Hyundai i40 Wagon 1.7 CRDi Business Edition

6 november 2015

  

Hyundai i40: Enthousiast sinds de eerste beelden

De Hyundai i40 biedt een mooie mix van een ruime D-segmenter, betrouwbare techniek en een aantrekkelijke verpakking. Voor het eerst doet het Koreaanse merk goed mee in deze klasse en wordt ‘ie als volwaardige concurrent van een gevestigde orde gezien. Het model loopt als sinds 2011 mee, dus werd het tijd voor een bescheiden facelift. Reden om met de spaarzame 1.7 CRDi in wagon-variant op pad te gaan, die dit jaar nog in aanmerking komt voor 20 procent bijtelling.

Hyundai i40 Wagon

Er zijn in ‘bijtellingsland’ grote veranderingen op komst, hierdoor is er een grote run op bijtellingsvriendelijke-modellen. De i40 kun je als je ‘m dit jaar nog registreert de komende vijf jaar met 20 procent bijtelling rijden. Dat klinkt aanlokkelijk, zeker in combinatie met het ruimteaanbod en aantrekkelijke prijzen. Hoe die bevalt, ondervond ik tijdens een weekje sturen met de vernieuwde i40.

Hyundai i40 Wagon

Subtiele facelift

Sinds de eerste beelden van de Hyundai i40 was iedereen enthousiast, eindelijk had de Koreaanse D-segmenter naast een aantrekkelijke prijs en betrouwbare techniek óók een fraai design. Met de facelift krijgt het front nu de nieuwe hexagonale-grille. Daarnaast zijn zowel de koplampen als de achterlichten vernieuwd, waarbij led-techniek is toegepast.

Hyundai i40 Wagon

Binnenin de i40 gaat het er zakelijk aan toe, er zijn veel grijstinten gebruikt. Het materiaalgebruik is op diverse plaatsen verbeterd waardoor het geheel een hoogwaardigere indruk maakt. De vorm van het dashboard ziet er bijzonder uit en daarmee onderscheidt ‘ie zich van de concurrentie.

Hyundai i40 Wagon

Bijzonder ruim

De i40 Wagon biedt bijzonder veel binnenruimte, voorin kom je aan ruimte niets te kort en zit je prettig in de comfortabele stoelen. Achterin heb je de beenruimte van een klasse groter, je moet wel heel lang zijn wil je hier geen goede zitpositie kunnen vinden.

Met 553 liter is de bagageruimte bijzonder groot en praktisch, door de grote achterklep en hoekige vormen laad je er zonder problemen grote voorwerpen in. Als je de in delen neerklapbare achterbank plat legt ontstaat er zelfs 1.719 liter bagageruimte, wat in zijn klasse fors te noemen is.

Hyundai i40 Wagon

Nieuw multimediasysteem

Het nieuwe multimediasysteem met touchscreen werkt prettig en intuïtief. Het systeem is van alle functionaliteiten voorzien, van bluetooth tot navigatie. Daarnaast geeft het systeem snelheidswaarschuwingen waardoor je altijd van de toegestane snelheid op de hoogte bent. De kaarten van de navigatie zijn duidelijk en grafisch helder weergegeven.

Hyundai i40 Wagon

Soepele combinatie

De bekende ‘Blue’ 1.7 CRDi levert 116 pk en 260 Nm koppel, wat de 1.489 kg zware i40 wagon tot een soepele auto maakt. Al vanaf 1.250 tpm heb je de beschikking over het maximale koppel, waardoor je de grote Hyundai lekker laag in toeren kunt rijden. De handgeschakelde-zesbak schakelt bijzonder soepel en met weinig weerstand. Tot 100 km/u voelt de i40 nog redelijk vlot aan, op de snelweg moet je iets meer geduld hebben. Je merkt dan dat de 1,7-liter dieselmotor harder moet werken, alhoewel de topsnelheid van 190 km/u een keurige waarde is.

Hyundai i40 Wagon

Het onderstel is lekker comfortabel afgestemd, op drempels en slechte wegen geeft ‘ie geen krimp. Daarnaast blijft het overhellen in bochten beperkt en heb je altijd het gevoel voldoende contact met het asfalt te hebben. De besturing is lekker neutraal, niet te licht en niet te zwaar.

Caravanrijders mogen nog een flinke aanhanger trekken met de i40, met deze motor tot 1.500 kg. Door het relatief hoge koppel dat bij lagen toeren beschikbaar is, profiteer je hier ook op bergachtige wegen van.

Standaard al compleet

De Hyundai i40 Wagon is er al vanaf 29.995 euro, je krijgt dan gelijk de complete Business-uitvoering zoals ik ‘m reed. Alleen dan met de 1.6 GDI benzinemotor met 135 pk. De gereden testauto met 1.7 CRDi kost 31.495 euro en is dan eigenlijk al helemaal compleet – zaken als navigatie, climate control en lichtmetalen wielen zijn standaard. Sterker nog, je kunt op deze uitvoering geen losse opties meer bijbestellen. De meest complete i-Catcher Premium is er alleen als 136 pk diesel met automaat, die is dan ook meteen 12.000 euro duurder dan deze Business Edition.

Hyundai i40 Wagon

Door de scherpe aanschafsprijzen en 20 procent bijtelling voor de zakelijke rijder is de i40 wagon een aantrekkelijke aanbieding. Daarnaast verbruikte ik in de praktijk moeiteloos 1 op 20, wat ‘m ook voor de particuliere (veel)rijder interessant maakt.

Al samengesteld

De vernieuwde Hyundai i40 ziet er strakker uit en biedt daarnaast altijd nog al z’n andere krachten. De binnenruimte, het comfortabele weggedrag en de gunstige prijsstelling maken de grote Koreaan voor zowel de particulier als de zakelijke rijker interessant.

Wie de komende vijf jaar van 20 procent bijtelling wil genieten moet snel zijn. Jouw i40 moet dan voor 1 januari 2016 geregistreerd zijn. Doordat eigenlijk alleen deze Business Edition interessant is, hebben de dealers voldoende voorraad om hieraan te kunnen voldoen. Je hoeft alleen nog je kleur te kiezen, de rest is al compleet samengesteld.

Hyundai i40 Wagon

  

Auteur: Gregory Weller

Fotograaf: Elco van der Meer