Ford LTD Country Squire Wagon

17 oktober 2010

 

Bigger was better…

Het kon in de jaren ’60 en ’70 allemaal maar niet groot genoeg zijn aan de andere kant van de oceaan. Hoe groter, hoe beter was het motto. Moeders reden in auto’s van een formaat dat voor ons haast onvoorstelbaar was en supermarkten waren zo groot dat je er in kon verdwalen. “The sky is the limit”, was het credo om de consument tevreden te houden. Hoewel het eerder genoemde motto ingehaald werd door de begrensde realiteit, was achteruitgang onbespreekbaar. Toch moesten de Amerikanen er aan geloven en werden ook de auto’s wat heter gewassen, zowel inwendig als ook vanbuiten…

Ford LTD Country Squire

 

Geknepen

Voor wie wel eens een familiefilm of televisieserie uit de jaren ’70 heeft gezien, komt de Amerikaanse Woody gevuld met gezin en bagage bekend voor. Gigantische stationcars volstonden in die tijd als boodschappenauto en kindertaxi. Hoewel de proporties moeilijk in te schatten waren tussen alle andere grote auto’s in de States uit die tijd, was een verdwaald exemplaar op dit continent toch een hele opvallende verschijning. Buiten de exorbitante afmetingen, was het veel gebruikte hout verspreid over het gehele plaatwerk van de auto ook opvallend. Een enkeling die zich hier wilde onderscheiden kocht er één via grijze import.

Ford LTD Country Squire

De hoofdrolspeler in deze special is een reeds gekrompen en geknepen versie van het origineel. Wat zegt u? Inderdaad, deze LTD Country Squire - zoals de volledige naam luidt - is van een compacter formaat dan zijn voorgangers. De eerste Country Squire zag in 1951 het levenslicht, terwijl deze zevende en laatste generatie een tijdperk en lange traditie van grote stationcars afsloot. Deze bijna 5,5 meter lange mastodont was in productie van 1979 tot 1991, toen definitief het doek viel. Met een motorinhoud van ‘slechts’ vijfliter is het maar een guppy voor Amerikaanse begrippen, de generatie ervoor had namelijk een motorinhoud van 7.3 liter. Het vermogen halveerde dan ook bijna, van ruim 300 tot ‘slechts’ 180 pk. Vanwege de strengere milieueisen zijn er wat verplichte aanpassingen geweest, waaronder een elektronische brandstofcomputer en een lichter koetswerk. Dat zal toch even slikken zijn geweest voor de Amerikaanse consument die ‘bigger is better’ tot een levensstijl had verheven.

Ford LTD Country Squire

Desondanks oogt deze Woody nog altijd enorm tussen de klassieke Alfa Romeo en de Suzuki Alto waartussen hij te koop wordt aangeboden. Je zult bij het zien van deze tank bijna bang worden om er ook maar één meter te rijden op het Nederlandse wegennetwerk. Is het niet om het riante formaat, dan wel om de onberispelijke staat waarin deze Woody verkeert. Zijn volledig bekende historie vanuit het zonnige Texas maakt dit 27 jaar oude exemplaar uniek. Rondom zijn nauwelijks beschadigingen te vinden en de auto is onaangetast origineel, zoals dat graag gezien wordt bij auto’s van dit kaliber. Grote wielen en uitlaten van het formaat rioolpijp zouden deze yank er niet bepaald fraaier op maken. Helaas zie je dat nog maar al te vaak op Amerikaanse auto’s, maar deze LTD Country Squire mag alleen van baas verwisselen als hij daadwerkelijk belooft de auto te koesteren. Als dat gevoel er bij de verkopende partij niet is, dan wacht hij verwarmd en droog tussen de andere klassiekers op een volgende potentiële koper en liefhebber.

 

Aan het roer

De sleutels worden in ontvangst genomen en het spannende moment is aangebroken. Fluisterstil slaat de krachtbron in de grote Ford aan. Heel wat anders dan dat je zou verwachten. De meeste Amerikaanse auto’s schreeuwen om aandacht uit de vaak aangepaste uitlaatsystemen, maar niets van dit alles in de LTD. De V8 gorgelt zachtjes en beschaafd stationair. Via de stuurversnelling wordt de ‘drive’ ingeschakeld en kan de rit beginnen. Met uitzicht op de gigantische motorkap zweef je de straat uit. Het stuurwiel laat zich volledig gevoelloos ronddraaien en is met je pink te bedienen. In combinatie met de soepele vering en demping is het gokken waar je precies naartoe stuurt. De eerste kilometers wordt het gaspedaal nauwelijks aangeraakt. De LTD rolt uit zichzelf als een knikker van een helling. Rotondes worden de eerste kilometers – als ware het bijzondere verrichtingen – met de nodige voorzichtigheid genomen. Na een half uurtje rijden wordt het gevoel met de auto steeds vertrouwder.

Ford LTD Country Squire

Het is een kwestie van wennen, maar de bediening blijft uiterst afstandelijk. Het verschil met de Europese auto’s is erg groot, want naast deze Ford rijdt men hier in sportauto’s. Het is dan ook erg onthaasten en genieten van de ritten die je met deze Country Squire aflegt. De gemiddelde koper van dit type auto zal hem toch een plekje in zijn garage moeten gunnen tegen de winterse omstandigheden, als hij het mooie lakwerk goed wil conserveren. Alleen voor mooie zomerdagen wordt het bakbeest uitgelaten voor een recreatieve plezierrit met de hele familie. Aanhang of grootouders kunnen ook mee. Als daily driver wordt het met het hoge brandstofverbruik toch een dure hobby. De Woody mag dan wel wegenbelastingvrij zijn, van een gemiddeld verbruik van 1 op 7 word je niet vrolijk.

Ford LTD Country Squire

Eenmaal op de snelweg aangekomen heb je het gevoel met een luxe motorjacht op zee te zijn beland. Constant zie je de neus met het rechtopstaande logo in beweging om de inzittenden zo comfortabel mogelijk te verplaatsen. Als de naald van de snelheidsmeter de 120 bereikt is het welletjes. Bovendien gaat de LTD Country Squire boven deze snelheid zweverig aanvoelen, wat niet echt een vertrouwd gevoel geeft. Een goede reden dus om de cruise control bij 120 kilometer per uur in te schakelen en – naast het roer vasthouden - lekker te genieten van de rust en het comfort. De motor laat zich zelfs bij halfgas accelereren niet horen, de kickdown is evenmin een feest voor de oren. Buiten een gedempte gorgel gebeurt er weinig. De Woody versnelt, maar niet met de mate waarin je dat van de gemiddelde V8 zult verwachten. Het rijden met een fluwelen voetje is de manier om het prettigst in de LTD Country Squire te cruisen.

Ford LTD Country Squire

 

Kinderfeestje

Wie dacht dat je met een klassieke auto flink moet inleveren op comfort en luxe, heeft het bij deze LTD mooi mis! Ontgrendel je één portier, dan ontgrendel je ze direct allemaal. De raambediening gaat voor alle vier de portieren met een knopje en zelfs de achterruit in de achterklep is vanaf het dashboard elektrisch te openen en sluiten. Je zakt in de blauw lederen voorbank weg alsof je in je bankstel voor de televisie bent beland. Uiteraard blijkt ook die elektrisch verstelbaar te zijn.

Ford LTD Country Squire

Zoals bij de meeste Amerikanen biedt de voorbank plaats aan drie personen die uitzicht hebben op een groot dashboard, gevuld met veel chroomkleurige schakelaars en een flinke strook hout. De tuimelschakelaars en de originele Ford radio uit 1983 werken nog zoals ze dat in zijn geboortejaar ook deden. Een mooi detail is dat de equalizer die bij de radio hoort nog steeds perfect werkt en het geluidsniveau zelfs naar hedendaagse begrippen zuiver is.

Ford LTD Country Squire

Op de tweede zitrij bevindt zich een al net zo ruim bankstel, waar ook lange (en brede) personen riant met z’n drieën kunnen plaatsnemen. Kinderen vieren in de kofferbak hun eigen feestje. Op de twee opklapbare banken kan het kroost riant plaatsnemen. Uit de laadvloer kun je de dwars geplaatste bankjes tevoorschijn toveren, waarop de – twee grote of vier kleine – kinderen tegenover elkaar kunnen zitten. Door de vorm van de bankjes hebben langere personen meer beenruimte als ze schuin tegenover elkaar zitten. Met de achterruit naar beneden is het één groot feest om achterin te mogen zitten. De wind door je haren doet oude tijden weer herleven, want welke huidige auto kan dit genot nou nog evenaren?

Ford LTD Country Squire

 

Unieke Woody

De Amerikanen zullen er niet rouwig om zijn geweest dat het allemaal een maatje kleiner moest. Zelfs deze gekrompen en gedownsizede Country Squire biedt volop ruimte aan zijn passagiers en bagage. De kleinere motorinhoud met minder vermogen zal destijds vooral een progressie in verbruik en uitstoot zijn geweest. De Country Squire is een unieke automobiel waar je ontzettend veel bekijks mee trekt. Het rijgedrag zal voor de meesten mensen flink wennen zijn, maar dat hoort bij de vele unieke eigenschappen van deze Woody. Je kunt er heerlijk in onthaasten en het zal keer op keer een feest zijn om er met zeven of meer personen lekker mee op uit te trekken. Als tweede auto voor de vrouw is deze Woody geen voor de hand liggende keuze, maar deze Ford is oh zo veel origineler (en ruimer) dan de doorsnee Volvo of Mercedes stationcar. Als klassieker is hij tegelijkertijd een icoon, als een van de laatste écht grote stationcars uit de States...

Ford LTD Country Squire

 

Auteur: Gregory Weller

Met dank aan: USA Car Import.com

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

USA Car Import.com
www.usa-car-import.com
Amsterdam

 

Motor en techniek:

5000 cm3 - V8
180 pk
270 Nm
Benzine
Achterwielen
4v. automaat met overdrive

 

Maten en gewichten:

2050 kg
n.b. l

 

Prestaties:

-- km/u
-,- s

 

Prijzen:

€ 8.200 excl. BTW