Fiat 500L Trekking LPG

8 september 2015

  

Fiat 500L Trekking LPG – Gas(t)vrijheid

Hij rijdt alweer een tijdje rond, en als je erop let zie je hem best veel: de Fiat 500L. Fiat levert inmiddels een hele range van dit model. De ‘gewone’, de verlengde Living en de opgeruigde Trekking: het lijdend voorwerp van deze test. Het vrolijk met alternatieve brandstoffen spelende merk levert hem nu ook af-fabriek met een autogasinstallatie. Daarom rijd ik deze week lekker schoon en voordelig op LPG. Hoe dat bevalt lees je hier.

FIAT 500L TREKKING LPG

Voorin deze Fiat ligt de bekende viercilinder 1.4 T-Jet met 120 pk. In de fabriek wordt hij voorzien van een ondergebouwde gastank, waarvan de vulnippel wordt verstopt achter het bestaande benzinetankklepje. Zo rijd je in principe helemaal incognito rond. Voordelen: de motorrijtuigenbelasting is nog geen 300 euro per jaar duurder (G3-tarief), de brandstof is gemiddeld een euro per liter goedkoper dan benzine. Tel uit je winst.

Niets bespaard

Als inzittende lever je niets in voor deze spaarzame exercitie. Bij het instappen voelt de auto direct bijzonder en ruimtelijk, dankzij de hoge zitpositie en de kleine ruitjes die de voorruit flankeren. Je kijkt uit over een vrolijk, modern en prima afgewerkt dashboard, zij het met harde materialen. Bijzonder is de in dit geval de zwart gespoten sierlijst over de hele breedte, waarin zich aan de passagierskant een gekoeld vak bevindt. Er is opbergruimte te over, wat de 500L zeer praktisch maakt.

FIAT 500L TREKKING LPG

Een paar details zijn specifiek voor de LPG-uitvoering: in de middenconsole zit een keurige knop waarmee je handmatig van brandstofsoort kunt switchen. De voorraad LPG aan boord wordt netjes weergegeven in het beeldscherm tussen de tellers. Het voordeel ten opzichte achteraf ingebouwde installatie, waarbij je vaak een niet bij je interieur passende knop met indicatieledjes krijgt.

FIAT 500L TREKKING LPG

Hoofd- en bijzaken

Het grote panoramadak dat de testauto siert draagt nog eens extra bij aan het ruimtelijke gevoel. Houd je van het cabriogevoel: het opent vrij ver. En schijnt de koperen ploert wel erg fel op je hoofd, dan is er een half-transparante afdekking die alleen nog prettig licht doorlaat. Voor de achterpassagiers is het dak geen onverdeeld genoegen. Voor kinderen geeft het nooit een probleem, maar langere mensen merken dat het panoramadak een paar centimeter hoofdruimte op de buitenste twee zitplaatsen kost. Midden-achterin is de hoofdruimte wel toereikend, maar daar is de rugleuning minder prettig van vorm. Vervoer je vaak langere mensen achterin, dan kun je het mooie glazen dak beter achterwege laten.

FIAT 500L TREKKING LPG

De kofferruimte is met 412 tot 455 liter (met naar voren geschoven achterbank) behoorlijk ruim. Naar wens zijn de stoelen om te klappen voor een lage en vlakke, maar iets kortere laadruimte van 1.480 liter. Wanneer je vooral laadlengte nodig hebt kun je de stoelen dubbelklappen, en desgewenst zelfs de voorste passagiersstoel. Zo kun je in principe zelfs languit slapen in deze Fiat.

Onvermoede kwaliteiten

Tijd om de LPG-stoker mee te nemen voor een ritje. Na het starten loopt de T-Jet kortstondig op benzine, waarna hij (automatisch) overschakelt naar LPG. Daar merk je helemaal niets van, je ziet enkel het groene lichtje op de knop in de middentunnel uitgaan.

FIAT 500L TREKKING LPG

De besturing is fijn direct en op een ietwat kunstmatige manier verzwaard. Heel veel gevoel geeft de stuurinrichting niet, maar wel veel vertrouwen. Met de City-stand ingeschakeld wordt de besturing zo licht dat het bijna niet meer als autorijden aanvoelt, maar meer als het rondrijden met een heftruck. Stiekem is dit erg attractief, waardoor ik deze stand op lage snelheid graag gebruikte. Het mooie stuurtje neemt helaas wel wat zicht op de tellers weg: vooral de bovenste gebieden van de snelheidsmeter en toerenteller zijn zo vaak buiten beeld.

FIAT 500L TREKKING LPG

Het onderstel is een keurig staaltje werk. Waar de zwaardere en grotere 500L Living af en toe wat té stevig geveerd was, is deze 500L Trekking qua onderstel goed in balans. Je kunt er verrassend hard mee door bochten terwijl overhellen behoorlijk binnen de perken blijft. Iets wat je niet zou verwachten op basis van zijn hoge koets. Evengoed rijd je comfortabel over slechte wegen en zandpaden. Verkeersdrempels neemt de 500-derivaat perfect: soepel, maar zonder nadeinen.

Halfgas

De 120 pk sterke 1.4 T-Jet past goed bij de 500. Hoewel hij met 1.295 kg ruim 2,5 keer zo zwaar is als de klassieke 500 van weleer, voldoet het blok altijd. Onderin is de auto vrij soepel, maar boven de 2.000 tpm is de aanname op het gaspedaal zelfs behoorlijk vinnig. Zelfs als je het gaspedaal slechts licht aanraakt lijkt de auto er als een haas vandoor te gaan. Geef je meer gas, dan neemt de versnelling niet navenant toe. Meer dan halfgas heb je in de praktijk dan ook niet snel nodig.

FIAT 500L TREKKING LPG

Wat ook half is op gas, is de actieradius. De gastank is kleiner dan de benzinetank, effectief zo’n 38 liter, en LPG biedt iets minder energie per liter dan benzine doet. Gemiddeld sta je elke 330 kilometer aan de pomp. Dan kom je in aanraking met het minst handige deel van het systeem: de vulnippel. Deze moet je namelijk verlengen met een meegeleverde adapter, wat best veel gepriegel oplevert. Laten zitten kan niet, want dan kan je tankklep niet meer dicht.

Het testverbruik is met 1 op 9,5 niet wonderschoon, maar grote LPG-auto’s die het beter doen zijn er eigenlijk niet. Met iets minder snelweg dan ik reed is het door de fabriek opgegeven verbruik van 1 op 11 wel haalbaar.

FIAT 500L TREKKING LPG

Moet je ‘m kopen?

Voor veel particulieren is deze Fiat 500L op LPG een aantrekkelijke auto. Ondanks het wat hoge gasverbruik blijven de kosten laag. De LPG-installatie wordt volledig gegarandeerd door de fabrikant en de wegenbelasting is nog geen 300 euro per jaar hoger dan ééntje op benzine – dat heb je zó terugverdiend. Voor lange reizen moet je de actieradius in de gaten houden, want op LPG is die relatief beperkt. Gelukkig is er ook nog een benzinetank aanwezig voor als gas tanken even niet lukt. De gasinstallatie is zonder meerprijs verkrijgbaar, en enkel op de 1.4 T-Jet. Dat maakt dat je instapt vanaf 21.595 euro.

Kortom: hoewel LPG als brandstof niet voor iedereen een optie is, kan de auto wel een hele brede doelgroep aanspreken. En wie voor deze Fiat kiest heeft daarmee een ruime, fijn rijdende en sympathiek ogende metgezel die de vrijheid geeft overal naartoe te gaan. Voor weinig.

FIAT 500L TREKKING LPG

  

Auteur en fotograaf: Elco van der Meer