Infiniti Q70 3.5 V6 Hybrid

22 mei 2015

  

Infiniti Q70 Hybrid: verder met een nieuwe naam

Infiniti greep de facelift van de M-serie meteen aan om de naam te veranderen in Q70. Het bijgeschaafde uiterlijk creëert een sterkere verwantschap met de nieuwe Q50 en onderhuids zijn de nodige aanpassingen doorgevoerd. Mede dankzij een lagere CO2-uitstoot is de vanafprijs van de Hybrid meer dan 10 mille lager geworden. Dit maakt de nieuwe Q70 Hybrid in één klap een stuk aantrekkelijker.

MERK MODEL

Het blijft voor Infiniti lastig om in Europa voet aan wal te krijgen, toch is het merk met zowel de nieuwe Q50 als deze Q70 goed op weg. De Q70 ziet er na de facelift dynamischer en een stuk sportiever uit. Met zijn nieuwe vanafprijs is de Q70 Hybrid met 364 pk veruit de krachtigste en snelste sedan onder de 60 mille. Hoog tijd om dit sprintkanon mee te nemen naar Zwitserland, om de échte kwaliteiten van de Hybride-Japanner uit te testen.

MERK MODEL

Aangescherpt

De Japanse zakensedan is zowel aan de voor- als achterzijde flink aangescherpt. Zo oogt de neus veel sportiever door de scherper getekende bumper en nieuwe led-techniek in de koplampen. Daarnaast wordt het design van de voorbumper nog versterkt met extra led-strips op de plaats van de mistlampen, die als knipperlichten en dagrijverlichting dienen. De achterzijde is bijgeslepen door in de achterbumper een zwarte diffuser te plaatsen en de achterlichten volledig te voorzien van wederom led-techniek. Het hele totaalplaatje zorgt voor een sportiever en hoogwaardiger aanblik.

Binnenin is er eigenlijk niets veranderd. Het design en gebruikte materialen zijn onverminderd goed. Het interieur doet overal hoogwaardig aan en heeft een kenmerkend design.

MERK MODEL

Relaxed zitten

Een groot pluspunt van de Q70 is de bovengemiddelde binnenruimte, hij zit wat dat betreft precies tussen bijvoorbeeld de BMW 5 en 7 Serie in. Achterin heb je zowel aan hoofd- als beenruimte ruimschoots voldoende. Daarnaast zit het meubilair uitstekend. De voorstoelen zijn uitgebreid verstelbaar en bieden een mooie mix tussen comfort en voldoende zijdelingse steun. De bagageruimte is met 350 liter niet overdreven groot, dit komt door de accu’s die achter de achterbank geplaatst zijn. Toch is door zijn praktische vormen de ruimte goed bruikbaar voor een aantal koffers als je op vakantie gaat.

MERK MODEL

Veel knopjes

Het dashboard van de Q70 heeft veel knopjes, maar die laten zich intuïtief bedienen. Alle functies zijn goed herkenbaar en via een centrale knop onder het scherm kun je het multimediasysteem bedienen. Wanneer je dat wilt kan het ook direct, want het betreft een aanraakscherm. Het systeem is niet zo verfijnd als dat van de Duitse concurrenten, die winnen het voornamelijk op bedieningsgemak. Het grafische gedeelte en de mogelijkheden van het systeem zijn dik in orde.

MERK MODEL

Verrassing op de Autobahn

Met 364 pk is deze Hybrid-uitvoering veruit de krachtigste van de Q70 range. Hij sprint in 5,3 seconden van 0 naar 100 km/u en trekt fantastische tussensprints. Zo kwamen we op weg naar Geneve een Porsche Boxster S en een BMW 335d Touring tegen, die goed verrast werden door de Q70. Door de combinatie van de krachtige benzinemotor (306 pk en 350 nm) en elektromotor (68 pk en 270 nm) heb je vanuit stilstand direct veel extra koppel en vermogen. Onder ideale omstandigheden is de acceleratie indrukwekkend en produceert de 3.5 V6 een mooie brul uit de uitlaten.

Zo op het eerste gezicht lijkt het om een powerhybrid te gaan die nauwelijks zuiniger is dan een standaard Q70 V6, maar niets is minder waar. Op de lange trajecten richting de Zwiterse Alpen bleek een verbruik van 1 op 14 realistisch, wat zeer netjes is voor zo’n zware (1.794 kg) en krachtige sedan. De winst haal je zowel op lage snelheid als op de snelweg. Als je beneden de 100 km/u blijft kun je een aantal kilometer volledig elektrisch rijden. Wat bijzonder is: zelfs op de snelweg wordt de brandstofmotor soms uitgeschakeld, bijvoorbeeld als je de auto uit laat rollen. Veel hybrides doen dit niet op hogere snelheden.

MERK MODEL

De zeventraps-automaat werkt soepel samen met de aandrijflijn, hij houdt het toerental laag en schakelt snel en schokvrij. Enig nadeel in de bergen is het ontbreken van schakelflippers aan het stuur, die ook niet optioneel verkrijgbaar zijn. Het schakelen door de pook op en neer te duwen is toch wel erg lastig als je door de uitdagende bergpassen aan het sturen bent. Met een knop in de middenconsole kun je diverse rijstanden instellen, waarbij je kunt kiezen uit Eco, Comfort en Sport. In de eerste stand is er zelfs een weerstand in het pedaal voelbaar, dat je automatisch zuiniger laat rijden. Het is een bijzonder gevoel als je hier voor het eerst mee rijdt, maar na een aantal kilometer wen je hier al aan. De respons is zompig en indirect, terwijl je in de sportstand juist een hele directe reactie hebt. Deze stand komt het best tot zijn recht op de Zwitserse bergpassen.De automaat houdt het toerental hoger en zorgt ervoor dat je de elektro- en benzinemotor maximaal kunt benutten. Comfort is de meest prettige stand waarbij je niet de indirecte gasrespons hebt en de aandrijflijn lekker soepel oppakt.

Het onderstel is comfortabel afgestemd waardoor de Q70 licht overhelt in bochten, maar niet in storende mate. Door de comfortabele afstemming is de Infiniti een fijne reisauto die je op langere afstanden gaat waarderen. Toch is de besturing behoorlijk scherp en biedt redelijk wat weerstand, waardoor je niet het gevoel hebt met een Amerikaans afgestemde auto op pad te zijn. De Q70 is voldoende communicatief voor een dynamische rijbeleving.  

MERK MODEL

Scherpe aanbieding

Zoals eerder genoemd staat de Q70 Hybrid tegenwoordig voor 59.995 euro in de prijslijst, wat scherpe aanbieding is. Je krijgt dan de Business Premium uitvoering waar de belangrijkste zaken als navigatie en climate control standaard zijn. Wil je ‘m net zo compleet als de testauto, dan moet je op minimaal 71.800 euro rekenen. Veel opties kun je niet meer aanvinken omdat deze uitvoering standaard al erg compleet is, maar voor 800 euro extra zal ik het Bose soundsysteem altijd bijbestellen. Daarnaast biedt het merk nu een 170 pk sterke 2.2d voor net geen 45 mille aan, wat de vanafprijs van de Q70 nog aantrekkelijker maakt.

Goede zet

De naamswijziging naar Q70 is een goede zet van Infiniti. De facelift heeft meer eenheid in het modelgamma gebracht. De aandrijflijn blijft erg fijn en bezorgt je een glimlach op je gezicht, dit is geen doorsnee saaie hybride. De Q70 is een betaalbare powerhybride die voor veel rijplezier zorgt. Daarnaast profiteer je wel van het relatief gunstige verbruik van 1 op 14.

MERK MODEL

Goedkoper en sneller

Met de nieuwe Infiniti Q70 Hybrid koop je een fijne auto die zich onderscheidt van de massa. Hij heeft een dynamischer design gekregen en is daarnaast duizenden euro’s goedkoper geworden. Bij de Duitse concurrentie betaal je zomaar 15 tot 20.000 euro meer voor een vergelijkbare uitgeruste en gemotoriseerde auto. Daarnaast is de Q70 ook nog een stuk ruimer, wat hem een erg aantrekkelijk alternatief voor de gevestigde orde maakt.

infiniti q70 hybrid 07

  

Auteur: Gregory Weller

Fotograaf: David Joost Kamermans