Tesla Model S supercharger roadtrip

4 april 2014

  

Supercharger roadtrip

Jaarlijks vindt in maart de Autosalon van Genève plaats en als autojournalist ben je eigenlijk aan je stand verplicht per auto af te reizen. Natuurlijk zou het vliegtuig veel efficiënter en voordeliger zijn, maar ter plekke afhankelijk zijn van taxi en openbaar vervoer is ook niet alles. Wie dacht dat een elektrische auto voor een roadtrip van meer dan duizend kilometer bij voorbaat ongeschikt is, rekent buiten de Tesla Model S. Via een netwerk van ‘superchargers’ gingen mijn collega en ik de uitdaging aan.

Tesla Model S supercharger roadtrip

Toen ik het idee van een elektrische roadtrip lanceerde bij mijn collega, verklaarde hij me in eerste instantie voor gek. Ja, zelfs in ons vakgebied overheersen ‘bereikbibbers’ en scepticisme over elektrische auto’s nog altijd. Het laatste wat je wil is stranden met een lege accu, of uren vertraging oplopen omdat je ergens moet bijladen. Bij Tesla reageerde men wel enthousiast en een blik op het Europese superchargernetwerk toonde dat het via een omweg langs Oostenrijk wel mogelijk moest zijn. In Nederland had ik al goede ervaringen opgedaan met de Tesla superchargers in Oosterhout (langs de A27) en Zevenaar (langs de A12), waar je in drie kwartier voor 80 procent je accu’s vol laadt. Met een zorgvuldig geplande route en een gematigde snelheid zouden we de trip in anderhalve dag moeten kunnen maken.

Tesla Model S supercharger roadtrip

  

Openswipen

In Zevenaar superchargen we ‘onze’ sneeuwwitte Tesla Model S vol. We hebben de duurste en snelste 85 kWh Performance+ uitvoering meegekregen, met meer dan 400 pk en voorzien van zo’n beetje elke leverbare optie. Het grote panoramadak springt direct in het oog, maar is niet perse een aanrader. Je kunt het getinte glas verder niet verduisteren en bij onze testauto kraakte het zo nu en dan hinderlijk op slecht wegdek. Daar staat wel een hemels uitzicht en ‘open’ gevoel tegenover, wanneer je het dak ‘openswiped’ middels het gigantische 17 inch touchscreen.

Tesla Model S supercharger roadtrip

In Duitsland zijn de Tesla superchargers (net als in Nederland) in achtvoud geplaatst bij verschillende Autohof’s op de route naar de wintersportgebieden in Oostenrijk. Ze werken enkel voor de Model S en het gebruik ervan is gratis. Tussen de laadplekken zit hooguit 250 kilometer afstand, wat met maximaal 130 km/u prima haalbaar is. Tesla geeft een actieradius op van 500 kilometer, maar in Nederlandse rijpraktijk bleek 300 kilometer realistischer.

Tesla Model S supercharger roadtrip

  

Knallen op de Autobahn

Wij lassen nog een extra stop in bij het Mercedes-Benz museum te Stuttgart, waar we op een rijtje Smart-parkeerplaatsen weer snel (en gratis) vol kunnen laden. Aangezien we nog maar 170 kilometer hoefden af te leggen met een volle accu, konden we even knallen op de rustige Autobahn. Daar blijkt dat de Tesla vrij snel z’n vermogen limiteert om de accu’s en bedrading niet te laten overhitten. Een paar keer volgas naar z’n begrensde top van 210 km/u en de techniek halveert je maximale vermogen. Een stoplicht- of tussensprint op lagere snelheden win je eigenlijk altijd, maar de Autobahn blijft het domein van auto’s met een verbrandingsmotor. Daarnaast is de besturing van de Tesla nogal direct op hogere snelheden.

Tesla Model S supercharger roadtrip

Het volgende traject vereist een tegenovergestelde rijstijl, want tussen de laatste supercharger in Duitsland en de enige supercharger in Zwitserland zit 356 kilometer. De snelheid moet dus omlaag en we houden een tempo van 100 à 110 km/u aan. Voor de zekerheid is er halverwege een tussenstop ingepland bij het Tesla Service Center in Winterthür, vlakbij Zürich. Hier worden we vriendelijk ontvangen en na een uurtje bijladen durven we het wel aan. Zo’n 100 kilometer voor Genève bereiken we de laatste supercharger, waar slechts 2 van de 8 laadstations operationeel zijn. Het makkelijkste deel van de reis zit erop, want bij de Autosalon van Genève en ons hotel in Annecy hebben we nog geen idee wat de laadmogelijkheden zijn.

Tesla Model S supercharger roadtrip

  

Avontuur

Ik schreef het al eerder in de rijtest, elektrisch rijden blijft een avontuur. Aan de vooravond van de autosalon staan we pal voor de ingang van het President Wilson Hotel te laden. De valet parking heeft een verlengsnoer en een wereldstekker geregeld, want aan een ander type stopcontact hadden we even niet gedacht. De volgende dag komt deze goed van pas, want vrijwel alle op internet gevonden ‘laadpalen’ in Genève blijken veredelde stopcontacten in parkeergarages te zijn. Gelukkig is het opladen gratis en betalen we alleen de parkeerkosten.

Tesla Model S supercharger roadtrip

Terwijl wij de beurs afstruinen, zie ik via de Tesla smartphone app langzaam de stroom weer in de accu’s druppelen. Snel gaat het allemaal niet, via het reguliere stroomnet kan het tot wel 36 uur duren van leeg naar vol. Toch is het voldoende voor een tweede retourtje naar het hotel en het bereiken van de eerste supercharger op de terugweg.

Tesla Model S supercharger roadtrip

Naar mate de reis vorderde, groeide mijn vertrouwen in de Tesla en namen de ‘bereikbibbers’ af. Met een maximumsnelheid van 100 km/u zit 400 kilometer reikwijdte er wel in en daarom besloten we op de terugweg een flink stuk van de route op de heenweg af te snijden. De omweg via Oostenrijk hebben we overgeslagen en met wederom een tussenstop in Winterthur zijn we meteen naar de tweede supercharger in Duitsland gereden. Ons lage tempo op de limietloze Autobahn trok in combinatie met deze opvallend snel ogende auto kennelijk de aandacht van de Polizei, die na een paar keer ons heen draaien ‘Bitte Folgen’ aanzette voor een ‘Fahrzeug Kontrolle’. Eenmaal gestopt bij een tankstation legde ik in mijn beste Duits uit waarom we zo langzaam reden en de hilariteit was compleet toen de agenten de motor wilde zien. Bij het openen voor de voorklep was enkel bagageruimte te zien, terwijl de compacte elektromotoren achterin onzichtbaar zijn weggewerkt bij de achterwielen. Gelukkig konden we na een vriendelijke babbel onze reis snel weer vervolgen. Hoewel ‘snel’ niet het juiste woord is, want het is toch knullig dat je met een 400 pk sterke sportsedan zo’n langzaam tempo rijdt.

Tesla Model S supercharger roadtrip

  

Langzamer rijden is sneller

Toch is dat de opmerkelijke conclusie van deze zeer geslaagde emissievrije roadtrip: langzamer rijden is (in tijd) uiteindelijk sneller. Door langzamer te rijden hoef je minder lang bij te laden en zelfs aan een supercharger scheelt dat zo een kwartier tot een half uur laadtijd. De tijdswinst met 130 km/u ten opzichte van 110 km/u is minimaal, maar het verschil in stroomverbruik en actieradius is wel significant. Zo kan je uiteindelijke range variëren van 250 tot wel 400 kilometer. Het is leuk voor Tesla- klanten dat het superchargernetwerk exclusief voor Model S-rijders is, maar de dekking zal natuurlijk nog verder moeten worden uitgebreid. Daarnaast is het te hopen dat de superchargers niet aan hun eigen succes ten onder gaan, als iedereen op hetzelfde moment besluit op wintersport te gaan en er ineens wachtrijen ontstaan bij de acht beschikbare superchargers. We hebben in elk geval enorm veel bekijks en aanspraak gehad in Zwitserland en Duitsland, waar de Tesla nog niet zoveel bekendheid geniet als hier in Nederland. De onvoorstelbaar hoge laadsnelheid van de superchargers maken de Tesla Model S nu nog bruikbaarder voor trips naar het buitenland.

Tesla Model S supercharger roadtrip

  

Auteur en fotograaf: David Joost Kamermans