Ford Mustang 5.0 V8 GT (met video!)

29 november 2015

  

Ford Mustang 5.0 V8 GT: Twee zwarte strepen

De titel van deze test is eenvoudig: hij slaat simpelweg op de staat van het asfalt nadat je er met de Ford Mustang GT bent geweest. Met die atmosferische vijfliter V8 hoef je echt niet veel te doen om het wegdek opnieuw te decoreren. Sterker nog: met de ingebouwde Line Lock-functie maakt Ford het je wel erg gemakkelijk. Als je al dacht dat de buurvrouw je niet mocht, dan moet je die verkapte burnout-functie eens in je straat proberen. Oorlog gegarandeerd. Rondom München heb ik geen vrienden wonen, dus mocht deze Ford zich daar bewijzen.

(Direct door naar de video? Die vind je hier!)

Ford Mustang GT

Het grootste nieuws aan deze nieuwe Mustang is de Mustang zelf. Het type kent iedereen, maar tot nu toe was hij nooit officieel leverbaar op ons continent. Dat hij nu wél mag overvaren dankt hij vooral aan de nieuwe 2,3-liter EcoBoost-motor met vier cilinders. Die motor maakt de Mustang vrij betaalbaar en kroont hem zelfs tot goedkoopste 300+ pk sterke coupé die je momenteel kunt krijgen. Voor de V8 ligt dat anders, want dankzij z’n wat hogere CO2-uitstoot kost die ineens bijna een ton. Wij danken u hartelijk, roverheid!

Ford Mustang GT

Heritage

Hoewel de Mustang nu ook z’n eerste stapjes in Europa zet breekt hij met zijn uiterlijk geen stijl. Goed, hij ziet er modern uit, maar de lijnen van zijn voorvaders herken je meteen. Het heritage is perfect vertaald naar het heden. De proporties zijn perfect en indien je hem in een échte kleur bestelt, liefst dit fraaie Triple Yellow, heeft hij een blijvende visuele impact. Als Convertible toont de auto heel anders, een tikje zwaarlijviger maar wel elegant. Precies wat je van zo’n cruiser verwacht.

De verwende Europeaan die zich doorgaans laaft aan de perfectie van Duitse interieurs zal even met z’n ogen knipperen. Niet omdat de vormgeving van het interieur lelijk is, nee, allerminst zelfs, maar het is de afwerking die uit de toon valt. Dat niet alle materialen even zacht zijn is oké, maar de minder fraaie pasvorm valt wel op. Het kraakt en rammelt gelukkig nooit, dus met de absolute kwaliteit zit het wel snor. Afijn: bij auto’s met minder fraaie dashboards zijn de rijkwaliteiten doorgaans een stuk beter. Dat ga ik dus direct uitproberen.

Ford Mustang GT 

Nekharen

Er is geen sleutel nodig om te starten. Ik druk dus de koppeling en de startknop in, waarna mijn nekharen direct overeind staan. De achtcilinder onder de kap klinkt gretig en heeft er duidelijk zin in. Nadat de bijna 8 liter (!) motorolie is opgewarmd mag hij zich daadwerkelijk bewijzen. Met een krachtig aanzwellend achtcilindergeluid lanceert hij me richting de horizon, het overige verkeer degraderend tot stipjes in de achteruitkijkspiegel. Wat mij daarbij even ontschoten was: ik reed niet op de Autobahn. Het plaats delict betrof hier slechts een provinciale weg met daarin zo nu en dan een lange bocht. Desondanks wijst de kilometerteller binnen de kortste keren 200 km/u aan.

Ford Mustang GT

Vijftig jaar aan vooroordelen

Amerikaanse sportwagens moesten de afgelopen 50 jaar leven met het stigma alleen snel te zijn in rechte lijn. Zo niet deze Mustang: die verpulvert al die jaren aan opgebouwde kritiek in de eerste bocht die hij tegenkomt. Het ‘wat doe ik nu?!’-gevoel blijft uit: ‘daar kan best nog wat gas bij!’ is het credo. Binnen de kortste keren dirigeer je de Mustang belachelijk snel door de bocht, waarbij het onderstel geen krimp geeft. De auto blijft geweldig stabiel en vertrouwenwekkend. Een belangrijke factor in dat vertrouwen is het stuurgevoel. Je voelt goed wat er onder de voorwielen gebeurt en met een kleine stuurbeweging verander je van koers. Geweldig!

Hoe anders is dat als we in een regenachtig Nederland opnieuw kennismaken met de handgeschakelde V8. Het sperdifferentieel en tolerante ESP maken de Mustang een vermakelijk speels apparaat met kwispelende staart. Op nat wegdek moet je vooral In bochten echt voorzichtig gas geven, want overstuur ligt op de loer en een powerdrift(je) is zo gemaakt. Gelukkig laat de Mustang zich relatief gemakkelijk corrigeren en houd je auto en ego onbeschadigd.

Een andere pluim gaat uit naar de versnellingsbak. Tijdens de introductie waren alleen handgeschakelde exemplaren aanwezig, maar een automaat heb ik geen seconde gemist. Want wat schakelt die handbak goed! Met een heerlijke, mechanische weerstand klik-klak je hem heel precies van trap naar trap. Vergeleken bij dat uitmuntende stukje techniek doet de koppeling wat minder sportief aan. Het pedaal voelt licht, met een niet erg duidelijk gedefinieerd aangrijpingspunt. Have to admit: zo’n licht pedaal is wel zo fijn bij dagelijks gebruik.

Ford Mustang GT

Eenmaal op de Autobahn mag het gaspedaal legaal tegen de vloer. Als een Big Mac door uw hongerige redacteur worden de eerste vijf versnellingen verslonden. Bij 230 km/u wil je overschakelen naar de zesde trap voor de genadeklap. Wat je dan krijgt valt een beetje tegen: die versnelling fungeert als overdrive en heel gemoedelijk kruipt de ‘Stang naar z’n topsnelheid toe. Die is officieel niet opgegeven, maar bij mij liet het verkeersbeeld niet meer dan 250 km/u toe. De besturing wordt vanaf 180 km/u wat te nerveus, waardoor je vrij veel aan het corrigeren bent.

Ford Mustang GT

Coast-to-coast

Deze Europees geënte Amerikaan moet natuurlijk gewoon inzetbaar zijn voor een coast-to-coasttrip. Van Noordpolderzijl naar Nice, laten we maar zeggen. Wil je dat met twee personen doen dan slaag je met vlag en wimpel. De kofferbak is met 380 liter gewoon ruim en ook de achterbank is geschikt voor heel wat bagage. Wat minder voor personen: iemand anders dan Kabouter Spillebeen en zijn vriendin kun je niet meenemen. De achterbank ziet er weliswaar goed uit, de hoofd- en vooral beenruimte blijken even imaginair als voornoemde personages. Aan goodies kom je in ieder geval niets tekort. Climate control, lederen bekleding en Fords nieuwe 8-inch Sync 2-systeem met touchscreen zitten er standaard allemaal op. Die laatste kun je optioneel uitbreiden met navigatie en mochten de al niet mis te verstane standaardstoelen je tóch niet bevallen kun je kiezen voor Recaro-exemplaren. Die zaten ook in de gereden auto en zijn nét wat sportiever van snit.

Ford Mustang GT

Een hartelijk welkom

Na deze kennismaking met de nieuwe Ford Mustang heet ik hem hartelijk welkom op ons continent. Nu doe ik dat natuurlijk graag bij elke bijzondere auto, maar bij de Mustang heeft dat welkom iets extra’s. Niet alleen is de auto hier nu eindelijk officieel te koop bij geselecteerde FordStores, hij rijdt ook echt goed en verovert daarmee direct een eigen plek op de markt. De 5,0-liter V8 is met z’n bijna 100.000 euro vrij stevig aan de prijs, de 2.3 EcoBoost met 318 pk is er vanaf 47.600 euro. Daarmee kan ‘ie hier best eens wat potten gaan breken. Meer weten over de Mustang EcoBoost en de Convertible? Lees dan de test op Autokopen.nl!

Ford Mustang GT

  

Auteur en fotograaf: Elco van der Meer

Noot: de interieurfoto's die je ziet zijn gemaakt in de Mustang 2.3 EcoBoost Convertible. Het binnenste van de 5.0 V8 GT wijkt daar op details van af. 

Get Adobe Flash player