Salon van Genève 2010

 

Beursverslag Genève 2010

AutoGetest is weer terug van twee mooie beursdagen op één van ‘s werelds belangrijkste autoshows: de 80e Salon International de l'Auto. Een tentoonstelling die net als Frankfurt en de AutoRAI weer in het teken staat van milieuvriendelijk rijden, CO2 uitstoot in grammen en elektrisch rijden. Gelukkig waren er veel nieuwe modellen en toonde sommige fabrikanten weer het lef om ook wat sportiefs of anderzijds leuks te presenteren aan het autoliefhebbend publiek. Een korte impressie...

Autosalon van Geneve

 

Belangrijke primeurs

Natuurlijk waren er weer een hoop wereldprimeurs te vinden op Genève, die we eindelijk in het echt konden aanschouwen. Eén van de belangrijkste was misschien wel de Ford Focus, die voorzien is van het Kinetic design en hierdoor nog meer smoel heeft gekregen. Of de achterkant net zo goed in de smaak valt is nog twijfelachtig, maar gelukkig trok men ook het doek van de stationvariant. Deze volgt mooi het design van de Mondeo en behoort naast de Mégane Estate tot een van de fraaier gelijnde stations in zijn klasse. Toch laat de marktintroductie van de Focus nog een half jaar op zich wachten, nog even geduld dus.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

De nieuwe Volvo S60 was eveneens een langverwachte nieuwkomer waar we tot na de zomer naar uit kunnen kijken. Een auto die in de introductiekleur op de foto’s nog niet helemaal overtuigde, maar in andere kleuren al een stuk stoerder en compacter oogt. Natuurlijk weer voorzien van de nieuwste veiligheidsfeatures en naar Volvo’s eigen zeggen meer rijdynamiek dan ooit tevoren. Uiteraard kunnen we dit pas beamen na een eerste rijindruk. Een grote verbetering die we nu al constateerden was in elk geval de toegenomen interieurruimte, en dan met name de been- en hoofdruimte achterin. In de oude S60 kwam je al gauw met de hemelbekleding in aanraking, in de nieuwe moet je daarvoor echt 2 meter of langer zijn.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

In dat opzicht was ook de nieuwe BMW 5 Serie een aangename verrassing, ook daar kun je goed achterin zitten. Voorin de nieuwe Vijf overheerste een meer omsloten cockpitgevoel, bijna alsof je in een 3 Serie zit. Het exterieur van de 5 Serie is wat minder spannend dan dat van de oude, maar wel een geslaagd geheel.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

Een echte beauty is de nieuwe Guiletta, Alfa’s langverwachte middenklasser die de stokoude 147 gaat vervangen. De LED-jes in de neus lijken een onvermijdelijke feature te zijn geworden, maar op de achterkant lijkt het zeer geslaagd. De in de raamstijl verwerkte handgreep in de achterportier geven hem een driedeurs voorkomen. Aan de binnenzijde vinden we een dashboard met mooie en aparte materialen, bijzondere knoppen (waaronder tuimelschakelaars) en een goede afwerking. Dit model moet het weer helemaal gaan maken voor de Italianen.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

 

Voorspelbaar

Belangrijk nieuws bij Volkswagen was er in de vorm van de nieuwe Sharan. Een auto die aan de buitenkant een mooi stoer en hoekig design kent, maar aan de binnenzijde enigszins teleurstelt met een saai en voorspelbaar dashboard. Een gewaagde zet, om in deze groene tijd een grote MPV te introduceren. De concurrentie is in dit segment nog erg afwachtend, en stelt de introductie van dergelijke nieuwe modellen nog even uit. Wij zijn benieuwd of de Sharan dit segment weer nieuw leven in gaat blazen.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

De nieuwe Touareg viel wat dat betreft beter in de smaak, met een minder fors voorkomen, robuuste vormgeving en een mooi interieur. Niet geheel toevallig stond ook de nieuwe Cayenne op de Porsche stand, die onderhuids veel techniek deelt met de nieuwe Touareg. Wat opvalt aan de Cayenne is zijn wat plattere neus, die meer wegheeft van de Cayman en de 911 doordat hij onder een schuinere hoek staat. Tegelijkertijd zien we meer ronde vormen en een forse auto die in het geheel wat compacter oogt. Het dashboard vertoon veel gelijkenis met dat van de nieuwe Panamera.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

Audi’s belangrijkste nieuws stond er in de vorm van de nieuwe A1, de premium compact die het auto’s als de Mini en de MiTo moeilijk moet gaan maken. Een geinig karretje, die Audi rijden nog bereikbaarder maakt, maar tegelijktijd geen uitblinker zal zijn in value for money. Natuurlijk was ook de nieuwe Audi A8 aanwezig en in navolging van zo’n beetje ieder ander merk toonde men maar direct een concept Hybrid-variant. De 450pk sterke Audi RS5 mocht ook niet ontbreken.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

 

Klein, leuk en sportief

In deze categorie vonden we Chevrolets kleinste, de nieuwe Spark, die het helemaal moet gaan maken in het A-segment bij de ‘autootjes-vanaf-8-mille’. Een leuke variant stond er ook in de vorm van Aveo RS met een 1.4 turbomotor, die naast zuinig met 138pk ook aardig pittig belooft te worden.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

Andere kleine sportievelingen waren er in de vorm van de Citroën DS3 R, met 180pk, en de gefacelifte Skoda Fabia in RS-trim. Renault verraste met een geinige roadster op basis van de Twingo, genaamd de Wind. Een compacte tweezitter met een handig vouwdak, dat zo onder de achterklep wegklapt. Mini verraste eveneens met een nieuwe carrosserievariant: de Countryman, die in productierijpe versie lang niet zo vreemd oogt als de concept die we op Frankfurt zagen. Met iets forsere buitenmaten, maar de juiste proporties, is de Countryman eindelijk een Mini waar meer dan twee personen fatsoenlijk in kunnen zitten.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

 

MPV’s en SUV’s

Verrassend was de nieuwe SUV van Dacia. De grote koets zorgt in combinatie met de vele ongespoten kunststof details voor een stoer geheel. De prijs van net geen 14.000 euro is zoals we van dit Roemeense merk gewend zijn scherp. Hij is zowel als 4X2 en 4X4 leverbaar, die laatste zal het in het buitenland vast en zeker goed gaan doen. Want gezien de bodemvrijheid moet deze stoere nieuwkomer het in het terrein ook ver gaan schoppen.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

Het zat er voor de Meriva natuurlijk aan te komen, want na ruim 7 jaar bijna ongewijzigd in productie te zijn geweest, was het hoog tijd voor vernieuwing. Opvallend zijn de deuren, die in tegenovergestelde richting openen. Instappen wordt zo wel heel gemakkelijk. Zowel voor als achterin kan er riant gezeten worden. De voorkant past duidelijk in het familiegezicht an de huidige Opels, maar aan de achterkant moeten we nog even wennen.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

Mazda toont de opvolger van de Mazda5. Hoewel de basis hetzelfde gebleven is, is het uiterlijk rigoureus aangepakt. Of deze nieuwe 5 een vooruitgang is vergeleken met zijn voorganger laten we maar even in het midden. Ondanks dat het Amerikaanse Jeep niets nieuws te melden had, is de mooie stand wel een vermelding waard. De modellen stonden in alle rust tussen diverse waterpartijen opgesteld. Met als eyecatcher de glazen vloerplaten, waaronder we het water over het grind heen zagen stromen. Lekker rustgevend en toepasselijk bij de modellen met onbegrensde mogelijkheden.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

 

Elektrisch, Hybride, Plug-in of Fuel Cell?

Zo’n beetje iedere autofabrikant, ook de kleinere, heeft wel een hybride, plug-in hybride of volledig elektrische auto op haar stand staan. Alsof stiekem was afgesproken dat dit verplichte kost was, maar het heeft ook veel weg van een potje paniekvoetbal. In de meeste gevallen gaat namelijk nog om conceptcars, waarvan niet duidelijk is op welke termijn ze beschikbaar komen en in hoeverre de techniek productierijp en betrouwbaar is. Toch lijkt het er wel op dat koploper Toyota haar voorsprong kwijt dreigt te raken, als je ziet dat zelfs het Chinese Build Your Dreams een opstelling toont van een Hybride met Fuel Cell waterstof techniek.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

Maar laat je niet om de tuin leiden door diverse concepts, de Japanners rijden hier namelijk al mee rond. In een workshop op de Toyota stand kregen we nog eens te zien en te horen welke visie ze in Japan hebben op de nabije toekomst, als het gaat om de ontwikkeling van hybrides en de uiteindelijke weg naar emmissievrij rijden. Daarbij werd de Fuel Cell, die waterstof als energiedrager opslaat, aangemerkt als het volgende tussenstap en vervanger van de verbrandingsmotor. Er rijden al zo’n 100 testvoertuigen van Toyota rond met een actieradius van zo’n 800km, die alleen maar waterdamp uitstoten. Het enige wat nog omstreden is, is de productie van waterstof, die ook op een milieuvriendelijke wijze moet gebeuren om het emissievrij rijden te mogen noemen.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

De op korte termijn verwachte Plug-in variant van de Prius, die lithium-ion batterijen krijgt in plaats van nikkelmetaal, is echter de eerste in zijn soort die binnenkort te koop zal zijn. Ideaal voor mensen die vaak korte ritjes maken, want de eerste 20km kan volledig elektrisch worden afgelegd tot een snelheid van 100km/uur. Hierdoor daalt het ECE-verbruik van de nieuwste variant van de Prius naar 2,6 l/100km!

Naast deze Plug-in was er nog meer nieuws van Toyota: de van Prius techniek voorziene Auris en Lexus premium compact, de CT200h. Ook Honda breidt haar hybride aanbod uit met de CR-Z, die qua design de CRX lijkt op te volgen, maar onder zijn sportieve jasje ook brandstofbesparende techniek herbergt. Ook zagen we veel volledig elektrisch voertuigen, van bekende en minder bekende fabrikanten. Natuurlijk waren Tesla en Fisker aanwezig, maar heb je wel eens gehoord van Bluecar? Wij ook niet.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

Zelfs Tata toonde een ‘EV’ (Electric Vehicle) variant van de veelbesproken Nano en de bijna productierijpe Citroën C Zero (ook wel bekend als Mitsubishi i-MiEv of Peugeot iOn) was al een oude bekende van vorige autobeurzen.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

 

Opvallende concepts

Naast het debuut van de E-klasse cabriolet, toonde Mercedes Benz ook een opvallende conceptcar: de F800. Deze geeft de designrichting aan van toekomstige Benzen, terwijl in het interieur weer veel innovatieve techniek zit, waaronder een touchpad die de bewegingen van je hand filmt.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

Peugeot had ook twee opvallende conceptcars, de SR1 en de concept 5. Die eerste is vooral een zeer bijzonder gelijnde cabriolet, terwijl de tweede een wat realistischere kijk geeft op de opvolger van de 407 en 607: de 508.

Autosalon van Geneve Autosalon van Geneve

 

Exlusieve afsluiting

We sloten de beurs exclusief af met een zeer zeldzame auto die voor de ingang langsreed: de Equus van Hyundai. Een zeer ambitieuze poging van de Koreanen om voet te krijen in het topklassesegment. Nooit gedacht dat we zo’n zeldzaamheid hier in het wild zouden zien rijden. Oordeel zelf maar waar hij op lijkt..

Autosalon van Geneve

Aan de Autosalon zelf houden we een goed gevoel over, Genève is zeker het bezoek en de reis waard. Na het containertrauma van de AutoRAI werden we hier weer getrakteerd op prachtige stands, aantrekkelijke dames en een overvloed aan kleine en grote primeurs. De gekte rondom het elektrische rijden was nog niet overal even geloofwaardig en overtuigend, maar duidelijk is wel dat de gehele autoindustrie hier inmiddels mee bezig is. We raden wel af om plaats te nemen in de uit China afkomstige auto’s, want de chemische lijm- en gifluchten die je dan inademt hebben onze levensverwachting met enkele jaren verkort.

Autosalon van Geneve

 

Uiteraard kunt u alle foto's zien in het 'Fotoalbum'.

Klik voor meer informatie over de Autosalon van Genève.