Mercedes-Maybach S 600

7 augustus 2015

  

Mercedes-Maybach S600: Overvloed in overvloed

Hij is goed, die nieuwe S-Klasse van Mercedes-Benz. Diverse tests van verschillende uitvoeringen op deze website bevestigen dat. Maar gut is naar Duitse maatstaven niet genoeg: het laat ruimte voor besser. Vandaar dat het vermaarde Maybach-merk nu een uitrustingsniveau van de S is. De van zichzelf al overvloedige basis, gekruist met een ander topmerk: dat is overvloed in overvloed. De meerwaarde van die opstapeling mag ik een dag lang ervaren.

MERK MODEL

Serious business

Hoewel de auto duidelijk herkenbaar is als S-Klasse houd je de geoefende autospotter niet voor de gek. Die herkent namelijk direct het wat majestueuzer vormgegeven silhouet. De dikke, matchromen raamomlijsting en het extra achterste zijruitje geven een welhaast Brits-elegante uitstraling. De fraaie zilveren lak in combinatie met de voorname 20-inch wielen zijn al even gedistingeerd. Dit is geen rappersauto, dit is serious business.

Zet je de autospotter van net binnenin de Maybach, dan zal ‘ie het beduidend moeilijker hebben. Het dashboard is op wat Maybach Manufaktur-logo’s na identiek aan dat van de S-Klasse en het verschil wordt pas achterin duidelijk. Daar vind je de 20 extra centimeters wielbasis terug

MERK MODEL

Warm bad

Voorin zit je net als in elke andere S-Klasse. De zetels zijn comfortabel en houden je desgewenst aangenaam warm of koel. Masseren kan ook: heel fijn op langere ritten. Maar dat is natuurlijk niet waar het bij deze auto om gaat. Daarom vlij ik mijzelf op de rechter achterstoel. Stiekem lijkt ook die 'gewoon' op een exemplaar uit een S-Klasse. De extra centimeters wielbasis komen volledig ten goede aan de beenruimte achterin, dus de passagier voorin hoeft niet in te schikken.

MERK MODEL

Wil je écht languit liggen, dan schuif je de voorstoel zelf elektrisch naar voren. Goed nieuws voor de koukleumen: je kunt ook de vlakken waar je armen op rusten een aangename temperatuur geven. Daarmee voelt het gehele achtercompartiment als een warm bad.

MERK MODEL

Er warmpjes bij zitten is niets zonder een koel drankje in de hand. Gelukkig is ook daarin voorzien, want tussen de rugleuningen bevindt zich een koelkast met plek voor drie flessen champagne. Voor extra bagageruimte is de koelkast eventueel te verwijderen. Die priemt namelijk behoorlijk diep de anders 500 liter grote kofferbak in.

Stoelmassage met een telefoon

Dat de bediening overeenkomt met die van Mercedes' topmodel mag geen verrassing zijn, vandaar dat ik mij zal beperken tot de highlights. Het mag geen verrassing heten dat die met name voor de achterpassagiers zijn.

MERK MODEL

Daar heb je namelijk de beschikking over twee losse apparaten die je leven veraangenamen. Met de multimedia-afstandsbediening regel je vanzelfsprekend de films en audio, maar ook de stoelverwarming en massage. Wat je precies instelt zie je op het scherm voor je. Dit lijkt op een tablet, maar het heeft geen aanraakfunctionaliteit. Logisch: door de grote beenruimte zit het daarvoor te ver weg.

Vond je die afstandsbediening al fancy? Dan moet je de Business Phone eens bekijken. Deze telefoon ziet eruit als een Blackberry en heeft een afwerkingsniveau waar het merk met de appel nog een puntje aan kan zuigen. Koppel je deze via bluetooth aan je eigen telefoon, dan kun je ermee bellen. Leuker is echter dat je ook hiermee de multimedia en zaken als stoelverwarming kunt bedienen. Ben je meer van het analoge werk, dan zitten er in de deuren ook 'gewone' knopjes voor de belangrijkste instellingen.

MERK MODEL

Beheerste beleving

Mercedes heeft ervoor gezorgd dat de Maybach S600 niet alleen voor de passagiers een bijzondere gewaarwording is. De chauffeur geniet van een behoorlijk directe besturing en een bijzonder onderstel. De auto is namelijk standaard voorzien van Active Body Control waarbij een camera het wegdek afspeurt naar oneffenheden. Daarop wordt vervolgens de demping aangepast, zodat de koets daar zo soepel mogelijk overheen glijdt, wat fijn werkt. De adaptieve dempers bewijzen ook hun nut in bochten, waar de gigantische auto moeiteloos op hoge snelheid doorheen te jagen is. Daarbij helt hij een stuk minder over dan je zou verwachten, en dat is een prestatie.

MERK MODEL

Maak je je chauffeur wijs dat de auto 200 pk te bieden heeft, dan zal hij dat in eerste instantie gewoon geloven. Het gaspedaal voelt namelijk behoorlijk zwaar aan en de auto reageert rustig op het gaspedaal. Daardoor zal de champagne niet snel uit de glazen klotsen. Trap je het pedaal echt stevig in, dan verheft de twaalfcilinder zijn stem licht en voel je een indrukwekkende acceleratie. Voelen, inderdaad, want de geluidsisolatie is zo goed dat je amper doorhebt of je nu 80 of 200 km/u rijdt.

MERK MODEL

Zo beheerst als de motor zich in de praktijk gedraagt, zo indrukwekkend zijn de ruwe cijfers. Hoewel Mercedes tegenwoordig vaak goochelt met de cijfers op de achterklep ligt er onder de lange neus van de Maybach daadwerkelijk een twaalfcilinder met zes liter inhoud. Vermogen: 530 pk. Koppel? Met 830 Nm zo mogelijk nog indrukwekkender. Voor de beademing zijn er twee turbo’s, die je niet zo nadrukkelijk voelt. In de praktijk accellereert de S600 atmosferisch-lineair. Daardoor is er nooit echt een duw in je rug, wat wel zo comfortabel is voor de passagiers.

Koopje

Dat de Maybach nu meer een Mercedes-Benz is dan het model dat hij opvolgt voel je met name in de portemonnee. Waar je de auto qua prijsstelling voorheen kon vergelijken met de Rolls Royce Phantom, zo vergelijk je hem nu met de kleinere Ghost. Dat geldt alleen voor de S600, want de achtcilinder S500 is nog eens een stuk voordeliger. De meerprijs ten opzichte van een reguliere S500 bedraagt een relatief bescheiden 30.400 euro. Daardoor zouden we deze Maybach best eens meer kunnen gaan zien.

MERK MODEL

De optielijst verdient een speciale vermelding, met name vanwege zijn eindeloze en zo nu en dan exorbitante karakter. Neem bijvoorbeeld de champagneglazen met speciale houders, die ruim 5.000 euro kosten. Gelukkig zijn ze niet echt van glas, maar van verzilverd metaal…

MERK MODEL

Het beste, bereikbaarder

Maybach staat als vanouds voor het beste dat Mercedes te bieden heeft. Het is niet langer een apart merk, maar staat nu voor de allerbeste uitvoering van de S-Klasse. Het doet de al niet onderbedeelde top-Benz nog voornamer ogen en nog belangrijker: hij is een stuk bereikbaarder geworden. Rijden doet de Maybach voorbeeldig en het woord comfort schrijft ‘ie met hoofdletters.

MERK MODEL

Is het een goede zet geweest om de overvloedige Maybach onderdeel te laten zijn van het S-gamma? Als je het mij vraagt wel. De overvloed is gebleven, de uitstraling is verbeterd en daarbij werd de prijs een stuk aantrekkelijker. Past overvloed in overvloed in jouw levensstijl, maar hoeft niet iedereen dat in één oogopslag te zien? Dan moet je deze Maybach hebben.

MERK MODEL

  

Auteur en fotograaf: Elco van der Meer

Fotolocatie m.m.v.: Kasteel de Wittenburg te Wassenaar

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Mercedes-Benz Nederland
http://www.mercedes-benz.nl
Utrecht

Motor en techniek:

5.980 cm3 - V12 met turbo's
390 kW (530 pk) bij 4.900 tpm
830 Nm bij 1.900 tpm
Benzine
Achterwielen
7 v, sequentiële automaat

Maten en gewichten:

2.235 kg
500 l

Prestaties:

250 km/u
5,0 sec

Verbruik:

16,9 l/100km
8,7 l/100km
11,7 l/100km
274 g/km

Prijzen:

€ 164.900
€ 284.829

Energielabel