Audi A3 Sportback 3.2 V6 Turbo 463 pk

23 maart 2011

Autotest: Audi A3 Sportback 3.2 V6 Turbo 463 pk

Anabolen-Audi

Doping, veel sporters grepen ernaar in hun verlangen de beste te zijn. Het kunstmatig ophogen van prestaties greep in alle takken van sport naarstig om zich heen, vooral omdat het niet op te sporen was. Aan de A3 van de foto’s is ook niets bijzonders te zien. Het enkele richting het asfalt gerichte uitlaatpijpje doet een TDI’tje vermoeden en met de grijze lakkleur, de 18 inch grote wielen en het S-line pakket lijkt het er op dat we hier te maken hebben met de zoveelste leaserijder met gevoel voor uitstraling. In dit geval is echter niets wat het lijkt. Deze kleine Audi heeft flink van de verboden middelen gesnoept en is na een flinke dosis anabolen tot grootse daden in staat.

Audi A3 3.2 V6 Turbo

 

Dagelijks leven

Het omdraaien van de sleutel is ‘gewoon zoals altijd’, het geluid wat na deze actie volgt echter niet. De 3 inch brede ‘freeflow’-uitlaat is compleet handgemaakt en loopt direct vanaf de turbo helemaal tot de achterbumper. Dit geheel zorgt voor een bepaald niet gedistingeerd te noemen brul en is de eerste aanleiding voor omstanders om te denken dat er een bommetje gestart is. De koppeling is - net als de rest van de aandrijflijn, met uitzondering van de motor uiteraard - standaard gelaten en gaat licht en soepel met een duidelijk aangrijppunt. De versnellingsbak is strak, precies en gemakkelijk in de bediening. Het wegrijden is geen kunst en de motor gedraagt zich poeslief.

Audi A3 3.2 V6 Turbo

Plaats een baksteen onder het gaspedaal en zelfs onervaren bestuurders kunnen met deze motor op pad. Bij normaal gebruik is er weinig dat men van het extra vermogen merkt, behalve het constant en vrij duidelijk aanwezige uitlaatgeluid. De sonore brom maakt de A3 op lange afstanden wat vermoeiend, maar een stiller systeem kost nu eenmaal pk’s - keuzes zijn er om gemaakt te worden, niet waar?

Audi A3 3.2 V6 Turbo

 

Geweld

Trekken we de motorkap open, dan zien we daar de ‘good old’ VR6-motor liggen. Kenmerkend voor dit type motor is de zeer kleine blokhoek van slechts 15 graden en daardoor het gebruik van een enkele cilinderkop. Hierna zijn er nog twee wijzigingen aan de motor doorgevoerd. Als eerste doopte Audi de motor ‘V6’ en ten tweede schroefde tuner VR6Specialist uit Aalten er een Garrett GT30R-turbo op. Deze turbo - formaatje handbal - hoogt tezamen met een aantal andere wijzigingen het standaard vermogen van 250 pk tot een stratosferische 463 pk op en het koppel werd 550 Nm. De gevolgen van een dergelijke verbouwing laat zich raden: een bak herrie, een turbogat en een acceleratie waar zelfs de doorgewinterde automobilist ‘U’ tegen zegt. De auto beschikt overigens ook over een Apexi-boostcontroller, waarmee je zaken als turbodruk en toerenbegrenzing niet alleen kunt aflezen, maar zelfs aanpassen.

Audi A3 3.2 V6 Turbo

Wanneer de naald van de toerenteller 3.000 tpm aantikt, barst het geweld los. Het duidelijk hoorbare opspoelen van de turbo komt als een onheilspellend gefluit het passagierscompartiment in en zo gauw als de extra druk de cilinders bereikt, schiet de Audi ervandoor. De toerenteller neemt een loopje met de redelijkheid en schiet - gevolgd door de snelheidsmeter - met een flinke vaart richting de begrenzer. Voordat we realiseren wat er gebeurt, hakt de VR6 bij 6.500 toeren de begrenzer in en is het tijd om de tweede explosie klaar te zetten. Mede door de vrij korte versnellingsbak - 3.000 tpm in VI bij 120 km/u - is de volgende versnelling niet minder explosief dan de vorige. Pas in IV lijkt de versnelling iets af te nemen en dan is het rijbewijs al lang en breed in het geding. In cijfers: ‘0 tot 100’ in 4,5 seconden en ‘200’ staat acht tellen later op de teller - vergelijkbaar met een Porsche 911 Turbo (type 996). Maar goed, laat ik het voor u samenvatten: de auto is snel, zeer snel.

Audi A3 3.2 V6 Turbo

 

Enthousiasme

Bij wat ‘geënthousiasmeerd’ rijgedrag blijkt de auto een bijzonder leuke speelkameraad te zijn, wat voornamelijk komt door het enorme vermogen. De auto blinkt eigenlijk nergens anders echt in uit, waardoor de motorconversie bijzonder goed uit de verf komt. De besturing is redelijk, wat aan de lichte kant en niet bijzonder communicatief. Het onderstel is Audi’s eigen sportonderstel, dat behoorlijk hard gedempt, maar niet echt hard geveerd is. Dit maakt dat hobbeltjes en kuilen stevig worden doorgegeven, maar dat de auto in bochten nog redelijk overhelt. Bij het induiken van een bocht is er eerst wat onderstuur, wat keurig kan worden opgevangen door op de juiste manier op het gas te gaan. De voorwielen hebben het moeilijk om de sturende en aandrijvende taken te combineren, waardoor de achterwielen die taak mede op zich nemen - de zegeningen van Audi’s quattro-vierwielaandrijving. De A3 hervindt tractie en grip en wringt zichzelf met een enorme explosie de bocht uit. Het onderstel is niet aangepast op het nieuwe vermogen en dat is jammer. Het is nog steeds prima, maar het zou veel beter kunnen.

Audi A3 3.2 V6 Turbo

Bij het remmen voor de volgende bocht blijken de ‘ho-ijzers’ zich prima van hun taak te kwijten, ondanks dat het de standaard exemplaren van de A3 3.2 zijn. Dat had Audi bij het standaard product toch prima voor elkaar. Ook de andere zaken zijn in goede staat. Het interieur is smetteloos, en - hoewel een navigatiesysteem ontbreekt - voldoet het aan alle eisen. De sportstoelen zitten prima, de zitpositie is ook voor langere personen goed en alles steekt keurig in elkaar. Daarnaast is het door de afdoende ruimte op de achterbank en een prima kofferruimte in de Sportback-variant ook nog een bijzonder praktische auto.

Audi A3 3.2 V6 Turbo

 

Wat anders?

Al rijdend over een onschuldig landweggetje rijst de vraag waarmee dit vehikel te vergelijken valt. Getunede Lancer Evo’s en Impreza’s zijn veel te opzichtig en een BMW 135i coupe is gewoon niet snel genoeg. Zelfs nu Audi zelf met een bijzonder snelle A3 - de RS3 - op de proppen is gekomen, ondervindt deze A3 geen concurrentie. Audi’s eigen snelste A3 levert ‘slechts’ 340 pk en heeft als enige bonus de historisch correcte 5-in-lijn met turbo. Daarnaast is die A3 voorzien van proletarische uitingen van snelheid, zoals spoilers en ‘over-the-top’-wielen. Niets van dit alles in deze A3. Werkelijk de enige zichtbare verwijzingen naar het grote vermogen zijn de twee buizen van de intercooler. Bij de meeste tuners uitgevoerd in felblauw of in glimmend roestvrij staal en in het onderhavige geval uitgevoerd in simpel zwart. Als u het nog niet ziet, bekijk de voorbumper dan maar eens aandachtig en zie ze daar naast de mistlampen. Subtiel lijkt haast een understatement.

Audi A3 3.2 V6 Turbo

 

Vermoorde onschuld

Al met al is het juist het dubbele karakter dat de auto bijzonder aantrekkelijk maakt. Een normale A3 Sportback met topmotorisering is een buitengewoon goede allrounder. Snel, niet te opvallend en met ruimte voor het hele gezin. Zelfs de hond meenemen is geen enkel probleem en als u zou willen trekt ‘ie de caravan ook nog voor u over de Alpen. Wat kan een mens zich nog meer wensen met zo’n auto? De auto in deze test geeft daarop het verlossende antwoord: ‘veel, heel veel meer vermogen’. Dat is alles. En in het jasje van deze grijze A3 geeft het u de mogelijkheid om de vermoorde onschuld te spelen, terwijl u met een roodgloeiende turbo meer schuld heeft dan een IJslandse bank. Autobedrijf Van Schaik heeft met een prijskaartje van 24.950 euro deze mogelijkheid voor u in de aanbieding.

Audi A3 3.2 V6 Turbo

 

Auteur: Jurjen van Rhee

Fotografie: Martijn Koevoets

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Autobedrijf van Schaik
http://www.autovanschaik.nl
Leeuwarden

 

Motor en techniek:

3189 cm3 - VR6 met turbo
463 pk bij 6750 tpm
550 Nm bij 4750 tpm
Benzine
Vier wielen
6 v, handgeschakeld

 

Maten en gewichten:

1535 kg
302-1032 l

 

Prestaties:

+/- 280 km/u
+/- 4,5 s.

 

Prijzen:

€ 24.950