Ford Mondeo Hybrid HEV Titanium

27 oktober 2015

  

Ford Mondeo HEV: Hybride zonder stekker

De meeste nieuwe hybrides die op de markt komen kun je tegenwoordig inpluggen, maar de nieuwe Ford Mondeo HEV is een uitzondering. Deze hybride combineert een atmosferische tweeliter benzinemotor met een elektromotor, waarmee de grote Ford zuinig genoeg is om in aanmerking te komen voor 20 procent bijtelling. Ideaal voor de zakelijke rijder die geen dieselauto mag leasen of voor de particulier die brandstof wil besparen.

Ford Mondeo HEV Hybrid

De hybride-versie van de Mondeo is enkel als sedan leverbaar in de complete (door ons gereden) Titanium en exclusieve Vignale-uitvoering. Die laatste vertegenwoordigt de nieuwe luxetak van Ford voor klanten die net iets extra’s willen. Tijd voor een nadere kennismaking met de nieuwe Mondeo HEV.

Slaat goed aan

De nieuwe Ford Mondeo slaat goed aan, bijna iedereen vindt het een mooie verschijning. Zijn bekende ‘Aston Martin’ grille vormt samen met zijn sportieve lijnen een fraai geheel. De nieuwe metallicrode lak voegt daar wat extra uitstraling aan toe, zodat ‘ie er lekker uitspringt in het straatbeeld.

Ford Mondeo HEV Hybrid

Het is wel aan te raden om je nieuwe Mondeo, net als de testauto, van minimaal 18-inch wielen te voorzien. De 16-inch exemplaren zie je al veel, en die doen het ontwerp van de auto eigenlijk tekort. De verhoudingen van de koets zijn zo gegroeid dat grote wielen een Mondeo helemaal áf maken.

In het interieur zijn mooie materialen gebruikt, bijna alles voelt zacht aan en de diverse panelen sluiten netjes op elkaar aan. Het dasboard ziet er strak, netjes en opgeruimd uit. Naast de snelheidsmeter vind je nog twee digitale displays die zowel de boordcomputer als navigatie en multimedia kunnen weergeven. Deze displays bedien je met knoppenclusters op het stuurwiel.

Ford Mondeo HEV Hybrid

Heerlijk meubilair

De grote Mondeo biedt ruim voldoende plaats aan passagiers, zowel voor- als achterin. Zelfs met de aflopende daklijn heb je achterin voldoende hoofdruimte en aan beenruimte is evenmin gebrek. Het meubilair zit heerlijk en biedt voldoende steun in bochten. Daarnaast zijn de voorstoelen uitgebreid verstelbaar. De bijzondere bekleding (deels leder en alcantara) ziet er prachtig uit en voelt ook ‘premium’ aan.

De kofferruimte is met 383 liter niet de ruimste, dit komt door het accupakket dat achter de achterbank geplaatst is. Gelukkig blijft er wel een doorlaadmogelijkheid met een neergeklapte achterbank, waardoor je alsnog lange voorwerpen kunt vervoeren. Daarnaast kun je bij gebrek aan ruimte voor de vakantiebagage nog altijd een dakkoffer overwegen.

Ford Mondeo HEV Hybrid

Primeur in de Mondeo

Het nieuwe Ford-SYNC systeem werkt prettig en beleeft z’n primeur in de nieuwe Mondeo. Het grote scherm is voornamelijk via het aanraakscherm te bedienen, je moet alleen in het navigatiemenu wat meer geduld hebben. Hier was een centrale bedieningsknop op de middentunnel veiliger en gebruiksvriendelijker geweest. Via het systeem koppel je gemakkelijk je smartphone, om zo optimaal van alle functionaliteiten te kunnen genieten.

Ford Mondeo HEV Hybrid

Relaxed rijden

De tweeliter benzinemotor en de elektromotor zijn gecombineerd 187 pk en 300 Nm sterk. De aandrijflijn is gekoppeld aan een traploze CVT-transmissie voor een vloeiende en schokvrije rijbeleving, wat Ford zeker in geslaagd is. De Mondeo HEV rijdt heerlijk relaxed, bij normaal accelereren hoor je de verbrandingsmotor nauwelijks en ondersteunt de elektromotor maximaal. Kortstondig volledig elektrisch rijden gaat verrassend makkelijk, de batterij houdt dit maximaal een kilometer of twee vol. Opvallend is dat de benzinemotor zich zelfs op snelwegtempo zo nu en dan uitschakelt om ook daar het brandstofverbruik te reduceren. Wanneer de verbrandingsmotor de voorwielen aandrijft wordt de batterij meteen opgeladen. Een leuke gadget is de meter die in de display aangeeft hoe voorbeeldig je geanticipeerd hebt bij het remmen. Je score wordt in procenten weergegeven en dat motiveert om bij iedere remactie tot stilstand voor de volle 100 procent te gaan.

Ford Mondeo HEV Hybrid

De Mondeo HEV zorgt ervoor dat je volledig tot rust komt, de hybride heeft een onthaastende uitwerking op je rijgedrag. Desondanks zijn beide krachtbronnen potent genoeg zijn om de 1.497 kg zware Mondeo in een keurige 9,2 seconden van 0 naar 100 km/u te laten accelereren. Dit voelt dan ook lekker vlot aan, al laat de atmosferische tweelitermotor zich dan wat nadrukkelijker van zich horen. Het overschakelen van de elektro- naar de benzinemotor gaat zo smooth dat je hier verder niets van merkt, af en toe heb je zelfs het gevoel nog elektrisch te rijden terwijl de benzinemotor stiekem alweer draait.

Ford Mondeo HEV Hybrid

Het onderstel van de Mondeo HEV is comfortabeler dan dat van de hatchback en stationcar, dit komt doordat de sedan gebaseerd is op de Ford Fusion, zoals de Mondeo in Amerika heet. Daarmee is het nog geen slapgeveerde sloep, want het onderstel is juist heerlijk in balans. Deze Mondeo geeft oneffenheden nauwelijks door en is toch dynamisch genoeg voor Europese Ford-begrippen. De onderstelafstemming past perfect bij de aandrijflijn van de HEV. De besturing is zoals je van Ford gewend bent, lekker direct en met veel stuurgevoel.

Ford Mond    eo HEV Hybrid

Interessante prijzen

De Mondeo HEV is er vanaf 36.295 euro, je krijgt dan meteen de complete Titanium-uitvoering. Daarnaast voegde Ford Nederland het essentiële Business-pack (1.150 euro) toe, waar het nieuwe SYNC-multimediasysteem met navigatie en parkeerassistent zijn inbegrepen. Het veiligheidspakket met Blind Spot Information, Active City Stop en bijzondere airbags in de achtergordels kost je 850 euro extra. Luxepaarden kunnen voor 2.550 euro het Comfort Seat Pack 2 kiezen met daarin volledig elektrische verstelbare voorstoelen, de mooie leder/alcantara bekleding en stoelverwarming.

Naast de gunstige prijs voor de Mondeo HEV heb je als zakelijke rijder het voordeel van 20 procent bijtelling. Particulieren kunnen genieten van het lage brandstofverbruik, ik scoorde met een defensieve rijstijl een zeer mooi benzineverbruik van 1 op 19. Dat is voor zo’n grote sedan met automaat buitengewoon netjes!

Ford Mondeo HEV Hybrid

Voor een grote groep

De nieuwe Ford Mondeo HEV is een mooie aanvulling aan het Ford-gamma. Hij rijdt heerlijk en zal hiermee een grote doelgroep aanspreken. Wanneer je geen diesel mag leasen en toch een lage bijtelling wil. Of de particulier die een ruime auto met lage brandstofkosten wil. Vooral als je veel in de stad en file rijdt, bewijst de hybride Mondeo zich als een hele fijne auto. Daarnaast ziet er bijzonder fraai uit, zeker in deze uitvoering. Wat wil je nog meer?

Ford Mondeo HEV Hybrid

Auteur: Gregory Weller

Fotograaf: Thomas Buisman