Opel Zafira 2.2 Direct Cosmo Automaat

8 februari 2008

Introductie

Toen in 1999 de eerste generatie van de Opel Zafira op de markt kwam verraste Opel vriend en vijand met dit nieuwe model. De Zafira bleek standaard over een ingenieus zitsysteem te beschikken dat de, voornamelijk Franse, concurrentie hevig deed verbleken. Het succes bleef niet uit, inmiddels is (bijna) de twee miljoenste Opel Zafira van de band gerold en is de tweede generatie van de Zafira al sinds 2004 op de markt. Eind vorig jaar werd de huidige tweede generatie opgefrist door Opel, de gefacelifte Zafira is inmiddels per direct leverbaar.

Opel Zafira 2.2 Cosmo 2008

De meest in het oog springende kenmerken van de vernieuwde Opel Zafira zijn de drie nieuwe motoren en het opgefriste ex- en interieur. Opel doet hierbij lekker mee aan de trend van downsizing in autoland, de drie nieuwe motoren beschikken over een kleinere cilinderinhoud dan hun voorgangers en vervangen bestaande grotere motoren. Ook leveren de nieuwe motoren meer vermogen dan hun voorgangers, tegelijkertijd verbruiken zij echter ook minder brandstof. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. De wijzigingen van het ex- en interieur bleven redelijk beperkt. Wij vonden de facelift een goede reden om de Opel Zafira opnieuw aan de tand te voelen.


Exterieur

Met de facelift bleven de uiterlijke wijzigingen beperkt tot nieuwe koplampen, bumpers en achterlichten. Geen enkel nieuw onderdeel is schokkend of innoverend, de leek zal de verschillen amper opmerken. Toch oogt de vernieuwde Zafira nu een stuk frisser, zonder echt in het oog springende wijzigingen. Een goede zet van Opel, de bestaande Zafira rijders zullen nauwelijks het gevoel hebben in een verouderde Zafira te rijden. De keerzijde hiervan is echter dat nieuwe kopers ook amper zullen merken dat ze in een vernieuwd model rijden.

Opel Zafira 2.2 Cosmo 2008

Aan de voorkant bleven de wijzigingen beperkt tot nieuwe koplampen en een nieuw gevormde V-vormige bumper. Zodoende loopt de V-vormige lijn nu vanuit de motorkap door tot aan de bumperpartij. De grille, die er tussenin zit, wordt hierdoor meer geaccentueerd dan bij het vorige model. De lamellen van het radiatorrooster in de grille zijn nu volledig verchroomd, net als de standaard koplampen. De xenon lampen zijn donkergetint gebleven, ook zij hebben echter een extra lapje chroom in de behuizing gekregen. De Zafira is nu ook leverbaar als zogenoemde Zafira Sport, met onder andere een sportief gesneden frontspoiler en sideskirts. De Zafira die wij meekregen had dit echter niet, toch lijkt het front ook zonder de bij de Zafira Sport horende spoilers vloeiender van vorm en daardoor deels dynamischer.

De zijkant is ook na de facelift typisch Zafira gebleven, hoekig en gestrekt tegelijk. De interieurruimte moet immers ergens vandaan komen, logisch dus dat de tweede generatie van de Zafira hoekiger werd dan de eerste. Hierdoor is de interieurruimte toen wat gegroeid, zonder dat de Zafira minder compact werd. De hoekige lijnen hebben tot effect dat de Zafira forser lijkt dan dat deze in werkelijkheid is. De donkergetinte achterruiten van de Cosmo uitvoering versterken de hoekige lijnen nog meer, geen wonder dus dat omstanders best onder de indruk zijn van de ‘grote’ Zafira. Ook de optionele 17 inch lichtmetalen Edition velgen ogen stoer en groot.
De hoekige lijnen hebben nog een ander positief effect, de deuropeningen zijn daardoor groot uitgevallen waardoor de instap zowel voor- als achterin makkelijk is. De achterdeuren zijn door hun omvang wel relatief zwaar om open te houden, zeker bij een stormachtige wind. Wat ons betreft zou het achterdeurmechanisme wat zwaarder moeten zijn uitgevoerd, nu is de kans redelijk groot dat de achterdeuren zomaar hard dichtklappen.

Opel Zafira 2.2 Cosmo 2008

Aan de achterzijde vallen ons de nieuwe achterlichten op, welke nu gelukkig met minder kitsherig chroom beplakt zijn. Feitelijk bestaan de nieuwe achterlichten nu uit twee rechthoekige rode blokken met daarin twee witte rechthoeken waarin nu de richtingaanwijzers en reflectoren verwerkt zijn. De nieuwe achterlichten staan de vernieuwde Zafira erg goed, ze passen veel beter bij de rest van het ontwerp dan de oude exemplaren. De achterklep is van een groot formaat, net als de deuren. Bovendien opent de achterklep mooi hoog waardoor ook lange mensen makkelijk onder de achterklep kunnen staan. De tildrempel is laag en sluit traploos aan op de bagagevloer, het inladen van bagage wordt hierdoor vergemakkelijkt. In 5-zits configuratie is de Zafira een echte verhuiswagen, maar liefst 645 liter aan bagageruimte is dan beschikbaar. En dat is echt enorm, de lengte tussen de tweede zitrij en de achterklep bedraagt dan meer dan één meter.

Mocht je kleinere spullen liever hier niet in los laten liggen kun je ze ook kwijt in het dak. In het dak? Ja, onze test Zafira is uitgerust met het optionele panoramadak. Van buiten is dit vooral zichtbaar door een in de lengterichting zichtbare ‘bult’ en een donkergetint dak. Het panoramadak bestaat uit vier donkergetinte glazen panelen en een in lengterichting lopend opberggedeelte dat uit vijf ruime opbergvakken bestaat. De vijf opbergbakken in het dak zijn ruim genoeg voor zonnebrillen, petjes en zelfs speelgoed. De bovenkant van deze opbergvakken is echter onbekleed, men kijkt tegen het kale donkere kunststof van het dak aan. Dit is wellicht ook de reden waarom onze Zafira wat meer last had van windgeruis dan exemplaren zonder dit optionele panoramadak.


Interieur

Het interieur is ook bescheiden aangepakt. Het meest in het oog springende vernieuwde detail is het middenconsole, die in de Cosmo uitvoering nu in een pianolak zwarte kunststof is uitgevoerd. Het pianolak zwarte gedeelte loopt echter niet helemaal door tot aan de bovenste luchtroosters, en dat is maar goed ook. Het zwarte plastic heeft namelijk een sterke neiging om te spiegelen, zou het tot aan de bovenste luchtroosters doorlopen dan zou het geheid spiegelen in de voorruit. Verder is het dashboard nauwelijks veranderd, hier en daar treft men nu chromen details aan zoals op de ronde bedieningsknoppen. Ergonomisch zit de Zafira goed in elkaar, alles laat zich eenvoudig en goed bedienen. Ook de aircoknoppen liggen in tegenstelling tot andere Opel’s goed in het zicht. Het grote kleurendisplay van de DVD 90 navigatie ligt prima in het gezichtsveld van de bestuurder.

Opel Zafira 2.2 Cosmo 2008

Een goede zitpositie is voor iedereen in te stellen dankzij de goede (traploos) verstelbare stoelen en het in lengte en diepte verstelbare stuurwiel. De met leder beklede stoelen zitten goed en bieden voldoende zijdelingse steun in snel genomen bochten. Deze zijn bovendien uitgerust met actieve hoofdsteunen die een whiplash tegen kunnen gaan bij een aanrijding van achteren. Voorin is veel been- en hoofdruimte aanwezig, ook de schouderbreedte is prettig breed. Hetzelfde geldt voor de tweede zitrij, ook hier is er voldoende been- en hoofdruimte. Dit geldt echter niet voor de befaamde derde zitrij van de Zafira, ten eerste omdat de zittingen erg kort en smal zijn, en daardoor hoogstens voor kinderen geschikt zijn. Ten tweede gaat het in- en uitstappen niet erg makkelijk, men moet ondanks de naar voren geschoven tweede zitrij over de vloer heen klimmen. Een ander minpunt in de 7-zits configuratie is de kleine bagageruimte die dan overblijft, namelijk slechts 140 liter. Opel claimt dat dankzij het Flex7 zitsysteem de zitconfiguratie razendsnel te veranderen is. Dit klopt wel, alleen blijven we met de vraag zitten waar we de afdekhoes van de bagageruimte moeten laten als we de Opel tot 7-zitter hebben omgebouwd.

Zoals gezegd is onze test Zafira uitgerust met het optionele panoramadak, dat naast een hoop opbergruimte ook een hoop lichtinval bied. De vier glazen panelen zijn smal en lang, een echt panorama uitzicht, zoals door Opel wordt geclaimd, komt hierdoor niet tot stand. Voorin is het glazengedeelte al helemaal niet zichtbaar onder normale omstandigheden, men moet echt naar boven kijken om het te zien. Ook de voorruit wil niet echt meewerken aan het panorama uitzicht, vooral voor lange bestuurders houd de voorruit namelijk te vroeg op. Stoplichten die boven de weg hangen zijn daardoor alleen te zien als men al ver voor de streep stopt. Dit is niet alleen hinderlijk, maar ook vermoeiend, vooral als men te laat stopt en voorover moet leunen om het stoplicht te zien.

Opel Zafira 2.2 Cosmo 2008

Het uitzicht is recht naar voren is dik in orde, ondanks dat men de motorkap nauwelijks ziet. Schuin naar voren wordt het uitzicht al een stuk slechter, de absurd brede A-stijl ontneemt een flink gedeelte van het zicht. Dat het ook anders kan bewijst de Renault Espace, die een voorbeeldige dunne A-stijl heeft. Achter de A-stijl van de Opel kan een hele voetganger of fietser schuilgaan, zelfs een halve auto kan er achter verdwijnen. Ook hier dus weer een obstakel waar men ‘omheen’ moet kijken. Schuin naar achteren ontneemt de brede D-stijl ook wat zicht, dit kan echter deels worden opgevangen door de buitenspiegels. Deze zijn echter ook net optimaal, ze zijn nog steeds te klein en verkleinen het spiegelbeeld te sterk.


Rijgedrag

Onze test Zafira is een 2.2 Direct Comso met 4-traps automaat, de 2.2 liter direct ingespoten viercilinder is een oude bekende, de motor werd niet vernieuwd tijdens de facelift. De 2.2 liter levert een vermogen van 150pk en 215Nm, waarmee de Zafira voldoende vlot onderweg is. Hij is gekoppeld aan een manuele zesbak of, zoals in ons geval, aan een automatische 4-traps automaat. Dat laatste vinden we vreemd, Opel heeft immers in haar schappen ook een 6-traps automaat liggen die nota bene op de beide 1.9 CDTi’s wel leverbaar is.
De facelift van de Zafira had een mooie gelegenheid kunnen zijn om de 6-traps automaat zo aan te passen dat deze ook op de benzineversies leverbaar zou kunnen zijn. Dit is helaas niet gebeurd, een echte reden hiervoor konden we ook niet bedenken. Opel claimt veel te doen aan het milieu, des te meer vinden we het jammer dat Opel nog steeds een verouderde 4-traps automaat levert, welke immers meer brandstof verbruikt dan een automaat met meer verzetten. Ondanks dat schakelt de 4-traps automaat schokloos en comfortabel, alleen bij wegrijden vanuit stilstand komt de automaat wat traag in actie.

Opel Zafira 2.2 Cosmo 2008

Onze test Zafira is uitgerust met het optionele sportonderstel IDS Plus met de elektronische dempingregeling CDC. Hierbij hoort een Sport knop op het dashboard, waarmee met een druk op de knop de gasrespons sneller is, het stuurgedrag directer en het weggedrag straffer wordt. Normaal stuurt de Zafira al redelijk direct en is de bekrachtiging niet te sterk. Slechts rond de middenstand is de besturing wat vaag. Het weggedrag is onder normale omstandigheden met uitgeschakelde sportknop een goede mix tussen sportiviteit en comfort. De Zafira heeft een voelbaar sportief afgestemd (optioneel) sportonderstel dat echter niet plankhard wordt en zodoende niet geheel oncomfortabel is. Alleen korte oneffenheden in het wegdek worden soms wat harder verwerkt door het onderstel, drempels worden ook stevig voelbaar genomen. De rechtuit stabiliteit is onder alle omstandigheden subliem, bij spoorvorming of windvlagen geeft het onderstel geen krimp. De Zafira blijft keurig zijn weg volgen, ook in bochten. Het bochtgedrag blijft lang neutraal, pas na enig wreed aandringen krijgt de Zafira last van onderstuur, wat overigens door het gas los te laten makkelijk corrigeerbaar blijft. Mocht het echt te gek gaan dan grijpt het ESP alsnog in.

Met de sportknop ingedrukt stuurt de Zafira merkbaar wat zwaarder en directer, ook de gasrespons neemt toe. Het onderstel wordt voornamelijk in bochten wat steviger. Al me al zorgt een simpele druk op de sportknop dat de Zafira wat bijteriger aanvoelt, mede door de betere reactie van de motor op het gaspedaal. De automaat trekt langer door in een versnelling, in bochten blijft hij ook prettig in een versnelling vast zitten. Tijdens afremmen en terugschakelen geeft de automaat en dot tussengas, wat zeker niet verkeerd in de oren klinkt. Door al deze maatregelen neemt de snelheidsbeleving in de Zafira toe, men vergeet haast dat men met een MPV op pad is. De claim van Opel dat je door het IDS Plus systeem twee auto’s in één hebt is wellicht wat overdreven, maar het systeem werkt wel merkbaar goed.

Het geluidsniveau blijft tot circa 100km/u aangenaam stil, daarboven krijgt de Zafira last van nogal wat wingeruis. Wij denken dat dit voor een groot deel wordt veroorzaakt door het optionele panoramadak, deels door de magere isolatie daarvan en deels door de bult op het dak. De motor is relatief stil, alleen als deze koud is komt er wat brommerig geluid het interieur in. Verder klinkt het geluid dat de 2.2 produceert niet verkeerd in de oren, het is een lekker krachtig donker geluid dat zeker gehoord mag worden. Het bandengeluid blijft relatief bescheiden, al denken wij dat dit met kleinere banden (onze Zafira had grote optionele 225/45R17 exemplaren) nog bescheidener kan.


Prijs

De gefacelifte Zafira is per direct leverbaar vanaf € 24.395,- voor de 1.6 Essentia uitvoering, de nieuwe 1.6 levert een vermogen van 85kw/115pk, 10pk meer dan de vorige 1.6. In de rijker aangeklede Cosmo uitvoering kost de Zafira 1.6 € 29.295,-, dat is € 4.900,- meer ten opzichte van de 1.6 Essentia. Voor slechts € 1.900,- meer ten opzichte van de 1.6 Essentia is er ook de bijzonder aantrekkelijke 1.6 in Temptation uitvoering. De Temptation heeft onder andere lichtmetalen velgen, hoofdairbags, airconditioning (die wil je niet missen in een Zafira) en nog meer extra zaken aan boord ten opzichte van de Essentia. Die zijn hun meerprijs van € 1900,- euro zeker waard! De nieuwe diesel, de 1.7 CDTI, is niet verkrijgbaar als Temptation uitvoering, maar wel als Essentia en Cosmo. De prijzen beginnen bij € 28.695,- voor de 1.7 CDTI 81kw/110pk Essentia.

Opel Zafira 2.2 Cosmo 2008

Onze testauto, de Zafira 2.2 Direct Cosmo Automaat, is leverbaar vanaf € 34.545,-. Daarnaast zaten op onze auto een paar opties, zoals onder andere het panoramadak (€ 1.195,-), navigatie & parkpilot pakket (€ 795,-) en sportpakket inclusief sportonderstel en 17 inch Edition velgen (€ 400,-). De totaalprijs van de door ons gereden Zafira bedraagt ruim € 39.715,-. De meest verkochte versie zal de door ons gereden Zafira daarom waarschijnlijk niet worden, in andere uitvoeringen zal de Zafira echter opnieuw een kaskraker voor Opel worden.

Auteur en fotografie: Pawel Piotrowski

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Opel Nederland
http://www.opel.nl
Breda

 

Motor en techniek:

2198 cm3 - 4 in lijn
110kW (150 pk) bij 5600 tpm
215 Nm bij 4000 tpm
Benzine
Voorwielaandrijving
4 v, automaat

 

Maten en gewichten:

1495 kg
140 - 1820 l

 

Prestaties:

190 km/u
11,6 s

 

Verbruik:

11,6 l/100km
6,7 l/100km
8,5 l/100km
204 g/km

 

 

Prijzen:

€ 23.845,-
€ 39.715,-

 

Energielabel