Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium

21 november 2015

  

Subaru Levorg: Eigenwijze wagon

Het gaat goed met Subaru, dat is het op één na belangrijkste nieuws tijdens het Levorg-persevenement in Lelystad. Het merk verkocht dit jaar al 28% meer auto’s dan vorig jaar. Het allerbelangrijkste nieuws moet dat cijfer nog verder gaan opstuwen: de nieuwe stationwagon genaamd Levorg. Deze naam, uitgesproken als ‘Lie-vorgh’, staat voor ‘Legacy Revolution Touring’ en dat geeft gelijk aan welk model hij opvolgt. Ik maak de eerste meters met de Levorg op de testbaan van de Politieacademie, maar natuurlijk ook op de weg.

Subaru Levorg

Wat de kenner direct ziet is gelijkenis met Subaru’s topmodel WRX STi. De neus is vrijwel een op een overgenomen en pas verderop vertoont de koets stationwagon-trekjes. De scherp gesneden koplampen en vooral de grote luchthapper geven de auto een sportief aangezicht, terwijl de sterk aflopende achterkant verraadt dat deze auto niet alleen bestaansrecht ontleent aan zijn laadvolume. Nee, gereden moet er worden en dat is precies wat ik ga doen.

Zestraps-CVT

Met een druk op de startknop (altijd standaard!) wek je de 1,6-liter viercilinder boxermotor met turbokracht tot leven. De 170 pk sterke krachtbron slaat heel gedempt aan en ik zet de versnellingspook van de (eveneens standaard) CVT-automaat in D. Daarbij presenteert de Levorg zijn kunststukje: hij imiteert het schakelgedrag van een conventionele automaat. Met zes voorgeprogrammeerde versnellingen voorkomt Subaru het typische ‘jengelen’ van de motor waar auto’s met CVT om bekend staan. Vooral bij wat sportiever rijden is het geluidscomfort inderdaad veel aangenamer, terwijl je de schakelmomenten niet tot nauwelijks voelt. Echt snel is de Levorg niet, maar dankzij de directe respons van de automaat rijd je veel andere auto’s zoek.

Subaru Levorg

Het rijden zelf heeft Subaru zoals altijd goed onder de knie. Verwacht van de Levorg geen WRX-achtige scherpte, in plaats daarvan krijg je een stuk meer rust in de koets en een aangenaam onderstelcomfort. Ondanks z’n comfortabele inslag blinkt de Levorg uit in stabiliteit en veiligheid, die de onderstelafstemming kenmerkt. Dat merk ik vooral op het inmiddels natgeregende circuit dat deel uitmaakt van de testbaan. Dankzij de vierwielaandrijving heb je altijd grip bij (uit)accelereren, terwijl de voorwielen heel subtiel wegschuiven wanneer het te hard gaat. Laat je het gas los, dan blijft de achterkant de koers volgen. Geen stapjes opzij, geen zwieper, kortom: geen verrassingen. En bij wat je ook doet geeft de aangenaam zware besturing je een goed gevoel.

Eigenzinnige bediening

Rijden doet de Levorg dus goed, hoe zit het dan met de rest? Dat kan ik redelijk kort houden. Het is goed, maar wel met Subaru’s gebruikelijke eigenwijsheid gemaakt. Zo is de bestuurdersstoel in de meest luxe GT-S Premium elektrisch verstelbaar, maar de passagiersstoel niet. Ze zitten wel goed, al is de bestuurdersstoel gevoelsmatig niet laag genoeg instelbaar. Afgezien daarvan zit je gewoon prima in deze stationwagon. Ook achterin, waar zowel been- als hoofdruimte ook voor volwassenen toereikend zijn. Ondanks de relatief bescheiden buitenmaten (4,69 meter wagenlengte) is de kofferruimte met 522 liter verrassend groot en bovendien goed bereikbaar.

Subaru Levorg

Het dashboard ziet er verzorgd uit en je ziet dat Subaru steeds meer geeft om interieurvormgeving. De toplaag is voorzien van mooi zacht kunststof en het blauwgestikte kunstleer rond de middentunnel is een mooi detail. Goed, het is allemaal nog niet op het niveau van zijn concurrentie, maar wat ergonomie betreft vaart Subaru een eigen(wijze) koers. Neem bijvoorbeeld de boordcomputer, die je tussen de tellers én op het dashboard kunt aflezen. Het exemplaar op het dashboard bedien je met een knop tussen de ventilatieroosters terwijl je de waarden dan weer reset met ’n klassiek stokje tussen de tellers. Natuurlijk werkt het, maar het geheel voelt nog niet helemaal ‘af’.

Subaru Levorg

Twee smaken

Wil je graag een functionele, veilig rijdende stationwagon met vierwielaandrijving? Dan kan de Subaru Levorg best wat voor jou zijn. De auto rijdt immers stabiel en voorspelbaar, biedt voldoende ruimte en een prettige aandrijflijn. Het enige wat je hoeft te doen is je smaak en kleur bepalen. Het leveringsgamma is met twee uitvoeringen bijzonder overzichtelijk: de Levorg is er als 1.6 GT Comfort en 1.6 GT-S Premium, beide met automaat. De eerste heb je voor 34.995 euro, de tweede kost precies 5.000 euro meer. Daarvoor krijg je dan onder meer een maat grotere wielen (18 in plaats van 17 inch), lederen bekleding, navigatie en een schuif/kanteldak.

Subaru Levorg

De vanafprijs van de Levorg is bovengemiddeld, maar de riante standaarduitrusting is dat ook. Hierdoor is het toch een concurrerende aanbieding. Het belangrijkste onderscheid zit ‘m in de eigenwijze manier waarop Subaru z’n eigen draai geeft aan het fenomeen auto. Valt die eigenzinnigheid met WRX-uitstraling in de smaak, dan is de Levorg wat voor jou.

Subaru Levorg

  

Auteur en fotograaf: Elco van der Meer