BMW X6 35d High Executive

3 oktober 2008

 

Een uniek buitenbeentje

In de Nederlandse maatschappij, waar iedereen graag op “safe’ speelt, kiest de bevolking veelal voor een ingetogen en onopvallende auto. Uit de toon vallende modellen zoals de Rodius van Ssang Yong en de Multipla van Fiat worden hier over het algemeen niet geaccepteerd. De vormgeving wijkt te veel af van de doorsnee automobielen. Een nieuwkomer op de markt met een niet alledaagse vormgeving is de BMW X6, een coupe op basis van een SUV. Wie bedenkt zoiets? Ondanks de uitgesproken vormgeving is de X6 voorlopig uitverkocht, BMW bewijst hier mee dat het ook anders kan. Wat de kracht van de X6 is komen we te weten tijdens de testrit.

BMW X6

 

Opvallende koppendraaier

Onopvallend? Nee, dat is de nieuwe BMW X6 zeker niet. Wanneer je met de X6 rondrijdt krijg je sterk het gevoel bekeken te worden. Door de opvallende rode lakkleur waar onze testauto van voorzien is wordt het pas een echte ‘koppendraaier’. Vrienden, kennissen en familieleden kun je niet ongezien passeren. Je moet ook niet vreemd opkijken als je regelmatig opmerkingen krijgt van: “Was jij dat gisteren op de A16?” De meeste mensen zullen de X6 aanzien voor een X5 met een andere kont, maar als beide naast elkaar staan worden de verschillen goed duidelijk. De X6 heeft een agressievere neus, vooral de voorbumper is een stuk hoekiger. De daklijn loopt al voor de B stijl weer naar beneden, waardoor een extra grote coupelijn wordt gevormd.

BMW X6

Een nieuw ontwerp is het zeker niet, Ssang Yong had al eerder de Actyon, die ondanks de veel lagere prijs een complete flop werd. BMW heeft het goed aangepakt, de X6 oogt dik en stoer. Mensen die nog niet weten wat ze er van moeten vinden noemen hem ‘bruut’, daar kunnen wij ons ook wel in vinden. Want zeker in combinatie met de grote 20 inch wielen en brede banden is de X6 een brute verschijning. ‘Braaf’ is wel het laatste dat in je op zal komen wanneer je een X6 ziet rijden. Opvallend aan de achterzijde is de grote achterklep, die in 2 hoogtes instelbaar is. Dat komt goed van pas wanneer je bijvoorbeeld in een lage parkeergarage geparkeerd staat.

BMW X6

 

Vertrouwd in een ander jasje

Het betreden van de X6 geeft ons een vertrouwd gevoel, het dashboard komt rechtstreeks uit de X5. Nadelig kunnen we dat allerminst noemen, het zit prima in elkaar en is uit mooie materialen vervaardigd. Een leuke gadget op onze testauto is de ‘head-up’ display, die niet alleen de snelheid die op dat moment gereden wordt aangeeft, maar ook de snelheid die ingesteld is met de snelheidsregelaar. Het komt de veiligheid erg ten goede, je bent minder afgeleid doordat je altijd je ogen op de weg kunt houden. Nog een handige gadget is de achteruitrijcamera, die zeker geen overbodige luxe is op de X6. De achterkant is slecht in te schatten, met de camera kun je tot op de centimeter nauwkeurig parkeren. Het scherm van de I-drive veranderd in ‘camerabeeld’ wanneer de joystick in “R” wordt gezet.

BMW X6

Hoe mooi de coupélijn van de X6 ook mag zijn, het komt de binnenruimte niet ten goede. Vooral achterpassagiers die langer dan 1.80 meter zijn komen in de problemen met de hoofdruimte. Ook is de instap naar de achterste zitplaatsen niet ideaal, je moet je benen aardig intrekken om in te kunnen stappen. Qua beenruimte heb je echter niets te klagen. De X6 heeft vier zitplaatsen waardoor je tussen de twee achterstoelen een handige ruimte hebt om losse spullen kwijt te kunnen. De optionele comfortzetels voorin zijn eindeloos te verstellen. Dat heeft ook een groot nadeel; je blijft bezig de stoel te verstellen. Ook zijn de stoelen wat hard, dat ging ons vooral op de langere ritten tegenstaan. Wel bieden de comfortzetels erg veel steun in bochten.

BMW X6

 

Hoge bochtenridder

“BMW maakt rijden geweldig” is bij de X6 zeker van toepassing! Wat stuurt deze auto goed voor een SUV. Bij een rukje aan het stuur verandert de X6 al van koers. Overhellen? Nauwelijks. Je hebt het gevoel een sportieve coupé te rijden. Dit heeft de X6 onder andere te danken aan het “DPC”, dat staat voor Dynamic Performance Control. Dit systeem zorgt ervoor dat de krachten ideaal over de achterwielen worden verdeeld. Hierdoor duwt de X6 zich door bochten heen. Een ander elektronisch systeem is Adaptive Drive, dat zorgt ervoor dat de dempers worden aangepast wanneer je een bocht neemt. Helaas komt dit stugge onderstel het comfort niet ten goede, zeker in combinatie met de 20 inch wielen voel je ieder hobbeltje en kuiltje in de weg. Vooral op de snelweg, waar je ontspannen veel kilometers achter elkaar moet kunnen afleggen kan dit gaan irriteren.Korte drempels neemt de X6 zo hard dat het lijkt of hij er overheen springt. Wat dat betreft heeft de X5 een prettiger onderstel.

BMW X6

Het eerste wat ons opviel toen we de X6 startten, was het motorgeluid dat het interieur harder binnen dringt dan bij een 3 of 5-serie met dezelfde motor. Volgens BMW is dit bewust gedaan om zo het sportieve gevoel in de X6 extra te benadrukken. Stationair had het wat ons betreft wat stiller gemogen, maar wanneer we het gaspedaal indrukken vormt er zich een mooie grom onder de kap vandaan. Vanbuiten wordt de grom van de motor helaas overstemt door het blazen van de twee turbo’s. Al scheppen de – overigens fraai ogende – uitlaten andere verwachtingen.

BMW X6

De drieliter twin-turbo zescilinder dieselmotor levert 286 pk en 580 newtonmeter koppel. Dit is goed voor een sprint van 6.9 tot de 100 km/u en een top van 236 kilometer per uur. Daarmee is de 35d sneller dan de 35i, die ook nog eens een stuk meer brandstof verbruikt. Wij reden gemiddeld 1 op 11 met de 35d, een zeer acceptabele score gezien het gewicht en het vermogen. De automatische versnellingsbak die aan de 35d gekoppelt is, schakelt ongemerkt. Je ziet alleen de toerenteller terugvallen. Ook de reactie van de automaat is direct, zeer direct. Wanneer het gaspedaal wordt ingetrapt volgt er meteen een reactie. De meeste diesels hebben in combinatie met een automatische versnellingsbak hier toch wel een halve seconde reactietijd voor nodig.

BMW X6

Ondanks dat de X6 voorzien is van X-drive, is het geen terreinbeul. Simpelweg omdat de bodemspeling en de meegespoten bumpers dat niet toelaten. Buiten dat koopt niemand een X6 om er mee te gaan offroaden. Een modderpad zal geen probleem zijn, maar steile hellingen met scherpe hoeken is niet aan te raden. Voor het trekken van een trailer is de X6 wel uitermate geschikt, hij mag maarliefst 3500 kilo trekken. Dat is een behoorlijke paarden- of boottrailer.

BMW X6

 

Opvallend dynamisch

Dat het rijden in een SUV niet ten koste hoeft te gaan van de rijeigenschappen bewijst BMW met de nieuwe X6. Hij voelt lichtvoetig aan en stuurt strak en direct, dat mede te danken is aan de Adaptive Drive en de Dynamic Perfomance Control. Dat het design niet iedereen aan zal spreken, is goed te begrijpen. Over smaak valt immers niet te twisten. Maar je koopt er zeker iets unieks en opvallends mee, iets wat niet direct de doorsnee Hollander aan zal spreken. Helaas zijn we niet over alles vol lof, aan ruimte voor de achterpassagiers houdt het achterin de X6 helaas niet over. Evenals de kofferbak, waar je toch meer van verwacht bij een auto met deze afmetingen. Gelukkig heeft BMW de X5 nog voor de ruimte liefhebbers, je zult dan wel tevreden moeten zijn met de minder sportieve rijeigenschappen en een minder opvallend uiterlijk.

BMW X6

 

Auteur: Gregory Weller

Fotografie: Luuk van Kaathoven

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

BMW Nederland
http://www.bmw.nl
Rijswijk

 

Motor en techniek:

2993 cm3 - 6 in lijn
210 kW (286 pk) bij 4400 tpm
580 Nm bij 1750 tpm
Diesel
Alle wielen
6 v, automaat

 

Maten en gewichten:

2085 kg
570-1450 l

 

Prestaties:

236 km/u
6,9 s

 

Verbruik:

10,5 l/100km
7,1 l/100km
8,3 l/100km
220 g/km

 

 

Prijzen:

€ 99.830
> € 113.000

 

Energielabel