Renault Mégane Coupé-Cabriolet TCe 130 Dynamique

28 september 2010

 

Cabrio voor de herfst

De herfst is officieel begonnen en een paar warme nazomerdagen daargelaten, lijkt ook het klimaat zich dat te realiseren. Slagregens, harde wind en af en toe flinke kou – echt najaarsweer. Niet echt de tijd van het jaar waarin de gemiddelde automobilist zichzelf een auto zonder dak toewenst. Toch zouden dat soort gevoelens je niet moeten tegenhouden, wat Renault betreft. Onder de prachtige slogan “soms een coupé, altijd een cabriolet” prijst het Franse merk de Mégane Coupé-Cabriolet aan. De boodschap: mocht je even geen cabriolet kunnen gebruiken, dan hou je nog altijd een coupé over. Wat daar van waar is, zoeken we uit.

Renault Megane CC

 

Dikke derrière

Een coupé-cabriolet, of kortweg CC ontwerpen, is geen sinecure. Dat komt voor een groot deel omdat de ontwerper niet met een schone lei kan beginnen. De meeste CC’s zijn gebaseerd op een bestaand volumemodel en de Mégane uit deze test is daar geen uitzondering op. De vijfdeurs hatchback, de driedeurs coupé en de Estate-versie kwamen op deze site al eens eerder langs, de CC maakt het rijtje compleet.

Renault Megane CC

Naast de voorkant waar de ontwerper aan gebonden is, is ook het dak en de achterbak iets waar de ontwerper min of meer aan gebonden is. Het dak moet aan allerhande technische voorwaarden voldoen om te kunnen wegklappen, terwijl het tegelijkertijd ook nog in de bagageruimte moet passen. Al te elegante ontwerpen of een niet al te dikke derrière worden daarmee uitgesloten.

Of de onfortuinlijke ontwerper met deze taak in zijn opdracht geslaagd is, roept redelijk wat discussie op. Sommigen vinden het ontwerp saai en massief, en spreken over weinig evenwichtigheid tussen de korte motorkap en de lange kofferbak. Anderen vinden het ontwerp geslaagd en roemen de eenvoudige lijnvoering. De schrijver dezes voelt zich meer thuis in het eerste kamp, vooral door het ontbreken van de samenhang die het ontwerp van de coupé (de echte) wel compleet maakte. Of de auto er uit ziet als een cabriolet, maar soms ook als een coupé, moet eenieder maar zelf over oordelen.

Renault Megane CC

 

Glazen dak

Het interieur van de Coupé-Cabriolet is grotendeels hetzelfde als van de versies zonder beweegbaar dak. Dat is zeker geen nadeel. Het dashboard is gemaakt van prima materialen en goed afgewerkt. Boven de fraaie inleglijsten, die voor een wat chiquere sfeer zorgen, zijn alleen maar softtouch kunstoffen gebruikt. De ergonomie kan even wennen zijn, omdat de bediening van bijvoorbeeld de audio wat afwijkt van de aanpak van andere merken. Na een tijdje wennen werkt het toch intuïtief.

Renault Megane CC

De optionele lederen stoelen verdienen nog wat extra aandacht. Het donkere leer met de witte stiksels ziet er prachtig uit en geeft een chique uitstraling aan het interieur. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze zitten ook fijn en ondersteunen goed. Een absolute aanrader, ook al is het hele pakket stevig aan de prijs.

Renault Megane CC

Het glazen dak, standaard op elke uitvoering, past goed bij de sfeer die Renault probeert te creëren. Het is bijzonder voor een auto in deze klasse, want alleen de Volkswagen Eos heeft een soortgelijk dak. Het zorgt voor veel licht in het interieur, ook als het dak gesloten is.

Renault Megane CC

 

Onderlinge solidariteit

Het nadeel van een stalen klapdak is dat het veel ruimte inneemt bij het opvouwen. Dat heeft gevolgen voor het ontwerp, maar natuurlijk ook voor de bagageruimte. De normale, vijfdeurs Mégane biedt 372 liter bagageruimte. Soms, wanneer je de CC gebruikt als coupé, krijg je een maximale opbergruimte van 417 liter. Alle ruimte in het forse achterwerk in dan beschikbaar voor koffers en boodschappen. Wil je (de mogelijkheid tot) een cabriolet hebben dan blijft daar nog 211 liter van over. Niet erg veel, maar in vergelijking met de concurrentie is het gemiddeld.

Renault Megane CC

Wie toch nog meer bagage kwijt wil heeft nog altijd een met leder beklede bagageruimte, ook wel bekend als achterbank, tot z’n beschikking. Daar zal toch zelden iemand zitten. Met gesloten kap hebben je passagiers weinig hoofdruimte, en met geopend dak blijft de gebrekkige beenruimte hinderlijk. Alleen met grote onderlinge solidariteit en een kleine bestuurder is het werkelijk een auto voor vier personen. Dat is voor noch een coupé, noch een cabriolet een bezwaar. Met twee personen kun je het beste van de Mégane CC genieten. Zonder je zorgen te hoeven maken over beknellende ledematen van medepassagiers kun je heerlijk hangen in de stoelen, zodat het aangenaam cruisen is.

Renault Megane CC

 

Onbedoelde opwinding

De motor van de testauto, de 1.4 TCe, is daarbij een passend aggregaat. Door de turbo is de kleine motor toch enorm soepel en bijna als een diesel te rijden. Een klein turbogat is voelbaar, maar vanaf 1.500 tpm accelereert hij makkelijk. Echt snel is ‘ie niet, maar dat is ook helemaal niet nodig. De auto moedigt aan tot rustig rijden, dat past het beste bij zijn karakter. De versnellingsbak laat zich handzaam en soepel van verzet wisselen. Met de lichte, typisch Franse, bediening van de pedalen en de lichte, ietwat gevoelloze besturing klopt het plaatje helemaal. Alleen het verassend gevoelige rempedaal zorgt in het begin voor wat onbedoelde opwinding.

Renault Megane CC

Het onderstel doet geen enkele poging daar verandering in te brengen. Een agressieve rijstijl is geen probleem, maar hij is meer in zijn element bij rustig toeren. Oneffenheden worden goed weggewerkt en de rust aan boord wordt zoveel mogelijk bewaard. Een erg spannende auto is de CC daarmee niet. Zelfs de cruisecontrole is zo geprogrammeerd dat er niets wild gebeurd, want hij reageert ronduit traag. Dat geeft niets, het past bij het comfortabele concept.

Toch is er één plek waar Renault een klein beetje is doorgeslagen in het concept. En dat is bij het cabrio-gehalte. De voorruit is nogal bol en hoog en dat doet afbreuk aan het ‘wind door je haar’-gevoel. Er is maar weinig luchtwerveling in de auto. Dat is natuurlijk op zich een pluspunt, maar wie zonder dak wil rijden merkt dat doorgaans ook graag. Als je omhoog kijkt, kijk je tegen de voorruitstijl aan in plaats van de open lucht. Hierdoor voelt de Megáne CC niet altijd aan als een cabriolet. De marketingslogan kan niet verhullen dat de auto, zelfs met dak eraf, nog steeds als coupé aanvoelt.

Renault Megane CC

 

Franse inborst

Eigenlijk is de Mégane CC altijd een coupé en soms een cabriolet. Dat is niet erg als dat het type comfort is waar je naar op zoek bent. De Franse inborst staat garant voor een soepele bediening en een bijpassend veercomfort. Het is geen sportieve coupé, hij heeft meer het karakter van een open boulevardcruiser. Zelfs met gesloten dak schijnt de zon nog naar binnen. Misschien heb je daar juist in de herfst wel het meeste plezier van.

Renault Megane CC

 

Auteur: Jelmer Staal

Fotografie: Martijn Koevoets

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Renault Nederland
http://www.renault.nl
Amsterdam

 

Motor en techniek:

1397 cm3 - 4 in lijn met turbo
96 kW (130 pk) bij 5500 tpm
190 Nm bij 2250 tpm
Benzine
Voorwielen
6 v, handgeschakeld

 

Maten en gewichten:

1475 kg
211 - 417 l

 

Prestaties:

205 km/u
9,6 s

 

Verbruik:

10,0 l/100km
5,8 l/100km
7,3 l/100km
169 g/km

 

Prijzen:

€ 31.990
€ 37.265

 

 

Energielabel