Sprinting Sophia

 

Sprinting Sophia

Op uitnodiging van Green Mobility reed AutoGetest naar Rotterdam Airport. Niet om vliegtuigen te spotten, maar exotische bolides te bezichtigen. Uiteraard stonden en reden deze daar niet zomaar: Sprinting Sophia is hét evenement dat de zieke kids uit het Sophia Ziekenhuis de dag van hun leven bezorgt.

Het doel van dit event is duidelijk en simpel, deze kinderen een dag lang hun ziekte en zorgen laten vergeten. Particulieren en bedrijven verzamelden hun exotische vierwielers bij het Sophia Kinderziekenhuis, waar de kinderen plaats namen op de passagiersstoel om zo een onvergetelijke dag tegemoet te gaan. Aanwezige auto’s? Ik noem een Spyker C8, de gloednieuwe Aston Martin Rapide, een Mercedes SLS AMG en een Porsche Boxster Spyder. Ook aanwezig is het voor ons inmiddels bekende elektrische duo, de Tesla Roadster en de Lotus Elise ECE. Foto's hiervan vind je in het album.

sprinting_sophia

Vanaf het kinderziekenhuis in Rotterdam vertrok het gezelschap - met de kinderen aan boord - naar Rotterdam Airport. In een eigen, toegewezen hoekje op het terrein verzamelden de auto’s zich, waarna ze onder begeleiding de perfect geasfalteerde autospeeltuin op reden. Net voor de baan stoppen de auto’s nog even om een nét iets sneller en groter privévliegtuig te laten landen. Daarna volgt een zeer bijzonder gezicht: een groot lint van 36 supercars dat vólgas over de landingsbaan knalt! Dat zie je niet elke dag. Eenmaal terug op de verzamelplaats blijkt dat de organisatie zijn doel heeft bereikt: alle kinderen hebben een grote grijns op hun gezicht! “We gingen heel snel!”. Wat ons betreft kunnen er in Nederland niet genoeg dergelijke evenementen plaatsvinden!

sprinting_sophia

 

Om enigszins een idee te krijgen wat de kinderen hebben beleefd hebben wij een korte video gemaakt van deze speciale dag.

 

 

Tekst, film en fotografie: Luuk van Kaathoven

 

Get Adobe Flash player