Mercedes-Benz C320 CDI Elegance Estate

10 maart 2008

 

Introductie

Toen in 1982 Mercedes-Benz met de 190E op de markt kwam hield bijna niemand het voor mogelijk dat de kleinkinderen van de Baby-Benz ooit een uiterst succes zouden worden voor het merk. Ook de 190E bleek na aanvankelijke scepsis een schot in de roos te zijn, het model bleef uiteindelijk 12 jaar in productie. En dat was niet zonder reden, de 190E bleek bijzonder degelijk, betrouwbaar en ingenieus te zijn voor zijn tijd. Qua concurrentie had de 190 weinig te vrezen, anno 1982 was de eveneens succesvolle BMW 3-serie de meest geduchte concurrent voor de Baby-Benz.

Mercedes-Benz C320 CDI Estate

Tegenwoordig zijn er meer concurrenten dan ooit tevoren, in ruim 25 jaar tijd na de lancering van de 190E is er veel veranderd. Er zijn meer premium merken dan ooit tevoren, daarnaast stikt het van de lifestyle stationwagons in het drukke middenklasse segment. De 190E was niet eens leverbaar als comfortabel lastdier, deze rol lag weggelegd voor de grotere W124 serie. Pas toen BMW in 1987 met de 3er Touring op de markt verscheen begon men zich in Stuttgart achter het oor te krabben en werd de eerste C-Klasse Combi een feit. In plaats van een grote pakezel, zoals de W123 en W124 Combi’s, was de eerste C-Klasse Combi juist een lifestyle-achtig model.
Om zich te kunnen onderscheiden van de rest heeft Mercedes-Benz het roer bij de nieuwe C-Klasse Estate deels omgegooid, in plaats van lifestyle straalt de nieuwe C-Klasse Estate weer de typische kubistische degelijkheid van Das Haus uit. Maar is de nieuwe C-Klasse Estate ook daadwerkelijk degelijker dan haar voorganger?


Exterieur

Elke lijn is anders, geen onderdeel is hetzelfde, toch is de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Estate meteen herkenbaar als Mercedes. In tegenstelling tot haar voorganger, de C-Klasse Combi, oogt de nieuwe Estate een stuk degelijker en robuuster. Dat wordt deels veroorzaakt door de designbreuk, de nieuwe Estate is veel hoekiger, maar tegelijkertijd ook eleganter geworden. Een andere breuk is te vinden aan de voorkant, de nieuwe Estate is namelijk ook te bestellen met de ster in de grille in plaats van op de kap, of het ook mooier is laten we in het midden.

Mercedes-Benz C320 CDI Estate

De testauto waar wij mee reden, uitgerust in de Elegance-line, was voorzien met de klassieke Mercedes lamellengrille met ster op de kap. De grille zelf is een stuk forser en hoekiger geworden, vooral recht van voren oogt de nieuwe C-Klasse een stuk indrukwekkender. Ook de koplampen (voorzien van ILS, € 1.976,-) zijn nu niet meer rond maar hoekig, het klassieke vier-augen-gesicht ging definitief overboord. In plaats daarvan treffen wij nu trapeziumvormige koplampen aan die ons doen laten denken aan de Mercedes 190E en de allereerste ‘echte’ C-Klasse, de W202. Onder andere door deze koplampen, met wenkbrauwen als stadslicht, oogt de nieuwe C-Klasse van voren heel karakteristiek en herkenbaar. Een ander herkenningspunt is de vorm van de voorkant zelf, de neus is veel steiler geworden. De grille staat nu veel meer rechtop, helemaal des Mercedes anno jaren zeventig, tachtig en negentig. Mercedes lijkt het speelse design van het laatste decennium weer te vervangen door het traditionele design dat we jarenlang gewend waren van het merk uit Stuttgart, en dat is wat ons betreft een goede zet!

Ook de achterkant is een wereld van verschil ten opzichte van de oude C-Klasse Combi. Deze laatste had anno 2001 juist een revolutionair gebogen D-Stijl, een kenmerk dat in de jaren die daarop volgden vaak nageaapt werd, maar nooit hetzelfde dynamische niveau bereikte. Daartegenover kijken we nu weer tegen een rechte, hoekige achterkant aan. Toch straalt de achterzijde van de Estate enige mate van dynamiek uit, mede door de brede schouders, de twee ovale verchroomde uitlaatpijpen die bij de zescilinders horen en de spoiler die bovenaan de achterklep bevestigd is. De spoiler zelf bestaat voor de meerderheid uit LED’s van het derde remlicht, die zich bijna over de gehele breedte van de achterkant spannen. De achterlichten zijn bij de Elegance en Avantgarde ook voorzien van kenmerkende LED’s, ook hier ademen we weer de sfeer uit de jaren tachtig in. De vorm van de achterlichten lijkt namelijk sterk op die van de Combi’s uit de jaren tachtig, de klep die er tussenin zit trouwens ook.

Mercedes-Benz C320 CDI Estate

Vanaf de zijkant is de steile neus echt goed herkenbaar, net zoals de steilere achterkant. Wat verder opvalt is de relatief korte overhang voor en de gebogen achterste zijruiten. De wielkasten zijn nu veel meer uitgeklopt dan bij de oude Combi, over de gehele flank loopt nu een oplopende lijn. De dakdragers zijn vanaf de Elegance-line uitgevoerd in aluminium look, in combinatie met de exterieurkleur cubanietzilver (€ 1.194,-) maakt dit onze testauto tot een smaakvol geheel. Wat eveneens opvalt is de relatief smalle achterdeur en de gebogen C-stijl, de instap achterin wordt hierdoor niet echt vergemakkelijkt. De afwerking van de achterste deuren laat te wensen over, de deurrubbers overlappen deels de chroomstrip bij de C-stijl die boven de deuren loopt, onze C was trouwens niet de enige met dit euvel.


Interieur

Het interieur van de vorige C-Klasse was eigenlijk het zwakste punt van de hele auto. De materialen in het interieur lieten vooral bij de versies van voor de facelift te wensen over, ook de afwerking was niet altijd optimaal. Bij de facelift werd dit zwaktepunt al goed aangepakt, nu heeft Mercedes echter alle registers opengetrokken bij het interieur van de nieuwe C-Klasse Estate. Alles voelt solide aan, het afwerkingsniveau is van hoog niveau en de materialen zijn dik in orde. Alleen de klep die de radio/navigatie unit dient te verstoppen viel ons wat negatief op, deze zit namelijk heel losjes vast en laat zich in geopende toestand bijna elke kant op bewegen.
Het speelse design van het interieur is ook overboord gezet, de sfeer die nu binnenin heerst ademt pure zakelijkheid, degelijkheid en luxe uit. In het zwart oogt het interieur best somber, maar in combinatie met de wortelnotenhouten sierelementen (€ 112,-) en het panoramadak (€ 2.629,-) valt dit allemaal wel mee.

Mercedes-Benz C320 CDI Estate

De instap voorin is goed. De met leder beklede stoelen (ook € 2.629,-) zijn goed verstelbaar, de zitting is wel wat aan de korte kant. Ten opzichte van de voorganger is deze zelfs korter geworden, namelijk met drie centimeter. De stoelen zijn voorzien van een goede lendensteun en antiwhiplash hoofdsteunen. De hoofdruimte voorin is in combinatie met het optionele panoramadak net voldoende, achterin wordt het echter behoorlijk krap. Het panoramadak neemt namelijk enkele centimeters aan hoofdruimte in beslag, zonder dit dak is er meer hoofdruimte aanwezig. Sowieso is het achterin, ondanks de toegenomen lengte van de Estate ten opzichte van haar voorganger, niet echt ruim. De beenruimte is, net als de hoofdruimte, relatief krap. De beste plekken aan boord zijn voorin, waar een zee van ruimte heerst. De beenruimte voorin is voorbeeldig, ook de schouderbreedte is dik in orde.
In de C-Klasse Estate zijn redelijk voldoende opbergvakken aanwezig, met name voorin is het vak onder de middenarmsteun erg bruikbaar, ook het dashboardkastje is voldoende diep om allerlei rommel aan het zicht te ontrekken. Het vak waar de bekerhouder in zit is ook goed bruikbaar voor andere doeleinden, zoals pakjes sigaretten, sleutelbossen of losse GSM’s, een prima oplossing! Achterin bestaat de middenarmsteun ook uit een opbergvak en uit een set bekerhouders, daarnaast is een handig skiluik aanwezig.

Mercedes-Benz C320 CDI Estate

De achterbank zelf is in 2/3 deel neerklapbaar, aan de achterkant van de achterbank zit de rolhoes van de bagageruimte bevestigd. Dit is een voorbeeldige oplossing, de afdekhoes hoeft niet meer uit de auto genomen te worden als men de rugleuningen omklapt. Daarnaast ontstaat er een vrijwel vlakke laadvloer, de bagageruimte heeft dan een maximale inhoud van 1500 liter. De oude C Combi kon maximaal 1384 liter aan, het verschil wordt grotendeels door de rechtere achterkant veroorzaakt. In normale toestand is de inhoud van de bagageruimte 485 liter, wat een uiterst keurige waarde is in dit segment. De toegang tot de bagageruimte is ook keurig, de klep opent en sluit elektrisch (€ 565,-), de opening die dan ontstaat is riant. De lage tildrempel sluit bovendien naadloos aan op de laadvloer, de stahoogte onder de klep is ruim voldoende. De achterklep is ook van binnenuit bedienbaar. In de bagageruimte zelf bevinden zich ogen waaraan een bagagenet vastzit, ook zijn er 12volt aansluitingen en haken voor boodschappentassen aanwezig. We kunnen oprecht zeggen dat de nieuwe C-Klasse Estate een echte pakezel is!


Rijgedrag

Het uitzicht naar voren is prima, de A-stijl ontneemt niet te veel zicht en de motorkap is door de hoekige vorm en de ster op de kap goed op lengte en breedte in te schatten. Het zicht naar achteren wordt wat beperkt door de relatief kleine achterruit, de buitenspiegels verkleinen dit ongemak echter. Het zicht in de spiegels is uitstekend, ze hebben een groot formaat en daardoor ook een groot spiegeloppervlak. De linkerbuitenspiegel was daarnaast dimmend (€ 669,-), een functie die optimaal werkt. Tijdens het rijden is de rust in de C-Klasse Estate voorbeeldig, de auto is in eerste instantie duidelijk gericht op comfort.

Mercedes-Benz C320 CDI Estate

Onze testauto, de C320 CDI Estate, was voorzien met de drieliter V6 dieselmotor met 224pk en 510Nm, gekoppeld aan de zeventraps automatische versnellingsbak 7G-TRONIC. Over de krachtbron kunnen we kort zijn, deze is te allen tijde beschaafd, stil en trillingsvrij. De automatische versnellingsbak past hier goed bij, deze schakelt namelijk geheel onmerkbaar en weet de motor op het juiste toerental te houden. De functie om zelf het verzet te kiezen is daarmee eigenlijk overbodig, het is hoogstens leuk om een keer uit te proberen. Omdat de versnellingsbak zich ook in de normale modus goed aan het rijgedrag van de bestuurder aanpast is de sportstand in principe overbodig. Het toerental wordt dan wel wat langer vast gehouden en de bak schakelt minder snel terug, maar dat gebeurd ook in de normale modus bij de juiste stand van het gaspedaal. De combinatie van zeven verzetten met de drieliter V6 dieselmotor is subliem, bij elke snelheid is voldoende power aanwezig om razendsnel weg te sprinten. En dat gebeurd in alle rust en comfort, zonder drama. Tijdens normale rijomstandigheden, waarbij we met het verkeer mee reden, viel ons op dat de reacties op bewegingen van het gaspedaal wat traag zijn. Een voordeel hiervan is dat men met de C320 CDI Estate ook rustig kan rijden zonder abrupte bewegingen, een nadeel is wel dat de auto wat traag van zijn plek komt bij normaal gebruik. Zeker in combinatie met deze motor verwacht je meer reacties op kleine bewegingen van het gaspedaal, helaas gebeurt er juist dan niet zo veel spannends.

Pas bij het dieper intrappen van het gaspedaal ontstaat er wat actie, en bij gebruik van de kickdown moet de tractiecontrole alle zeilen bij zetten om de auto in het gareel te houden. Zeker vanuit stilstand schiet de auto er dan met een bloedgang vandoor, op nat wegdek wil de achterkant met uitgeschakelde tractiecontrole nog wel eens een stap opzij zetten. Met wat simpele stuurcorrecties blijft de C-Klasse de gekozen weg echter volgen, de bestuurder is duidelijk baas over de auto, en niet de auto over de bestuurder. Via de parameter stuurbekrachtiging (€ 314,-) is er voldoende communicatie tussen het wegdek en de bestuurder, en dat past bij deze Mercedes. De C-Klasse stuurt direct en voelt sportief aan, waarbij de Avantgarde versie nog een tikje directer stuurt. Dat geldt ook voor het rijgedrag, de C-Klasse in Elegance-line is duidelijk op comfort gericht. Toch ligt de auto goed op de weg, zijdelinkse neigingen worden in snel genomen bochten beperkt tot het minimum. Oneffenheden worden door het onderstel voorbeeldig verwerkt, toch zorgt de demping ervoor dat het onderstel stevig aanvoelt. Het rijgedrag ligt daarmee op BMW 3-serie niveau, de C-Klasse behoudt echter wel haar comfortabele karakter in tegenstelling tot de Beier.

Mercedes-Benz C320 CDI Estate

In vergelijking met de voorganger rijdt de nieuwe C-Klasse en stuk sportiever, zonder dat het comfort daaronder hevig lijdt. De eeuwige strijd tussen de merken uit de deelstaten Baden-Württemberg en Beieren lijkt voorlopig gewonnen te zijn door het merk met de ster, al zal deze overwinning niet van lange duur zijn. Audi, BMW en Mercedes houden elkaar nauwlettend in de gaten, het zou ons niks verbazen als bij de komende facelift van de BMW 3-serie de strijd om de best rijdende premium middenklasser opnieuw los barst.


Prijs

Mercedes rijden is niet goedkoop, zeker als men graag wat meer luxe en opties aan boord wil hebben. Zo komt de prijs van de C320 CDI Estate Elegance waar wij mee reden neer op een bedrag van € 81.610,-. Voor dit bedrag, waarvoor ook een grotere goed uitgeruste E-Klasse Combi te koop is, krijgt men wel de heerlijke drieliter V6 dieselmotor in een mooie elegante verpakking mee. Daarnaast zijn de meest belangrijke gadgets, zo’n auto wordt bijna nooit kaal gekocht, op onze auto aanwezig. Zelf zouden we de lederen bekleding, die toch wel bij een Mercedes hoort, nooit willen missen, net als COMAND met DVD-wisselaar en LINGUATRONIC. En wie denkt dat onze testauto voor dit bedrag met alle opties voorzien was moeten wij teleurstellen, een C-Klasse kan altijd nog voller worden aangekleed. Denk bijvoorbeeld aan Keyles Go of Designo leder, Mercedes kan aan bijna alle wensen voldoen.

Mercedes-Benz C320 CDI Estate

De C-Klasse Estate is met behoorlijk wat benzine- en dieselmotoren leverbaar. De populairdere C220 CDI is leverbaar vanaf € 43.540,-, een Estate kost altijd € 2.659,- meer ten opzichte van de limousines. De startprijs voor de C320 CDI Estate Elegance met 7G-Tronic is € 59.297,-, de voorganger met dezelfde dieselmotor en versnellingsbak combinatie kostte in het verleden nog ruim € 61.613, de nieuwe C320 CDI Estate is in deze uitvoering dus beduidend goedkoper geworden dan zijn voorganger. Natuurlijk is de C-Klasse Estate in deze uitvoering niet bepaalt billig, maar dat zou ook niet des Mercedes zijn. Voor dit bedrag is wel een serieuze auto te koop die aan alle verwachtingen voldoet, en behalve dat ook een geslaagd design heeft. Wat ons betreft is de nieuwe C-Klasse een topper in elk opzicht.

Auteur: Pawel Piotrowski
Fotografie: Jesse Kraal


 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Mercedes-Benz Nederland
http://www.mercedes-benz.nl
Utrecht

 

Motor en techniek:

2987 cc - V6
165 kW (224 pk) bij 3800 tpm
155 Nm bij 3500 tpm
Diesel
Achterwielen
7 v, automaat

 

Maten en gewichten:

1675 kg
485 - 1500 l

 

Prestaties:

244 km/u
7,1 s

 

Verbruik:

10,4 l/100km
5,9 l/100km
7,4 l/100km
199 g/km

 

 

Prijzen:

€ 37.949,-
€ 81.610,-

 

Energielabel