Ford Mustang Boss 302

26 december 2011

Autotest: Ford Mustang Boss 302

Uit de racestal

Onverwachts imponeren, dat is wat Ford de wereld meermaals heeft geflikt. De wat oudere generatie herinnert zich de bijzondere Sierra Cosworth, niet zo heel geleden werd de Focus RS(500) in een klap de meest brute, geweldige en spannende hot hatch van de afgelopen tien jaar. De Amerikaanse tak van Ford heeft een beresterke Mustang Shelby GT500 in de prijslijst staan, maar een echte racer is dat niet. De pony heeft echter een bezoek gebracht aan Fords racestal en het resultaat is een volbloed hengst, die wederom onverwachts weet te imponeren. Ik heb het over de Ford Mustang Boss 302.

Ford Mustang Boss 302

 

Dreigend

“The best handling Mustang in the stable”. Een te mooie omschrijving om naar het Nederlands te vertalen, de leus spreekt voor zich. Het is wat de Ford Mustang Boss 302 moest worden en de ingenieurs van Ford zijn daarvoor niet over één nacht ijs gegaan. Met 444 pk is de Boss minder krachtig dan de Shelby GT500, maar een beetje kenner weet dat vermogen niet de belangrijkste factor is voor een uitmuntende auto. Nee, het gaat om performance en handling. Lichtgewicht 19 inch wielen, remmen van Brembo , handmatig(!) instelbare schokdempers, forsere stabilisatorstangen, een front splitter, een achterspoiler, een racegeïnspireerde koppeling en een close-ratio zesbak zijn legio voorbeelden van nuttige aanpassingen aan de Mustang. Uiteraard is ook de vijfliter V8 onder handen genomen en levert de Boss 32 pk meer dan de standaard Mustang GT.

Ford Mustang Boss 302

De Boss 302 is de spirituele opvolger van de gelijknamige raceauto uit 1969, vandaar de historisch verantwoorde striping en bijzondere kleurstelling. De eerder genoemde optische veranderingen hebben zo hun nut, maar bovenal ziet het er geweldig uit. Van een standaard Mustang word ik niet bijzonder enthousiast, maar deze oogt ruig, indrukwekkend en dreigend. Vanuit elke hoek oogt de Ford snel en vooral mooi. In de tijd tussen het rijden en het schrijven werd bekend dat de Boss 302 en Shelby GT500 zijn gefacelift, het vermogen van de Boss 302 is echter ongewijzigd gebleven. Al is dat nieuwtje voor Nederland niet echt interessant, want Ford levert de Mustang hier niet. De Amerikaanse prijs van een kleine 40.000 dollar zou door ons belastingstelsel enorm stijgen, waardoor het niet aantrekkelijk is om ‘m officieel in Nederland te leveren. Best zonde, hoewel zo’n gave Amerikaan via diverse kanalen natuurlijk altijd geïmporteerd kan worden.

Ford Mustang Boss 302

 

Heerlijke Recaro’s

Het interieur van een Amerikaanse sportwagen is vaak een deceptie gebleken. De onlangs geteste Chevrolet Corvette is een goed voorbeeld en ondanks dat ook dit interieur niet bijzonder hoogwaardig overkomt, ziet het er wel goed uit. Er zijn zelfs zachte materialen gebruikt, al is het jammer dat de middenconsole bestaat uit een recht vlak met gedateerd ogende knoppen. De klassieke look van het dashboard weet wel te overtuigen en doet meteen denken aan Amerikaanse pony en muscle cars van weleer.

Ford Mustang Boss 302

De Recaro-sportstoelen zitten heerlijk. Ze bieden voldoende steun voor het serieuze bochtenwerk, maar zijn tegelijkertijd opvallend zacht en comfortabel. Achterin is het voor een kind uitstekend toeven. Een volwassene zou er kunnen plaatsnemen, maar moet dat ietwat ‘gebukt’ en met de knieën langs de rugleuning doen. De zitpositie voorin is gewoonweg prima, het uitzicht op de fel oranje gekleurde motorkap machtig. Pak het met Alcantara beklede stuurwiel in handen, grijp naar de korte pook en laat het feest losbarsten.

Ford Mustang Boss 302

 

Traktatie

Van begin tot eind streelt de Mustang Boss alle zintuigen, wat begint als de sleutel wordt omgedraaid en de V8 met een flinke grom ontwaakt. Een lichte aanraking van het gaspedaal is voldoende om de koets te laten bewegen en de achtcilinder en uitlaten te laten gorgelen en briesen. Voor op het circuit is er zelfs een heuse TracKey, waarmee het karakter van de auto nog heftiger wordt en er zelfs uitlaten aan de zijkanten worden geopend voor nog meer herrie. Geniaal, maar vandaag moeten we het zonder die sleutel doen. Misschien maar beter ook, want in de standaard configuratie is de Mustang al bijzonder heftig. Steigeren doet de Mustang nog net niet, maar sprinten doet ‘ie als de beste. In 4,3 seconden is de 100 km/u bereikt en trekt de Ford moeiteloos door naar hoogst illegale snelheden, om pas bij de begrensde top van 250 km/u de handdoek in de ring te gooien. De acceleratie gaat gepaard met een hels kabaal, dat je mondhoeken vanzelf laat omkrullen. En hoe hoger het toerental, hoe leuker het wordt. In het middelste toerengebied is de Ford al snel, maar deze V8 is een waar toerenmonster. Het maximale vermogen van 444 pk is namelijk pas bij 7.400 tpm beschikbaar. Zo’n hoogtoerig karakter kom je bij Amerikanen zelden tegen. Voor de snelheidsbeleving is dat een zeer smakelijke traktatie. Al zou het weggedrag belabberd zijn, alleen al het blok is puur genieten.

Ford Mustang Boss 302

Maar juist dát is niet het geval. De wegligging is uitstekend en geeft voldoende vertrouwen om hard een bocht in te duiken. Het is niet zoals bij de BMW 6 Serie Coupé dat de auto bij het insturen gevoelsmatig kleiner wordt, de Ford blijft groot aanvoelen. Dat is wennen als je dit soort auto’s vrijwel nooit rijdt of nooit hebt gereden. De koets van de Mustang beweegt levendig mee, desondanks behoudt de auto ontzettend veel grip. Ga je echt pushen, dan kan de achterkant genadeloos zijn en moet je stevig in je schoenen staan om ‘m in gareel te houden. Daar staat tegenover dat onderstuur pas ontzettend laat optreedt.

Ford Mustang Boss 302

De flinke koets heeft een nadeel. Als je uit een bocht komt en er ligt een kuil of drempel dan gaat de koets wiebelen en voel je de 1.663 kilogram maar al te goed. De scherpte van Europese sportwagens moet de Ford ontberen, maar op een vlak en breed stuk asfalt staat de Boss zijn mannetje. De Mustang is niet perfect in balans, maar voor een Amerikaan maakt deze pony indruk. De stuurinrichting maakt ’t plaatje compleet. Die is vrij zwaar en direct, voor dit type auto zelfs behoorlijk scherp. Tel daarbij op dat de handbak heerlijk korte verzetten heeft en de auto enorm fel aan het gas hangt. Overduidelijk merk je dat de Mustang Boss 302 een op racewagens geïnspireerde Amerikaanse sportwagen is.

Ford Mustang Boss 302

 

Cultuurschok

Een Amerikaanse bak die het karakter heeft van een Europese sportwagen, lijkt een verloren zaak. Toch komt de Ford Mustang Boss 302 dankzij zijn racegenen wel akelig dicht in de buurt. Voor wie een BMW M3 rijdt en overstapt naar de Mustang zal het aanvoelen als een cultuurschok: onwennig en vreemd. Maar na verloop van tijd ga je de Ford steeds meer waarderen en begrijpen. Je moet er even mee ‘leren rijden’, maar dan is het ook echt feest. Volgens Ford is dit de best rijdende Mustang uit de reeks, maar het zou ook zomaar de best rijdende Amerikaanse sportwagen van dit moment kunnen zijn.

Ford Mustang Boss 302

 

Auteur: Anton van der Wulp

Fotograaf: Luuk van Kaathoven

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Ford Nederland
http://www.ford.nl
Amsterdam

 

Motor en techniek:

4951 cm3 - V8
450 pk bij 7400 tpm
515 Nm bij 4500 tpm
Benzine
Achterwielen
6 v, handgeschakeld

 

Maten en gewichten:

1663 kg
380 l

 

Prestaties:

250 km/u
4,3 s

 

Verbruik:

-- l / 100 km
-- l / 100 km
11,4 l / 100 km
271 g/km

 

Prijzen:

$ 40.310
Ruim over € 100.000

 

Energielabel