Salon van Genève 2011

 

Sfeerimpressie Genève 2011

De autosalon van Genève is een jaarlijks terugkerend evenement waar de mondiale autopers zich op de laatste primeurs stort. Dit jaar was er echter al veel van tevoren bekend of uitgelekt. Voor wie de bladen leest en regelmatig het autonieuws op internet volgt kende de beurs geen echte verrassingen Het was geen beurs die werd gedomineerd door CO2-grammen en milieuvriendelijke concept cars. Inmiddels heeft ieder merk wel hybrides en EV’s op z’n stand staan, maar de groene innovaties voeren niet meer overal de boventoon. Mooie, snelle auto’s mogen weer en de nieuwste trend in autoland heet ‘infotainment’, die de cd-speler in je auto definitief gaat veranderen in een smartphone.

Vision ConnectedDrive

 

ConnectedDrive

BMW toonde alle mogelijkheden in de Vision ConnectedDrive. Via internet en connectiveit met je iPhone worden de mogelijkheden van het multimediasysteem in de auto flink uitgebreid. Zo kan de auto via een verbinding met internet de toegestane snelheid, de weersverwachting en een nog groter scala aan POI’s (points of interest) tonen. De mogelijkheden met muziek, film en externe apparaten worden nog verder vergroot en tenslotte zullen ook alle veiligheidssystemen van de auto kunnen worden gekoppeld.

Vision ConnectedDrive

 

Ford Sync

Ford levert een soortgelijke techniek met ‘voice command’ al 2 jaar in de Verenigde Staten. Met de nieuwe One Ford strategie, waarbij een nieuw model wereldwijd gelijk is, zal deze techniek ook in de nieuwe Focus voor Europa beschikbaar komen. De diversiteit aan talen op ons continent vertraagt de introductie nog tot volgend jaar, maar een demonstratie van het ‘Ford Sync’ systeem in het Engels gaf een aardige indruk. Wanneer je bijvoorbeeld zegt: “I’m hungry”, reageert het systeem met de vraag wat voor soort restaurant je in gedachten hebt.

Vision ConnectedDrive

 

Spannende primeurs uit Italië

Petrolheads kunnen schuimbekken bij de Lamborghini Aventador – zonder twijfel een van de spannendste primeurs van de salon. Een waardig opvolger van de Murciélago met flink wat ‘stealth’-invloeden van de Reventon. Ander nieuws komt van Alfa Romeo, dat de 4C concept toont – een tweezits sportcoupe die lijkt op een Italiaanse interpretatie van de Lotus Evora. Met de 200 pk sterke 1.750 turbomotor heeft die auto de potentie om weer een echt sportieve Alfa te worden.

Aventador Alfa Romeo 4C

Lancia toonde een volledig nieuwe modellen line-up, die voor een belangrijk deel bestaat uit ver-Italiaanste Chrysler-modellen. Misschien lag het aan de beursbabes die in BH-loze jurkjes rond dartelden, maar Lancia kreeg bovengemiddeld veel aandacht op de stand. De Lancia Thema is met zijn hoekige vormen historisch verantwoord – de naam Thesis was niet gepast geweest – en met de juiste kleuren leder op het dashboard en meubilair komt Lancia ermee weg. Je zou bijna het echte nieuws van Lancia zelf vergeten: de compleet nieuwe Ypsilon.

Lancia Lancia Lancia

 

Uitgestorven

Zoveel aandacht als de Lancia’s kregen, zo uitgestorven was de stand van Daihatsu. Iedereen weet dat dit merk in 2013 verdwijnt in Europa, maar het was bijna gênant om te zien hoe het kleine Japanse merk nu al voorbij werd gelopen door de pers. De Chinese fabrikant Build Your Dreams kon zich wel verheugen op de nodige aandacht, met hun ‘Build Your Copy’ modellen. De bedwelmende lijmlucht van vorig jaar heeft plaatsgemaakt voor een meer sanitaire WC-eend geur. Het Indiase Tata heeft een nieuwe concept uitgebroed in de vorm van een ei, maar verder toonde ze de lelijkste modellen van de hele beurs. De binnenkant was al niet veel beter, zelfs de Chinezen gebruiken al mooiere kunststoffen voor hun gekopieerde dashboards.

Daihatsu

 

Hybrides en EV’s

Inmiddels heeft ieder zichzelf respecterend merk wel een EV staan als concept of zelfs productiemodel. Hybrides zijn allang niet meer exclusief te vinden bij Toyota, maar de Japanners breiden het aanbod wel flink uit. Een iets langere en meer praktische Prius+ MPV komt volgend jaar op de markt en zal de eerste hybride van Toyota zijn met lithium-ion batterijen. Een compleet nieuwe Yaris met hybridetechniek werd ook getoond en voor een stukje historie alle generaties Prius. Op de sportieve FT-86 na ademde alles bij Toyota dus hybride, maar helaas kon men nog niets zeggen over de specificaties en concrete verbruikscijfers van de modellen die op komst zijn.

Toyota Toyota

De Europese fabrikanten geloven inmiddels ook in een duale aandrijflijn. De Hybrid4 van Peugeot was al een bekende, maar nu komt ook Volvo in de V60 met soortgelijke techniek aan boord. Daarbij drijft een dieselmotor de voorwielen en een elektromotor de achterwielen aan. Als Plug-in hybride kan deze Volvo op korte ritten tot 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Opmerkelijk detail is dat je op het dashboard met drie knoppen kunt kiezen uit een elektrische, hybride of power-modus. In de laatste stand zou de Volvo in slechts 6,9 seconden naar de 100 km/u sprinten.

Volvo V60

 

Range_e met 14% bijtelling

De leukste hybride op de beurs kwam van een Land Rover met de Range_e concept, die op basis van zijn CO2-uitstoot van 89 gram per kilometer in Nederland vrijgesteld zou zijn van wegenbelasting en voor 14% kan worden bijgeteld. Dat scheelt een flinke duit bij een zo’n grote auto als de Range Rover Sport, met een aanschafprijs van meer dan een ton. Als dit model op de markt zou komen dan is het SUV-segment direct verpest door één dominante speler. Het toont eigenlijk aan dat de huidige stand van de techniek de Nederlandse regelgeving en het fiscale beleid snel achterhaald maakt. De leden van de RAI-vereniging, waarin alle importeurs zijn vertegenwoordigd, zien dit ook in maar ze zullen nog er nog een flinke kluif aan hebben om tot een gezamenlijk standpunt te komen voor een advies aan de minister.

Range Rover

 

Aan de lader

In Genève hebben de autofabrikanten wederom laten zien dat de technologische ontwikkelingen in rap tempo voortschrijden. Inmiddels is ieder merk bezig met groene mobiliteit, maar er is nog bijna niemand die afscheid neemt van de verbrandingsmotor. Het design wordt steeds gewaagder en merkeigen stylingdetails worden steeds nadrukkelijker uitgedragen op ieder model. Daardoor gaan modellen van een merk steeds meer op elkaar lijken terwijl de merken zich meer van elkaar onderscheiden. Een aantal trends wordt wel gedeeld door de industrie: een volledig of hybride elektrische aandrijflijn heeft de toekomst, LED-verlichting is mooi en veilig en infotainment biedt veel nieuwe mogelijkheden. De auto gaat dus in steeds meer opzichten op een smartphone lijken. Zeker als hij straks voor zijn eerste kilometers gebroederlijk naast je telefoon aan de lader kan worden gehangen.

De autosalon van Genève is geopend voor het publiek van 3 t/m 13 maart.

 

Tekst: David Joost Kamermans

Fotografie: Luuk van Kaathoven