Alfa Romeo 4C Spider 1.750 TBi

31 december 2015

  

Alfa Romeo 4C Spider: Italiaans vuurwerk

Op 31 december blikken we graag terug op lijstjes met hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Voordat u met een oliebol naar de oudejaarsconference zit te kijken, trakteert AutoGetest nog op onze laatste test van 2015. We hebben het lekkerst voor het laatst bewaard en sluiten in stijl af met Italiaans vuurwerk: een rijimpressie van de Alfa Romeo 4C Spider!

Alfa Romeo 4C Spider

In de zomer van 2014 reden we al met de dichte Alfa Romeo 4C en waren dolenthousiast. Met de 4C Spider is de rijsensatie zo mogelijk nóg heftiger. En is het geen schoonheid? In z’n felrode lakkleur is het net een mini-Ferrari. De conventionele (USA) koplampen onderscheiden de Spider van de dichte 4C. Wat ging er verder vooraf aan de onthoofding van de 4C?

Alfa Romeo 4C Spider

  

Meer targa dan cabriolet

Complimenten aan de Italiaanse ingenieurs, die de gewichtstoename voor deze onthoofde Spider tot slechts 10 kg wisten te beperken. Achter de passagiers is een extra anti-roll bar geplaatst, maar daar bleef het bij. Normaal gesproken is 100 kg extra normaal, om de stijfheid van een cabrioversie te waarborgen. Niet in het geval van de 4C Spider, die meer targa is dan cabriolet. Dat betekent dat je vooral recht boven je hoofd frisse lucht hebt, terwijl de carrosserie aan de achterkant doorloopt tot aan het dak.

Alfa Romeo 4C Spider

Boven je hoofd biedt een kleine linnen dakje naar wens een droge zitplaats of beschutting tegen de felle zon. De handmatige (de-)montage ervan is bewerkelijk, maar een elektrisch mechanisme zou weer onnodige kilo’s toevoegen aan het extreem lage gewicht van slechts 900 kg. Met het dak en de zijramen open ervaar je evengoed dat heerlijke open cabriogevoel, terwijl de carrosserie achter je fungeert als windschot om luchtwervelingen in je nek tegen te gaan. Kun je die frisse lucht en verkoeling wel waarderen, dan zet je natuurlijk de ramen open.

Alfa Romeo 4C Spider

  

Dat geluid…

Natuurlijk rijd ik vandaag vooral open en dat heeft maar één reden: dat geluid…! We verwijzen je graag nog even naar de filmpjes van de 4C op onze Facebook-pagina, voor een betere indruk. Want waar andere auto’s niet meer dan dood blik zijn, daar hoor en voel je: deze Alfa lééft. Hij gorgelt, brult, briest en sist het uit en in deze Spider gaat een pittige acceleratie werkelijk door merg en been. Geen wonder, de 240 pk sterke viercilinderturbomotor ligt op centimeters achter je. In de Spider beleef je z’n in het midden geplaatste motor nog intenser dan in de dichte 4C.

Alfa Romeo 4C Spider

De verdere rijdynamiek blijkt niet onder te doen voor de dichte 4C. Deze Spider voelt even stijf, ligt strak op de weg en is ook plankhard geveerd. Er zijn geen compromissen gedaan: ook de Spider is geen auto voor softies. De besturing is zwaar en gevoelig, vooral op kruipsnelheden moet je flink kracht zetten. Maar hoe analoog de 4C ook aanvoelt, het schakelen word je digitaal uit handen genomen door de TCT-automaat met dubbele koppeling. Deze versnellingsbak is efficiënt en heeft razendsnelle schakeltijden, al zou de reactie op de flippers achter het stuurwiel nog wat directer mogen zijn. Achter het stuur worden snelheid en toerental digitaal geprojecteerd en schakel je op wanneer de toerenteller geel wordt, dan ben je op tijd. Probeer je het nog later, dan ram je het 1.750 cc kleine turboblok onverbiddelijk in de begrenzer.

Alfa Romeo 4C Spider

Het turboblok heeft er altijd zin in en klimt gretig in de toeren. Al bij 2.000 tpm reageert ‘ie heel levendig en bij 3.000 tpm barst het vuurwerk pas echt los. Zoveel koppel en vermogen in zo’n lichte auto maken ‘m ontzettend rap: in minder dan vijf teller speert ‘ie van 0 naar 100 km/u en laat je het dak dicht dan kan ‘ie harder dan 250 km/u. Dat is overigens geen aanrader, boven de 180 km/u voel je elk snoeppapiertje op de weg en wordt de directe besturing wel erg nerveus. Nee, een bochtig dijkweggetje waar we er genoeg van hebben in Nederland, daar voelt deze 4C Spider zich het meeste thuis. En wil je een keertje kalm aan doen? Dan schakel je de DNA-knop van Dynamic weer terug naar Normal of Allweather, laat je het schakelen over aan de automaat en kabbel je rustig met 1 op 15 naar huis. Hou je van meer plezier en vertier, dan verbruikt de 4C Spider een nog altijd bescheiden 1 op 10.

Alfa Romeo 4C Spider

  

Veel fun per euro

Wat kost dit speeltje eigenlijk? Een terechte vraag om mee af te sluiten, mocht je één van de gelukkige winnaars zijn bij de eindejaarstrekking. Of als je geld toch maar bij de bank aan het devalueren is. De meerprijs van de Spider ten opzichte van de dichte 4C is net iets meer dan 10 mille en brengt de prijs voor de 4C Spider op 81.550 euro. Naar keuze kun je de airconditioning achterwege laten om gewicht te besparen, maar op een hete dag lijkt het me wel zo prettig om ‘m toch aan boord te hebben. Een pittig prijskaartje dus, maar niet als je de hoeveelheid ‘fun per euro’ vergelijkt met echte supercars. Die zijn nog tientallen duizenden euro’s duurder, maar bieden niet veel meer (en vaak zelfs minder) rijbeleving en –sensatie. Met die conclusie sluiten we autojaar 2015 af en wenst de redactie van AutoGetest iedereen een fijne jaarwisseling en een voorspoedig 2016!

Alfa Romeo 4C Spider

  

Auteur: David Joost Kamermans

Fotograaf: Seger Giesbers