Jaguar X-Type 2.2D Executive automaat

7 mei 2008

 

Xclusieve leaseauto

Het is altijd lastig voor een merk om een nieuw marktsegment te betreden. Toch weerhield het Jaguar er in 2001 niet van, om de veeleisende consument met de stijlvolle X-type een alternatief te bieden voor de 3, de C en de A4. Het begon met prestigieuze zescilinders, maar in deze druk bevochten klasse van premiummiddenklassers is een dieselmotor eigenlijk een voorwaarde voor succes. Om die reden brak Jaguar in 2003 met de aloude traditie van grote benzinemotoren met zes of meer cilinders en kwam de eerste Jaguar met een oliestoker en een viercilinder in het vooronder.

Jaguar X-Type

Inmiddels is de X-type in de tweede fase van zijn levenscyclus beland, Waardoor hij qua designtaal weer aansluit bij de eveneens gefacelifte XJ. We zien de Jaguar weliswaar niet bijzonder vaak rijden, maar dat ligt niet aan zijn uitstraling. Ook de X-type heeft duidelijk het DNA van een Jaguar en de bijbehorende klasse. Daarbij hoort natuurlijk een automaat en dat hebben ze bij Jaguar inmiddels ook ingezien voor de diesel. Reden voor ons om de zakelijk aantrekkelijke dieselmotor in combinatie met de nieuwe zestrapsautomaat eens aan de tand te voelen.


Chique met een sportief tintje

Onze testauto was uitgevoerd met het optionele ‘Sport Appearance Package’, welke de normaal zo ingetogen chique uitstraling van de X-type de nodige dosis dynamiek geeft. De in zwart metallic meegespoten raamlijsten en grilleomlijsting zal niet ieders smaak zijn, maar het geeft de auto wel een wat jongere uitstraling. De 18 inch lichtmetalen wielen maken het plaatje af, zonder al te opzichtig te zijn. De iets rechthoekiger gestileerde voorbumper kan ons wat minder bekoren, omdat hij niet in overeenstemming lijkt te zijn met de elegante lijnen die de rest van de carrosserie kenmerken. Een andere wijziging is de plaatsing van zijknipperlichten volgens de laatste trend, namelijk in de buitenspiegels: dat had van ons ook niet zo nodig gehoeven. De X-type bezit van zichzelf al een tijdloze schoonheid die zulke moderne fratsen niet nodig heeft om mooi te zijn. Het familiegezicht in de neus is duidelijk herkenbaar: de gelijkenis tussen de X-type en de XJ is zo treffend dat je soms twee keer moet kijken om te beoordelen welke van de twee er in je blikveld verschijnt. Aan de ene kant een mooi compliment voor Jaguars kleinste, maar aan de andere kant zal hem dat wellicht tevens ontoegankelijk doen lijken. Een Jaguar heeft de naam een dure auto te zijn, maar met een basisprijs van 41 mille is de X-type zeker geen onbereikbare auto.

Jaguar X-Type


Geborgenheid

Bij het betreden van deze Britse zakensedan word je verwelkomd door een interieur dat dezelfde sportief-chique ambiance als het exterieur uitstraalt. De carbonafwerking op het dashboard zal niet ieders smaak zijn, maar in deze kleurstelling met een zwart dashboard en bruinroodachtig gekleurde lederen zetels, past het er goed bij. De aluminium delen rondom het navigatiescherm en de luchtroosters frissen het geheel nog verder op. Het ‘Warm Charcoal’ leder zal de harten van een ieder wel sneller doen laten slaan, wij vinden het er in ieder geval prachtig uitzien: het diagonale ruitjespatroon in de zitvlakken doet denken aan de bekleding van een Spyker. De contrasterend gekleurde stiksels maken het plaatje af. Hierbij moet wel worden vermeld dat bovenop de meerprijs van de lederen bekleding ook bijbetaald moet worden voor het ruitjespatroon, wat onderdeel is van het ‘Sport Trim Package’. Maar laat het budget dit toe? Altijd doen! Het maakt het interieur echt tot iets speciaals.

Jaguar X-Type

Achter het stuur van de X-type geeft het relatief hoge en rechtopstaande dashboard je een gevoel van geborgenheid. Dit past goed bij het algehele gevoel van “Wie doet mij wat?” dat deze auto je geeft wanneer je er mee op pad bent. De zitpositie van de stoelen is prima, al doet de breedte je meer denken aan fauteuils: ze zijn namelijk ietwat aan de brede kant. Het stuurwiel pakt lekker vast en is voorzien van mooi afgewerkte en verlichte knopjes voor de bediening van de audio en de cruise control. Helaas zijn de knoppen op het dashboard iets minder fijnzinnig afgewerkt. Wat nog meer stoort is de afwijkende verlichtingkleur van de monochrome schermpjes van de boardcomputer (onder de snelheidsmeter) en de climate control. Deze schermpjes doen verouderd aan en lijken niet goed bij de rest van het dashboard te passen. Ook de bediening van de boardcomputer laat te wensen over: één knop zit op de linkerhendel achter het stuur, maar resetten gaat met een knopje wat verstopt zit onder de verlichtingschakelaar. Niet erg ergonomisch. Toch vergeef je hem deze kleine missers al gauw, want je kijkt in de X-type wel uit over een dashboard dat zich qua vormgeving duidelijk onderscheidt van de concurrentie. Niet zakelijk en sober, maar chique en gezellig kenmerken het binnenste van deze Jaguar.

Jaguar X-Type

Gezelligheid in de auto is overigens wel een vereiste als er ook passagiers achterin meereizen, want de been- en met name ook de hoofdruimte houden daar niet echt over. De inzittenden voorin zullen dus iets moeten inschikken om de goede sfeer voor de achterpassagiers te behouden. Wat de sfeer in de auto verder bevorderd is het mooie geluidssysteem met helder klinkende Alpine boxen. De bediening ervan is prettig eenvoudig via het touch screen van de navigatie. Met de navigatie ingeschakeld heb je helaas geen tweede schermpje bij het tellerwerk zitten waar de pijltjes en de huidige straat op weergegeven worden. Dat heeft de concurrentie toch beter voor elkaar. Verder laat de afleesbaarheid van de tellers een beetje te wensen over door de kleine schaalverdeling en oneven tientallen, alsof het een Franse auto is. Alvorens we gaan rijden, kijken we tenslotte nog even naar de bagageruimte: deze is goed toegankelijk en vooral diep. Het bagageruim is weliswaar niet erg hoog, maar met 452 liter inhoud, wel voldoende groot voor een tripje naar the UK.


Rijdt als een ‘Mondaine Mondeo’

Natuurlijk zijn we erg benieuwd hoe deze Jaguar rijdt: kan hij het sportieve deel van zijn uitstraling waarmaken? Als het op wegligging en besturing aankomt, is dit zeker het geval. Jaguar had geen betere basis voor een voorwielaangedreven onderstel kunnen krijgen, dan bij Ford. In dat licht bezien is het niet erg dat de X-type door sommige als een ‘mondaine Mondeo’ wordt gezien. Deze X-type ligt met zijn optionele sportonderstel en grotere wielen heerlijk strak op de weg en blijft mooi lang vlak in sneller genomen bochten. Daarbij stuurt hij met redelijk wat weerstand, waardoor het gevoel in de besturing je meer zekerheid geeft om het gas er op te houden. Abrupt gas lossen resulteert niet in onverwachte bewegingen van de kont. Gaat het toch te hard, dan treedt er gecontroleerd onderstuur op. Overigens, met het ESP ingeschakeld is het erg lastig de grenzen op te zoeken van deze auto, omdat hij aan de veilige kant staat afgesteld. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten is hij door het strakke onderstel niet oncomfortabel bij normaal gebruik en over drempels. De demping vangt oneffenheden goed op, alleen het contact met het wegdek is wat nadrukkelijker aanwezig. Door de brede banden is deze auto ook een stuk spoorvorminggevoeliger, iets wat even wennen is als het stuur een beetje begint te trekken op een oneffen wegdek. Al met al weet de X-type ons goed te overtuigen en kan hij zijn sportieve aspiraties op dit vlak zeker waarmaken.

Jaguar X-Type

Dan de dieselmotor, kan die de dynamiek van het onderstel van deze Jaguar nog verder aanvullen? Hierbij hebben we ambivalente gevoelens. Aan de ene kant wel: de 2.2 liter 4-cilinder turbo trekt er stevig aan en dit is ook terug te zien in de cijfers. Met 366Nm bij 1800tpm voorhanden heeft deze auto 16Nm meer dan de veel sterkere BMW 320D. Bij normaal gebruik kom je dus niks tekort en tussen de 1500 en 3000tpm voelt deze motor ronduit krachtig aan. Aan de andere kant stelt hij ook wat teleur: trek je de motor verder door in de toeren, dan zakt de trekkracht helaas een beetje in en merk je toch dat je met ‘maar’ 145pk onderweg bent. Dit was overigens voorheen 155pk, maar door emissie-eisen moest dit TDCi blok van Ford toch iets teruggeschroefd worden in vermogen.

Jaguar X-Type

De nieuwe zestrapsautomaat maakt gelukkig een hoop goed. Met de vele verzetten is het mogelijk de motor constant in het meest gunstige en koppelrijke toerengebied te houden zodat er altijd voldoende trekkracht beschikbaar is. Op snelwegtempo maakt de motor minder dan 2000tpm en dat maakt hem lekker stil. Je trekt hem vanaf daar overigens moeiteloos naar de rijbewijsgrens toe, maar daarboven gaat het allemaal niet meer zo hard. Onder alle omstandigheden schakelt de automaat zijdezacht op en terug, op de momenten wanneer jij dat zou verwachten. Door de keuzehendel van de D naar rechts te zetten schakel je de sportstand in. Manueel schakelen is ook mogelijk, door de pook een tikje naar voren of achteren te geven. Het verbruik dat door de fabriek wordt opgegeven (6,9l/100km) is in de praktijk lastig te halen. Rijd je erg rustig dan is 1 op 14 wel te halen, maar wie zich laat verleiden het hoge koppel regelmatig aan te spreken komt eerder in de buurt van de 1 op 12 gemiddeld. Mede om die reden denken we dat de handgeschakelde versie toch de verstandigste keuze is. Ook bij volgas acties heeft de automaat toch even een korte bedenktijd nodig, terwijl je de handbak al in de juiste versnelling had kunnen zetten. Het verbruik zal met de handgeschakelde versie waarschijnlijk ook gunstiger uitkomen. Automaatrijders moeten het hogere verbruik dus maar voor lief nemen. Tenslotte is de motor redelijk stil voor een diesel, al geldt ook hier dat je toerentallen boven de 3000tpm beter kunt vermijden. Al met al dus een prettige motor in de dagelijkse rijpraktijk, maar hij zet geen indrukwekkende prestaties neer.


Alternatief voor de Duitse Drie?

De Jaguar X-type heeft een heerlijk onderstel, een exclusieve uitstraling en nu ook een dieselmotor met automaat. Is dat voldoende om serieus de concurrentie aan te gaan met de Duitse Drie? Wij denken van niet. Tegenwoordig worden hoge eisen gesteld aan afwerking en prestaties, waar deze Jag niet meer aan kan voldoen. Toch kunnen we hem wel degelijk als alternatief voorstellen voor iemand die op zoek is naar iets speciaals, iets wat opvalt in de grijze leasemassa.

Jaguar X-Type


De tegenvallende prestaties en de afwerkingmissers in het interieur mogen dan wel een smet op het blazoen van de Jaguar zijn, er valt prima mee te leven. De X-type geeft zijn berijder het gevoel bevoorrecht te zijn om hem te mogen berijden. Hij straalt een onaantastbaarheid uit waar geen enkele andere auto in deze klasse aan kan tippen. Dit is een auto die je met emotie koopt, maar wie zijn verstand ook nog een beetje laat spreken bestelt de diesel als handbak of neemt zo’n smeuïge V6 benzine met automaat. Want zo had Jaguar het toch eigenlijk bedoeld?

 

Auteur: David Joost Kamermans

Fotografie: Lukas van der Wal

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Jaguar Nederland
http://www.jaguar.nl
Beesd

 

Motor en techniek:

2198 cm3 - 4 in lijn - 16v
107 kW (145 pk) bij 3500tpm
366Nm bij 1800tpm
Diesel
Voorwielen
6 v, automaat

 

Maten en gewichten:

1502 kg
452 l

 

Prestaties:

208 km/u
9,9 s

 

Verbruik:

9,5 l/100km
5,4 l/100km
6,9 l/100km
184 g/km

 

 

Prijzen:

€ 41.370,-
€ 63.050,-

 

Energielabel