Alfa Romeo 8C 4.7 V8 Competizione

28 januari 2015

Alfa Romeo 8C Competizione: Belle en het Beest

Nee, dit verhaal gaat niet over twee tekenfilmfiguren, die na anderhalfuur familievermaak elkaar eindelijk in de armen kunnen sluiten. Belle, de knappe jonge prinses, staat in dit verband synoniem voor de onbetwistbare schoonheid van Alfa Romeo’s nieuwste sportwagen: de 8C Competizione. Belissimo, zo ziet zij er uit! Het Beest, gaat in dit geval over wat er onder de gewelfde boezem van Belle schuilgaat: het kloppend hart maakt namelijk het Beest los in de 8C. We voeren u mee naar sprookjesland, waar een droom voor even werkelijkheid werd…

Alfa Romeo 8C Competizione

Schoonheid is niet te koop

Want is het geen jongensdroom die in vervulling gaat? Bevoorrecht te mogen zijn om in, wat wordt beschouwd, een van de mooiste auto’s van de afgelopen jaren – in een gelimiteerde oplage van 500 gebouwde exemplaren – een dag te kunnen rijden. Twee redacteurs van Autogetest kregen deze kans. Omdat deze Alfa Romeo al zeer snel uitverkocht was, bleek het nog een hele opgave om aan deze exclusieve sportwagen te komen voor een test. De 8C Competizione die in privébezit van Sam van Lingen is, werd ons uiteindelijk toevertrouwd om onze lezers een indruk te kunnen geven of deze sportwagen nog meer in zijn mars heeft dan alleen zijn goede looks. Want daar is iedereen het wel over eens, wat-is-ie-mooi! Oog in oog met de 8C valt toch weer op hoe klein dit soort sportwagens zijn als je ze eenmaal in het echt ziet, in plaats van op plaatjes. Naast een normale auto lijkt de 8C erg laag en compact, terwijl de op de hoeken geplaatste wielen door hun grootte juist extra in het oog springen. De koolstofvezel koets heeft een vloeiend lijnenspel van ronde vormen en welvingen, die op fraaie wijze overlopen in de ovalen koplampen en zijramen. De ronde achterlichten zijn de kersen op de taart, terwijl de bult in de motorkap mooi uitkomt in de typische Alfa-grille.

Alfa Romeo 8C Competizione

De fraaie buitenkant schept verwachtingen over de binnenkant, die bij knappe dames nog wel eens tegen wil vallen. Je moet immers niet louter naar de verpakking kijken, maar ook naar wat er in zit. Gelukkig blijkt ‘Belle’ vanbinnen net zo mooi te zijn als haar buitenkant doet vermoeden. Haar inwendige delen zijn keurig afgewerkt en uit mooie materialen vervaardigd. Maar liefst vijf kilogram gefreesd aluminium en een flinke hoeveelheid leder en koolstofvezel, maken het een hightech geheel. De tuimelschakelaars zijn daarentegen een leuke knipoog naar het verleden, terwijl de ronde ventilatieopeningen weer typisch Alfa Romeo zijn. Slechts de hendel van de knipperlichten en een enkele verlichtingsknop, komen uit de schappen van andere modellen. Dat doet niets af aan het feit dat de 8C een compleet eigen interieur heeft gekregen, waarbij de ontwerpers zich het er niet makkelijk vanaf hebben gemaakt.

Alfa Romeo 8C Competizione

De 8C lijkt dan ook op niets anders dan zichzelf. De MiTo is een mooie afgeleide, maar kan niet tippen aan het origineel. Deze Alfa Romeo is ‘one of a kind’. In deze donkerrode metallic lak kleur zal werkelijk niemand je over het hoofd zien. Het bekijks wat je met deze auto hebt is onvoorstelbaar. Het is – en helaas blijft – dan ook een zeldzame verschijning op de Nederlandse wegen, slechts 10 exemplaren werden ons landje toebedeeld. Gelukkig staat ‘onze’ 8C niet weg te stoffen in een muffe kelder, maar heeft hij al zijn eerste rondjes op Assen mogen maken en geflaneerd op het Concours d’Elegance. Hoewel het een collectoritem is, welke je het liefste binnen zou willen laten staan en iedere dag liefdevol oppoetsen en koesteren, het is en blijft een rijdersauto. Het zou zonde zijn als je die 450 paarden onder de kap werkeloos op stal zou laten staan. Op naar de renbaan dus!

Alfa Romeo 8C Competizione

Belle wordt het Beest

Waar in de film het Beest op het laatst verandert in een knappe prins, daar moeten wij het verhaal toch een tikkeltje aanpassen om de titel van dit artikel te kunnen rechtvaardigen. In dit geval verandert Belle, de 8C Competizione, in het Beest. Dit weerspiegelt mooi het tweeledige karakter van deze auto. Van deze bloedmooie verschijning verwacht je namelijk niet het schorre en bulderend harde geluid wat de 8Cproduceert. Al bij het starten is het toerental al voor een paar seconden hoog genoeg om een compleet dorp ’s morgens vroeg te wekken. De startprocedure moet je wel even weten. Sleutel in het contact, omdraaien, versnellingsbak met beide flippers in de ‘N’ en indrukken maar, die startknop. De 4.7 liter V8 die in minder vermogende configuratie ook al in de Maserati Quattroportre en GT ligt, komt met een luide brul tot leven...

Alfa Romeo 8C Competizione

Ga je vervolgens rijden, dan zwelt het V8-geluid nog verder aan, waarbij direct al opvalt dat de automatische bak hem toch redelijk lang in zijn ‘1’ houdt, zelfs bij heel voorzichtig gas geven. De lekker donkere roffel waar je bij de lagere toerentallen op getrakteerd wordt is zo luid, dat het is alsof een beeldschone vrouw als een kettingrokende legerofficier orders aan het uitbrullen is. En, hoe ongepast, ze laat nog scheten ook! De plofjes die uit de uitlaat komen wanneer je terugschakelt klinken onbehouwen en ruig, maar zijn oh zo verslavend en ze stinken niet! Maar het mooiste is om de 8C, als de olie eenmaal lekker op temperatuur is gekomen, lekker door te jagen naar de 7000 toeren per minuut. Bij exact 3000tpm openen zich extra kleppen in de uitlaat, waardoor de mechanische brul wordt bijgestaan door een steeds luider en hoger wordende wolfachtige huil. Dan komt het Beest past echt los in de 8C. Tegen het bereiken van de toerenbegrenzer doet het geluid nog het meest denken aan een curieuze mix van Ferrari en Corvette-klanken. Vrooooaaaarrrrrrpp!!! Waanzinnig, wat een geluid! De 8C is als je dat wil een echte schreeuwlelijk. Reken maar dat degene die achter, naast of voor je reed, een schaamteloze ‘pedal-to-the-metal’-actie gehoord heeft. Hoe hard zijn radio ook staat, dit overstemt alles.

Alfa Romeo 8C Competizione

Sportwagen voor dagelijks gebruik

Ondanks dat de Competizione een brok emotie is, kijken we ook nog even met een wat rationelere blik naar de 8C, als automobiel. Hoe bevalt hij in de dagelijkse rijpraktijk? Wat ons oprecht heeft verbaasd, is dat het een toegankelijke auto is om mee te rijden. Het gaspedaal is bij lage snelheid zeer goed doseerbaar, waardoor je niet plotseling een flink stuk voor- of achteruit schiet bij het in- en uitparkeren. Eenmaal rijdend blijkt de auto wel een hitsig karakter te hebben. De gasrespons is zeer alert, af en toe op het zenuwachtige af. Nu moeten we er wel bij vermelden dat we het grootste deel van de tijd in de sportstand hebben gereden, wat waarschijnlijk bij heeft gedragen aan het soms overdreven snel terugschakelen van de bak. Overigens kun je ook op ieder gewenst moment zelf de touwtjes in handen nemen, door de bak handmatig met de schakelflippers achter het stuur te bedienen. Dit is vooral handig als je zelf wilt terugschakelen tijdens het afremmen, om die lekkere plofjes uit de uitlaat te genereren. Wanneer je een tijdje niets meer doet, zal de bak automatisch weer in de ‘D’ gaan en op- of terugschakelen als dit absoluut nodig is. 60 Kilometer per uur in de ‘6’ rijden is trouwens ook geen probleem, je moet wel heel gek doen, voordat de automaat zelf ingrijpt. Overigens is het geen echte automaat, maar een gerobotiseerde handbak. Dit heeft als voordeel dat hij niet rolt in de ‘D’, waardoor je bij een stoplicht niet het rempedaal ingedrukt hoeft te houden. Praktisch onhandig detail is dat de bediening van de linkerhendel achter het stuur enigszins belemmerd wordt door de gefixeerde linker schakelpeddel. Omdat je bij de rappe rijbaanwisselingen het knipperlicht toch regelmatig gebruikt, is dit wel een storend detail. De cruise-control, airco en het navigatiesysteem maken gelukkig een hoop goed. Dat zijn toch de comfortverhogende zaken die de Competizione meer geschikt maken voor alledaags gebruik.

Alfa Romeo 8C Competizione

In dat opzicht is de wegligging en besturing ook geschikt om soepel door het Nederlandse verkeer te manoeuvreren. Goed, hij is niet zijdezacht afgeveerd, maar zeker ook niet spijkerhard. De besturing laat zich nog het best vergelijken met die van een kart: erg direct en redelijk zwaar. Met veel gevoel kun je de auto plaatsen waar je hem hebben wil. Toch had de besturing nog wel iets nauwkeuriger aan mogen voelen, we hebben hem niet als messcherp ervaren. Het is goed om te weten dat ook bij snelheden ver boven de 200 kilometer per uur de auto nog als een blok op de weg ligt en zeer zelfverzekerd aanvoelt. Dergelijke snelheden zijn overigens in een mum van tijd te bereiken. Als het moet gaat de 8C in een verpletterende 4,2 seconden naar de 100 kilometer per uur, om als een scud raket naar het einde van de horizon afgevuurd te worden en door te denderen naar een top van 292 kilometer per uur. De motor levert zoveel trekkracht dat hij boven de 150 kilometer per uur er nog even hard er aan lijkt te sleuren als daaronder. Een denkbeeldige hand van bovenaf geeft de 8C een flinke duw als het gaspedaal gevloerd wordt. Je voelt je dan ook constant uitgedaagd de gaskraan vol open te trekken, verslavend!

Alfa Romeo 8C Competizione

De zitpositie is ook goed bevallen, je zit behoorlijk laag en goed ingeklemd aan de zijkanten van de lederen sportzetels. Met name de bovenrug is goed ondersteund, wat een actieve rijhouding aanmoedigt. De hardheid van de zetels is even wennen in het begin, maar het laagje leder is gelukkig dik genoeg om het ook op langere ritten goed uit te houden. Puntje van kritiek is dat van hoofdsteun niet echt sprake is, die zit te ver naar achteren geïntegreerd in de stoelen. De dode hoeken die ontstaan zijn door het ontbreken van zijruiten voor extra zicht naar achteren, zijn een compromis dat graag gedaan wordt ten behoeve van het fraaie ontwerp.

Alfa Romeo 8C Competizione

Helaas is de bagageruimte van de 8C behoorlijk beperkt, wat wel een serieus nadeel is. Je kunt eigenlijk niet veel meer meenemen dan wat er in de fraaie op maat gemaakte bijgeleverde tassenset past. Achter de stoelen is ruimte voor twee grote koffers, terwijl onder de achterruit een vak zit die plaats biedt aan slechts een aktetas of laptop. Maar zodra je het Beest weer tot leven hebt gewekt, verdwijnen deze kleine ongemakjes als sneeuw voor de zon. Naast de fabrieksgarantie, kan deze auto je ook de garantie op een grote grijns op je gezicht geven, al bij het starten van de motor. De kleine tekortkomingen vergeef je de auto graag, want het totaalplaatje van deze auto klopt gewoon. De Competizione mag met recht een zuiver raspaard genoemd worden, ondanks dat hij het stijgerende paard niet in zijn logo draagt. In zijn hart heeft hij wel degelijk overeenkomstig DNA. Alfa Romeo kan zich in de handen wrijven dat ze deze volbloed sportwagen aan haar rijke merkhistorie mag toevoegen. Het toont maar weer aan waar men toe in staat is en wat ons nog te wachten staat. Met de MiTo zijn elementen van de 8C toch ook een beetje bereikbaar voor het grote publiek en die associatie is eigenlijk al een garantie voor succes.

Alfa Romeo 8C Competizione

Sprookjes bestaan echt

Ze hadden bij Disney vast nooit gedacht dat Belle en het Beest nog eens verenigd zouden worden in een personage, maar de 8C Competizione steelt met zijn twee gezichten de harten van menig autoliefhebber. We zijn verliefd geworden op de schoonheid van Belle en verslaafd geraakt aan de sensationele bruutheid van het Beest. Voor even dachten we dat sprookjes toch echt bestaan, maar helaas is dat alleen het geval voor de 500 ‘happy few’. Als wij op het einde van de dag de sleutels weer inleveren, breekt ons Alfa-hart en worden we weer teruggeslingerd in de realiteit. Wij zijn verkocht, helaas zijn alle 8C’s dat inmiddels ook. Maar het sprookje van Belle en het Beest bestaat dus wel echt… En je weet, 'voor die snelle dingen, ga je naar Sam van Lingen.'

Alfa Romeo 8C Competizione

Auteur: David Joost Kamermans

Fotografie: Luuk van Kaathoven

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Sam van Lingen
http://www.samvanlingen.nl
Houten

Motor en techniek:

4691cc - V8
331 kW (450 pk) bij 7000 tpm
470 Nm bij 4750 tpm
Benzine
Achterwielen
6 v, semi-automaat

Maten en gewichten:

1485 kg
330 l

Prestaties:

292 km/u
4,2 s

Verbruik:

- l/100km
- l/100km
15,8 l/100km
377 g/km

Prijzen:

€ 220.000
€ 240.000

Energielabel