzuki Swift Sport

9 juni 2012

Autotest: Suzuki Swift 1.6 Sport

Rallyproef

In reclame-uitingen gebruiken autofabrikanten hun race- en rallysuccessen te pas en te onpas, maar Suzuki is zo’n merk dat haar sportieve escapades nauwelijks scandeert. Onterecht, want op het circuit heeft de Suzuki Swift coureurs naar grote hoogten gebracht en in de rallywereld zijn de Japanners evenmin onbekenden. Gezien de resultaten was het kortstondige WRC-optreden met de SX4 een brug te ver, terwijl in lagere rallyklassen al decennialang opgefokte Swifts succesvol over rallyproeven razen. Hoeveel rallygenen heeft Suzuki de huidige Swift Sport meegegeven?

Suzuki Swift Sport

  

Dat doet Suzuki goed

In deze klasse zijn turbobommetjes met 180 pk (en meer) steeds normaler, getuige de Volkswagen Polo GTI en Opel Corsa OPC. Suzuki neemt geen deel aan die pk-wedloop en houdt het vermogen van de Swift Sport op 135 pk. Dat belemmerde het Japanse merk niet om de snelste Swift een kordate uitstraling te geven, extra credits gaan naar de sprankelend witte kleur (metallic lak is standaard op de Swift Sport) en de fraaie 17 inch lichtmetalen velgen. Een flinke voorbumper met stoere mistpitten, achterspoiler en ‘diffusor’ met links en rechts een verchroomde uitlaatpijp geven het sowieso geslaagde uiterlijk van de Swift een oppepper.

Suzuki Swift Sport

  

Op volle toeren

Een ongeblazen en 1.586 cc metende motor lijkt met 135 pk in eerste instantie weinig indrukwekkend voor een ‘hot hatch’. Wie de specificaties vervolgens aandachtig bestudeert, leest dat die paarden pas bij 6.900 tpm klaarstaan. Het resultaat is een toerenteller die bij 7.200 tpm rood kleurt en een krachtbron die graag op zijn falie krijgt. De VVT-motor is vinnig op het gas, maar mag onderin enthousiaster toeren maken. Tot 4.000 tpm gaat de 1.015 kilogram wegende Swift Sport lekker van z’n plek, daarboven komt het blok écht los en draait ‘ie gewillig toeren. De Swift Sport klinkt heldhaftig, maar verheft z’n stem pas echt als de zweep d’r over gaat en de bestuurder ‘m mores leert.

Suzuki Swift Sport

Door het enorme toerenbereik en de lange overbrengingen van de zesbak gaat de Swift Sport in de tweede versnelling iets over de 100 km/u, kun je tot 140 km/u in ‘drie’ blijven en schakel je bij 180 km/u naar het vijfde verzet. In 8,7 seconden wijst de snelheidsmeter 100 km/u aan en maximaal zet de Swift Sport 195 km/u op de klok. Wie dat laatste een belangrijke waarde vindt, moet zich afvragen of een dergelijke auto wel zijn ding is. De toerenmotor en het door een toegankelijk rijplezier onbetaalbare gevoel dat je de Swift Sport op de grens rijdt, zijn grotere pretbepalers.

Suzuki Swift Sport

  

Dirt track

Om de vraag uit de inleiding te beantwoorden, heb ik met de Suzuki Swift Sport bospaden onveilig gemaakt. Dan is het genieten van de (h)eerlijke vermogensopbouw en het vele schakelen om de motor in het hoge, gunstige toerengebied te houden. De transmissie schakelt strak en een beetje hakerig, maar dat geeft juist duidelijkheid. Niet alleen zulks geeft een ‘racy’ gevoel, het is vooral de neutrale rijbalans die daarvoor verantwoordelijk is. De Swift Sport behoudt altijd de ingezette koers en verrast niet met onder- of overstuur. Dat ontstaat alleen door forceren en het is ontzettend leuk om ‘lift-off’-overstuur te genereren. Zodra je in een bocht het gaspedaal loslaat, zet de achterzijde van de Swift Sport een fijn stapje opzij.

Suzuki Swift Sport

Voor een nóg betere communicatie had de meest sportieve Swift zwaarder mogen sturen, de sterke bekrachtiging beperkt het gevoel van de directe en precieze besturing. En dan zijn er nog twee aspecten die essentieel zijn voor de juiste beleving van dynamiek: zitpositie en zetels. Gevoelsmatig zit je ietwat ‘op de bok’, terwijl de goed ondersteunende sportstoelen hun taak serieus nemen en vanwege hun omklemmende leuningen zelfs aan de smalle kant zijn voor forse figuren. Ach, die moeten zich dan maar wat meer spiegelen aan de sportiviteit van hun rappe Swift. Dure afterburners kunnen ze overigens beter in de koeling van de sportschool laten staan. Wie het uitdagende karakter van de Swift Sport benut, spendeert met een verbruik van 1 op 10,4 al voldoende aan sportdrank.

Suzuki Swift Sport

  

Daarvan wordt de auto niet mooier

Achterin plaatsnemen moeten uit de kluiten gewassen personen überhaupt vergeten. Op de achterbank zitten eigenlijk alleen kinderen prettig en bovendien is de instap krap. Ook de kofferbak is klein uitgevallen. Twee kratjes bier vervoeren lukt net, maar achter de hoge laaddrempel past geen boodschappenkrat. Het missen van een zogenaamde ‘walk-in-stand’ op de voorstoelen spreekt boekdelen over de finesse, hetzelfde geldt voor de uitsluitend in zijn geheel neerklapbare achterbank, de hoedenplank die niet met de achterklep omhoog gaat en het missen van een kunststof afdekstrip op de dorpel. Wie instapt schaaft met zijn voet over onbekleed blik en daarvan wordt de auto niet mooier.

Suzuki Swift Sport

Een ander tellerpaneel en rode stiksels op het stuurwiel en de versnellingspook verraden vanbinnen de Sport-uitvoering, het dashboard komt regelrecht uit een reguliere Swift. Dat betekent enerzijds een logische bediening en anderzijds veel harde kunststoffen. De Suzuki Swift Sport mag dan scherp rijden en veel sportplezier geven, zo’n ontzettend hard onderstel als zijn voorganger heeft de nieuwe gelukkig niet. Op de snelweg hoor je net zoveel wind- en afrolgeluiden als in een andere Swift en het lange-afstandsverbruik is met 1 op 13,2 helemaal niet slecht. Ondanks de brom die de motor in de zesde versnelling bij 120 km/u en 3.200 tpm produceert, zijn snelwegritten in de Swift Sport prima af te leggen. Zeker ook omdat Suzuki deze Swift standaard uitrust met fijn spul zoals cruise control, klimaatregeling, xenonverlichting en een keurige audio-installatie met Bluetooth en USB-aansluiting.

Suzuki Swift Sport

  

Gooien en smijten

Na inlevering van 20.999 euro staat de Suzuki Swift Sport op jouw naam. Veel concurrenten heeft de Swift Sport niet, een Abarth Punto Evo of Seat Ibiza SC FR is zo’n 2.500 euro duurder en door een turbomotor veel sterker. De Ford Fiesta Metal komt dichtbij, een auto als de Citroën DS3 1.6 VTi is minder op sportiviteit gespind. De Swift Sport is niet de fraaist afgewerkte of ruimste auto in z’n klasse, een ontzettend vermakelijke keuze is deze Japanner daarentegen wel. Het is gooien en smijten met de snelle ‘Soes’ en telkens volop profiteren van een fel toerenapparaat en een kwikzilverige handling. Met de Swift Sport voelt iedereen zich een getalenteerd stuurman.

Suzuki Swift Sport

  

Auteur: Jan Westerhof

Fotograaf: Bart Ubels

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Suzuki Nimag
http://www.suzuki.nl
Vianen

Motor en techniek:

1586 cc - 4 in lijn
100 kW (136 pk) bij 6900 tpm
160 Nm bij 4400 tpm
Benzine
Voorwielen
6 v, handgeschakeld

Maten en gewichten:

1015 kg
211-892 l

Prestaties:

195 km/u
8,7 s

Verbruik:

8,4 l / 100 km
5,2 l / 100 km
6,4 l / 100 km
147 g/km

Prijzen:

€ 20.999
€ 20.999

Energielabel