Ford Mondeo Vignale 2.0 EcoBoost 203 pk

24 februari 2016

Ford Mondeo Vignale: van de beste leermeesters

Een Ford, maar dan luxer dan de topmodellen met Ghia-badge ooit waren. Waar komt dat ineens vandaan? Past dat wel bij dit merk? Toen ik mij afvroeg of ze het eigenlijk wel kúnnen viel het kwartje. Ze hebben natuurlijk geleerd van Volvo en Jaguar, zelfs van Aston Martin. Merken die ooit het portfolio van Ford Motor Company sierden. Het beste van deze drie werelden lijkt samen te komen in de speciale Mondeo Vignale. Of het ook echt wat is, dat vind ik voor je uit.

Normaliter halen we testauto’s op bij de merkimporteur, maar in het geval van de Ford Mondeo Vignale regelde deze een afspraak bij Ardea Auto in Amsterdam. Eén van de momenteel zeven Nederlandse FordStores. Hier verkopen ze niet alleen de Vignale, maar ook een bijzonder model als de Mustang. Voor de Vignale-klanten is een speciale hoek ingericht: de Vignale-lounge. Verwacht daarbij geen business lounge á la vliegveld, maar een eenvoudig zithoekje dat vooral dient om de Vignale-beleving optisch vorm te geven.

Ford Mondeo Vignale

Geslaagd voor de premiumpretentiecheck

Vignale-beleving? Is Ford het zoveelste merk met premiumpretenties? Ik mag toch hopen van niet. Daarom open ik de website van Ford Vignale en zoek op het woord ‘premium’. Verheugd constateer ik dat dit hier niet voorkomt en Ford zich van dergelijk geneuzel onthoudt. Zoals het dit merk betaamt.

Ford Mondeo Vignale

Desondanks is ‘premium’ het woord dat in mij opkomt wanneer ik de Mondeo Vignale bekijk. De bijzondere bruine lakkleur, de vele chroomlijsten, het bijzondere patroon in de Aston Martin-grille en de optionele verchroomde wielen maken hem echt tot iets bijzonders. Vanbinnen is dat ook het geval, want Ford gebruikt bijzonder mooie materialen. Neem het volledig met zeer donkerbruin leer beklede dashboard en de contrasterende witlederen stoelbekleding: het oogt en voelt gewoon goed. Beter zelfs dan in de Jaguar XF die we laatst aan de tand voelden.

Wat dat betreft is het jammer dat er niet meer aandacht is besteed aan het interieurdesign. Met name de middentunnel en ventilatieroosters ziet er wat gedateerd en eenvoudig uit. De materialen zijn op zich prima, maar komen door de vormgeving niet goed uit de verf. Je zou dat kunnen zien als gezeur in de marge, toch telt dit zwaar in deze klasse. Ergonomisch is er gelukkig niets op aan te merken, met zowel een logische bediening als voldoende opberg- en aflegruimte.

Ford Mondeo Vignale

Voor de lange afstand

Je voelt dat de Vignale is gemaakt voor de veelrijder. De zitpositie is perfect in te stellen en dat de uitgebreid verstelbare multicontourstoelen (900 euro) verwarmd kunnen worden mag geen verrassing zijn. Stoelventilatie ontbreekt evenmin, maar de massagestand op beide voorstoelen is heel bijzonder. Het is namelijk niet de kinderachtige variant die je vaker aantreft, maar ééntje die zowel je rug als je zitvlak op meerdere plaatsen kneedt. Zet je daarbij het in drie standen instelbare onderstel in ‘comfort’ en je zweeft in alle rust naar je bestemming.

Achterpassagiers hebben ventilatieroosters en bekerhouders tot hun beschikking maar missen stoelverwarming of een eigen klimaatregeling. Dat onderstreept ’t doel van de auto: hij is gemaakt voor de zelfrijder die het comfort van een grote auto wenst.

Ford Mondeo Vignale

En de zelfrijder, die komt met deze auto aan zijn trekken, ook al is deze Vignale zelfs met het onderstel in de sportieve stand (de besturing wordt niet beïnvloed) geen uitdagende stuurmansauto. Wel is er voldoende rijgevoel en is het onderstel erg goed in balans. Daardoor rijd je al gauw te snel en geeft de snelheidsmeter ook in bochten vaak onverwacht hoge waarden aan.

De stilte aan boord draagt daaraan bij, want alleen tijdens steviger accelereren hoor je de motor werken en op snelheid hoor je opvallend weinig. En dan is deze auto nog niet eens voorzien van noise cancelling-techniek, die voorbehouden is aan de diesels…

Ford Mondeo Vignale

Onder de motorkap van deze Vignale ligt de 200 pk sterke 2,0-liter EcoBoost benzinemotor die zijn kracht overbrengt via een traditionele zestrapsautomaat. Deze doet zijn werk meestentijds prima, maar niet altijd schokvrij. Met name terugschakelen voel je nogal eens te nadrukkelijk. Ga je er vol voor, dan leg je de sprint van 0 naar 100 km/u af in 8,7 seconden en kun je op de Autobahn 225 km/u halen. In de praktijk is de combinatie lekker vlot tot zo’n 180 km/u - daarna heb je wat meer ruimte nodig.

Mag wat kosten 

Kiezen voor een Vignale houdt in dat je automatisch gaat voor de topmotoriseringen. Een logische keuze, want een royale vermogensreserve is immers ook een luxe. Dat betekent wel dat de instapprijs van deze Mondeo niet minder dan 45.570 euro bedraagt. Voor dit bedrag heb je de 187 pk sterke hybride, die tijdens een eerdere test voorbeeldig presteerde. De gereden 203 pk EcoBoost mag mee vanaf 48.400 euro en de testauto kost maar liefst 53.410 euro. De belangrijkste opties zijn het Vignale Ultimate Pack (2.000 euro) met de instelbare demping, elektrisch verstelbare stuurkolom en de écht goed functionerende adaptieve cruise control – die desgewenst ook uit te schakelen is.

Ford Mondeo Vignale

Met een gevarieerde rijstijl scoorde ik een testverbruik van gemiddeld 1 op 10,7 over 1.300 kilometer. Doe je ’t nog wat rustiger aan dan haal je iets boven de 1 op 11. Het is niet gek voor een benzine-automaat met 200 pk, maar een zuinigheidswonder zal het nooit zijn. Daarvoor heb je dus echt de hybrideversie of een dieselmotor nodig.

Voldoet ‘ie aan het Vignalement?

Ja, dat doet ‘ie. Het is Ford verrassend goed gelukt om zonder te veel premiumgeneuzel een auto te maken die zich op vele vlakken kan meten met edelere concurrenten. Op details kan de Mondeo Vignale zeker beter, met name qua verfijning in het interieur is nog de nodige winst te behalen en de automatische versnellingsbak mag nog wel wat soepeler schakelen.

Wanneer je met die twee punten kunt leven heb je een auto die daadwerkelijk de luxe van Jaguar en Volvo combineert met de looks van een Aston Martin – tot op zekere hoogte natuurlijk. Tel daarbij het onbevlekte merkimago van Ford op en je kunt er overal mee gezien worden, zonder dat iemand er aanstoot aan neemt. Garantie voor succes in het nuchtere Nederland? We gaan het zien…

Ford Mondeo Vignale

Auteur en fotograaf: Elco van der Meer