Range Rover Sport 5.0 V8 Supercharged SVR

4 december 2015

  

Range Rover Sport SVR: F-Type in Range Rover-verpakking

De vorige Range Rover Sport Supercharged was met een 390 pk sterke V8 Supercharger het begin van een nieuwe reeks sportievere Land Rovers. Maar een auto als de Mercedes ML63 AMG of Porsche Cayenne Turbo is het nooit geweest, dan moet je meer dan alleen de motor upgraden. Bij de nieuwe generatie Range Rover Sport heeft de ‘Special Vehicle Operations-afdeling’ de ontwikkeling op zich genomen, met een resultaat dat de concurrentie slapeloze nachten bezorgt. De mooiste binnenkomer was de snelste rondetijd met een SUV op de befaamde Nürburgring. Met datzelfde monster kun je dus ook je vrouw op pad sturen of je gezin vervoeren. Ik ben benieuwd en ga een paar dagen ‘knallen’ met de nieuwe Range Rover Sport SVR.

De Range Rover Sport is een SUV die al in de basis lekker op het netvlies ligt. De SVR doet er nog een schepje bovenop met de dikkere bumpers met grote luchtinlaten, die in pianolak-zwart zijn gespoten. Daarnaast zijn de 22-inch wielen (meerprijs 3.060 euro) en vier zichtbare uitlaten herkenbare details van dit brute apparaat. Van een afstand moet je nog goed kijken om de uitlaten te zien, aangezien die net zoals de diffuser glimmend zwart zijn. Hierdoor kun je menig automobilist behoorlijk verrassen met het prestatiepotentieel van deze über-Range.

De SVR is evenals zijn ‘normale’ broertjes voorzien van veel leder. Het interieur doet hoogwaardig aan en ziet er ook nog eens fantastisch uit. Het dashboard is netjes opgeruimd en afgewerkt met speciale aluminium-lijsten, om het sportieve karakter te benadrukken. De dakhemel is van wit alcantara en is voorzien van een prachtig, wijd openend panoramadak. Dat kost inclusief het zwartgespoten dak 2.240 euro.

Een SUV met racekuipjes

Al van buiten zie je dat deze Range Rover geen normale stoelen heeft, maar echte racekuipjes. Het ziet er fantastisch uit en geeft een echt wauw-gevoel, zoals je dat wilt hebben als je in een bijzondere auto stapt. Ze zien er met wit en zwart leder niet alleen prachtig uit, zitten ook fenomenaal. Ze zijn niet keihard, maar zo comfortabel als je bij een Range Rover verwacht. Uiteraard bieden ze flink meer zijlingse steun dan de standaard stoelen. De achterbank bestaat uit twee soortgelijke kuipjes, maar wel met de ruimte voor een derde passagier daar tussenin.

De kofferruimte is met 774 liter fors en ruim genoeg voor een flinke vakantie-uitrusting. Normaliter kun ook nog voor een derde zitrij kiezen, maar dat is op deze SVR niet mogelijk. Je kunt de bijzondere achterbank nog wel gewoon neerklappen waarna er 1.761 liter laadruimte ontstaat, genoeg voor een bezoekje aan de bouwmarkt.

Een echte concertzaal mét sportief tintje

De SVR is standaard al goed uitgerust, zo zijn het multimediasysteem met het fijne Meridian Sound Systeem standaard. Net zoals in de onlangs geteste Range Rover Hybrid klinkt dit systeem fantastisch en wordt het interieur een grote concertzaal mét een sportief tintje. Niet goed genoeg? Voor een upgrade van het systeem naar 23 speakers betaal je een slordige 5 mille extra.

En dan nog het multimediasysteem, het werkt in de basis prima en biedt mooie functies zoals het duo-view scherm. Hierdoor kan de bijrijder TV kijken terwijl de bestuurder het hoofdmenu ziet. Het activeren van functies gaat soms omslachtig en daarbij moet je vrij hard op het scherm drukken. Gelukkig is het nieuwe systeem onderweg en zal het snel leverbaar zijn.

Wilde roofkat op jacht

Wie weleens een Jaguar F-Type voorbij heeft horen rijden, weet meteen hoe deze bizarre Range Rover Sport klinkt. Deze Range Rover deelt namelijk niet alleen de aandrijflijn met de F-Type V8, ook het uitlaatsysteem met instelbare kleppen. Al bij het starten hoor je dat dit geen normale Supercharged betreft. Het uitlaatsysteem kent twee standen, kleppen open en dicht. Met gesloten kleppen klinkt ‘ie minder heftig. Nog steeds erg lekker, maar vooral voor de omstanders. Je kunt op die manier lekker rustig cruisen. Druk je op het magische knopje in de middenconsole, dan kun je een flinke traktatie verwachten. Je tovert het geluid van de Range Rover Sport om in dat van een sportwagen die straten verder de koffiekopjes nog doet rammelen. Het snerpende geluid is bijna oorverdovend, in tunnels houden mensen de handen voor de oren of grijpen naar hun hart van schrik! Iedere kilometer is één groot feest in deze fantastische Range Rover Sport.

De 550 pk sterke 5.0 V8 Supercharged met 680 Nm koppel katapulteert de Range Rover in 4,7 tellen van 0 naar 100 km/u. Ondanks 2.310 kg aan wagengewicht is de snelheidssensatie is als in een sportauto. Door de permanente vierwielaandrijving heb je altijd maximale tractie en zal je het de F-Type met dezelfde aandrijflijn en achterwielaandrijving nog flink moeilijk kunnen maken. Moeiteloos schiet de SVR naar zijn begrensde top van 260 km/u, waarbij de achttraps-automaat bloedsnel schakelt. Hij geeft zelfs tussengas waardoor er knetterende klappen tijdens het op en terugschakelen ontstaan.

Naast de fenomenale geluidssensatie heeft de Special Vehicle Operations-afdeling het onderstel ook flink onder handen genomen. Hij stuurt niet alleen strakker dan de normale sport, hij helt ook nauwelijks over. Vooral met de sportstand ingeschakeld (via de draaiknop van het offroad menu) verandert deze SUV in een wilde roofkat op jacht. Leuk is dat alle sfeerverlichting en de meters in het TFT-scherm dan rood kleuren, om een extra sportieve sfeer in het interieur te creëren. Ook wordt de weerstand van de besturing zwaarder en het onderstel straffer.

Tegelijkertijd is deze Range Rover capabel om offroad te gaan, het ‘Terrain Response-systeem’ is op deze SVR ook aanwezig. Je zult je eerder inhouden om de prachtige velgen niet te beschadigen, dan dat de auto zich overgeeft aan de wildernis. Daarnaast kun je ook moeiteloos je 3.500 kg zware boot naar de Cote ‘d Azur slepen, want dat mag ook deze bloedsnelle Sport gewoon trekken.

De coolste Range Rover

Je zet een Range Rover Sport SVR vanaf 193.550 euro op je oprit. Ben je gevallen voor de testauto met zijn contrasterend dak, nog grotere wielen en alle luxe snufjes? Dan mag je 215.739 euro bij de dealer achterlaten. Dan heb je ook wel de meest begerenswaardige Range Rover Sport te pakken.

Het klinkt misschien gek, maar gezien het prestatiepotentieel valt het verbruik bij dagelijks gebruik ook nog mee. Zo reed ik met één tank 1 op 7,8, wat voor deze auto een keurige waarde is. Laat je jezelf continu gaan en benut je al zijn capaciteiten, dan moet je eerder op 1 op 4 rekenen.

Snel, sneller, snelst

Deze Range Rover behoort tot de laatste categorie, wat een fantastische auto is dit. Dit is veruit de snelste en sportiefste auto die Land Rover sinds afgelopen jaren heeft gebouwd. Hij is bizar in alles: het geluid, de prestaties en z’n rijdynamiek. Daarnaast kun je op de dagen dat je bijvoorbeeld je gezin vervoert er prima rustig en comfortabel mee rijden. Hij kost wel een berg duiten, maar dan heb je ook een serieus vermakelijke auto die een sportwagen en een SUV verenigt .

Auteur: Gregory Weller

Fotograaf: Louis van Baar